polciuaa Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [SIZE="4"]Scoti to weslola i kochana sunia.Niestety jej pani wyjezdza 15 marca do pracy za granice i nie ma mozliwosci abrania jej ze sobą.Zostały trzy mozliwości: 1.Znalezienie jej szybkko domu. 2.Odddanie do schornu.(dodam,ze sunia od malenkiego jest trzymana w domu i jest typem kanapowca.) 3.Uśpienie. Dwa odstatnie odrzuciłam,zostalo pierwsze...Prosze.!Nie badzcie obojetni i pomozcie mi znalesc jej dom do 15 marca.! Sunia ma ok. 9 lat.Ma ważne szczepienie do lipca.Nie jest odrobaczona.Posiada książeczke zdrowia. Jest pogodna i wesola.Cieszy sie na widok znanego jej czlowieka.Potrafi dawać lape,glos i siadać.Lgnie do ludzi-najchetniej siedzialaby ciagle na kolanach lub jak najblizej ludzi.:loveu: Niestety zdjecia sa malo wyraźne,ponieważ sucz jest bardzo ruchliwa i do tego boi sie aparatu. [SIZE="4"]Pomocy.!!!:placz: Wiadomość z ostatniej chwili: Scotie zostanie u mnie na kilka dni jako w domu tymczasowym.!Ale to jest tylko rozwiazanie tymczasowe.!Nie zaprzestawajmy wiec poszukiwan i nie pozwolmy aby Scotie skonczyla jak wiele psiakow w Olkuskim obozie zaglady dla psów.!!! Quote
masienka Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 oj scociaczku:shake: a ty taka fajna pelna zycia i roadosci sunieczka jestes:shake: Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 dobra... trzeba dzialac! wiec od czego zaczynamy ? Dogomanka pisz do gazety, napisalam ci juz jak i o czym :) Quote
polciuaa Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Napisze,napisze.;P Tymczasem w gore Scoti.! Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 napisz napisz;) tylko napewno! :P no i ogloszenia po miescie porozwieszaj :D Quote
Folen Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ale ona podobna do mojego Lolka (Kuby znaczy się), identyczna... Quote
polciuaa Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Czy ktoś móglby suni wystawić allegro.? Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Folen... wiesz co... możesz zrobić Allegro?? :D pooooooosiiiiiiiimy!! :) Quote
xxxx52 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 pieska przed adopcja dobrze by bylo wykastrowac www.psiakiuwandy.ovh.org Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 a niby czemu?? ej a moze do jakiegos Azylu go dac.. czy jakiejs fundacji :( kurcze... Quote
xxxx52 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 niby co? to jest retoryczne pytanie:crazyeye:Po co sie kastruje?chyba nie musze pisac ,przeciez wiadomo:eviltong: po drugie ,zeby nie przyszedl do glowy pseudohodowcom pomysl uzyskiwania slicznych kudlatych kluseczek:mad::mad::mad: www.psiakiuwandy.ovh.org Quote
Folen Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Jasne, zrobię allegro, tylko tekst potrzebny i namiary na kogo... Quote
BlackSheWolf Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 to juz sprawa dla Dogomanki ;) Dogomanka układaj tekst i dawaj namiar ]:-> bo ciocia agatka bedzie zła! ;) Quote
polciuaa Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Namiary: tel. 662128394 e-mail. [email protected] A tekst chyba może byc z pierwszej strony. Co do sterylizacji to sunia nie dopusci do siebie zadnego psiaka.:p Jak tylko jakis sie do niej zbliza to zaraz wszczyna alarm i po sprawie.;P Ale w sumie lepiej by bylo ja wysterylizowac..ale skad wziasc pieniadze.?:( Quote
xxxx52 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 dogomanianka-teraz nie dopusci zadnego psa,ale kiedy bedzie miala cieczke to bedzie uciekala do psow. 8 marca jest dzien sterylizacji w Polsce,moze daloby sie z adopcyjnych pieniazkow ja wykastrowac.tego dnia kosztowac bedzie 100zl. Wtedy mozecie spac spokojnie,ze nic sie jej nie stanie. PS.Jak egzekwujecie kastracji ,jak juz jest adoptowana? Podisanie i zobowiazanie na papierze to za malo? Jak sprawdzicie ,ze nowy wlasciciel nie rozmnaza? www.psiakiuwandy.ovh.org Quote
BlackSheWolf Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 xxxx52 nie panikuj na początek ;) najpierw trzeba znalezc dom :) Quote
xxxx52 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 ja nie panikuje,tylko wyrazam swoje obawy www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
BlackSheWolf Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 rozuemim :) ja już sporej liczbie psiaków znalazłam dom. Teraz trzeba się brać za ogłaszanie itp. Bo najpierw trzeba znalezc domek :) bo po co suni sterylka jak nie znajdziemy jej domu do 15 marca ? :( Quote
xxxx52 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Prosimy o dokladny opis tzn- rasa- wiek wysokosc do grzbietu kastrowana kontakt:telefon lub e-mail charakter:spokojny,temperamentny,dominujacy,ulegly,lubicy zabwy,strachliwa,aktywna? stosunek pieska do innych psow i innych zwierzat jak reaguje na dzieci? ile godzin moze zostac sama? czy piesek duzo szczeka ? czy zamkniety w domu niszczy? czy moze chodzic na dworze bez linki-czy ma instynkt lowiecki? czy jest szczepiona,kastrowana? w jakiej rodzinie bylaby szczesliwa:sportowej ,bez dzieci ,z dziecmi od jakiego wieku?"wygodnej"rodziny nadaje sie tylko do rodziny:z innymi zwierzetami,innym psem ,czy nie? Odpowiedzi na pytania ulatwi adopcje www.zwierzakiuwandy.ovh.org Quote
polciuaa Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 Oo..nie wiedziałam,ze 8 bedzie taniej..zobaczymy... Teraz jeszcze nei moge nic robic bo wpadlam tylko na chwilke,ale jak wroce to troche ogloszen porobie. EDIT:Zaraz odpowiem na pytania tylko musze cos jeszcze zrobic. -Sunia nie jest rasowa,ale przypomina troche teriera tybetańskiego. -ma ok. 7 lat. -wyysokosc to tak po kolana...musze ja zmierzyc jak ja zobacze. -Sunia jest raczej pozytywnie nastawiona do innych psów.Dosyc chetnie sie bawi.Jak juz wczesniej pisalam na calym osiedlu nie lubila sie tylko z jedna suka. -kontakt: tel. 662128394 e-mail. [email protected] -nie jest strachliwa,lubi sie przytulac i miziac,moze nie jest bardzo aktywna tylko wlasnie chce duzo czasu spedzac w towarzystwie czlowieka np. na kolanach. -Chetnie poddaje sie pieszczota,o czywiscie z umiarem. -Nie niszczy w domu i sama w domu moze zostac zaleznie od potrzeby. -Szczeka jak da jej sie takie polecenie.Nie jestem pewna ale chyba szczeka tez jak uslyszy dzwonek do drzwi. -Tego nie moge okreslic zbyt dobrze,ale kiedys wychodzilam z nia na dwor i zachowywala sie dobrze(trzymalam ja na smyczy bo bylam mlodsza i balam sie ja puscic luzem) -ma wazne szczepienie do lipca,nie jest wykastrowana.Ma ksiazeczke zdrowia. -Sunia bardzo lgnie do ludzi.Potrzebuje duzo pieszczot.Bardzo lubi siedziec z ludzmi na kanapie.Jest takim typowym 'kanapowcem'.Rodzina aktywna tez by jej raczej nie przeszkadzala...a nawet by to bylo dla niej wskazane bo teraz jest takim malym pulpecikiem.:cool3:Jakby troszke schudla to nic by sie nie stalo.:p Dzisiaj pewnie bede sie widziec z sunia i jej Pania to porobie nowe fotki na dworze i wypytam sie jeszcze dokladniej o stosunki do dzieci,psow itp. Quote
baffi2 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 BlackSheWolf napisał(a):bo po co suni sterylka jak nie znajdziemy jej domu do 15 marca ? :( jak miałaby trafić do schroniska to sterylka by się przydała... :-( Quote
polciuaa Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 [quote name='xxxx52']dogomanianka-teraz nie dopusci zadnego psa,ale kiedy bedzie miala cieczke to bedzie uciekala do psow. 8 marca jest dzien sterylizacji w Polsce,moze daloby sie z adopcyjnych pieniazkow ja wykastrowac.tego dnia kosztowac bedzie 100zl. Wtedy mozecie spac spokojnie,ze nic sie jej nie stanie. PS.Jak egzekwujecie kastracji ,jak juz jest adoptowana? Podisanie i zobowiazanie na papierze to za malo? Jak sprawdzicie ,ze nowy wlasciciel nie rozmnaza? www.psiakiuwandy.ovh.org Nie nie..ona nawet w czasie cieczki nie dopuszcza do siebie zadnego psa..ten typ tak ma.;P Quote
Folen Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 A co tu tak pusto? Zaraz będzie allegro, bo niestety trochę musiałam powalczyć na zmianę z netem i lapkiem :/ Quote
Recommended Posts