Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]Scoti to weslola i kochana sunia.Niestety jej pani wyjezdza 15 marca do pracy za granice i nie ma mozliwosci abrania jej ze sobą.Zostały trzy mozliwości:
1.Znalezienie jej szybkko domu.
2.Odddanie do schornu.(dodam,ze sunia od malenkiego jest trzymana w domu i jest typem kanapowca.)
3.Uśpienie.
Dwa odstatnie odrzuciłam,zostalo pierwsze...Prosze.!Nie badzcie obojetni i pomozcie mi znalesc jej dom do 15 marca.!
Sunia ma ok. 9 lat.Ma ważne szczepienie do lipca.Nie jest odrobaczona.Posiada książeczke zdrowia.
Jest pogodna i wesola.Cieszy sie na widok znanego jej czlowieka.Potrafi dawać lape,glos i siadać.Lgnie do ludzi-najchetniej siedzialaby ciagle na kolanach lub jak najblizej ludzi.:loveu:
Niestety zdjecia sa malo wyraźne,ponieważ sucz jest bardzo ruchliwa i do tego boi sie aparatu.

[SIZE="4"]Pomocy.!!!:placz:

Wiadomość z ostatniej chwili:
Scotie zostanie u mnie na kilka dni jako w domu tymczasowym.!Ale to jest tylko rozwiazanie tymczasowe.!Nie zaprzestawajmy wiec poszukiwan i nie pozwolmy aby Scotie skonczyla jak wiele psiakow w Olkuskim obozie zaglady dla psów.!!!

• Replies 478
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Namiary:
tel. 662128394
e-mail. [email protected]
A tekst chyba może byc z pierwszej strony.
Co do sterylizacji to sunia nie dopusci do siebie zadnego psiaka.:p Jak tylko jakis sie do niej zbliza to zaraz wszczyna alarm i po sprawie.;P Ale w sumie lepiej by bylo ja wysterylizowac..ale skad wziasc pieniadze.?:(

Posted

dogomanianka-teraz nie dopusci zadnego psa,ale kiedy bedzie miala cieczke to bedzie uciekala do psow.
8 marca jest dzien sterylizacji w Polsce,moze daloby sie z adopcyjnych pieniazkow ja wykastrowac.tego dnia kosztowac bedzie 100zl.
Wtedy mozecie spac spokojnie,ze nic sie jej nie stanie.

PS.Jak egzekwujecie kastracji ,jak juz jest adoptowana?
Podisanie i zobowiazanie na papierze to za malo?
Jak sprawdzicie ,ze nowy wlasciciel nie rozmnaza?

www.psiakiuwandy.ovh.org

Posted

rozuemim :) ja już sporej liczbie psiaków znalazłam dom. Teraz trzeba się brać za ogłaszanie itp. Bo najpierw trzeba znalezc domek :) bo po co suni sterylka jak nie znajdziemy jej domu do 15 marca ? :(

Posted

Prosimy o dokladny opis tzn-

rasa-
kastrowana
kontakt:telefon lub e-mail
charakter:spokojny,temperamentny,dominujacy,ulegly,lubicy zabwy,strachliwa,aktywna?
stosunek pieska do innych psow i innych zwierzat
jak reaguje na dzieci?
ile godzin moze zostac sama?
czy piesek duzo szczeka ?
czy zamkniety w domu niszczy?
czy moze chodzic na dworze bez linki-czy ma instynkt lowiecki?
czy jest szczepiona,kastrowana?
w jakiej rodzinie bylaby szczesliwa:sportowej ,bez dzieci ,z dziecmi od jakiego wieku?"wygodnej"rodziny
nadaje sie tylko do rodziny:z innymi zwierzetami,innym psem ,czy nie?

Odpowiedzi na pytania ulatwi adopcje

www.zwierzakiuwandy.ovh.org

Posted

Oo..nie wiedziałam,ze 8 bedzie taniej..zobaczymy...
Teraz jeszcze nei moge nic robic bo wpadlam tylko na chwilke,ale jak wroce to troche ogloszen porobie.
EDIT:Zaraz odpowiem na pytania tylko musze cos jeszcze zrobic.

-Sunia nie jest rasowa,ale przypomina troche teriera tybetańskiego.

-ma ok. 7 lat.

-wyysokosc to tak po kolana...musze ja zmierzyc jak ja zobacze.

-Sunia jest raczej pozytywnie nastawiona do innych psów.Dosyc chetnie sie bawi.Jak juz wczesniej pisalam na calym osiedlu nie lubila sie tylko z jedna suka.

-kontakt:
tel. 662128394
e-mail. [email protected]

-nie jest strachliwa,lubi sie przytulac i miziac,moze nie jest bardzo aktywna tylko wlasnie chce duzo czasu spedzac w towarzystwie czlowieka np. na kolanach.

-Chetnie poddaje sie pieszczota,o czywiscie z umiarem.

-Nie niszczy w domu i sama w domu moze zostac zaleznie od potrzeby.

-Szczeka jak da jej sie takie polecenie.Nie jestem pewna ale chyba szczeka tez jak uslyszy dzwonek do drzwi.

-Tego nie moge okreslic zbyt dobrze,ale kiedys wychodzilam z nia na dwor i zachowywala sie dobrze(trzymalam ja na smyczy bo bylam mlodsza i balam sie ja puscic luzem)

-ma wazne szczepienie do lipca,nie jest wykastrowana.Ma ksiazeczke zdrowia.

-Sunia bardzo lgnie do ludzi.Potrzebuje duzo pieszczot.Bardzo lubi siedziec z ludzmi na kanapie.Jest takim typowym 'kanapowcem'.Rodzina aktywna tez by jej raczej nie przeszkadzala...a nawet by to bylo dla niej wskazane bo teraz jest takim malym pulpecikiem.:cool3:Jakby troszke schudla to nic by sie nie stalo.:p

Dzisiaj pewnie bede sie widziec z sunia i jej Pania to porobie nowe fotki na dworze i wypytam sie jeszcze dokladniej o stosunki do dzieci,psow itp.

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
bo po co suni sterylka jak nie znajdziemy jej domu do 15 marca ? :(

jak miałaby trafić do schroniska to sterylka by się przydała... :-(

Posted

[quote name='xxxx52']dogomanianka-teraz nie dopusci zadnego psa,ale kiedy bedzie miala cieczke to bedzie uciekala do psow.
8 marca jest dzien sterylizacji w Polsce,moze daloby sie z adopcyjnych pieniazkow ja wykastrowac.tego dnia kosztowac bedzie 100zl.
Wtedy mozecie spac spokojnie,ze nic sie jej nie stanie.

PS.Jak egzekwujecie kastracji ,jak juz jest adoptowana?
Podisanie i zobowiazanie na papierze to za malo?
Jak sprawdzicie ,ze nowy wlasciciel nie rozmnaza?

www.psiakiuwandy.ovh.org
Nie nie..ona nawet w czasie cieczki nie dopuszcza do siebie zadnego psa..ten typ tak ma.;P