Jump to content
Dogomania

Jej milczenie usłyszałam gdy szczekały wszystkie psy ..... KIZIA - W NOWYM DOMU!!!

Recommended Posts

Posted

Zapomnialam napisac [URL="http://www.chanshund.com"]www.chanshund.com[/URL] , ktory wspolpracuje z Emirem. Dolar byl wyslany z Emira poprzez Chans.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='li1']Jeszcze nie wyadoptowalam zadnego psa do innych ludzi. [/quote]

Poprawka:
Oczywiscie wczesniej znajdowalam nowe domy dla zwierzat.Duzo domow. Nie wyadoptowalam jeszcze zadnego zwierzaka w moim obecnym miejscu zamieszkania. Ale to nadrobie.

Wolontariusze z Orzechowcow, ja i tak Was lubie. Badzcie czujne, bo to mi sie naprawde podoba.

Posted

[quote name='albiemu']rozgrzeszona nie rozgrzeszona li1 to nie o to chodzi ... jesteś w kontakcie z Becia66 i to ona decyduje co i jak, jeśli Becia będzie miała wątpliwości napewno jak zawsze usiądziemy razem i obgadamy temat. Biorąc pod uwagę sytuację z wioletat znaną Ci na wątku Lolka zrozumiesz zapewne że będziemy bardzo ostrożne. Zrozum proszę zwierzęta swoje przeszły i żadna z nas przy chociaż 1% niepewności nie narazi ich przyszłości i swojego spokojnego sumienia.

Li1 ja chciałam się zapytać czy kiedykolwiek zaadoptowałaś już jakiegoś psiaka lub psy z tego forum lub innego? Gdzie wszystko jest OK i są zdjęcia i kontakt, czy to pierwsza tego typu adopcja?[/quote]

Orzechowscy wolontariusze !
Mam kilka propozycji, aby adopcje byly bezpieczniejsze :

1 Czipujcie wszystkie psy przebywajace w schronisku
2 Kastrujcie je
3 Usypiajcie slepe mioty
4 Zredagujcie odpowiedni kontrakt adopcyjny( z np adnotacja, ze w
razie potrzeby zmiany wlasciciela, schronisko musi byc natychmiast o
tym powiadomione )

Posted

Szpilka, w ciagu roku rodzi sie w np orzechowskim schronisku ok 40 szczeniakow( popraw mnie jezeli sie myle ). Jaki to procent w stosunku do ilosci psow w tamtejszym schronie ?

Posted

Ja chce i Ty chcesz , aby psy mialy godne zycie w domach u ludzi ,a nie na ulicy czy w schronisku. W/g mnie to kastracja,usypianie niepozadanych miotowa a takze edukacja ludzi o potrzebach zwierzat doprowadzi do tego, ze one beda zyc szczesliwie.
Jakie Ty masz propozycje by polepszyc psi los ?

Posted

No to mamy plan, wiec wiemy co robic. Czipowanie i kastracja kosztuje ok 250-300zl. Na innym watku pisalam, ze jest w Polsce ok 80 000 bezdomnych psow- stare i chore wykluczone z kastracji, pozostaje ok 50 000 psow do kastracji. Gdyby tak zrobic grupy wolontariuszy, co zajma sie i sfinansuja kastracje jednego psa ( np 2-5 wolontariusz/ ludzi dobrej woli w grupie ), to w ciagu 2-5 miesiecy wykastrujemy wszystkie psy w schroniskach . Potem zabierzemy sie za psy na wsiach, itp.
Zglaszam sie do pierwszej grupy "........... "( nie wiem jak sie bedziemy nazywac) i kto chce do mnie przylaczyc ?

Posted

[quote name='daisy']Kiziunia szuka domu, najlepszego domu.

To jest watek Kizi i proponuje zalozenie nowego watku
do innych dyskusji.[/quote]

Ja pisze o kastracji m.in Kizi. Zdajesz sobie sprawe, jakie zycie maja suczki w Polsce ? Kizia czeka na dom, dlaczego nie mozemy zapewnic jej bezpieczenstwa w nowym domu? Zawsze moze sie zdazyc, ze bedzie rodzila szczeniaki. Nie wystarczy Ci ilosci bezdomnych psow ?

Posted

Lidka, jestem w temacie i doskonale sobie zdaje sprawe z sytuacji
zwierzat w Polsce.

Prosze o przeniesienie tej dyskusji na nowy watek,
w tym szukamy domu dla Kizi.

Tina

Posted

[quote name='daisy']Lidka, jestem w temacie i doskonale sobie zdaje sprawe z sytuacji
zwierzat w Polsce.

Prosze o przeniesienie tej dyskusji na nowy watek,
w tym szukamy domu dla Kizi.

Tina[/quote]

Kazda suczka powinna byc przed adopcja wykastrowana. Czy chcesz byc razem ze mna w grupie zajmujaca sie kastracja Kizi ?

Posted

li1 jeszcze trochę i zacznie się draka a to ostatnie co nam potrzebne co więcej wątek robi się nieczytelny.

Plany masz piękne ale uwierz mi realia jakie mamy tutaj na miejscu na dzień dzisiejszy daleko odbiegaja od realizaji Twoich pomysłów - przykro mi ale tak wlaśnie jest. Co do sterylizacji Kizi i pozostalych - wszystko świetnie ale schronisko do tej pory nie ma jeszcze weta bo takie SĄ REALIA ... Li1 bez urazy ale to my jesteśmy na miejscu i wiemy co i ile można.

Dyskusja zamknięta mam nadzieję proszę o to aby każda z nas wróciła do wątku i jego tematu.
Tina pozdrawiam wieki cale nie widziałam Twoich wpisów :) - miłe :)

Posted

[quote name='albiemu']li1 jeszcze trochę i zacznie się draka a to ostatnie co nam potrzebne co więcej wątek robi się nieczytelny.

Plany masz piękne ale uwierz mi realia jakie mamy tutaj na miejscu na dzień dzisiejszy daleko odbiegaja od realizaji Twoich pomysłów - przykro mi ale tak wlaśnie jest. Co do sterylizacji Kizi i pozostalych - wszystko świetnie ale schronisko do tej pory nie ma jeszcze weta bo takie SĄ REALIA ... Li1 bez urazy ale to my jesteśmy na miejscu i wiemy co i ile można.

Dyskusja zamknięta mam nadzieję proszę o to aby każda z nas wróciła do wątku i jego tematu.
Tina pozdrawiam wieki cale nie widziałam Twoich wpisów :) - miłe :)[/quote]

A ja caly czas pisze o Kizi. Przeciez Tina moze odpowiedziec , czy chce razem ze mna pomoc Kizi i wolontariuszom i zajac sie sterelizacja suczki. To TYLKO pomoze w znalezieniu dobrego domku dla KIZI.

Posted

A co Wy o tym sadzicie ? Chyba dobrze by bylo, gdyby np Tina, jezeli tez szuka domu dla Kizi ( musi wiec zagladac na ten watek ), zajela sie ze mna kastracja suczki. Czy Kizia ma warunki na rekonwalescencje w schronisku ?
A czy Ty albiemu, chcesz zalozyc osobny watek o kastracji ?

Posted

li1 jest masa wątków nad którymi ja osobiście już nie panuje, zaczyna sie robic galimatias i ludzie na pm pytają czy szukamy w końcu domow dla Kizi, Funi czy nie .... Wrócmy do ich wątku, kolejne będziemy zakładać jak przyjdzie pora.