Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodałam fotkę z kotem do allegro i inne też:-)
Zofia jest bardzo, bardzo posłuszna, wraca na wołanie, nawet jak psy poczują jakis trop czy coś w lesie, ona się słucha.

Ludzie, taaaki pies, powinniście się o niego bić! Może podniosę Zofii cenę na allegro :cool3:

Posted

Zofia miała dzisiaj ciężkie przejścia, dwa razy zaatakowała ją nasza koteczka:cool3: , która ma problemy z akceptacją psów, ta koteczka sama się do nas przeprowadziła od sąsiada i próbowała wyeliminować naszego psa, owczarkowatego, tłukąc go codziennie pazurami. Trwało to parę miesięcy, az wreszcie zmieniła front i zaczęła się do niego przytulac, jak gdyby nigdy nic; ten mały jamnikowaty też obrywa od niej, ale się nie przejmuje. Ale takiego ataku, jaki przypuściła na Zofię, to jeszcze nie widziałam, po prostu rzuciła sie na nią, Zofią w nogi a kotka w pogoń, ledwie się Zofii udało uciec, ta akcja powtórzyła się dzis dwa razy. Wygląda to trochę śmiesznie, w końcu Zofia to spory pies a zwiewa z podkulonym ogonem, ale tak naprawde lepiej, że zwiewa, bo kotka nie wydaje się żartować. Kiedyś przywyknie, ale na razie Zofia ma przechlapane:evil_lol:

Posted

ojej.....to tak wasza koteczka to jak moja Klara jak jeszcze mieszkała z Tabi - Tabi tez byla biedna do momentu az pokazala kici zabki !!!! potem jeszcze zdarzaly sie ataki a suczce zostalo do tej pory to, ze boi sie po ciemku chodzic po mieszkaniu :)

Posted

Staram się chronić Zofię przed tą kotką (druga na szczęście jest łagodna:-)), uważam koło domu, żeby nie doszło do spięcia, odganiam kotkę, ale dzis to się stało w lesie na spacerze, kocica goniła Zofię przez kilkadziesiąt metrów, nawet nie wiedziałam, że ona umie tak szybko biegać.:crazyeye: