annama Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Ale tekst na allegro miał być chyba przejmujący i chwytający za serce:cool3: Czy Zofia chwyta za serce? Spojrzałam dziś na nią i doznałam olśnienia: przecież to jest Zofia, autentyczna Zofia! :lol: Quote
KWL Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 No dobra, wyszło mi coś takiego: Nasza sunia ma na imię Zofia. Pochodzi ono bowiem od greckiego Sophia i oznacza mądrość, a mądrość to główna cecha naszej Zofii. Jednak nawet bycie bardzo mądrym psem może nie uchronić od psiego losu który się na Zofie zasadził. Z zachowania Zofii jasno wynika że kiedyś miała dom i swojego człowieka. Jednak jakimś zrządzeniem złośliwego losu straciła wszystko, i to nie w młodości lecz w wieku dojrzałym kiedy to w psiej głowie spokojne wylegiwanie się w ciepełku u boku opiekuna a nie jakieś eskapady. Zofia jest mądra, potrafi zrozumieć czego się od niej oczekuje, dobrze się zachowywać, jest spokojna, jest grzeczna, jest nawet ładna...nie jest niestety młoda. Czy potrafisz docenić wielkie zalety psa w dojrzałym wieku i jego wdzięczność z a twoje serce ? Quote
annama Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 KWL napisał(a):No dobra, wyszło mi coś takiego: jest nawet ładna... Nawet ładna?! Zofia jest śliczna! Tekst bardzo fajny, dam go na allegro (ze zmianą nawet ładnej na bardzo ładną :cool3:) i będziemy czekać na rezultaty, dzięki! Quote
KWL Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 annama napisał(a):Nawet ładna?! Zofia jest śliczna! Tekst bardzo fajny, dam go na allegro (ze zmianą nawet ładnej na bardzo ładną :cool3:) i będziemy czekać na rezultaty, dzięki! Poczekaj do wieczora, Przyjaciel Koni obiecała jeszcze poprawki i doszlifowanie :-). Fakt Zofia jest śliczna ale to słowo rozbijało smutny kontekst zdania :-) Quote
annama Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Zofia już na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=340638171 Jak przyjaciel_koni doszlifuje, to wprowadzę poprawki a na razie opis Zofii jest, jaki jest :-) Przydałby się chyba lepszy tytuł aukcji... Quote
przyjaciel_koni Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Przepraszam - nie wyrabiam się... Tak na szybko poprawione, czasu mi zaczyna na wszystko brakować...znowu... Tylko ją pokochaj… Zofia - Bardzo mądra sunia. Pojawiła się nagle – przy lesie w okolicy Warszawy, tu często „zjawiają się” zwierzęta „po remanencie” (ktoś umarł, ktoś się przeprowadza, ktoś wziął „nowszy model”…). To stały scenariusz… Las jest cierpliwy… Nie widać tu zła, niesprawiedliwości… Ale las jest dla psa niebezpieczny – głód, wnyki, myśliwi… A pies wyrzucony z domu nie potrafi sobie radzić. Wychodzi więc z lasu prosić o ratunek… do ludzi… bo mimo wszystko wciąż im wierzy !!!!! Zofia miała nieco szczęścia w tej tragicznej dla niej sytuacji – trafiła na nas, nie na myśliwych i nie we wnyki… Wychudzona, wylękniona, a jednak podeszła... bo Człowiek ją wołał... Imię, jakie otrzymała pochodzi od greckiego Sophia i oznacza mądrość. Właśnie mądrość to główna cecha naszej Zofii. Z zachowania Zofii jasno wynika że kiedyś miała dom i swojego człowieka. Wyjątkowo szybko potrafi zrozumieć czego się od niej oczekuje, lgnie do człowieka, w domu zachowuje się bardzo dobrze, jest spokojna, grzeczna, nauczona czystości, ładnie chodzi na smyczy, nie boi się jazdy autobusem. To śliczna sunia, zdjęcia nie pokazują, jak potrafi się „uśmiechać” … I chociaż nie jest już bardzo młoda, to wiele lat życia przed nią. Bardzo liczymy na to, że Ktoś z Was o wspaniałym sercu, doceni wielkie zalety tej właśnie suni, która zrządzeniem złośliwego losu nagle straciła wszystko… Quote
annama Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Dzięki, sama się wzruszyłam :-) Zaraz wzbogacę opis Zofii na allegro. Zofia ma się dobrze, je, jak zwykle, dużo i chętnie, ale jeszcze chyba jest trochę wystraszona zmianami, które zachodzą w jej życiu, przeprowadzką do Wawy i z powrotem na wieś. Nie lubi nasza Zofia opuszczać podwórka, z pewnością nie jest to pies skłonny do ucieczek. Kurcze, dlaczego nikt jej nie chce, ona jest naprawdę wyjątkowa. Quote
KWL Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 No moje uznanie dla Przyjaciel Koni - świetny tekst ! Można aby też przekonstruować nieco graficznie allegro żeby wyglądało inaczej i łapali się ludzie którzy już raz na aukcji byli - taka podpuszka mała :-) Acha nowe banery w poniedziałek. Zabieram całą paczkę zdjęć dla kilku psów i w domu obrobię porządnie, lepszy sprzęt do takiej zabaw i więcej czasu :-) Quote
annama Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Po zmianie zdjęcia na miniaturze i tytułu aukcji oglądalność wzrosła:-) Choć to dopiero II dzień, ale wyraźnie więcej ludzi zagląda. Dzięki jeszcze raz za tekst. Zmieniłam też układ graf. aukcji. Dziś Zofia powinna być w Wyborczej, trzymajcie kciuki. Może właśnie dziś natknie się na Zofię jakiś wyjątkowy Człowiek. Quote
_beatka_ Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 dobre zdjęcie i tytuł aukcji mają decydujące znaczenie na oglądalność:razz: a dzwonił już ktoś?:cool3: Quote
annama Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 W sprawie Zofii niestety jeszcze nikt nie dzwonił, dzwonił pewien pan, który szuka swojej zaginionej suczki, ale to na pewno nie Zofia :-( Dziś wzięliśmy na spacer Zofię (która nadal spacerów nie lubi, najlepiej jej na podwórku albo na posłaniu, oj, nadawałaby się Zofia dla kogoś leniwego) razem z naszym psem, ubranym na wszelki wypadek w kaganiec. Nasz pies warczał na Zofię, ale Zofia bardzo ładnie pokazała, że nie będzie z nim zadzierać, więc nasz groźny pies odstąpił w pokoju, został w nagrodę uwolniony z kagańca i zajmował się już tylko patykami a nie Zofią, na którą tylko od czasu do czasu powarkiwał ostrzegawczo. Zofia szła bez smyczy przy nodze, nie oddalając się i praktycznie nie schodząc ze ścieżki. Niestety zapomniałam wziąć aparat, więc nie ma dokumentacji :oops: Quote
przyjaciel_koni Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Czyli Zofia preferuje towarzystwo ludzi ponad wszelkie pokusy... To bardzo dobra cecha !!!! Miejmy nadzieję, że znajdzie się ochotnik do adopcji tak miłej suni !!! Quote
annama Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 Jestem pewna, że gdyby ktoś zobaczył, poznał Zofię, to by sie nie oparł jej urokowi, powadze i miłemu usposobieniu. Naprawdę, ona jest wspaniała, ja strasznie lubię takie spokojne, stonowane psy, które nie awanturują się o byle co, rozumieją, że muszą zostać, wejść, wyjść, pojechać gdzieś itd. i nie próbują stawiać na swoim. Tak łatwo się z nimi współpracuje. Ale jednocześnie Zofia jest taka zabawna, kiedy uśmiecha się i podskakuje na widok pełnej miski :-) Quote
_beatka_ Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 A może tak podesłać zofię Aarione bo ona daje psiaki do PP?:razz: dzięki niej emerytowany malo atrakcyjny dziadek z krzyczek ma super domek:multi: Quote
_beatka_ Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9879867#post9879867 zgłosiłam zosie do Aarione;) Quote
KWL Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Co słychać u mądrej Zofii ? Jak tam ogłoszenia i Allegro ? Quote
annama Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Zofia ma coraz więcej energii, więcej biega i skacze, je z tym samym zamiłowaniem, co zawsze. Ale na ogłoszenia nadal nikt nie odpowiada. Quote
KWL Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Ktoś już chyba pisał to na tym wątku, ale wygląda to wszystko tak że mamy adopcyjny zastój jakiś, może to efekt uboczny wyciągnięcia kilkuset psów z Krzyczek ? Quote
przyjaciel_koni Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Fakt - z adopcjami ogólnie kiepsko... No i wyjazdy przed i wakacyjne już się jarzą ludziom w oddali... Wtedy niestety są zastoje... Wciąż jednak zachęcamy do adopcji Zosi !!! To mądra sunia, będzie wierna i zakochana w Opiekunie !!!! Quote
annama Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Zachęcamy do adopcji i to bardzo gorąco. Zofia nie przebywa w dobrych warunkach, to, co ma u sąsiada, to jest minimum, on ciągle pije, wrzeszczy, przestawia graty w szopie a ona się boi. Nie jest jej tam wcale dobrze, choć jest w miarę bezpieczna i najedzona. Quote
przyjaciel_koni Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='annama']Zachęcamy do adopcji i to bardzo gorąco. Zofia nie przebywa w dobrych warunkach, to, co ma u sąsiada, to jest minimum, on ciągle pije, wrzeszczy, przestawia graty w szopie a ona się boi. Nie jest jej tam wcale dobrze, choć jest w miarę bezpieczna i najedzona. Bardzo prosimy o pomoc !!! Ta adopcja naprawdę jest pilną sprawą !!!!! A Zosia jest mądrą i miłą sunią !!! Quote
annama Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 Udało mi się zrobić parę fotek na spacerze z Zofią i resztą towarzystwa: Quote
Recommended Posts