Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']Nie bede o tym dyskutowala. Na alarm wolontariuszy pojechalysmy do schroniska, nie raz. NIC alarmujacego nie stwierdzilysmy oprocz zaciazonych suk. Sterylki ida, jest juz wykastrowanych 120 suk. Czarny PR jednak nadal trwa.

Ja czarnego PRu nie robie ale co chwila dostaje maile od ludzi ktorzy byli w sprawie adopcji czy pomocy w Korabiewicach i zostali wyrzuceni.

Wolontariat jest tam mile widziany caly czas

heh, wolontariat nie był tam nigdy mile widziany, nawet za "naszej kadencji"

ale robienie czarnego PR, ze p.Magda nikogo nie wpusci nie pomaga aby zachecic do wolontariatu

ja bym nie nazywal czarnym PRem realacji osob ktore zostaly przepedzone ze schroniska. zgaduję że raczej sobie tego nie wymyśliły. Poza tym wiem co widziałem na własne oczy, na tyle jeszcze kontaktuję.

Nie neguje pomocy psom indywidualnie ale nie robmy z tego miejsca kazni zwierzat! Porownywanie Korabiewic do Krzyczek( takie e-mial dostalam) jest bezczelnoscia!

i tu jedynie się zgodzę ;)

Czarek, masz jakis pomysl na pomoc Korabiewicom???

Należałoby zacząć od diagnozy jak naprawdę jest w schronisku i jakiej pomocy potrzebuje ale to trzeba by było zrobić w spokoju w 3,4 organizacje + zaprosić osoby, które teraz tam bywają. Oczywiście warto zapytać samą Panią Magdę co sądzi o tym. Generalnie myślę, że pare rzeczy zabrnęło już za daleko i takie spotkanie jest mało możliwe.

Nie mam pomysłu jak pomóc Korabiewicom, dlatego nie zabieram głosu poza tym małym sprostowaniem ponieważ nawiązała Pani do swojej wizyty w schronisku która miała nieciekawe konsekwencje dla wolontariuszy związanych z nami. I na tym zakończę swoje wypowiedzi w tym temacie.

Posted

[quote name='go_vegan']Ja czarnego PRu nie robie ale co chwila dostaje maile od ludzi ktorzy byli w sprawie adopcji czy pomocy w Korabiewicach i zostali wyrzuceni.

Znasz e-mial do p.Lucyny, czy informujesz Ją o tym?

heh, wolontariat nie był tam nigdy mile widziany, nawet za "naszej kadencji"

ja bym nie nazywal czarnym PRem realacji osob ktore zostaly przepedzone ze schroniska. zgaduję że raczej sobie tego nie wymyśliły. Poza tym wiem co widziałem na własne oczy, na tyle jeszcze kontaktuję.

Czy mowisz o stanie zdrowotnym kotow?

Należałoby zacząć od diagnozy jak naprawdę jest w schronisku i jakiej pomocy potrzebuje ale to trzeba by było zrobić w spokoju w 3,4 organizacje + zaprosić osoby, które teraz tam bywają. Oczywiście warto zapytać samą Panią Magdę co sądzi o tym. Generalnie myślę, że pare rzeczy zabrnęło już za daleko i takie spotkanie jest mało możliwe.

Ja nie rozumiem po co zbieranie AZ paru organizacji?? Zreszta, sam piszesz, na koncu, ze to juz jest niemozliwe...Wiec co jest mozliwe, czarny PR? Ktore naprawde organizacje sa zainteresowane pomocą dla Korabiewic, wspolpracą, moze tak trzeba zacząc?

To schronisko ma wielka, nieoceniona zalete, olbrzymi teren.
Zadne schronisko w Polsce, ja nie znam takiego, ktore moze dac psom poczucie wolnosci! Wybiegi sa olbrzymie!!

Nie mam pomysłu jak pomóc Korabiewicom, dlatego nie zabieram głosu poza tym małym sprostowaniem ponieważ nawiązała Pani do swojej wizyty w schronisku która miała nieciekawe konsekwencje dla wolontariuszy związanych z nami.

Niestety ale ja odnioslam wrazenie, ze te wolontariuszki wlasnie uznaly to jako ich prywatny teren, folwark. Nic bez nas, nikt poza nami!
Olga, sama pisala wtedy, ze mnie p.Magda nie wpusci, wiec?

Z tego co ja wiem NIKT ich nie wyrzucal, same sie poobrazaly i przestaly przychodzic. Wszystko bylo zle, sterylki na miejsu tez zle bo....powody na poziomie plotkarskim-jedna pani powiedziala drugiej pani. Czy to o dobro zwierzat chodzi?? Tyle co do wyjasnien.

Posted

[quote name='Tweety']może, skoro tak bardzo Ci się nudzi, że wynajdujesz problemy tam gdzie ich nie ma, to wskażesz w końcu miejsce gdzie jest sprawozdanie dotyczące Twojej fundacji za 2006 rok (nie tylko rozliczenie 1% dla OPP), bo cos ucichłaś w tym, chyba niewygodnym dla Ciebie, temacie. Miało być jak bezzwłocznie. Emir nie dotrzymuje słowa? A może nie ma czasu, bo ciągle szuka sensacji i sposobów jak dokopać np. komecie?

Tweety, a umiesz czytac?
Bo narazie to widze ze umiesz sie tylko wyklocac - no tak, czytanie zostawmy intelektualistom, Ty jak ta obstawa intelektualisty z dowcipu o milicjantach z lat 80-tych.

Wiec prosze uprzejmie, poprowadze Cie, jak bedziesz miala klopoty - daj znac, sprobuje jeszcze lepiej wyjasnic:
na stronie
http://fundacja-emir.org/
jest takie male, brazowo-biale koleczko - jak sie na nie nacisnie, dochodzi sie do strony:
http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=94647

Po lewej stronie jest rubryka:"WYKORZYSTANIE SRODKOW Z 1%". Masz? Nacisnij. Umiesz czytac? Jak nie - popros zeby ktos Ci przeczytal.
Osobiscie to umieszczalam na poczatku kwietnia, wiec jesli masz jakies problemy - to do mnie prosze.

To brazowe koleczko jest rowniez na stronie
http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-akt.htm
myslalm ze dla takich jak Ty, co nie umieja czytac, ale widze ze Ty pobilas wszelkie rekordy..... Daje za wygrana.

A teraz uprzejmie Cie prosze - skup sie na swojej Fundacji i robieniu dobrze (wiesz co to znaczy?) tego, co do Ciebie nalezy, a innym daj swiety spokoj.
Bo ci ktorzy "ucichli" zajmuja sie uczciwa robota a nie klepaniem w klawiature.

Wszystkich innych bardzo przepraszam za "off-a", ale nie chcialam zeby Tweety zostala bez odpowiedzi na swoje pytanie.

Posted

[quote=Osiolek;10057295

Po lewej stronie jest rubryka:"WYKORZYSTANIE SRODKOW Z 1%". Masz? Nacisnij. Umiesz czytac? Jak nie - popros zeby ktos Ci przeczytal.
Osobiscie to umieszczalam na poczatku kwietnia, wiec jesli masz jakies problemy - to do mnie prosze.
Umiesz czytac? nie - popros, zeby ktos Ci przeczytal:
"gdzie jest sprawozdanie dotyczące Twojej fundacji za 2006 rok (nie tylko rozliczenie 1% dla OPP)"
na stronie jest: rozliczenie 1% z lat "Środki uzyskane za 2003 rok - 146.123,65 zł. Środki uzyskane za 2004 rok - 146.162,87 zł. Na co zostały przeznaczone:"
i tylko rozliczenie 1%. I nie z 2006.

pzdr
GreenEvil

Posted

Rozliczenie za rok 2006 jest, nie bylo podsumowania wplat z 1% za 2006 rok (czyli wplywow w 2007) - wstawialam ale widac "wcielo" w trakcie "obrobki danych".

W tej chwili uzupelnilam - baza jest uaktualniana co pare dni, ciekawscy niech zajrza (GreenEvil, a Ty wplacalas na EMIR ze jestes taka zainteresowana ile ona miala wplywow? Oj, jak przyjemnie :evil_lol:.... )

Jesli ktos jest bardzo zainteresowany szczegolami - wszystkie dane sa publiczne, numer do urzedu skarbowego jest w ksiazce telefonicznej - my sie zajmujemy ratowaniem psow a nie udzielaniem informacji, od tego sa odpowiednie wladze.
GreenEvil i Tweety - proponuje zalozenie agencji detektywistycznej, bo widze ze jest to robota w sam raz dla Was - tu sie napewno wykazecie :diabloti:

Ze strony Fundacji Emir uwazam sprawe za zakonczona.
Tak jak napisalam - jesli informacje ciekawskim nie wystarczaja, prosze zwrocic sie do odpowiednich wladz i nie zawracac glowy osobom ratujacym psy.

Posted

Osiolek napisał(a):

Jesli ktos jest bardzo zainteresowany szczegolami - wszystkie dane sa publiczne, numer do urzedu skarbowego jest w ksiazce telefonicznej - my sie zajmujemy ratowaniem psow a nie udzielaniem informacji, od tego sa odpowiednie wladze.

Blad. Do udzielania informacji na temat PELNEGO sprawozdania (nie tylko za 1%) fundacji Emir jest zobowiazana ustawowo fundacja Emir.
Nie Tobie pytac po co mi to, ja mam prawo wiedziec.
Jako, ze Emir tlumaczy, ze nie ma czasu wystawic sprawozdzania finansowego na strone.... to pewno nie ma tez czasu na pisanie na dogo... wiec albo rybki albo akwarium :evil_lol:

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
Blad. Do udzielania informacji na temat PELNEGO sprawozdania (nie tylko za 1%) fundacji Emir jest zobowiazana ustawowo fundacja Emir.
Nie Tobie pytac po co mi to, ja mam prawo wiedziec.
Jako, ze Emir tlumaczy, ze nie ma czasu wystawic sprawozdzania finansowego na strone.... to pewno nie ma tez czasu na pisanie na dogo... wiec albo rybki albo akwarium :evil_lol:

pzdr
GreenEvil

Ty to masz jednak mase wolnego czasu...
No tak - jedni pracuja, inni klepia w klawisze...

Odpowiem krotko i ostatecznie - jakbys umiala czytac to bys przeczytala ze w bazie jest PELNE sprawozdanie (oprocz wplywow ktore w jakis sposob sie nie zachowaly, ale ktore dzis poprawilam, rowniez w PELNYM wymiarze).

O co Tobie wlasciwie chodzi?
O to ze Emir jest na dogo? Czy o to ze nie ma sprawozdania (ktore jest)? Bo ja sie calkiem pogubilam.....

Poza tym - organizacja ma obowiazek rozliczyc sie przed wladzami, a to rozliczenie jest publiczne, ale nie ma obowiazku kazdemu z osobna komu sie zachce tlumaczyc sie ze swojej dzialalnosci.
W normalnym praworzadnym panstwie (jakim jest Polska) jest podzial - kazdy robi swoje, uszczesliwianie osob ktore nie maja co robic produkowaniem essei o dzialalnosci NIE NALEZY DO DZIALAN STATUTOWYCH przynajmnie tej Fundacji.

Zajmij sie wreszcie jakas konkretna praca bo sadzac z wypowiedzi na watku to nie wszyscy sa z jej wynikow zadowoleni.

To byla ostatnia moja odpowiedz - reszta przez urzedy.

Posted

[quote name='Osiolek']Ty to masz jednak mase wolnego czasu...
No tak - jedni pracuja, inni klepia w klawisze...

Odpowiem krotko i ostatecznie - jakbys umiala czytac to bys przeczytala ze w bazie jest PELNE sprawozdanie (oprocz wplywow ktore w jakis sposob sie nie zachowaly, ale ktore dzis poprawilam, rowniez w PELNYM wymiarze).

czy my mowimy caly czas o tym?
http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=94647&p=opp
to nie jest sprawozdanie za 2006 rok.

[quote name='Osiolek']
Poza tym - organizacja ma obowiazek rozliczyc sie przed wladzami, a to rozliczenie jest publiczne, ale nie ma obowiazku kazdemu z osobna komu sie zachce tlumaczyc sie ze swojej dzialalnosci.

Organzacja ma obowiazek podac sprawozdanie do publicznej wiadomosci (dla ulatwienia powiem - opublikowac), wyczuwasz drobna roznice?

[quote name='Osiolek']
W normalnym praworzadnym panstwie (jakim jest Polska) jest podzial - kazdy robi swoje, uszczesliwianie osob ktore nie maja co robic produkowaniem essei o dzialalnosci NIE NALEZY DO DZIALAN STATUTOWYCH przynajmnie tej Fundacji.

do obowiazkow kazdej fundacji jest podanie sprawozdania skadanego co roku do ministerstwa (i ja nie mowie o produkowaniu essei takich jak byly wczesniej na stronie) do publicznej wiadomosci. Nie ma to zupelnego zwiazku z celami statutowymi.

pzdr
GreenEvil

Posted

[quote name='kometa']Poprosiłam Czarok by te pieniązki wpłaciła do lecznicy na Kosiarzy na STERYLKI I KASTRACJE PSÓW Z KRZYCZEK, BO.....

MANIUŚ WYJEŻDŻA ZA TYDZIEŃ DO HOLANDII, GDZIE BEDZIE MIAŁ NAPRAWDE FACHOWĄ OPIEKĘ MEDYCZNĄ I ZOSTANIE ZOPEROWANY PRZEZ SPECJALISTÓW!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:

[quote name='kometa']Jutro porobię towarzystwu nowe foteczki, byście mogli zobaczyć jaki on radosny;)

Domek w Holandii-wspaniała rodzina bardzo kochajaca zwierzeta, która dowiedziała się o dramacie psów krzyczkowych.
Kobieta jest Polką.
Mają domek z ogródkiem i zapowiada się wspaniale...:loveu:
Ci ludzie jak najbardziej zadeklarowali opeikę wet i zapewnią mu opiekę oraz jak najlepszą opieke pooperacyjną.
to naprawdę wspaniali ludzie:)

[quote name='kometa']oczywiscie:)jutro lub najpozniej w czw:)

Jak ufać komuś , kto tylko obiecuje ???

Posted

medar napisał(a):
Jak ufać komuś , kto tylko obiecuje ???

medar, ja rozumiem, ze Ty masz tez klopoty z czytaniem, ale wiecej info na temat Manka mozna uzyskac na PW od niufek (ze tak wskaze droge ;) )

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
medar, ja rozumiem, ze Ty masz tez klopoty z czytaniem, ale wiecej info na temat Manka mozna uzyskac na PW od niufek (ze tak wskaze droge ;) )

pzdr
GreenEvil

A czy to Niufek obiecywała jak wyżej, czy Kometa? Robienie tajemnicy z czegoś, co dawno jest publik jest chyba żartem. Ty, jak i cały AFN ma kłopoty ze zrozumieniem tego co czytają, ale dla mnie to nie nowość.

Posted

medar napisał(a):
A czy to Niufek obiecywała jak wyżej, czy Kometa? Robienie tajemnicy z czegoś, co dawno jest publik jest chyba żartem.

Czyli rozumiem, ze juz wiesz jak sie czuje Maniek, gdzie jest Maniek i w zwiazku z tym dlaczego nie ma info na watku.

ciesze sie :)

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):
Czyli rozumiem, ze juz wiesz jak sie czuje Maniek, gdzie jest Maniek i w zwiazku z tym dlaczego nie ma info na watku.

ciesze sie :)

pzdr
GreenEvil

Jak zwykle nic nie rozumiesz lub tylko udajesz. Czekam, ( sądzę że i pozostali forumowicze) na zdjęcia i obiecane informacje które do dnia dzisiejszego nie zostały zamieszczone na forum. Sprawy tajne łamane przez poufne + PW mnie nie interesują.

Posted

ANETTTA napisał(a):
ja tez bym chciala wiedziec co u manka i fotki szczesliwca:placz:

Sytuacja stała się juz chyba jasna - gdyby nie bylo nic do ukrycia , zdjęcia z nowego domu i inne wiadomości byłyby na wątku.
NIe ma ich - los psa pozostaje nieznany, a osoby zainteresowane udają idiotów zasłaniając się wyimaginowaną tajemnicą ?? Jaką?? Pytam?
CO SIĘ STAŁO Z PSEM - ŻĄDAM TU NA WATKU ODPOWIEDZI,
EMIR
Czyzby powtórka z OZZEGO?!

Posted

była kasa na leczenie psa były checi .....co sie z tym stało ...krzyk rozpaczy wołanie o pomoc na poczatku watku .........................i :placz::placz::placz::placz:teraz cisza ...biedak gdzies cierpi albo juz nie cierpli głeboko pod ziemia ...

Kometo bywasz na dogo czemu nic nie napiszesz ....tyle było krzyku na paczatku:-(

Posted

emir napisał(a):
Sytuacja stała się juz chyba jasna - gdyby nie bylo nic do ukrycia , zdjęcia z nowego domu i inne wiadomości byłyby na wątku.
NIe ma ich - los psa pozostaje nieznany, a osoby zainteresowane udają idiotów zasłaniając się wyimaginowaną tajemnicą ?? Jaką?? Pytam?
CO SIĘ STAŁO Z PSEM - ŻĄDAM TU NA WATKU ODPOWIEDZI,
EMIR
Czyzby powtórka z OZZEGO?!

Coraz ciekawsze to jest ,naprawde .W Krzyczkach siedzi jeszcze okolo 130 psow i czeka na pomoc w adopcjach ,ale jakos poza mala grupa ludzi co czynnie pomagaja tym psom ,jakos inni sie nie kwapia do czynnej pomocy poza krzykiem i zadaniami .Jesli nikt nie chce zrozumiec dlaczego byla dotad cisza o wyciaganiu psow z Krzyczek ,to prosze bardzo ,juz wyjasniam.Psy z Krzyczek otrzymaly pomoc z Niemiec i Holandii , zaznaczam psy ,a nie schronisko.Fundacja niemiecka ,ktora wziela Smutka odpchlila rowniez wszystkie psy ,a wtedy bylo ich jeszcze prawie 250. No coz , ´nie pisalismy o tych rzeczach z wielu powodow i teraz piszac to popelniam blad ,ale coz . Wiem ze przez to co napisze zmniejszam szanse krzyczkowych psow na adopcje w polsce ,bo przeciez wszyscy albo juz zapomnieli te psy ,albo pomysla ,ze jak jest pomoc z zagranicy ,to nie trzeba pomagac na miejscu . Smutek pojechal z grupa 42 psow do Niemiec .Smutek nie byl jedynym psem do operowania czy leczenia .Pani Emir , moze pani zanim sie zajmie psem to go fotografuje z kazdej strony ,ale tu sie tego nie robi .Zadac? A co ja za wyjasnienia jestem pani winna???PIES NIE BYL POD OPIEKA PANI FUNDACJI !

Posted

medar napisał(a):
A czy to Niufek obiecywała jak wyżej, czy Kometa? Robienie tajemnicy z czegoś, co dawno jest publik jest chyba żartem. Ty, jak i cały AFN ma kłopoty ze zrozumieniem tego co czytają, ale dla mnie to nie nowość.

Piekny banerek masz w podpisie .Czy mozesz mnie uswiadomic co jest juz od dawna publik?? Ja tez chcialabym to wiedziec co juz jest publik ,a co jeszcze nie .

Posted

no to ja już nie rozumiem. Emir ponoć opiekuje się Krzyczkami i nie wie, ze zostało odpchlone 250 psów? Przecież tego nie da się zrobić w 5 minut i nie być zauważonym przez nikogo:shake:

Posted

Tweety napisał(a):
no to ja już nie rozumiem. Emir ponoć opiekuje się Krzyczkami i nie wie, ze zostało odpchlone 250 psów? Przecież tego nie da się zrobić w 5 minut i nie być zauważonym przez nikogo:shake:

Ci ludzie spedzili swieta Wielkanocne w Krzyczkach , naturalnie nocowali tylko w Hotelu ,ale dni spedzali w schronisku razem z Lamia i Kometa .

Posted

niufek napisał(a):
Ci ludzie spedzili swieta Wielkanocne w Krzyczkach , naturalnie nocowali tylko w Hotelu ,ale dni spedzali w schronisku razem z Lamia i Kometa .

z tą "złą i nieodpowiedzialną" Kometą, którą tu niektórzy usiłują zlinczować?;) Przecież ona ponoć nic nie robi a działają tam tylko ludzie Emira, przynajmniej tak wszędzie piszą

Posted

ANETTTA napisał(a):
poprostu szkoda ze nie mozemy cieszyc sie szczesciem tego konkretnego psa ......tylko tyle nie mozemy bo nic nie wiemy poprostu ................

Owszem ja rozumie wasze obawy bo :- tu nie chodzi o psa z jakiegos tam schroniska , tu chodzi o psa z Krzyczek - sporo psow znikalo ,wiec tez bym sie martwila ale :-woele dobrego sie dzialo dla Krzyczkowych psow , dla nich przywieziono ponad 4 tony karmy ,a to jest juz spore odciazenie dla dziewczyn ,ktore czesto karme musialy kupic ,teraz ja maja .Sporo psow ,a przede wszystkim psy do leczenia wyjechalo z Krzyczek ,co uratowalo praktycznie tym psom zycie . Psy byly zarobaczone po uszy ,zapchlone i zawszone , lyse ,ale to chyba kazdy z was wie .Te psy wymagaly -wymagaja intensywnej opieki .Ja jestem ostatnia osoba ,ktora bedzie robila nacisk na ludzi ,ktorzy tak wiele dobrego zrobily .Oni jak juz otrzasna sie z tego wszystkiego i zakoncza leczenie ty´ch psow beda mnie informowac o psiakach ,a ja podam informacje dalej ,ale nie na Zadanie .