Jump to content
Dogomania

Szaleństwa Majki Skowron czyli Amelka i Psotka w jednym stały domu...

Recommended Posts

Posted

teraz tylko mamy zagwozdkę czy sterylizować tu i niech jedzie, czy wysłać bez sterylki i zrobić bazarki na to żeby pomóc Gosiaczek. Bo ona ma już ode mnie jedną sunię, Psocię, która będzie sterylizowana w czerwcu.

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja siedze i mówię do Psotuśki,że bedzie miała nowa koleżankę,ale ona nadal siedzi smutna ,tak smutnych oczu nie widziałam nigdy.Dalej nie chce jeść odkąd Karolcia odeszła.Je tylko z ręki.

Posted

gosiaczek20 napisał(a):
A ja siedze i mówię do Psotuśki,że bedzie miała nowa koleżankę,ale ona nadal siedzi smutna ,tak smutnych oczu nie widziałam nigdy.Dalej nie chce jeść odkąd Karolcia odeszła.Je tylko z ręki.

:-( Biedna Psotusia, w tej sytuacji Amelka szybciutko powinna pojechać do Gosiaczka20. Tak mi się wydaje.

Posted

kurcze a ja dopiero wróciłam z pogotowia,wredna baba chciała mnie zostawić w szpitalu,ale ja musze jutro sprawdzic u nas ceny sterylki bo wczesniej nie mialam jak.Jak tylko bede znala ceny to napisze.A tak poza tym co tam Amelka porabiała wczoraj i dziś .

Posted

Jak to wredna? Może miała powód? Mam nadzieję, że dobrze się teraz czujesz.

Amelka szaleje jak zwykle.

Niestety konsultowałam się z 3 weterynarzami i stanowczo odradzają podanie hormonów zatrzymujących cieczkę. Mówią, że to bardzo dla organizmu niedobre.

Czekamy więc na koniec cieczki i zobaczymy...

Z dobrych wieści - Amelka pięknie chodzi na smyczy!!!!

Posted

Ja się bardzo dobrze czuję,tylko że jak zwykle mam zapalenie miedniczek nerkowych.

To bardzo dobrze,że Amelka chodzi na smyczy,bo u nas to podstawa.A mam takie pytanko gdzie ona jest nauczona spać,czy będzie mogła chodzić w szelkach(pytam bo Tuśka musi chodzić w szelkach bo prawie z każdej obroży mi wychodziła i jakoś nie wierzę obrożom),kurcze o cos jeszcze miałam zapytac ale zapomniałam.
Starość nie radość.

Posted

Już podaję ceny sterylek u nas:
- w 1 gabinecie to cena około 120 zł ( łącznie z antybiotykami i innymi sprawami z tym związanymi),gabinet jest bardzo blisko naszej ulicy,więc jakby co to jest niedaleka droga na przeniesie nie lub transport Amelki.
- w 2 gabinecie ( u mojej wetki) to koszt ok. 200 zł, z tym,że ona powiedziała że to zależy bo może być mniej bo to jest zależne od warunków anatomicznych suczki.
No i co teraz robimy???
Ja wystawię bazarki na sterylke Amelki i Malizny i cos wystawię na allegro i jakoś da się uzbierać.