magda222 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Podziwiam Cię.Jak Ty dajesz sobie z tym wszystkim radę? Quote
Dorothy Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 czasem nie daje. Czasem mam ochote usiasc i sie rozplakac, szczegolnie jak sie tak wrednie czuje jak dzis :-( Quote
zachary Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Witaj w klubie Dorotko, chociaż to kiepskie pocieszenie.Ja wczoraj zaczynałam się dziwnie czuć, ale musiałam spełnić swoją misję/wiesz jaką/ i wiem,że to nie było rozsądne:shake:, ale ja....musiałam.Dzisiaj mam 5 ton na klatce piersiowej, ból przy każdym oddechu.Wirus wściekły mnie dopadł:angryy:.Auuuu! Quote
Dorothy Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 taaa, niezly prezent na swieta mamy :-( Quote
Gosiapk Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='mareksy']U mnie jednak Libra ma specjalne wzdledy:evil_lol: Ale, to nie znaczy, ze o innych bede myslal mniej cieplo.... :iloveyou: Rowniez o Panu Weterynarzu, ktory mam nadzieje, zdazy przyjechac do Dolarka i tego drugiego konia jeszcze przed swietami ;)[/QUOTE] A dlaczego Liberka takie specjalne względy ma? :razz: Quote
Gosiapk Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='Dorothy']czasem nie daje. Czasem mam ochote usiasc i sie rozplakac, szczegolnie jak sie tak wrednie czuje jak dzis :-([/QUOTE] co się stało Dorotko? Panie Marku, może Pan odwiedzi Dorotkę i razem wypijecie herbatę, tak na rozweselenie? Quote
Dorothy Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 nie da rady, Marek nad morzem, ja w gorach.:shake: 650 km nic sie nie stalo, tylko sie zle czuje, zdrowia brak czasem.. Quote
Guest mareksy Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Gosiapk']A dlaczego Liberka takie specjalne względy ma? :razz:[/quote] Długo trzeba by pisać.... ;) Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Quote
Gosiapk Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Dorothy, jak się czujesz? Czy Libra robi Ci okłady z futerka na rozgrzanie? A jak się miewa Dolar? Quote
Dorothy Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Dolek pluszowy jak nie wiem co :loveu: na wietrze halnym powiewa mu biala grzywa, stoi wsrod opadajacych platkow sniegu i wyglada slicznie. Chetnie ubralabym go w czapke Mikolaja albo reniferowe rogi ;) zas Librze znow chlodno, bo sie ochlodzilo, bede musiala niestety trzymac je w zamknietym garazu, bo Libra za chiny ludowe nie chce do budy tylko na kocykach tuli sie do drzwi. Bede je wraz z Sunia we dwie zamkykac w garazu, bedzie tam ciut cieplej wtedy. Zapewne mi obkoopaja i obleja garaz (niestety, tak juz jest, suki przyzwyczajone do biegania luzem plus Sunia neurotyczka, nowy teren trzeba obesrac i oblac nawet jak jest dawno znany, od lat mam z nia taka jazde) mnie oklady na rozgrzanie robia mniejsze suczki, Morgana i Sonia, pod warunkiem ze mam czas na chwilke przysiasc, o co ostatnio trudno w przedswiatecznej bieganinie :-) Quote
Gosiapk Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Chyba Dorothy lepie się czujesz, skoro walczysz przed świętami ze ścierką i kuchenką :) Quote
Dorothy Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 ech tam taka to walka troche pozorowana :-) udajemy ze jest posprzatane i ugotowane :-D Quote
Basia i Barni Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Dorota dostałam śliczny niebieski kubraczek - zmierz Libre w klacie zobacze czy pasuje i do ciebie pośle po świetach - Libra bedzie miała kubrak :razz: Quote
Basia i Barni Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 w klacie i obwodzić szyjki :diabloti: namierzyłam na mojego czarnucha ale on ma 36 kg i troszke brakowało by sie dopiął :razz: więc na Libre musi pasować . czekam na wymiary bo kubraK SIE MARNUJE :cool3: Quote
Dorothy Posted December 24, 2008 Author Posted December 24, 2008 dobra IDE MIERZYC :-) A NARAZIE- WSZYSTKIM KOCHANYM CIOCIOM I WUJKOM, KTORZY POMOGLI LIBRZE I IE TYLKO JEJ SPEDZIC TE SWIETA W NOWYM, CIEPLYM I KOCHAJACYM DOMU - SKLADAM NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA RADOSNYCH CIEPŁYCH ŚWIĄT BOZEGO NARODZENIA I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU 2009 - BEZ WAS SWIAT BYLBY DO NICZEGO...:calus: :calus: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/42/0daea561dc47ddbd.jpg[/IMG][/URL] Quote
zachary Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Dorotko dzięki za cudowne życzenia:calus::tree1::x-mas:.Tobie i Twoim bliskim też zyczę zdrowia i tylko dobrych, szczęśliwych chwil w Nowym Roku.:loveu: Quote
Basia i Barni Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Dorota wszystkiego dobrego dla Julci i całej twojej gromadki podopiecznych. A Libre mierz bo kubraczek u mnie lezy a w tym niebieskim jej bedzie pieknie :diabloti: Quote
Gosiapk Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 A ja życzę Dortce, Ciociom, Wujkom i całem światu, aby choć trochę ciepła z serca Dorothy przeniknęło do innych ludzi, wtedy żylibyśmy z raju. Quote
Dorothy Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 ja chetnie sie podziele, niech poprzenika.:cool3: strasznie zimno u nas. Snieg i mroz. Libra z Sunia spia w garazu. Choinka Basiu ciagle nie zmierzylam Libry w szyi, w klacie ma troche ponad 80 cm w obwodzie tuz za przednimi lapami. Baba z niej wielgachna... Quote
Gosiapk Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 A jak Dolar znosi mrozy? I czy jego kopyta poprawiły się? Quote
Dorothy Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 ech no wiesz, Dolar z ta swoja niemozliwie gruba kudlata warstwa futra po prostu smieje sie z pogody. Naprawde, jemu jest cieplej niz pozostalym, goracokrwistym konikom. One pracowicie pochlaniaja termogeniczne siano w zastraszajacych ilosciach przez caly dzien, a Dolek w tym czasie stoi sobie na srodku łąki i wygrzewa sie w słoncu. On ma sierść gęsta tak ze trudno dokopac sie do skory. Kopytka tez coraz lepiej, snieg dobrze robi na problemy z kopytami. Takie chlodne oklady. ;) Quote
Gosiapk Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 czy wystarczy Ci siana dla koni do wiosny? Quote
Dorothy Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 to zalezy, jaka bedzie zima....im mrozniej i sniezniej tym wiecej siana trzeba dawac. Quote
Gosiapk Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jestem zupełnie zielona w spawie koni, więc nie śmiej się - czy konie Twoje jadają też owies i chleb ? :oops: Quote
Guest mareksy Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 A na Kaszubach juz sie ocieplilo ;) Dorotko, coz to za wynalazek to "termogeniczne siano"?:crazyeye: Twoje konie sa na jakims dopingu, czy co?:evil_lol: Czy wyprowadzasz je na lake przez cala zime? Quote
Recommended Posts