beka Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Tusia to jeden z psów z Jędrzejowa, który był u "nawróconego hycla". Tu wiecej o Tusi http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105544 Tuśka jest stasznie kochana i tak sie garnie do człowieka, wpatrzona jak w obrazek. Jak odebrałam ja od Gajowej poszłyśmy na spacer. Na lince neiżle sie spisuje. Zabrałam też Morusa żeby jes smutno nie było. Po spacerku zamknęłam ja w kojcu. Jak przyszłam z wodą to jedzenie zostało juz wyrzucone z garnka a Tusia biegała w koło :-( Zostawilam wodę zamknełam i posżłam. Słyszłam jak szczekała. Po ok 5 min chciłam jeszcze rzucić okiem bo przesłała szczekać. MYśłam że dostane zawału. Włożyła łłepek pomiędzy prętu ogrodzenie . Leżała ma boku i nie mogła tej głowy wyjąć. Co ja przeżyłam... Zaparłam sie nogami i starałam rozchylić choć troche to ogrodzenie. Tusi udało się oswobodzić ale jest jasne, że w kojcu zostać nie może. Dziś nocuje u mnie koło domu, ale nie mogę jej zostawić z moimi psami bo wredne :-( Jęsli chodzi o Tusie to wpadłam jak śliwka w kompot... Słodka, kochana. O ile nie bedę z moja Tara za głośne to zostanie na działce brata (czyli mam ja przez płot). Napeno ułatwi mi to odkarmienie jej i zadbanie o ucho bo nietety w środku bagno. Byłysmy dzis na sacerku, troche biegała wkokół mnie ale ogólnie nieżle. Zamknełam ja z Moruskiem żeeby nie było jej smutno... Z Idą sztama, tylko Tara powarkuje przez ogrodzenie... Wieczorem wet, zdjęcia jutrio jaj dziecko przywiezie aparat z obozu... BYła z Tusią u weta. Dostała Surolan, bedziemy wkraplać ok 16 dni. Za tydzień kontrola. Tusia przyzwyczaja się do działki, ale jak widzi że wychodzę zdomu to taka eksploza radości :smile: Ktoś bedzie miał z niej wielka pociechę. Quote
beka Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Tusia jeszcze w Jędrzejowie Tusia: Quote
anouk92 Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Piękna dziewczynka - Beka Ty to same ślicznotki zgarniasz;) Quote
*Gajowa* Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Fajna z niej sunia ! Po godzinie znajomosci juz chodziła za mną krok w krok. Bardzo jest urodziwa i dlatego sterylka przed wydaniem konieczna. Może warto już zacząć zbierać na to fundusze. Quote
beka Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Mam pare fotek, ale dziecko mnie wygania od kompa :( Tu link do filmiku z Tusia w roli głównej http://pl.youtube.com/watch?v=IDzm0qpRLBw Quote
kasiaprodex Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Becia Ty masz dobrze takie piekne psiaki u siebie masz. Widze ze mnie jeszcze bardziej prowokujesz aby piłki do Ciebie przyjechały. Bo czekaja i czekaja. Wiesz jak ja " nienawidze" onków. Quote
kasiaprodex Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Zobaczysz ze sie doigrasz. mam ochote jechac do warki więc uwazaj bo zbocze drogą powrotną zamiast w lewo to w prawo. A moze pojedziesz tez do Biedrzyckiej? Quote
beka Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 A kiedy chcesz jechać? Magta też była zainteresowana wyjazdem ale wraca 3.03 Quote
kasiaprodex Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Mozemy jechac jak Madzia wróci. Ustalcie termin ale najlepiej by bylo w sobote ;) Quote
eliza_sk Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 śliczna dziewczynka z Tusiaczka :loveu: Quote
manforte Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Tusia ma wspaniały DT, ale szuka swojego stałego domku. Quote
Potter Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Świetnie, że Tuśka ma u Ciebie takiego towarzysza jak Morus, po tym jak sterczała u hycla na łańcuchu. Quote
erka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Tusieńka śliczna, u beki z pewnością szybko dojdzie do pełni formy , więc domek stały by sie przydał:lol:. Quote
beka Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Tuśkę wyleczymy, wysterylizujemy i domki w kolejce sie ustawią.... (ps. jest jedna zainteresowana rodzinka...) Potter nie wiesz czy Tuśka wspina sie po siatce??? Quote
ewelinka_m Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 :loveu: Tusia już nie do porównania piękniocha się z niej zrobiła ;) Quote
eliza_sk Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 beka napisał(a):Tuśkę wyleczymy, wysterylizujemy i domki w kolejce sie ustawią.... (ps. jest jedna zainteresowana rodzinka...) Potter nie wiesz czy Tuśka wspina sie po siatce??? Ja nie mam pojęcia, u nas kojce są zadaszone i siatka sięga prawie do dachu, także nie miałaby po co się wspinać :lol: Quote
beka Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Pytam bo tam gdzie sunia miałby jechać ogrodzenie z siatki. U mnie pręty wiec nie ma jak sprawdzić. Jeno jest pewne. Ona bardzo koch ludzi, jak wchodzę na dziłaka to takie szalenstwo, piski - moje psy mnie tak nie witają jak ona. Acha i mam wrażenie że nie śpi w budzie choć sa dwie do wyboru... Quote
andzia69 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Tusia ma kochający ją dt:loveu: Beka - jestes kochaną "śliwką w kompocie":evil_lol::evil_lol: Quote
Potter Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Nigdy nie widziałam, żeby wspinała się po siatce. Owszem, potrafiła skakać na furtkę, kiedy odchodziłam i "wisiała" na niej jeszcze długo. Quote
*Gajowa* Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Podobno Tara jest bardzo zazdrosna o Tusię . Quote
eliza_sk Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Zapraszam na bazarek dla jędrzejowskich psiaków z książkami fantasy i innymi hitami np: Dana Browna, ponad 30 tytułów !!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9581966#post9581966 Quote
Recommended Posts