malwina Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 hej :) Nona znalazła już swój nowy dom :) Quote
katya Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 ?????????????????????????????????????????????? Quote
Guest monia3a Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 malwina napisał(a):hej :) Nona znalazła już swój nowy dom :) Gdzie, u kogo ?? Co ze sterylizacją ?? Quote
malwina Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 właśnie u mnie :),nie została wysterylizowana,na razie nie widzę takiej potrzeby,ma towarzyszkę,więc nie jest samotna,bardzo szybko się zaaklimatyzowała :),tak więc wszystko skończyło się szczęśliwie Quote
malwina Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 właśnie u mnie :),nie została wysterylizowana,na razie nie widzę takiej potrzeby,ma towarzyszkę,więc nie jest samotna,bardzo szybko się zaaklimatyzowała :),tak więc wszystko skończyło się szczęśliwie,piszę tak dla informacji,bo nikt nie napisał,że Nona znalazła nowy dom Quote
katya Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 To super. Tylko mam nadzieję, że mamusią już nie będzie :) No i mamy nadzieję na jakieś fotki!!!!! Quote
Guest monia3a Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 malwina napisał(a):właśnie u mnie :),nie została wysterylizowana,na razie nie widzę takiej potrzeby,ma towarzyszkę,więc nie jest samotna,bardzo szybko się zaaklimatyzowała :),tak więc wszystko skończyło się szczęśliwie,piszę tak dla informacji,bo nikt nie napisał,że Nona znalazła nowy dom Nikt nic nie napisał bo nikt nic nie wiedział. Skoro robi sie tyle szumu wokół psa i prosi się różne osoby o pomoc to powinno się te osoby poinformować o tak ważnym fakcie. Pani, która opiekowała się Noną dzwoni za każdą, że tak powiem pierdołą a o tym ważnym szczególe zapomniała, smutne :shake: Cieszę się, że sunia ma domek i koleżankę :) Jak się panny ze sobą dogadują?? Nie ma spięć ?? Mieszkacie w Białymstoku czy gdzieś indziej ?? Quote
szajbus Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Bardzo się się cieszę. Nareszcie psinka będzie bezpieczna ! Wreszcie spotkała kogoś kto ofiarował jej domek . Quote
malwina Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Nona jest bardzo wesołym psem,a jak szczeka!!:D,budzi respekt :D.mieszkamy w czarnej białostockiej,Nona ma dużo miejsca do biegania i namiętnie wyciąga moje klapki na środek podwórka :D,mam wrażenie,że naszą małą suńkę (4-miesięczną) traktuje jak swoje własne dziecko :).mam nadzieję,że szczeniaków więcej nie będzie :),zamieściłabym zdjęcia,ale nie umiem ;( Quote
maggie_ea Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 monia3a napisał(a):Nikt nic nie napisał bo nikt nic nie wiedział. Skoro robi sie tyle szumu wokół psa i prosi się różne osoby o pomoc to powinno się te osoby poinformować o tak ważnym fakcie. Pani, która opiekowała się Noną dzwoni za każdą, że tak powiem pierdołą a o tym ważnym szczególe zapomniała, smutne :shake: Cieszę się, że sunia ma domek i koleżankę :) Jak się panny ze sobą dogadują?? Nie ma spięć ?? Mieszkacie w Białymstoku czy gdzieś indziej ?? dziwie sie, ze pani wyraza opinie o mnie i chcialabym wiedziec do kogo tak wydzwaniam z kazda "*******a" ( warto byloby nauczyc sie jezyka polskiego jesli sie pisze na forum), A *******a to jest pani gdyz nic pani nie zrobila, zeby pomoc Nonie. Tak, ja znalazlam jej dom i bardzo sie ciesze A opinie o innych i to bardzo pochopne radze zachowac dla siebie. Quote
szajbus Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Jak sunia dogaduje się z koleżanką. Jakie są ich wzajemnie relacje? Zgadzają sie ze sobą? Quote
maggie_ea Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Bardzo chcialabym podziekowac wszystkim za wsparcie dla Nony. Dzieki mnie znalazla wspanialy dom i zyskala towarzyszke zabaw. Ubolewam nad tym, ze jestem nieslusznie okarzana przez pania "monie", ktora nawet mnie nie zna i nie ma zielonego pojecia z jakich powodow nie umiescilam wiadomosci o adopcji. Ta pani nie zrobila nic, zeby pomoc w tej sprawie ale teraz latwo jej pisac na forum nieladne rzeczy. Bardzo brzydko. Licze, ze zwierzeta ta pani traktuje nieco lepiej.:crazyeye: Quote
Guest monia3a Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Zostawię to bez komentarza ... Znam tylko jedną osobę, która opiekowała się Noną, nie wiem kim jest osoba spod nicka maggie_ea i napewno nie napisałam, że to Pani do mnie dzwoni za każdą pierdołą ale skoro to nie Pani to po co te słowa pod moim adresem ?? A *******a to jest pani gdyz nic pani nie zrobila, zeby pomoc Nonie. Bardzo proszę mnie nie obrażać skoro Pani mnie nie zna!! Odrobina kultury jeszcze nikomu nie zaszkodziła ! Na przyszłość proszę czytać dokładnie co jest napisane. Nie zamierzam się kłócić i brudzić wątku, cieszę się, że sunia ma dom i to jest najważniejsze. Quote
nata od jadzi Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 myślę że zaszło tutaj jakieś nieporozumienie... nie wnikam co było, ważne że sunia ma dom. bardzo mnie to cieszy i z tej też okazji zmienię temat ;) Quote
ewatonieja Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 a sterylizacja tak czy siak byłaby wskazana Quote
mulinka Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 bardzo się cieszę że Nona ma dom :bigcool::bigcool::bigcool: Quote
Teddy Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='malwina']Nona jest bardzo wesołym psem,a jak szczeka!!:D,budzi respekt :D.mieszkamy w czarnej białostockiej,Nona ma dużo miejsca do biegania i namiętnie wyciąga moje klapki na środek podwórka :D,mam wrażenie,że naszą małą suńkę (4-miesięczną) traktuje jak swoje własne dziecko :).mam nadzieję,że szczeniaków więcej nie będzie :),zamieściłabym zdjęcia,ale nie umiem ;( Z przyjemnością służę instrukcją odnosnie zamieszczania zdjęć :lol: Wklejanie zdjęć odbywa się w 3 etapach. Etap 1 to zmniejszenie rozmiarów zdjęcia bo z reguły są one za duże do wklejenie. Aby zmniejszyć zdjęcie należy sciągnąć sobie bardzo prosty program o nazwie IrfanView ze strony domowej: www.inrfanview.com Po zainstalowaniu uruchamiamy program i otwieramy nasze zdjęcie poprzez kliknięcie w oknie programu żółtej ikonku otwartego katalogu (pierwsza z lewej strony na górnym pasku). Po tym otwiera się typowe okno w, którym musimy wybrać lokalizację zdjęcia na naszym twardym dysku a następnie zaznaczamy plik zdjęcia i klikamy na ikonkę "otwórz" Po tym nasze zdjęcie pojawi się w oknie głównym programu i przystępujemy do jego zmniejszania. Aby to zrobić z zakładki "Image" na górnym pasku wybieramy pozycję "Resize/Resample". Ten sam efekt uzyskamy naciskając skrót klawiaturowy Ctrl+r. Pojawia się szary panel w, którym należy zaznaczyć opcję"Set new size" Jako jednostke miary wybieramy pixele i w białym oknie oznacznonym jako"Width" wpisujemy wartość np. 500. W drugim białym oknie oznaczonym jako "Height" automatycznie pojawi się nowa wartość i nie zmieniamy jej. Klikamy ikonę O.K. W oknie programu pojawi się nasze zdjęcie o zmienionej wielkości. Teraz należy je zapisać. W tym celu klikamy na ikonkę z obrazem dyskietki na górnym pasku. Pojawia się okno w, którym musimy wybrać miejsce w, którym chcemy zapisać nasze zdjęcie, nadajemy plikowi nazwę i w dolnym pasku pod nazwą wybieramy rozszerzenie JPG-JPEG (domyślne). Klikamy na ikonę "Zapisz" Przebrnęliśmy etap 1, nasze zdjęcie jest zmniejszone. Etap 2 to umieszczanie zdjęcia w serwisie Photobucket. Najpierw zakładamy sobie konto na Photobuckecie. Aby to zrobić wpisujemy w przeglądarkę adres: www.photobucket.com Pojawia się strona główna serwisu. Klikamy na dużą czerwoną ikonę na górze strony z napisem "Join now". Na następnej stronie wpisujemy nasz login w oknie "username" a nastepnie hasło w polach poniżej. Klikamy "Next step" Pojawia się kolejna strona na, której trzeba wpisać imię, nazwisko, i wszystkie pozostałe wymagane dane. Klikamy ikonę "Accept me". Nasze konto jest już gotowe i otwiera sie kolejna strona z, której możemy już ładować zdjęcia do photobucketa. Na stronie tej widoczne są 3 białem pola obok, których jest ikona "Przeglądaj" (po polsku) Klikamy na nią i w oknie, które się otowiera wskazujemy zdjęcie, które chcemy umieścić w photobuckecie. Po wybraniu zdjecia kilkamy na ikonę "Otwórz". W ten sam sposób postępujemy przy ładowaniu kolejnych zdjęć. Jeśli chcemy umieścić więcej niż 3 zdjęcia to klikamy na napis "add more". Pojawiają się kolejne pola do wyboru zdjęć. Kiedy wybierzemy już wszystkie zdjęcia klikamy na dużą białą ikonę "Upload". Pojawia się okno z ruchomym paskiem pokazującym % załadowanych zdjęć. Wszystkie załadowane zdjęcia widoczne są w dolnej część strony. Nasze zdjęcia są załadowane do Photobucketa czyli zakończyliśmy etap drugi. Etap 3 to wklejanie zdjęć na forum. Pod każdym załadowanym zdjęciem są 4 linie z napisami przypominającymi adresy internetowe. Wybieramy najniższą linie oznaczoną jako "IMG Code" i klikamy na napis w podłużnym oknie. Po kliknięciu napis podświetli sie na niebiesko i pojawi się komunikat "Copied". Jeśli się nie pojawi do po prostu trzeba to kliknąć prawym klawiszem myszy i ręcznie skopiować kod. Mamy kod zdjecia skopiowany do schowka. Przechodzimy do okna forum. W oknie wiadomości, którą piszemy wklejamy skopiowany kod zdjęcia z Photobucketa. Oczywiście obraz nie będzie jeszcze widoczny, widać będzie tylko kod zdjęcia. Klikamy "Zatwierdź odpowiedź". Gotowe. Nasze zdjęcie pojawi się na forum. Quote
Recommended Posts