Jump to content
Dogomania

Baileys & Honey - stafficzy Dream Team :P i Perełka [*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izabela124.']Oj a bylas u lekarza?[/QUOTE]

Nie :shake: Ja uczulona na lekarzy :diabloti: Zresztą kiedy skręciłam kostkę, lekarz kazał mi tylko wsadzić ją w bandaż elastyczny i nie chodzić, aż się zagoi i tyle. Więc nie mam ochoty harcować po schodach do samochodu i po szpitalu tylko po to, żeby usłyszeć, że nie powinnam chodzić. Wolę sobie jakiś czas popełzać tylko do ubikacji.

[quote name='halgre58'][B][COLOR=darkred]Jakie fajne fotki...:multi:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#8b0000]Ta sesja pniakowa mnie ciekawi... że twoja sunia ci tak chce pozować - akurat na pniaku ? :evil_lol:[/COLOR][/B][/QUOTE]

Ona nie chce :) Jest komenda "hop" i potem "siad" :)
Zresztą gdyby nie "siad", "leżeć" i "zostań" to na zdjęciach byłyby tylko kremowe smugi :)

[quote name='Ola164']Oj :(

U Hapiczki nic nie pisałaś, a galerie mamy tylko jakoś mało odwiedzana jest... :([/QUOTE]

To dziś zajrzę do Hapi i zostawię ślad.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja noga już ma się trochę lepiej za to nastąpiły inne kataklizmy. Awantura z TZtem, która może na dniach skończyć się wystawieniem walizek plus 24godzinna zapaść kompa - prawdopodobnie dysk mi siada, więc w każdej chwili mogę zniknąć :cool1:

Posted

niedobrze:roll::roll::roll:
ale z dwojga złego lepiej jak Ty mu wystawisz walizki niż on Tobie :roll:
a komp koniecznie naprawić ! :eviltong:

Posted

Witam i ja. Nie było nas parę dni, a tu tyle zmian.
I nowe piękne zdjęcia piesy :) i ....kłopoty u pańci :(. Mam nadzieję że kłopoty pójdą(może już poszły?) precz, i będą nowe zdjęcia Baryłeczki w kwiatach. Te żółte kwiatki, - to ziarnopłon wiosenny, a te białe - zawilec gajowy. Tak, tak, uczono mnie kiedyś(daaaawno temu) botaniki ;)

Posted

Witamy po przerwie-maż nowa Mozille wgrał i nie mogłam na Dogo pisać:angryy:

Mam nadzieję, ze Wasze sprawy juz sie unormowały, komp przeżył a Baryłka nas ucieszy nowymi fotkami:lol:

Bardzo proszę o dokładne opisy jak, kiedy stosujecie kantarek, jak psina na niego zareagowała, ile przyzwyczajaliście...etc. Zastanawiam sie głeboko w tym temacie, nie wiem tez czy taki rozmiar by był bo jednak jamniki maja grubszą szyję i mordkę od mojej Zuliny:roll:

Buziaczki:lol:

Posted

[quote name='aneczka0106']Witamy po przerwie-maż nowa Mozille wgrał i nie mogłam na Dogo pisać:angryy:
[/QUOTE]

To ja może nie będę instalować mozilli :D

Posted

[quote name='Ola164']To ja może nie będę instalować mozilli :D[/quote]

Niee, Mozilla jak najbardziej, ale on wynalazł jakaś najnowszą wersję BETA, ponadto antywirus nam zaszalał....zwykła Mozillę polecam jak najbardziej. Przepraszam za OFFa:oops:

A co tam w Baryłkowie???

Posted

Witanko wszystkim, na razie jestem tylko na chwilkę, bo nie u siebie. Kłopoty już mniej więcej się rozeszły, musiałam się wykosztować na nowy dysk :wallbash: który leży na półce i czeka na instalację. Będzie trochę zamieszania, muszę zgrać dane ze starego o ile jeszcze nie odmówi totalnie posłuszeństwa...
[B]konfirm13[/B] dziękuję za dokształcenie z botaniki ;) Już wiem, kogo będę pytać o kolejne "kwieciste" fotki :diabloti:
Moje wyprawy sięgają już jakieś 50 m wokół bloku, na szczęście TZ regularnie Baryłkę wymęcza :)

[quote name='aneczka0106']
Bardzo proszę o dokładne opisy jak, kiedy stosujecie kantarek, jak psina na niego zareagowała, ile przyzwyczajaliście...etc. Zastanawiam sie głeboko w tym temacie, nie wiem tez czy taki rozmiar by był bo jednak jamniki maja grubszą szyję i mordkę od mojej Zuliny:roll:
[/QUOTE]

Kantarek stosuję na razie na każdy spacer, sporadycznie wracam do zwykłej obroży i na niej też mniej ciągnie. Przyzwyczajenie trwało może z 10 minut i właściwie jedyną reakcją psa była zbulwersowana mina i może ze 3 wierznięcia, leciutkie i bez przekonania. Po 2-3 spacerach już w ogóle nie zwracała na niego uwagi w jakiś niewłaściwy sposób. Z tym, że moja suka jest przyzwyczajona do kagańca i róznych wynalazków, dlatego poszło nam tak bezproblemowo. Z bardziej żywiołowym psem mogłoby być o wiele trudniej. Co do rozmiaru - najwyżej weźcie Mkę. Z tym, że jeśli Zula ma krótki pyszczek, to polecam jednak Skę. Nasza Mka ma naprawdę długi pasek (ten na szyję) i zostało mnóstwo zapasu po dopasowaniu, więc mało prawdopodobne, żeby Ska okazała się dla was za wąska na szyję.

Pozdrawiam wszystkich, no i oczywiście mizianka dla psiaków :loveu:

Posted

[quote name='konfirm13']Cieszę się, że jest lepiej. Czekam na foty - niekoniecznie kwieciste, ale i takie czasem mogą być. Pozdrawiam serdecznie i głaski dla Baryłeczki. Buka sie nie sprzeciwia ;)[/QUOTE]

Foty będą na dniach, z tym że na razie pewnie domowe w bałaganie :evil_lol:

[quote name='eria']Witanko!
Cieszę się że sprawy mają się lepiej :lol::multi::multi:[/QUOTE]

Też się witam ładnie i cieszę się chyba nawet bardziej :cool3:

[quote name='agaciaaa']Witamy :) Obeszło sie bez wystawiania walizek? ;)

Zdrówka życze i czekam na Baryłkowe fotki :loveu:[/QUOTE]

Walizki zostały tylko spakowane na postrach :diabloti::diabloti::diabloti:

W ogóle siedzę w tej chwili na zawirusowanym kompie TZta i średnio co 10 minut muszę robić restart, bo net przestaje działać. Raz nawet cały monitor nagle zrobił się fioletowy.. Takich cudów jeszcze nie widziałam :lol:

Posted

Fajnie, że się normuje:lol:

A ja namierzyłam na allegro aukcję z kantarkami na miarę:cool3:. Czekam, aż marudzenia męża przejdą (że jestem chora jak raz na 2 tyg psu nic nie kupię) i zamawiam:eviltong::evil_lol:

Posted

ja też miałam swego czasu problemy z kolorami na monitorze!! Robił się różowy !! ale potem jakoś samo od siebie przestalo i narazie spokój

Posted

Już jestem, komp nareszcie sprawny :)

Już nawet wychodzę z moją biedną nogą na miasto, ale wyprzedzają mnie staruszki :p

Jutro będę miała więcej czasu to odwiedzę Wasze galerie i postaram się wkleić jakieś fotki.