eurydyka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 w piatek kolezanka z pracy w drodze z Wawy do Gdanska ok 100km na drodze znalazla owczarka niemieckiego wklejam co mi napisala, pies teraz jest w schronisku w Gdyni, bo do hotelu nie chciano go przyjac [FONT=Arial][COLOR=#0000ff]telefon do schroniska:0 58 622 25 52 [/COLOR][/FONT] [quote]Około 4 lat. Wygląda na zdrowego. Bardzo spokojny i posłuszny. Łagodny i spokojny. W tej chwili jest w schronisku w Gdyni. Obok w boksie jest amstaf z którym się dziś rano strasznie kłócił. Znaleziony 15.02.08 na drodze z Warszawy do Trójmiasta. Biegł środkiem drogi między samochodami. Zaglądał do każdego zwalniającego auta. Prawdopodobnie został wyrzucony z samochodu.[/quote] mamy prosbe do wolontariuszy z tamtejszego schroniska zeby zajrzeli do psiaka, wiecej sie dowiedzieli, on ladnie jechal autkiem zaraz wrzuce zdjecia [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/147/1e24adfd8b6a580b.jpg[/IMG][/URL] Quote
eurydyka Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/160/5065e6dd68316345.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/161/4d4ba456e9d09f02.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/146/79fea668eac2702f.jpg[/IMG][/URL] niestety fotki przez kraty, dobrze zeby wolontariusze sprobowali mu zrobic fotografie przed boksem Quote
eurydyka Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 i jeszcze prosba do osob z kontem na owczarek.pl zeby tam rowniez przekleily informacje o tym psiaku, szkoda zeby sie marnowal w schronisku, skoro istnieje duze prawdopodobienstwo ze go ktos wyrzucil Quote
beka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 niestety owczarek od 2 dni nie chodzi, pewnie cos z serwerem.... Ładny pies, może sie komuś zgubił, a moze rąbneli go z samochodem i wywalili na drodze???? trzebaby ogłoszenie w necie dac o znalezionym psie.. Quote
eurydyka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 mam wiecej szczegolow odnosnie ONka zachowania od kolezanki, super psiak jest [QUOTE] [LEFT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]na ludzi, nawet obcych jak my, reaguje bardzo przyjaźnie. Dał się głaskać po głowie, trochę potarmosić za uszy. Jest na prawdę spokojnym psiakiem. Od razu się tulił, nos wciskał pod rękę. Na pewno umie chodzić na smyczy, bo miał kolczatkę i kiedy go za nią trzymałam, jak robiliśmy miejsce w samochodzie, nie wyrywał się, stał spokojnie. W samochodzie nie było problemów, myślę, że był przyzwyczajony do jazdy. Od razu się położył i leżał grzecznie. Kiedy stawaliśmy pod psim hotelem i chwilę czekaliśmy, zaglądał do środka samochodu, ale jak pokazałam mu palcem jego miejce i powiedziałam, żeby się położył, od razu się cofnął.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Reaguje na znaki ręką, na głos, myślę, że jest dobrze ułożonym psiakiem.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Rano w schronisku, kiedy wkładaliśmy rękę przez kraty, od razu wciskał nam nos i się łasił. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Ten pies jeszcze nie ma traumy, nie jest znerwicowany, niespokojny, niepewny.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [/LEFT] [/QUOTE] Quote
eurydyka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 [FONT=Arial][COLOR=#0000ff]telefon do schroniska:0 58 622 25 52, dorzuce tez do pierwszego postu[/COLOR][/FONT] Quote
eurydyka Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 podniose, bo nikto do pieknego Onka nawet nie zaglada Quote
eurydyka Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 a on sobie czeka i ma nadzieje Quote
eurydyka Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 chcialabym, zeby ktos tu zajrzal i mu pomogl Quote
eurydyka Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 dzieki Pasji wiemy ze ma tatuaz w uchu, na razie nieodczytywalny, ale moze to jakies swiatelko w tunelu? Quote
Atkaaaa Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 jesli ma tatuaż to juz poł sukcesu!! Trzeba go tylko jeszcze odczytac.. a chipa sprawdzałyście?! Quote
eurydyka Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 ja niestety nie moge zrobic wiecej niz podnosic jego ogloszenie na dogo i innych forach, sprawy rodzinne zajmuja caly nasz czas Quote
natalia_aa Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Witam, tak niuniek ma tatuaz zupelnie nie do doczytania, znaczy sie kilka cyfr nam sie udalo odczytac ale to za malo. Z reszta pytanie czy warto szukac wlascicieli skoro oni nie szukaja wlasnego psa i to jeszcze rasowego? :roll: Chipa nie mial sprawdzanego gdyz nie posiadamy u siebie... Siedzi obecnie w boksach pod lasem z sunia mix boksiowata, swietnie sie dogaduja... Jego adopcja bedzie trudna, gdyz trzeba bedzie nad wyraz uwazac na pseudohodowcow. Postaram sie dowiedziec jeszcze o tego chipa, ale jesli nic wiecej o nim sie nie odwiemy to trzeba go bedzie chyba wykastrowac, bo nie mamy zadnych namiarow na hodowle, wiec nie mamy jak sprawdzic czy ma papiery reproduktora i szkoda by bylo by jakis gamon wzial go i kryl nim bezpapierowe suczki... Quote
Wola Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 dziś jadę do schroniska a że ONki kocham to już na pewno spacer ma zagwarantowany. Jeśli chipa można sprawdzić za darmo to mogę z nim zajść do lecznicy w Orłowie (czynnej w niedzielę) i sprawdzić czy takowego posiada bo funduszu na sprawdzenie nie mam... Quote
Wola Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 niestety do lecznicy się nie udałam ale aż dziw że pies od tygodnia w schronisku a właściciel sam się nie zgłosił. Pies jest cudowny. Bardzo grzeczny i taki kochany :loveu: długi leśny spacerek z jego towarzyszką z boksu się odbył. Było również czesanko bo muszę przyznać trochę zaniedbane ma futerko. Posklejane i nie wyczesane. Przy następnej wizycie na pewno też czesanie będzie to mogę zagwarantować ze swojej strony. Ma śliczną postawę, spadzisty tył. Sierść mimo wszystko jest dość błyszcząca czyli dobrze odżywiony jak na mój gust. grzecznie dał się uczesać, nawet nie musiałam go na smyczy trzymać. Nie koniecznie lubi samców (jednego w lesie spotkaliśmy). Poza tym jednak to wspaniały pies który mnie zauroczył na całego:loveu: znawcą nie jestem ale jak na mój gust ma koło 4 lat.może mniej. PS. W schronisku dostał imię Morgan Quote
eurydyka Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 dzieki, ze go wzielyscie na spacer, moja znajoma tez mowila ze jest super psiak, dal sie latwo zabrac jej jako obcej osobie do samochodu oby szybko ktos chcial go przygarnac Quote
natalia_aa Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='eurydyka']dzieki, ze go wzielyscie na spacer, moja znajoma tez mowila ze jest super psiak, dal sie latwo zabrac jej jako obcej osobie do samochodu oby szybko ktos chcial go przygarnac[/quote] Uwierz kochana, ze chetnych bedzie sporo, tylko wybrac tych odpowiednich bedzie problem. Takze bedziemy szukac niekwestionowanego milosnika rasy ;) Taki ON'ek to kasek dla wielu "hodoffcow", a my nie mamy udokumentowanego jego pochodzenia... Quote
natalia_aa Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Info o owczarku poslalam do jednej z nasych wolontariuszek, ktora zajmuje sie owczarkami... Dziala na forum milosnikow owczarkow (owczarek.pl) gdzie psiak ma juz watek. Sonia: Czy info o nim poszlo do Anashara, na watek i strone Owczarkow w Potrzebie? Quote
Axusia Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Moge dać do Anashara :cool3: Jutro wpadne do schronu zrobić akcje czytania tatuazu. Quote
natalia_aa Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 [quote name='Axusia']Moge dać do Anashara :cool3:[/quote] O wilku mowa, witaj Dorota ;) No nie wiem, czy Sonia go juz gdzies nie zglaszala, wiec wstrzymajmy sie do jutra by nie dublowac... Quote
Recommended Posts