Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w piatek kolezanka z pracy w drodze z Wawy do Gdanska ok 100km na drodze znalazla owczarka niemieckiego

wklejam co mi napisala, pies teraz jest w schronisku w Gdyni, bo do hotelu nie chciano go przyjac

[FONT=Arial][COLOR=#0000ff]telefon do schroniska:0 58 622 25 52 [/COLOR][/FONT]

[quote]Około 4 lat. Wygląda na zdrowego.
Bardzo spokojny i posłuszny. Łagodny i spokojny.

W tej chwili jest w schronisku w Gdyni. Obok w boksie jest amstaf z którym
się dziś rano strasznie kłócił.

Znaleziony 15.02.08 na drodze z Warszawy do Trójmiasta. Biegł środkiem drogi
między samochodami. Zaglądał do każdego zwalniającego auta. Prawdopodobnie
został wyrzucony z samochodu.[/quote]

mamy prosbe do wolontariuszy z tamtejszego schroniska zeby zajrzeli do psiaka, wiecej sie dowiedzieli, on ladnie jechal autkiem

zaraz wrzuce zdjecia
[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/147/1e24adfd8b6a580b.jpg[/IMG][/URL]

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/160/5065e6dd68316345.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/161/4d4ba456e9d09f02.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/146/79fea668eac2702f.jpg[/IMG][/URL]
niestety fotki przez kraty, dobrze zeby wolontariusze sprobowali mu zrobic fotografie przed boksem

Posted

i jeszcze prosba do osob z kontem na owczarek.pl zeby tam rowniez przekleily informacje o tym psiaku, szkoda zeby sie marnowal w schronisku, skoro istnieje duze prawdopodobienstwo ze go ktos wyrzucil

Posted

niestety owczarek od 2 dni nie chodzi, pewnie cos z serwerem....

Ładny pies, może sie komuś zgubił, a moze rąbneli go z samochodem i wywalili na drodze????

trzebaby ogłoszenie w necie dac o znalezionym psie..

Posted

mam wiecej szczegolow odnosnie ONka zachowania od kolezanki, super psiak jest
[QUOTE]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]na ludzi, nawet obcych jak my, reaguje bardzo przyjaźnie. Dał się głaskać po głowie, trochę potarmosić za uszy. Jest na prawdę spokojnym psiakiem. Od razu się tulił, nos wciskał pod rękę. Na pewno umie chodzić na smyczy, bo miał kolczatkę i kiedy go za nią trzymałam, jak robiliśmy miejsce w samochodzie, nie wyrywał się, stał spokojnie. W samochodzie nie było problemów, myślę, że był przyzwyczajony do jazdy. Od razu się położył i leżał grzecznie. Kiedy stawaliśmy pod psim hotelem i chwilę czekaliśmy, zaglądał do środka samochodu, ale jak pokazałam mu palcem jego miejce i powiedziałam, żeby się położył, od razu się cofnął.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Reaguje na znaki ręką, na głos, myślę, że jest dobrze ułożonym psiakiem.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Rano w schronisku, kiedy wkładaliśmy rękę przez kraty, od razu wciskał nam nos i się łasił. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Ten pies jeszcze nie ma traumy, nie jest znerwicowany, niespokojny, niepewny.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [/LEFT]
[/QUOTE]

Posted

Witam, tak niuniek ma tatuaz zupelnie nie do doczytania, znaczy sie kilka cyfr nam sie udalo odczytac ale to za malo. Z reszta pytanie czy warto szukac wlascicieli skoro oni nie szukaja wlasnego psa i to jeszcze rasowego? :roll: Chipa nie mial sprawdzanego gdyz nie posiadamy u siebie...

Siedzi obecnie w boksach pod lasem z sunia mix boksiowata, swietnie sie dogaduja... Jego adopcja bedzie trudna, gdyz trzeba bedzie nad wyraz uwazac na pseudohodowcow. Postaram sie dowiedziec jeszcze o tego chipa, ale jesli nic wiecej o nim sie nie odwiemy to trzeba go bedzie chyba wykastrowac, bo nie mamy zadnych namiarow na hodowle, wiec nie mamy jak sprawdzic czy ma papiery reproduktora i szkoda by bylo by jakis gamon wzial go i kryl nim bezpapierowe suczki...

Posted

dziś jadę do schroniska a że ONki kocham to już na pewno spacer ma zagwarantowany. Jeśli chipa można sprawdzić za darmo to mogę z nim zajść do lecznicy w Orłowie (czynnej w niedzielę) i sprawdzić czy takowego posiada bo funduszu na sprawdzenie nie mam...

Posted

niestety do lecznicy się nie udałam ale aż dziw że pies od tygodnia w schronisku a właściciel sam się nie zgłosił.

Pies jest cudowny. Bardzo grzeczny i taki kochany :loveu: długi leśny spacerek z jego towarzyszką z boksu się odbył. Było również czesanko bo muszę przyznać trochę zaniedbane ma futerko. Posklejane i nie wyczesane. Przy następnej wizycie na pewno też czesanie będzie to mogę zagwarantować ze swojej strony. Ma śliczną postawę, spadzisty tył. Sierść mimo wszystko jest dość błyszcząca czyli dobrze odżywiony jak na mój gust. grzecznie dał się uczesać, nawet nie musiałam go na smyczy trzymać. Nie koniecznie lubi samców (jednego w lesie spotkaliśmy). Poza tym jednak to wspaniały pies który mnie zauroczył na całego:loveu: znawcą nie jestem ale jak na mój gust ma koło 4 lat.może mniej.

PS. W schronisku dostał imię Morgan

Posted

[quote name='eurydyka']dzieki, ze go wzielyscie na spacer, moja znajoma tez mowila ze jest super psiak, dal sie latwo zabrac jej jako obcej osobie do samochodu

oby szybko ktos chcial go przygarnac[/quote]

Uwierz kochana, ze chetnych bedzie sporo, tylko wybrac tych odpowiednich bedzie problem. Takze bedziemy szukac niekwestionowanego milosnika rasy ;)
Taki ON'ek to kasek dla wielu "hodoffcow", a my nie mamy udokumentowanego jego pochodzenia...

Posted

Info o owczarku poslalam do jednej z nasych wolontariuszek, ktora zajmuje sie owczarkami... Dziala na forum milosnikow owczarkow (owczarek.pl) gdzie psiak ma juz watek.

Sonia: Czy info o nim poszlo do Anashara, na watek i strone Owczarkow w Potrzebie?