Rybka_39 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 malibo57 napisał(a):I to jest chore:shake: Nie można odwiedzić psa w schronisku - chory kraj! Takie schroniska to chyba tylko w mazowieckiem. Jeszcze gdzieś? Bys się zdziwiła. W jakim wieku on teraz może być, ok 5 lat? Quote
Rybka_39 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A jakby znalazł się dom, to właściciel musi go odebrać osobiście? Czy możliwy byłby np. transport? Któraś z Was mogłaby go np. wziąć na siebie, a z właścicielem podpisac umowę? Quote
luka1 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 a jest ktoś taki? coś się wymyśli!!!!!!! Quote
Rybka_39 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Nie nie ma, ale chciałabym ponowić ogłoszenia, na kogo mam podawac kontakt? Quote
luka1 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 kontakt ba mnie. [email protected] i tel 502 156 186 Quote
Rybka_39 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Jestem, net mi mulił, ale mam zwiększoną prędkość, więc mogę zrobić ogłoszonka. Ale nie mam czasu przelecieć 76 stron. Ile on wiosenek skończy w tym roku? Dogaduje się z samcami? Quote
luka1 Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Rybka_39 napisał(a):Ile on wiosenek skończy w tym roku? Dogaduje się z samcami? Wg strony schroniska pies ma 4 lata, Pajda nie dogaduje się z innymi samcami, tzn w boksie nie dogaduje sie nawet z sukami - jest dominatem. Poza boksem nie widziałam by zaczepiał co kolwiek. Był przestraszonym miłym pieskiem. Pracownicy nigdy go nie wypuszczają "na pobieganie" - bo agresor.(?) Quote
luka1 Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Pajduniu wiosna idzie - kolejna w schronisku. Chciałabym byś mógł ją zobaczyć poza murami. Quote
Rybka_39 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 A można liczyć na nowe fotki? Wam już nie wolno wyprowadzac psow? Quote
luka1 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='Rybka_39']A można liczyć na nowe fotki? Wam już nie wolno wyprowadzac psow?[/QUOTE] Nam nie tylko nie wolno wyprowadza psów ale nawet nie możemy wchodzić na teren schroniska. Zdjęcia może robić tylko wyznaczona wolontariuszka, ale nie wiem która więc zdjęć nie będzie. To że Pajda jest w schronisku wiem ze strony schroniska, ale czy ty są aktualne informacje nie jestem pewna. Quote
Rybka_39 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 A czemu Wam już nie wolno? Czy wolontariusze którzy tam sa sa na dogo? Quote
łolkiee Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 to jest sprawa między nami a schroniskiem. czy ktoś tam z dogo? nie wiem. Mamcia zrobiłam troszkę ogłoszeń dla Pajdusia:) Quote
luka1 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 [quote name='łolkiee'] Mamcia zrobiłam troszkę ogłoszeń dla Pajdusia:)[/QUOTE] Dzięki łolkiee - on już tak długo czeka Quote
luka1 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Pajduś nie zapomniałam tylko jestem bezradna Quote
luka1 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 ach, przypomnę Pajdę - nadal czeka w schronisku Quote
asinek5 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 No, jeśli Pajda nadal jest w schronisku, to jego szanse na adopcję stamtąd są znikome. I nie chodzi tu o ogłoszenia, ale o zmiany w psychice psa na skutek tak długiego zamknięcia w boksie bez stałego kontaktu z człowiekiem. I to jeszcze z człowiekiem, którego ten charakterny pies akceptuje. Prawdopodobnie Pajda potrafiłby stworzyć najlepszy na świecie duet z tym jednym, ukochanym Pańciem(lub Pańcią) w domku, gdzie byłby jedynym psiakiem do kochania, ale jeśli siedzi chyba już od trzech lat niewybiegany i sfrustrowany, to i agresor się z niego zrobił w boksie-tym trudniej mu przekonać kogoś do siebie. Poza boksem on może wcale nie być takim pewnym siebie. Gdyby ktoś dał Pajdzie szansę i popracował z nim troszkę na tzw.wolności(DT lub hotelik), to psiak by się odwdzięczył, a i domek szybciej pewnie byłoby znaleźć... Szkoda Pajdusia, w schronie marnuje się psiak i tyle ma w sobie uroku Quote
luka1 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 asinek5 masz rację, ale jak pomóc? Ciągle ta bezradność. Quote
asinek5 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Może bezradność, ale nie bezczynność. Pajda zawsze czekał w długiej kolejce do pomocy, tylko,że niezmiennie zamykał ją jako ostatnia pozycja-niby spać gdzie ma i pełna micha czeka. Czas działa na jego niekorzyść. Ile on teraz liczy wiosen? Najmarniej 6 i to jest jak za 5 dwunasta. Jeśli Pajda nie ma odejść kiedyś w samotności i zapomnieniu, to trzeba mu pomóc TERAZ, a przynajmniej spróbować. Czy naprawdę nie można uśmiechnąć się pięknie do wolontariuszki, która przy zgodzie Kierownictwa schronu zrobiłaby 2-3 aktualne zdjęcia psiakowi? I nie uwierzę, że nie znajdą się Ludzie Dobrej Woli, którzy po parę złotych zadeklarują na hotelik lub DT dla psiaka. On musi najpierw przypomnieć sobie normalne życie i poprzestawiać sobie wszystko po kolei w tym swoim białoczarnym łebku. Tylko wtedy ma ogromną szansę na udaną adopcję i właściciela, który świata za nim widzieć nie będzie. Niech każdy zacznie częstować się banerkiem Pajdy z linkiem na apel o pomoc dla psa i deklaracje, może jakiś bazarek... Ma ktoś lepszy pomysł? :placz: :mad: Quote
asinek5 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Poruszyłam sprawę pieskiego życia Pajdy, bo uderzyło mnie jedno zdanie gdzieś ze środka wątku-"Pajda, ja Cię tu nie zostawię, jak już nie będę przychodziła do schroniska..." Noo, może spróbować założyć coś na kształt Klubu Przyjaciół Pajdy, gdzie cel ostateczny to domek dla psiaka? Quote
luka1 Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 Może jednak wybiorę się do schroniska, może jednak uda się zrobić parę zdjęć. Quote
Recommended Posts