Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malibo57 napisał(a):
I to jest chore:shake: Nie można odwiedzić psa w schronisku - chory kraj! Takie schroniska to chyba tylko w mazowieckiem. Jeszcze gdzieś?

Bys się zdziwiła.

W jakim wieku on teraz może być, ok 5 lat?

• Replies 938
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A jakby znalazł się dom, to właściciel musi go odebrać osobiście?
Czy możliwy byłby np. transport?
Któraś z Was mogłaby go np. wziąć na siebie, a z właścicielem podpisac umowę?

• 3 weeks later...
Posted

Jestem, net mi mulił, ale mam zwiększoną prędkość, więc mogę zrobić ogłoszonka.

Ale nie mam czasu przelecieć 76 stron.

Ile on wiosenek skończy w tym roku?
Dogaduje się z samcami?

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Ile on wiosenek skończy w tym roku?
Dogaduje się z samcami?

Wg strony schroniska pies ma 4 lata,
Pajda nie dogaduje się z innymi samcami, tzn w boksie nie dogaduje sie nawet z sukami - jest dominatem.
Poza boksem nie widziałam by zaczepiał co kolwiek. Był przestraszonym miłym pieskiem. Pracownicy nigdy go nie wypuszczają "na pobieganie" - bo agresor.(?)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Rybka_39']A można liczyć na nowe fotki?
Wam już nie wolno wyprowadzac psow?[/QUOTE]

Nam nie tylko nie wolno wyprowadza psów ale nawet nie możemy wchodzić na teren schroniska. Zdjęcia może robić tylko wyznaczona wolontariuszka, ale nie wiem która więc zdjęć nie będzie. To że Pajda jest w schronisku wiem ze strony schroniska, ale czy ty są aktualne informacje nie jestem pewna.

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

No, jeśli Pajda nadal jest w schronisku, to jego szanse na adopcję stamtąd są znikome. I nie chodzi tu o ogłoszenia, ale o zmiany w psychice psa na skutek tak długiego zamknięcia w boksie bez stałego kontaktu z człowiekiem. I to jeszcze z człowiekiem, którego ten charakterny pies akceptuje. Prawdopodobnie Pajda potrafiłby stworzyć najlepszy na świecie duet z tym jednym, ukochanym Pańciem(lub Pańcią) w domku, gdzie byłby jedynym psiakiem do kochania, ale jeśli siedzi chyba już od trzech lat niewybiegany i sfrustrowany, to i agresor się z niego zrobił w boksie-tym trudniej mu przekonać kogoś do siebie. Poza boksem on może wcale nie być takim pewnym siebie. Gdyby ktoś dał Pajdzie szansę i popracował z nim troszkę na tzw.wolności(DT lub hotelik), to psiak by się odwdzięczył, a i domek szybciej pewnie byłoby znaleźć... Szkoda Pajdusia, w schronie marnuje się psiak i tyle ma w sobie uroku

Posted

Może bezradność, ale nie bezczynność. Pajda zawsze czekał w długiej kolejce do pomocy, tylko,że niezmiennie zamykał ją jako ostatnia pozycja-niby spać gdzie ma i pełna micha czeka. Czas działa na jego niekorzyść. Ile on teraz liczy wiosen? Najmarniej 6 i to jest jak za 5 dwunasta. Jeśli Pajda nie ma odejść kiedyś w samotności i zapomnieniu, to trzeba mu pomóc TERAZ, a przynajmniej spróbować. Czy naprawdę nie można uśmiechnąć się pięknie do wolontariuszki, która przy zgodzie Kierownictwa schronu zrobiłaby 2-3 aktualne zdjęcia psiakowi? I nie uwierzę, że nie znajdą się Ludzie Dobrej Woli, którzy po parę złotych zadeklarują na hotelik lub DT dla psiaka. On musi najpierw przypomnieć sobie normalne życie i poprzestawiać sobie wszystko po kolei w tym swoim białoczarnym łebku. Tylko wtedy ma ogromną szansę na udaną adopcję i właściciela, który świata za nim widzieć nie będzie. Niech każdy zacznie częstować się banerkiem Pajdy z linkiem na apel o pomoc dla psa i deklaracje, może jakiś bazarek... Ma ktoś lepszy pomysł? :placz: :mad:

Posted

Poruszyłam sprawę pieskiego życia Pajdy, bo uderzyło mnie jedno zdanie gdzieś ze środka wątku-"Pajda, ja Cię tu nie zostawię, jak już nie będę przychodziła do schroniska..." Noo, może spróbować założyć coś na kształt Klubu Przyjaciół Pajdy, gdzie cel ostateczny to domek dla psiaka?

• 3 weeks later...