Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To napewno sa, bo panstwo nic nie mowili ze im cos ubylo za to wspominali chyba o kociatku ktore przybylo a moze nawet dwa, jak mowia nie potrafia zostawic kota jak widza ze jest wyrzucony.

• 2 weeks later...
Posted

Olena tylko Twoja ostatnia wplata [SIZE=3][B]50 zl. [/B][/SIZE][SIZE=2]Niesety nie ma wiecej chetnych ktorzy by chcieli pomoc panstwu w utrzymaniu ich stadka, a szkoda bo panstwo naprawde sa w trudnej sytuacji materialnej, wczesniej jeszcze pan cos dorobil, dzis juz go nikt nie potrzebuje jak mi ostatnio powiedzial. :-( Dobrze by bylo gdyby znalezli sie sponsorzy i choc 100 zl. mozna by na miesiac przeznaczyc na karme dla zwierzatek.[/SIZE]

Posted

To Państwo na razie nie skorzystali z tej kwoty? Tak to bywa, ja jakiś czas temu założyłam wątek pewnej Pani dokarmiającej koty i nadążyć za nim nie mogę, ale to tak jest, jak minie trochę czasu i się zapomina:(.

Posted

Nie jeszcze nie skorzystali bo w ubieglym miesice kupilam dwa worki karmy, ale koncem tego miesiaca napewno trzeba bedzie ich jakos wesprzec, zwlaszcza zeby na grudzien byli zaopatrzeni.

Posted

[quote name='Ada-jeje'][SIZE=2]wczesniej jeszcze pan cos dorobil, dzis juz go nikt nie potrzebuje jak mi ostatnio powiedzial. :-( [/SIZE][/quote]

To okropne. Ci ludzie są wykształceni, wszechstronnie obyci, mają naprawdę wiele do przekazania, gdyby ktoś chciał i potrafił ich zauważyc i docenic...

Z pewnością ich życie wyglądałoby inaczej, gdyby nie poświęcili go zwierzętom i trefnej "fundacji".

Świat uznał ich za wariatów i odsunął na boczny tor...
Ci spokojni, pogodni, niekonfliktowi ludzie nie mają siły przebicia, jakiej wymaga życie w dzisiejszych czasach. Pani wiele razy powtarzała ze smutkiem w głosie, że nie nadają się do tego świata... :-(

Myślałam o jakimś artykule w gazecie, ale lokalne odpadają. Wiejskie hieny chyba by ich rozszarpały.
Może jakaś specjalistyczna gazeta, której mętkowski plebs nie czytuje, np KOT , KOCI ŚWIAT, itd.
Dawno nie zaglądałam do kocich gazetek ;) ale czy oni podejmują takie tematy?

Posted

Bardzo dobry pomysł, zrobić szum przy ich domu, by sąsiedzi wiedzieli że się opłaca robienie czegoś dobrego, albo zrobienie w tajemnicy i pokazanie Państwu, że to dalej ma sens.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Olena zadzwonie w tygodniu do panstwa i zapytam, tylko podnos prosze watek zeby mi ta sprawa nie umknela.[/quote]
ja też tu zaglądam, a moze załóżyć watek w działe "pomoc dla ludzi"
[url=http://www.dogomania.pl/forum/f935/]Pomoc dla ludzi - Dogomania Forum[/url]
i zrobić zbiórkę przed Świetami? Boze Narodzenie to czas, gdy się otwieraja serca i portfele, chce sie robić dobre uczynki :roll:

Posted

Słuchajcie, a czy ich urządzałaby taka hurtowo kupowana tania karma typu kostka mięsna? Ona jest tania i dowozona do domów,można co jakis czas ponawiac zamówienia...Ale nie wiem, czy tam jest jakas lodóweka albo zamrażarka i czy karme dla zwierzaków sie gotuje...