basia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Laboratorium mówili, że już wczoraj wieczorem będą. Jutro podejde z nimi do weta, dziś nie zdążyłam :/ Quote
Dea Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 oby wszystko było dobrze! czekamy więc na diagnozę... Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Nana, nana biegnij po dom. no może nie za szybko z twoimi krótkimi, uroczymi łapkami. Quote
basia Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Przepraszam, że tak późno ale dopiero co do domu wróciłam. Generalnie Nana jest w dobrej kondycji. Morfologia OK, nerki super, jedynie małe zmiany w wątrobie ale nie wróżą one niczego bardzo złego, są jedynie efektem kiepskiego żywienia w schronie (musiała tam być jednak dość długo). Z powodu wątroby może też nie przybierać na wadze. Zalecenia: Unikać podawania w karmie wszelkich podrobów (wątroba!, żołądki, serca). Delikatne drobiowe mięsko + warzywa + wypełniacz to jest dla Nany idealne pożywienie ;) Do tego aby wzmocnić wątrobę wet zaproponował aby podawać: B-complex (preparat weterynaryjny) - kuracja tabletkami, koszt ok. 10zł miesięcznie lub Hepadel - płyn podawany dopyszczkowo przez 25 dni na miesiąc, koszt ok. 30zł miesięcznie. Napisał mi jeszcze jeden preparat w razie wymiotów lub biegunki gdyby wystąpiły. Proponował zdecydować się na tą droższą kurację, bo jest lepiej tolerowana przez psy niż B-Complex. Zabieg na zęby można przeprowadzić w każdej chwili tylko dzień wcześniej trzeba się umówić ;) To jakie decyzje? Quote
Herspri Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 uff ;) Dobrze w takim razie ją karmie bo dostaje ryż gotowany na wywarze z kuraka i z jego mięsem :razz: No więc będzie trzeba kierować się dobrem psa i wybrać te trochę droższą opcję, tak sądzę :roll: Quote
basia Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Mnie też się tak wydaje. Nie ma sensu dawać jej coś z czego może nie skorzystać. Zapomniałam napisać, że ma w górnej granicy erytrocyty (chyba o nie chodziło wetowi), co może być spowodowane właśnie problemem z zębami i dziąsłami. Uważam, że w przyszłym tygodniu trzeba zrobić z tym porządek. Quote
Dea Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Jestem za. Podajcie jakie na razie mamy koszty, coś już można uregulować z bazarków, zobaczymy ile zostanie i najwyżej wystawimy kolejne bazarki. Na razie z bazarków spłynęło: tusz: 16 złotych żel + szampon: 26 złotych książka zielarska: 25 złotych Ewa z Wrocławia: 10 złotych w sumie: [B][U]77 złotych[/U][/B] czekam jeszcze na resztę wpłat Quote
Herspri Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Najpilniejsza potrzeba to zęby doprowadzić do ładu. Jeśli uzbierało się 100 zł to jeśli się zgramy jakoś już w przyszłym tygodniu można by to załatwić. [URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img399.imageshack.us/img399/9744/nanciaic5.png[/IMG][/URL] Quote
basia Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Dziś kończy się mój bazarek z którego będzie jakieś 70zł, więc myślę, że zabieg możemy umawiać ;) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Biedna Nanka. Jeszcze zęby do wyrwania. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Cichutko tutaj, a sunia potrzebuje domku.!!!! Quote
Herspri Posted March 10, 2008 Author Posted March 10, 2008 Nana jest genialna :loveu: Jak śpi wygląda jak pandzie dziecko ;) Jak ją pysio zaswędzi to ociera się nim o legowisko, wygląda to komicznie :D W ogóle ona taka jest że nic tylko się śmiać :D i te odgłosy :evil_lol: Teraz śpi taka przytulona do kołderki z łapką przy pyszczku, jak dziecko wygląda :loveu: Quote
basia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Herspri, to jak umawiamy zabieg na piatek, bo miałabym w miarę czas?? Quote
Dea Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Nanka nawet bez ząbkków będzie prześliczna:loveu: zabieg można umawiać, uzbiera się:p Quote
Herspri Posted March 11, 2008 Author Posted March 11, 2008 [quote name='basia']Herspri, to jak umawiamy zabieg na piatek, bo miałabym w miarę czas??[/quote] Tak na piątek mi pasuje ;) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Weekend zapowiada się dla Ciebie Herspri interesująco. Mam nadzieję, że Nana szybko dojdzie do siebie i poczuje się lepiej bez chorych ząbków. Quote
basia Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Właśnie Herspri, chyba powinnaś się przygotować, że pacjentka może grymasic przy jedzeniu, no i nie będzie raczej mogła specjalnie nic gryźć. Quote
Dea Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ona będzie miała jakieś zęby wyrywane czy tylko leczone? Quote
basia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 To się okaże podczas zabiegu. Nana ma tak mały pyszczek i dużą bolesność dziąseł, że wet nie był w stanie w 100% określić co dokładnie trzeba będzie zrobić. Na pewno będzie miała usuwany gigantyczny kamień nazębny. Quote
basia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Byłam u weta. Niestety w piątek nie da rady, bo ma juz umówiony zabieg. Wstępnie zapisałam Nanę na poniedziałek na godzinę 12:30. Herspri, odpowiada Ci ta pora?? Quote
Herspri Posted March 12, 2008 Author Posted March 12, 2008 no to jesteśmy umówione ;) Jakoś zniosę pooperacyjne fochy, odrazu przy wizycie u weta można by wziąść ten lek na wątrobę . Quote
basia Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 O matko!! Zupełnie o nim zapomniałam jak dziś byłam. No zaćmiło mnie, bo miałam ze sobą swojego psa. W poniedziałek to załatwimy. Quote
Recommended Posts