Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie dziewczyny :) Na prawdę nie zapomniałyśmy o naszym ulubieńcu. W czwartek będzie w Piotrkowie Beate z fundacji Hunde Hife i wtedy bedą wieści z pierwszej ręki a pewnie i zdjęcia też.
Fundacja przeprowadza badania wszystkich psów jakie do niej trafiają i w tym wypadku brak wieści oznacza dobre wieści - jeśli coś byłoby nie w porządku, to zawiadomiliby schronisko. Tak było na przykład w przypadku chorej na raka Pysi, której stan zdrowia był cały czas monitorowany i informacje przekazywane na bieżąco. Niestety Pysi nie dało się uratować...

Posted

Selenga!
To ja nic z tego nie rozumiem! Dlaczego na temat Gizma ma się wypowiadać Hunde Hilfe,skoro wcześniej pisałaś,że on jest w domu stałym
fundacji Sabro? I ,że właścicielka pani Sandra pisze maile na bieżąco?

Posted

Epe, jest coś takiego jak bariera językowa, nie każdy zna niemiecki, poza tym pani Sandra jest przecież właścicielką dużej firmy, ma rodzinę i opiekuje się kilkoma psami. Nie sądzisz, że oczekiwanie częstych listów od niej jest trochę przesadzone? Fundacja Hunde Hilfe po prostu monitoruje swoich podopiecznych w ich nowych domach i ma obowiązek znać ich aktualną sytuację. Poza tym łatwiej się dogadać w obcym języku w bezpośrednim kontakcie niż w pisanym tekście, zwłaszcza jak się języka nie zna a w czasie wizyty osób z fundacji jest tłumacz. Wiem, że również p. Sandra wybierała się do Piotrkowa, ale nie wiem czy to miało być teraz czy w kwietniu - sprawdzę to.

Posted

nie abrdzo rozumiem te obawy o Gizmo ....to ze pani z Niemiec nie pisze codziennie sprawozdan jest chyba zrozumiale..ja jakos nie mam paranoi ze on zle trafil...troche wiecej spokoju ciotki:p

Posted

Oto najnowsze wieści o Gizmolku. MA SIĘ DOBRZE A NAWET JESZCZE LEPIEJ !!!:lol: Jak wyjeżdżał z Piotrkowa to był taki spokojny i cichy ,tak też było w nowym domu ale do czasu;).Sytuacja powoli zaczęła się zmieniać i wyszło szydło z worka Gizmo to normalny dyktator jest !!!:evil_lol: Poustawiał wszystkie psy i pokazał im gdzie jest ich miejsce no i kto tu teraz rządzi:mad:. Oprócz tego że Gimo ogłosił się KRÓLEM :smokin:to wszystko jest ok. świetnie sobie radzi na spacerkach , może chodzić bez smyczy bo bardzo dobrze reaguje na głos , jak chodzi po ogrodzie który już poznał to w ogóle nie widać że jest niewidomy .W przyszłym tygodniu usuną mu resztę oka więc trzymajmy kciuki żeby wszystko poszło gładko.:kciuki:

Posted

a nie mowilam ze bedzie dobrze!!!bardzo sie ciesze ze mu sie udalo i chcialabym takze pomoc innemu okaleczonemu biedakowi
bo chyba jedyna szansa dla tego biedaka jest niemiecka fundacja
cioteczki poczytajcie sobie ten watek a ja tymczasem pisze PW do Dorotikus
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107440[/URL]
tymczasem trzyma kciuki za operacje Gizma

Posted

To i ja się cieszę bardzo!!:multi:!
Ale jestem upierdliwa i będę jeszcze męczyć o fotki,zwłaszcza takie z tymi innymi psami! Chcę zobaczyc Gizmo-Króla:lol:!

Posted

Tak! I chcemy cieszyć się widokiem Gizmo-Króla:loveu:
Cioteczki,fotki prosimy!!! Bo mnie ciekawi,czy on królem małych piesków,czy też są tam duże i nimi też rządzi:crazyeye:!

• 2 weeks later...
Posted

Co tam słychać u naszego Kinga-Gizmo?
Czy doczekamy się fotek? Tak miło się ogląda,jak psy adoptowane mają dobrze w swoich domkach!

Posted

podobno w kwietniu p. Sabro ma być w schronisku w Piotrkowie, będą tam montowali przy budach miski, które ona funduje i przywozi. Myślę, że wtedy się wreszcie dowiemy więcej i z pierwszej ręki, bo Gizmo jest u niej.