Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tara...w schroniskowej kartotece zapisana jako numer 5050.Pomyslec można,że to taki nietypowy i szczesliwy numerek...ale niestety..jak narazie za duzo szczescia on Tarze nie przyniosl:roll:Najgorsze Mikołajki Tara przezyla w 2006r...wtedy to wlasnie spedzila swoj pierwszy dzien w schronisku:-(Została oddana przez WŁAŚCICIELKĘ,poniewaz nie chciała zostawać sama w domu...To bardzo młodziutka(ok.2lat)sunia kochajaca towarzystwo..i jak kazdy mlody psiak potrzebujaca ciaglego towarzystwa.Niestety jej wlascicielka nie potrafila tego zrozumiec!:mad:Na poczatku swojego pobytu a schronisku Tara nie rozumiala co sie dzieje,dlaczego jest w takim miejscu...Gdzie jest jej pani:-(Cieszyla sie do wszystkich ludzi majac nadzieje,ze ktos zabierze ja do domu:-(Niestety...po pewnym czasie zrozumiala,ze jej pani zostawila ja tu na dobre:shake:Pozniej Tarusia znalazla jeszcze 2 domy....Mimo tego,ze mowilismy o jej problemach z zostawaniem samej w domu ludzie zachwyceni jej uroda i stylem bycia bez namyslu brali ja do domu:angryy:Zawsze mialam do niej wielki sentyment..:lol:Uwielbiam spacery z jej udzialem i to jak kocha ludzi....potrzebuje tylko troche czulosci i zrozumienia:shake:Tarusia toleruje wszystkie psiaki i ze wszystkimi umie sie dogadac bez problemu...Mimo to nadal przebywa w schronisku:-(Postanowilam pomoc jej znalezc dobry dom i zapisalam sie na darmowe szkolenie psiakow z naszego schroniska,,Daj mi szanse".Tara zdala egzamin na5!Otrzymala dyplom i certyfikat DOBREGO PSA!!Po szkoleniu widze,ze Tara bardzo sie zmienila.Jestem w stanie zapanowac nad jej zachowaniem i ona sama stala sie spokojniejsza i bardziej opanowana:cool3:Wykonuje komendy na gest w kazdej sytuacji i jest baardzo grzeczna:evil_lol:Przybiega na kazde zawolanie:razz:Jest tez odrobaczona i odpchlona oraz wysterylizowana:loveu:

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trudno mi to powiedziec,poniewaz nie wiem tak naprawde jak Tara zachowywalaby sie w domu...a teraz po szkoleniu to juz kompletnie:)Wydaje mi sie ze zachowywala sie troche nie tak-szlała z powodu dosc mlodego wieku i checi zainteresowania:(