Jump to content
Dogomania

Dwa wyrwane z Krzyczek.. ASTON I MILTON W KOCHAJĄCYCH DOMACH!!

Recommended Posts

Posted

W jednym ze schronisk w woj. mazowieckim przebywa mnóstwo pięknych psów, które zupełnie nie potrafią odnaleźć się w miejscu, w którym przyszło im żyć. W strasznym miejscu!! :mad: Są bardzo zagubione, przerażone, zestresowane i zrezygnowane. :-( Jednym z nich był bardzo duży pies w typie kaukaza.
Jest młodym psem w wieku ok. 10 miesięcy, spokojny do innych psów i ludzi. Jest strasznie przerażony, :shake: od kilku dni przebywa w kojcu w domku tymczasowym i nadal ucieka przed człowiekiem. :-( Nie warczy, nie szczeka tylko chowa się w najdalszy kąt i chowa nosek między łapki. I udaje, że nie ma go!! :-( Dostał imię Milton.

[SIZE=2]Kiedy pojawiła się możliwość zabrania kaukaza na tymczas, okazało się, że są dwa młode kaukazy. :-( Trudno było w takiej sytuacji dokonać wyboru, trudno skazać tego drugiego na pozostanie ……. :shake: Przyjechały dwa. Drugi jest bardziej kontaktowy, ale też zestresowany i nieufny.:-( Jest spokojny ale tylko do kobiet. Kiedy zobaczył mężczyznę zbliżającego się do kojca zaczął potwornie ujadać i warczeć. :shake: Widać, że i jego spotkało wiele złego. Nazwaliśmy go Aston.

Kontakt w sprawie adopcji:
Tel. 604 214 601
Mail: [email protected]

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paros'] Jest strasznie przerażony, :shake: od kilku dni przebywa w kojcu w domku tymczasowym i nadal ucieka przed człowiekiem. :-( Nie warczy, nie szczeka tylko chowa się w najdalszy kąt i chowa nosek między łapki. I udaje, że nie ma go!! :-( Dostał imię Milton.

[SIZE=2] Drugi jest bardziej kontaktowy, ale też zestresowany i nieufny.:-( Jest spokojny ale tylko do kobiet. Kiedy zobaczył mężczyznę zbliżającego się do kojca zaczął potwornie ujadać i warczeć. :shake: Widać, że i jego spotkało wiele złego. Nazwaliśmy go Aston.

To tylko świadczy o tym jak były tam traktowane przez tych zwyrodnialców- bo inaczej ich nazwać nie można :angryy:
Jak dobrze że psiaki juz bezpieczne. Mam nadzieję, że szybko dojdą do siebie i zapomną o tym koszmarze przez który przeszły...

Posted

Chłopaki do góry !
Dziś nastapił przełom. Milton szóstego dnia pobytu rano pozwolił się dotknąć w budzie /przedtem wciskał się w kąt i nie można było go dosięgnąć/ , w południe po raz pierwszy wziął smokołyk z ręki w budzie,
a po obiedzie już bardzo nieśmiało podszedł do mnie poza kojcem i pozwolił sie głaskać. Cały czas jest jeszcze spięty i czujny, gotowy do ucieczki
ale widać, że pragnie kontaktu i teraz już bedzie dobrze.

Posted

Milton coraz śmielszy podchodzi oczekując smakołyków i pieszczot ale
łapy ugięte gotowy w każdej chwili do ucieczki. Mogłam nareszcie sie mu przyjrzeć - jest duuuży, bardzo chudy ale nie kościotrup, sierść ma w
nienajgorszym stanie / bez kołtunów/ i jest stosunkowo czysta.
Jest pięknym psem - w najblizszych dniach można bedzie mu zrobić foty.

Aston natomiast zdecydowanie kuleje, niezbyt chętnie wychodzi na spacerki . Po wyjściu z kojca załatwi swoje potrzeby fizjologiczne i
zaraz rozkłada się na pleckach oczekując mizianka. Jak tylko zakończę
pieszczoty podnosi sie i wraca do kojca.

Posted

Nikt do chłopaków nie zajrzał :-(.
Miltonowi humor dopisuje, biega, chce sie bawić, przynosi pod kojec Bony
różne przedmioty "do zabawy". Teraz widać, że to jeszcze szczeniak nawet sika czasami po szczeniecemu...
Aston jest natomiast bardzo spokojny... zbyt spokojny prawdopodobnie
z powodu łapek. Najpierw wydawało mi się, że kulej na tylną łapę teraz widzę, że utyka na przednią. Na mordce miał strupy wokół oka, które
właśnie odpadły.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Milton wyglada zupełnie jak owczarek anatolijski - jest tu na dogo wątek
o tej rasie .

Słyszałam :lol: Wkleiłam hodowcom owczarków anatolijskich jego fotkę i zobaczymy co oni na to?

Chłopaki są na psich forach molosów, kaukazów i leonbergerów ;)

Posted

Dzis Milton wydał mi się dużo wiekszy i zastanawiałam sie dlaczego...
a on zaczął chodzić na wyprostowanych łapach z podniesioną głową.
Jest cudny, wielki i bardzo miły.
Ma silny instynkt terytorialny jest dobrym stróżem, z którym nikt nie zadrze :shake:. Dziś zrobiłam zapoznanie Miltona z moją Gajką /ONką/ wypadło
całkiem obiecujaco. Wspólnej zabawy jeszcze nie było ale też żadnych
nieprzyjaznych gestów nie zauważyłam.
Milton jest gotowy do sesji zdjeciowej .
Aston dalej niemrawy, kuleje organizujemy wizytę u weta.

Posted

U chłopaków cisza...:-(
Aston pojechał na SGGW gdzie będzie gruntownie przebadany /
Milton ma od wczoraj sraczkę - nie wiem dlaczego cały czas je tą samą karmę. Dzis wstrzymałam się z podawaniem posiłku - dostał tylko węgiel.
Nie wiem co robić... do weta go sama nie zawiozę.

Posted

Milton czuje się doskonale , kupy od rana też lepiej wyglądają. Wczoraj
odwiedziła nas pani wetka chciała Miltona zbadać, zrobić zastrzyk ale
niestety nie udało się :shake:. Milton jest bardzo nieufny do obcych , zapięty na smycz wpada w panikę i smakołyki w takiej sytuacji nie działają.
Piesio dostał wobec tego antybiotyk / biały granulat / który po rozpuszczeniu w wodzie podaję wraz z karmą.
Potwierdzam wpłatę 200 zł od Asi S. Oba psiaki bardzo dziękują - zakupimy worek karmy RC Junior Giant bo właśnie się kończy.

Posted

A Milton miał dziś sesję fotograficzną, troche bał sie cioci Lary ale
udało sie zrobić parę fotek. Bardzo sie starałyśmy żeby podszedł możliwie
blisko obiektywu... może będa wieczorkiem albo jutro.
Kupy sie poprawiły ale do ideału jeszcze bardzo daleko...:evil_lol:

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Piękny prawda ? Jest naprawdę duży sięga do ponad połowy uda /mam 168 cm/. Jak będzie promowany mam na myśli rasę ?
Lara dzięki za fotki wyszły wspaniale .

Duży? ;) nie widziałaś mojego :evil_lol:(ten z Avatarka sięga do całego uda, a ja mam 170 cm)

Posted

oktawia6 napisał(a):
Paros: dlaczego nie napiszesz w tytule, że te Kaukazy są z Krzyczek?
...

Nie wiem dlaczego nie napisałam :shake: już dopisałam

Milton to owczarek anatolijski :lol: