Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zal mi bardzo Oskara. Zgadzam się natomiast że dla dobra psa i ewentualnie uchronienia go przed niewłaściwą adopcją - powinniście go wykastrować.
A co do popełnionych błędów - każdy je popełnia, nie każdy się przyznaje.
Ja też skończyłam zootechnikę w Poznaniu ale mimo tego że hodowałam psy od dawna, że zajmuje się bezdomnaiakmi i własnym psem, też popełniam błędy wychowawcze. Udało mi się na szczęście od początku wpoić córce podejście do psa i zrozumienie jego potrzeb. Teraz ma 16 lat i wpojona wiedza procentuje.

Myślę nad Oskarem.
W jakiej klinice jest pies - to ważne.
I swoja drogą - pewnie na Państwa życzenie jest na tej obserwacji, gdzie może zarazić się każdym klinicznym świństwem, bo gdy mój onek swego czasu ugryzł kogoś, nota bene w mopjej obronie - to na obserwacji był w domu, a ja musiałam dowieźć go do lecznicy, bodajże 2 razy o ile pamiętam.

Szkoda, że musiał tam zostać, to bardzo niedobre dla psa i niebezpieczne dla jego zdrowia.

Prosze też napisac, w jakim rejonie miasta mieszkał pies. Postaram się pomóc, wstawię go na naszej stronie Fundacji w Poznaniu, tyle że ta kastracja byłaby konieczna.

Posted

Dziekuje wszystkim za okazana pomoc i zainteresowanie.
Oskar znalazl nowy dom 390 km od Poznania.
Ludzie ci to starsze malżenstwo, które mialo juz jamnika i ma dom z ogrodem zna tez całą historie Oscara. Są sprawdzeni i bedzie tam mial super warunki by pozbyc sie swoich lęków.