malawaszka Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 taaaa pobaw pobaw - dominator jeden :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a to mi wytłumaczyć :grins: Tak, zimnokrwisty. Konkretnie zimnokrwista miniatura :evil_lol: bo w wieku roku jest mniejszy, niż większość odsadów, a jego rodzice do cherlawych nie należeli - kobyła coś jak nieduży shire :crazyeye: a tatuś 1.200 kg. :p tzn z tymi odasadami to pewnie takie co się je odsadza od mamy, a shire?:oops: Quote
Vectra Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Wasiu , to jest shire wpisujesz w googlach shire , i masz wsio na ten temat :diabloti: Quote
Mudik Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Kocham shire ,są CUUUUDNEEEE!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Greven Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Vectra napisał(a):Wasiu , to jest shire To jest jakiś mutant po sterydach :crazyeye: albo ktoś przerabiał zdjęcie. Jakie dziwaczne proporcje... mnie to na fotomontarz wygląda, a nie na shire :diabloti: malawaszka napisał(a):tzn z tymi odasadami to pewnie takie co się je odsadza od mamy (...) Tak, dokładnie. Zwykle odsadza się po ukończeniu 6 miesiąca życia, chociaż niektórzy robią to nawet o dwa miesiące wcześniej, a inni pozwalają klaczy samej zadecydować. Niektóre kobyły karmią jeszcze bez problemów roczniaki. Ale pojęciem "odsad" przyjęło się określać źrebaka półrocznego. Quote
Vectra Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 a na animal planet , w policji dla zwierząt , mówili , że kobyła nieraz i dwa lata karmi młodego ..... Zdjęcie specjalnie dobrałam takie zmutowane :diabloti: bo ten kuń to takie shire , jak Klamka staffik :evilbat: ;) Quote
malawaszka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Vectra aleś znalazła miutancika :evil_lol: ale ten :mdleje: współczuję kobyłce :shake::evil_lol: Quote
Greven Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Vectra napisał(a):a na animal planet , w policji dla zwierząt , mówili , że kobyła nieraz i dwa lata karmi młodego ..... Może i dwa lata karmić. Natura jest mądra. W naturze klacze rzadko mają źrebaki rok po roku. A w hodowli owszem, szczególnie z kryć na dziewiątkę. Dla mnie barbarzyństwo. Normalny shire wygląda tak: A tak wygląda fajny shire :diabloti: malawaszka napisał(a): współczuję kobyłce Kobyłki są podobnych gabarytów, no przecież nie postawią się pod szetlanda :evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 rany one są przepiękne!!!!!! :mdleje: mnie to się aż płakać chce jak patrzę na takie piękno :oops: norrrmalnie mnie to wzrusza :evil_lol: Quote
Greven Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Mnie też, kocham konie zimnokrwiste. A inni je zjadają :wallbash: Nienawidzę innych! Zobacz na to: http://konie-z-zimna-krwia.bloog.pl/id,2170040,.?ticaid=65ec8 Quote
Vectra Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 zimnokrwiste są świetne !!!! i mają fajowe charaktery .... kiedyś jeździłam na takim Miśku :) na oklep , bo wszelkie siodła były dla niego za małe :diabloti: ale cudo stworzenie , delikatne , ostrożne .. ja byłam gówniara miałam 12 lat i się dopiero uczyłam jeździć . no i Misiek mi pomagał ;) Nie to co wredny arab , który robił wszystko by się mnie pozbyć :evilbat: Quote
malawaszka Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 boszzzz :mdleje: pięknie!!!!! :loveu::loveu::loveu: też nienawidzę tych co je zjadają :placz: Quote
Greven Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Ja idę rano sypać kwiatki na procesji w białej sukienusi, a Wy? :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 ja już wróciłam:loveu: - zaśmieciłam pół osiedla :diabloti: Quote
Vectra Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Greven napisał(a):Ja idę rano sypać kwiatki na procesji w białej sukienusi, a Wy? :diabloti: oczywiście , że byłam :loveu::loveu: :loveu: myślami z wszystkimi procesującymi się :diabloti: :diabloti: Quote
Greven Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 To cudownie :loveu: Ja wsiadłam w samochód po 12 w południe, żeby na nic się na naciąć, ale jedna procesja nie zdążyła zejść do bazy i zygzakiem wymijałam oddział żołnierzy oraz mężczyzn w sukniach... hm, może to nie była żadna procesja, tylko ta, no... tfu! Love Parade! Mała komunistka zaraz zje kebapa :evil_lol: Quote
Vectra Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 żeby se tak zachlapała keczupem te białe kieckie :evilbat: ile tych świąt jeszcze , szału można dostać , wsio zamknięte :mad: Quote
Greven Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Konicki na łące, okolice Sławoszewa Konicka w Błeszynie nad Odrą ... i Kubuś... jutro ostatnie podejście :shake: Quote
anetta Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Rany, obejrzałam film z poręczą :mdleje: Utrzymać 22 zimnokrwiste to dopiero wyczyn. Aż mnie ciary przeszły :razz: Quote
Recommended Posts