Jump to content
Dogomania

Żarłoczne pitbulle,bullteriery,świnie przy korycie,kotecki,dużo koni i ja!

Recommended Posts

Posted

taaaa pobaw pobaw - dominator jeden :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

a to mi wytłumaczyć :grins:

Tak, zimnokrwisty. Konkretnie zimnokrwista miniatura :evil_lol: bo w wieku roku jest mniejszy, niż większość odsadów, a jego rodzice do cherlawych nie należeli - kobyła coś jak nieduży shire :crazyeye: a tatuś 1.200 kg.

:p tzn z tymi odasadami to pewnie takie co się je odsadza od mamy, a shire?:oops:

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vectra napisał(a):
Wasiu , to jest shire

To jest jakiś mutant po sterydach :crazyeye: albo ktoś przerabiał zdjęcie.
Jakie dziwaczne proporcje... mnie to na fotomontarz wygląda, a nie na shire :diabloti:

malawaszka napisał(a):
tzn z tymi odasadami to pewnie takie co się je odsadza od mamy (...)

Tak, dokładnie. Zwykle odsadza się po ukończeniu 6 miesiąca życia, chociaż niektórzy robią to nawet o dwa miesiące wcześniej, a inni pozwalają klaczy samej zadecydować. Niektóre kobyły karmią jeszcze bez problemów roczniaki. Ale pojęciem "odsad" przyjęło się określać źrebaka półrocznego.

Posted

a na animal planet , w policji dla zwierząt , mówili , że kobyła nieraz i dwa lata karmi młodego .....

Zdjęcie specjalnie dobrałam takie zmutowane :diabloti: bo ten kuń to takie shire , jak Klamka staffik :evilbat: ;)

Posted

Vectra napisał(a):
a na animal planet , w policji dla zwierząt , mówili , że kobyła nieraz i dwa lata karmi młodego .....

Może i dwa lata karmić. Natura jest mądra. W naturze klacze rzadko mają źrebaki rok po roku. A w hodowli owszem, szczególnie z kryć na dziewiątkę. Dla mnie barbarzyństwo.

Normalny shire wygląda tak:

A tak wygląda fajny shire :diabloti:

malawaszka napisał(a):

współczuję kobyłce

Kobyłki są podobnych gabarytów, no przecież nie postawią się pod szetlanda :evil_lol:

Posted

zimnokrwiste są świetne !!!! i mają fajowe charaktery .... kiedyś jeździłam na takim Miśku :) na oklep , bo wszelkie siodła były dla niego za małe :diabloti: ale cudo stworzenie , delikatne , ostrożne .. ja byłam gówniara miałam 12 lat i się dopiero uczyłam jeździć . no i Misiek mi pomagał ;) Nie to co wredny arab , który robił wszystko by się mnie pozbyć :evilbat:

Posted

Greven napisał(a):
Ja idę rano sypać kwiatki na procesji w białej sukienusi, a Wy? :diabloti:

oczywiście , że byłam :loveu::loveu: :loveu:

myślami z wszystkimi procesującymi się :diabloti: :diabloti:

Posted

To cudownie :loveu: Ja wsiadłam w samochód po 12 w południe, żeby na nic się na naciąć, ale jedna procesja nie zdążyła zejść do bazy i zygzakiem wymijałam oddział żołnierzy oraz mężczyzn w sukniach... hm, może to nie była żadna procesja, tylko ta, no... tfu! Love Parade!

Mała komunistka zaraz zje kebapa :evil_lol: