Jump to content
Dogomania

Żarłoczne pitbulle,bullteriery,świnie przy korycie,kotecki,dużo koni i ja!

Recommended Posts

Posted

Sandra , czy Gizmo jest zaborczy o zabawki ?
On tak od razu kochał się z Tanką czy musiały się polubić ?
Powiedz kilka słów o nim , jego charakterze.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On ma jobla na punkcie zabawek, tak walniętego psa na piłki i węzełki w życiu nie widziałam. Jest nieprzytomny, jak dostanie do paszczy, zero kontaktu, tylko zaśliniony, głuchy bull z wielkimi źrenicami i najkoffańszą piłeczką, tudzież węzełkiem. Zabawki trzeba mu dawkować.

Innym nie oddaje, on zawsze bawi się sam. Nie przeciąga się, nie aportuje. Chwyta zabawkę i zaślinia na śmierć. Pod koniec zaśliniania zabawka jest już w strzępach, nawet te piłki, niby specjalnie dla amstaffów :cool1: bo Gizmeczek czynnie używa swoich miażdżących szczęk.

Inna sprawa, że psy nie próbują mu niczego zabierać. Chyba, że Tanga chce mieć właśnie ten patyk, który ma Gizmo. Chce mieć koniecznie i natychmiast. I w związku z tym rozszarpuje mu łapę. Ale takie sceny mają na szczęście miejsce bardzo rzadko i zwykle tylko przy obcych ludziach - bo córka lubi mieć audytorium. Fajniej się zagryza psa przed widownią :roll:

Z Tangą od razu przypadły sobie do gustu, bo Gizmo nie był agresywny do psów, a Tanga była bardzo spragniona partnera do zabaw pt. wyskocz, zderz się klatami i potarmoś na glebie. Z innymi psami nie mogła się tak bawić. Ona mogła się bawić nimi. Owczarki, huski, jakieś mieszańce... Nuuuuda dla Tangi. A tu nagle taki fajny Gizmo, który czai, o co chodzi w bullowatych igraszkach :diabloti:

Generalnie nie ma między nimi poważniejszych spięć. Tanga często go dyma, Gizmo czasem się odgryzie, jak mu się coś przyśni, jedzą z misek ustawionych obok siebie, jeżdżą na jednym fotelu w samochodzie. KOCHAM MOJE DZIECI!

Posted

No , Muminek też jak ma piłkę zamyka się w sobie.Ale przynosi by jej rzucać , tak fajnie nosem popycha piłkę pod nogi ... ale do psów furczy jak coś ma .... Czyli norma , moje świnki muszą się ustosunkować :D

O zabawy w stylu bull , to tylko bullwowate znoszą :evilbat: "Normalne" psy nie wytrzymują ciśnienia - już wiesz dlaczego mi tak na Klamce zależało ;) Ona się kocha bawić i umie bawić i znosi wszelkie zabawy byle było PORZĄDNIE :diabloti: czym więcej sił użytych tym zabawa bardziej przednia :)
Muminek na razie nieśmiało się bawi , chyba się boi Klementynki tygryska :evilbat: która nie jest delikatna.Ona nawet nie ma wyczucia jak nas podgryza .... Dlatego Klamka ma zakaz podgryzania NAS , bo raz mnie trzepła w zabawie prawie do krwi ... nie muszę mówić ile one mają szram i zadrapań.

U mnie spięcia są tylko pokazówki , nie ma łapania zębami - mówię Muminek kontra świnki , bo świnki nigdy się nie złapały.Klementyna to chyba nawet nie wie że można zębami co innego zrobić niżeli się bawić.

Posted

Gizmo przynosi piłkę tylko mojej Mamie. Moja Mama jest jego BOGIEM PIŁEK. Widocznie umie się bawić piłkami lepiej, niż reszta populacji. Znaczy umie je lepiej wyjmować bullowi z paszczy, tudzież doprosić się, żeby wypluł i tak wspaniale je rzuca... ja chyba aż tak wspaniale nie potrafię, bo mnie Gizmo nigdy piłki, ani innej zabawki nie przynosi.

Jego normalna zabawa po znalezieniu / zdobyciu piłki wygląda tak: wykłada się na kurczaka, albo waruje spięty jak cięciwa i obślinia, toczy nosem, obślinia, zgniata łapami, zgryza, obślinia, zgryza... I tak godzinami, dosłownie. Chyba, że zabawka aż tyle nie wytrzyma, co się często zdaża.

Posted

Muminek inaczej :) Jak znajdzie jelenia , co rzuca piłkę - przegrał , musi rzucać.I na chama pcha tą piłkę.Nawet w samochodzie musiałam jej rzucać .... Rzucałam na tylne siedzenie , się tam gramoliła , piłka w pysk , skon na fotel pasażera , piłkę kładła na półce lub na chama kładła się razem z piłką mi na kolana i w rękę wciskała.Dodam że prowadziłam auto ja.jedno jest pewno Muminek nie jeździ już ze mną do pracy z piłką.
Ale też właśnie jak Gizmo , piłka , to jest spięta i nic się nie liczy.

Posted

Mama, Tanga, Goebbels, Iga

Mama i jej Eryk - sprawdza, czy tłuściutki :evil_lol:

Mama, Eryk, Tanga, Gizmo, Strączek i Iga

Osaczony źrebaczek :evil_lol:

Ogierrrr, wersja kieszonkowa