bumel Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 agata51 napisał(a): A nowy wątek Konga się robi? Robi się jak najbardziej, w zasadzie czeka w blokach startowych:razz:. Myślę, że tworzymy silną gupę, a więc i szybko od momentu założenia wątku zbierającego na hotelik, byśmy były w stanie wyciągnąć Konga ze schroniska...tylko że z kolejką u Wiosny może być bardzo różnie: albo szybko się zmniejszy, albo będzie rozładowywać jeszcze przez kilka dobrych miesięcy (oczywście trzymam kciuki za ten pierwszy wariant). I jakkolwiek myślę, że u Wiosny miałby super, to zaczęłam rozglądać się za innymi miejscami, też w okolicach Warszawy (moglabym go wtedy przewieźć). Musiałoby to być miejsce dość "kameralne" gdzie psiakiem się zajmą dobrze, gdzie będzie miał zapewnione spacerki no i gdzie przede wszystkim porobi sie mu nowe zdjęcia (ale tu już bym zorganizowała fotografa prawie że profesjonalnego:eviltong:) Mam nadzieję, ze wyraziłam dość precyzyjnie o co mi chodzi: tzn. żeby zgrać nowy wątek z możliwością przeniesienia Kongusia, żeby jak to napisała kiedyś Agata utrzymać dobre tempo... Powiedzcie, proszę, co o tym wszystkim sądzicie...
magda222 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ja myślę,że nie ma na co czekać.Jeśli jest miejsce w innym,dobrym hoteliku to Kongo powinien jak najszybciej tam trafić. Bumel,a masz już coś na oku?
madcat1981 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Oczywiście, że najfajniej byłoby "śladami Timo" umieścić go w DT u Wiosny, do której - przynajmniej ja - zdążyłam nabrać zaufania. Ale jeżeli pojawi się propozycja z podobnym komfortem i kosztami, to chyba nie warto czekać. A co mamy do wyboru?:evil_lol::cool3:
bumel Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Ja też uważam, że u Wiosny najlepiej, bo obok dobrej opieki jest też praca z pieskiem i to jest właśnie bezcenne (ale ta kolejka:shake:) To tylko pokazuje jak wielka jest potrzeba na tego typu miejsca i jak ich wciąż brakuje. Niestety do tej pory nie znalazłam nic, co mogłybyśmy choć rozważyć jako alternatywę. Szukałam hotelików, płatnych domów tymczasowych i nic:shake:. Trafiłam na wątek, na którym wypowiadała się też Magda i wydaje się, że chyba mamy podobne odczucia...Dobre opinie znalazłam o Alfie, ale tam 30 zł za dobę, hotelik czysto komercyjny...nie damy rady...
agata51 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 30 za dobę odpada. W Łodzi mam za 25 -też odpada. U Murki też kolejka. Może ten? Szkoła i Hotel dla psów - Hodowla - Szkolenia - Tresura - Start
bumel Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 [quote name='agata51'] Może ten? Szkoła i Hotel dla psów - Hodowla - Szkolenia - Tresura - Start A to sprawdzony hotel? Masz o nim dobre zdanie? Widzę tam taki problem, że to het, het daleko, na samym skraju Polski...ale cena przyzwoita.
bumel Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Znalazłam jeszcze jedno miejsce, tutaj na dogo. Napisałam priva, czekam na odpowiedź...też dość daleko, bo w kujawsko-pomorskim...w razie czego trzeba będzie sobie zrobić wycieczkę krajoznawczą po naszym pięknym kraju...mam nadzieję, że nie zostanę do tego czasu bez samochodu:shake: No zobaczymy...jak dostanę odpowiedź, to dam znać! Jak czytam po raz n-ty, że psiak był taki radosny, taki garnący do ludzi, a teraz jest gnębiony, zastraszony, to płakać mi sie chce...nie można go tak zostawić na zmarnowanie... Zaglądajmy do Kongusia jak najczęściej! Nie opuszczajmy go!
magda222 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 bumel napisał(a):Znalazłam jeszcze jedno miejsce, tutaj na dogo. Napisałam priva, czekam na odpowiedź...też dość daleko, bo w kujawsko-pomorskim...w razie czego trzeba będzie sobie zrobić wycieczkę krajoznawczą po naszym pięknym kraju...mam nadzieję, że nie zostanę do tego czasu bez samochodu:shake: No zobaczymy...jak dostanę odpowiedź, to dam znać! Bumel,ale Ty tajemnicza jesteś...
bumel Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Wolałam najpierw upewnić się, że kolejka nie jest tam zbyt długa. Chodzi o ten hotelik: http://www.dogomania.pl/forum/f937/hotel-dla-psow-brodnica-woj-kuj-pom-niesiemy-pomoc-dogomaniackim-psiakom-126059/ Jak myślicie? Magda222, kontaktowałaś się może z Grażyną ws. tej zainteresowanej Kongiem osoby? Żadnej odpowiedzi?
bumel Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 magda222 napisał(a):Sama napisałam do tej osoby maila,ale do dziś zero wiadomości. Aha, no to chyba możemy o tym zapomnieć... Wypowiedzcie się, b. proszę na temat tego hoteliku, możemy na priva. Tam czeka jedna sunia w kolejce.
magda222 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 bumel napisał(a): Magda222, kontaktowałaś się może z Grażyną ws. tej zainteresowanej Kongiem osoby? Żadnej odpowiedzi? Sama napisałam do tej osoby maila,ale do dziś zero wiadomości.
agata51 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Hotelik w Brodnicy wydaje się ok. No i Kongo drugi na liście! Z powodów czysto sentymentalnych wolałabym Wiosnę, ale Kongo nie może czekać. To co? Zaczynamy zbierać kasę?
wiosna Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Miło mi strasznie - dziękuję :) Hoteliku w Brodnicy ja nie znam, chociaż wydaje się być fajnym miejscem :loveu: Mam jednak 'ale' do pierwszego hoteliku, tego ze szkoleniami - nie wiem, czy zwracanie na to uwagę, ale szkoli się tak dławikami i kolczatkami - widać to w galeriach. Niektórzy uważają to za dobre metody, ale skoro są lepsze, pozytywne, przyjazne i pozbawione bólu, to ja bym się mocno zastanowiła. To tak w ramach zasiania wątpliwości ;) Moim zdaaniem, jeśli jest możliwość wyciągnięcia Konga wcześniej, niż kolejka u nas, to nie ma się co zastanawiać.
bumel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Wiosna, dziękuję bardzo, że tu zajrzałaś:loveu: chciałam Ci napisać wszystko na priva i wytłumaczyć się, dlaczego pomimo rezerwacji, zaczęliśmy szukamy też innych miejsc. Ale i tak wiedziałam, że Ty zrozumiesz:lol: Pozdrawiam serdecznie! Jestem gotowa rozpocząć akcję "Kongo".
bumel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Napisałam do moderatora Pianki ws. zamknięcia starego wątku.
bumel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 tak, chciałam sie upewnić, że mogę założyć nowy, poprosiłam moderatora o czas....
bumel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/dajmy-mu-wreszcie-szanse-prosimy-o-wsparcie-na-hotel-132949/
Onaa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 wiosna napisał(a):Miło mi strasznie - dziękuję :) Hoteliku w Brodnicy ja nie znam, chociaż wydaje się być fajnym miejscem :loveu: Mam jednak 'ale' do pierwszego hoteliku, tego ze szkoleniami - nie wiem, czy zwracanie na to uwagę, ale szkoli się tak dławikami i kolczatkami - widać to w galeriach. Niektórzy uważają to za dobre metody, ale skoro są lepsze, pozytywne, przyjazne i pozbawione bólu, to ja bym się mocno zastanowiła. To tak w ramach zasiania wątpliwości ;) Moim zdaaniem, jeśli jest możliwość wyciągnięcia Konga wcześniej, niż kolejka u nas, to nie ma się co zastanawiać. SZKOLENIE DŁAWIKAMI I KOLCZATKAMI to OKRUTNE !!!!!!!!!!!! a dla psów schroniskowych to tragedia - nowa trauma !!!!!
magda222 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Przepraszam,ale jestem laikiem :oops: Co to jest dławik? :oops: Gdzie są fotki psów w kolczatkach,bo nie umie znaleźć? :oops:
_anula_ Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Hotel w Brodnicy mogę szczerze polecić, Ania która go prowadzi to osoba bardzo oddana zwierzętom;)
bumel Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 TEN WĄTEK ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY. Zapraszam na nowy wątek Konga: www.dogomania.pl/forum/f28/kongo-prosi-o-swoja-szanse-zbieramy-na-hotelik-brakuje-90-zl-132949/
Recommended Posts