Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agata51 napisał(a):

A nowy wątek Konga się robi?

Robi się jak najbardziej, w zasadzie czeka w blokach startowych:razz:. Myślę, że tworzymy silną gupę, a więc i szybko od momentu założenia wątku zbierającego na hotelik, byśmy były w stanie wyciągnąć Konga ze schroniska...tylko że z kolejką u Wiosny może być bardzo różnie: albo szybko się zmniejszy, albo będzie rozładowywać jeszcze przez kilka dobrych miesięcy (oczywście trzymam kciuki za ten pierwszy wariant).

I jakkolwiek myślę, że u Wiosny miałby super, to zaczęłam rozglądać się za innymi miejscami, też w okolicach Warszawy (moglabym go wtedy przewieźć). Musiałoby to być miejsce dość "kameralne" gdzie psiakiem się zajmą dobrze, gdzie będzie miał zapewnione spacerki no i gdzie przede wszystkim porobi sie mu nowe zdjęcia (ale tu już bym zorganizowała fotografa prawie że profesjonalnego:eviltong:)

Mam nadzieję, ze wyraziłam dość precyzyjnie o co mi chodzi: tzn. żeby zgrać nowy wątek z możliwością przeniesienia Kongusia, żeby jak to napisała kiedyś Agata utrzymać dobre tempo...

Powiedzcie, proszę, co o tym wszystkim sądzicie...

• Replies 522
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja myślę,że nie ma na co czekać.Jeśli jest miejsce w innym,dobrym hoteliku to Kongo powinien jak najszybciej tam trafić.
Bumel,a masz już coś na oku?

Posted

Oczywiście, że najfajniej byłoby "śladami Timo" umieścić go w DT u Wiosny, do której - przynajmniej ja - zdążyłam nabrać zaufania. Ale jeżeli pojawi się propozycja z podobnym komfortem i kosztami, to chyba nie warto czekać. A co mamy do wyboru?:evil_lol::cool3:

Posted

Ja też uważam, że u Wiosny najlepiej, bo obok dobrej opieki jest też praca z pieskiem i to jest właśnie bezcenne (ale ta kolejka:shake:)

To tylko pokazuje jak wielka jest potrzeba na tego typu miejsca i jak ich wciąż brakuje.

Niestety do tej pory nie znalazłam nic, co mogłybyśmy choć rozważyć jako alternatywę. Szukałam hotelików, płatnych domów tymczasowych i nic:shake:.

Trafiłam na wątek, na którym wypowiadała się też Magda i wydaje się, że chyba mamy podobne odczucia...Dobre opinie znalazłam o Alfie, ale tam 30 zł za dobę, hotelik czysto komercyjny...nie damy rady...

Posted

Znalazłam jeszcze jedno miejsce, tutaj na dogo. Napisałam priva, czekam na odpowiedź...też dość daleko, bo w kujawsko-pomorskim...w razie czego trzeba będzie sobie zrobić wycieczkę krajoznawczą po naszym pięknym kraju...mam nadzieję, że nie zostanę do tego czasu bez samochodu:shake:

No zobaczymy...jak dostanę odpowiedź, to dam znać!

Jak czytam po raz n-ty, że psiak był taki radosny, taki garnący do ludzi, a teraz jest gnębiony, zastraszony, to płakać mi sie chce...nie można go tak zostawić na zmarnowanie...

Zaglądajmy do Kongusia jak najczęściej! Nie opuszczajmy go!

Posted

bumel napisał(a):
Znalazłam jeszcze jedno miejsce, tutaj na dogo. Napisałam priva, czekam na odpowiedź...też dość daleko, bo w kujawsko-pomorskim...w razie czego trzeba będzie sobie zrobić wycieczkę krajoznawczą po naszym pięknym kraju...mam nadzieję, że nie zostanę do tego czasu bez samochodu:shake:

No zobaczymy...jak dostanę odpowiedź, to dam znać!

Bumel,ale Ty tajemnicza jesteś...

Posted

magda222 napisał(a):
Sama napisałam do tej osoby maila,ale do dziś zero wiadomości.

Aha, no to chyba możemy o tym zapomnieć...

Wypowiedzcie się, b. proszę na temat tego hoteliku, możemy na priva. Tam czeka jedna sunia w kolejce.

Posted

bumel napisał(a):

Magda222, kontaktowałaś się może z Grażyną ws. tej zainteresowanej Kongiem osoby? Żadnej odpowiedzi?

Sama napisałam do tej osoby maila,ale do dziś zero wiadomości.

Posted

Hotelik w Brodnicy wydaje się ok. No i Kongo drugi na liście! Z powodów czysto sentymentalnych wolałabym Wiosnę, ale Kongo nie może czekać. To co? Zaczynamy zbierać kasę?

Posted

Miło mi strasznie - dziękuję :)

Hoteliku w Brodnicy ja nie znam, chociaż wydaje się być fajnym miejscem :loveu:
Mam jednak 'ale' do pierwszego hoteliku, tego ze szkoleniami - nie wiem, czy zwracanie na to uwagę, ale szkoli się tak dławikami i kolczatkami - widać to w galeriach. Niektórzy uważają to za dobre metody, ale skoro są lepsze, pozytywne, przyjazne i pozbawione bólu, to ja bym się mocno zastanowiła.
To tak w ramach zasiania wątpliwości ;)

Moim zdaaniem, jeśli jest możliwość wyciągnięcia Konga wcześniej, niż kolejka u nas, to nie ma się co zastanawiać.

Posted

Wiosna, dziękuję bardzo, że tu zajrzałaś:loveu:

chciałam Ci napisać wszystko na priva i wytłumaczyć się, dlaczego pomimo rezerwacji, zaczęliśmy szukamy też innych miejsc. Ale i tak wiedziałam, że Ty zrozumiesz:lol:

Pozdrawiam serdecznie!

Jestem gotowa rozpocząć akcję "Kongo".

Posted

wiosna napisał(a):
Miło mi strasznie - dziękuję :)

Hoteliku w Brodnicy ja nie znam, chociaż wydaje się być fajnym miejscem :loveu:
Mam jednak 'ale' do pierwszego hoteliku, tego ze szkoleniami - nie wiem, czy zwracanie na to uwagę, ale szkoli się tak dławikami i kolczatkami - widać to w galeriach. Niektórzy uważają to za dobre metody, ale skoro są lepsze, pozytywne, przyjazne i pozbawione bólu, to ja bym się mocno zastanowiła.
To tak w ramach zasiania wątpliwości ;)

Moim zdaaniem, jeśli jest możliwość wyciągnięcia Konga wcześniej, niż kolejka u nas, to nie ma się co zastanawiać.

SZKOLENIE DŁAWIKAMI I KOLCZATKAMI to OKRUTNE !!!!!!!!!!!!
a dla psów schroniskowych to tragedia - nowa trauma !!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...