Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='giselle4']szczeniaczki szybko sie oswajaja z ludzimi jedzonkiem i ciepłem:)

3 z lasu i ten czarniutki ze smietnika:(
az serce sciska :(
Gisellko dziekuje za kartke.....

Posted

wojtyszki
Zgierskie starostwo wystąpiło z inicjatywą powołania powiatowego schroniska dla zwierząt, które obsługiwałoby wszystkie miasta i gminy powiatu zgierskiego. Stało się to pod wpływem emocji, jakie towarzyszyły wizytacji schroniska dla psów przez urzędników aleksandrowskiego ratusza. Od 6 lat płacą oni po 20 tysięcy miesięcznie na utrzymanie 120 psów. Gdy pojechali zobaczyć swoich utrzymanków, okazało się, że są tylko dwa...

- Właściciel schroniska tłumaczył nam, że resztę czworonogów wywiózł do filii pod Sieradzem, ale kiedy pojechaliśmy również tam, także nie udało nam się zobaczyć psów, za które płacimy - mówi Krystyna Buda-Sowa, rzecznik aleksandrowskiego magistratu. - W tej sytuacji zerwaliśmy umowę ze schroniskiem. Teraz bezdomne czworonogi z terenu miasta będą kierowane do schroniska "Medor" w Zgierzu. Cieszy się ono dobrą opinią i wiele zwierząt trafia stamtąd do adopcji.

Problem bezpańskich psów jest jednak obecny nie tylko w Aleksandrowie, ale także w innych miastach powiatu. Tymczasem brakuje placówki, która byłaby w stanie przyjąć ich kilkaset na rok.

- Zaproponowaliśmy gminom, aby porozumiały się i powołały schronisko samorządowe - mówi Marcin Karpiński, wicestarosta zgierski. - Są w Polsce przykłady, że takie schroniska powstały i dobrze funkcjonują. Na przykład w Szczecinku w 2009 burmistrz wybudował schronisko, w którym 100 psów i 10 kotów żyje w godnych warunkach. W opiekę nad zwierzętami zaangażowani są wolontariusze, więźniowie oraz uczniowie Technikum Weterynaryjnego. Co roku udaje się znaleźć nowy dom dla 180 psów i 80 kotów, są one sterylizowane. Pomimo, że opieka nad bezdomnymi zwierzętami nie należy do zadań powiatu tylko gmin, to z chęcią wystąpimy w roli koordynatora budowy takiego schroniska na naszym terenie.

super zysk
120 psow x5zl dziennie przez rok
a psy fruwaja jak motyle pod ziemia....pare lat...
a kasa płynie i płynie i nic sie nie robi:(
koszmar

Posted

Co wejdę na ten wątek, to jakiś koszmar
Ci co płacili wreszcie obudzili się, po 6 latach?
Nie znają zasady - UFAJ I KONTROLUJ
Też powinni ponieść konsekwencje

Posted

[quote name='iwstar58']Co wejdę na ten wątek, to jakiś koszmar
Ci co płacili wreszcie obudzili się, po 6 latach?
Nie znają zasady - UFAJ I KONTROLUJ
Też powinni ponieść konsekwencje[/QUOTE]
tez tak uwazam
ograniczone zaufanie jezeli idzie o zywe stworzenia:(
a aaa i nie tylko

Posted

Giselko dzisiaj z naszej przechowalni pojechało do Dzierżoniowa 5 psów :( Wszystkie duże.... może wśród tych 6 są nasze... Owczarkowaty - Kazan, dwa amstafowate - ciemny to Bandzior , beżowy - Dante, Czarny duży to Cygan i Ciemno brązowy Borysek.
Proszę - daj znać, czy są i jak one....
Mogę podesłać zdjęcia :(

Posted

czy do waszego schroniska nie przyjechały czasem nasze psiaki z Bolesławca w tym tygodniu:-(:-(. dziś b byłyśmy wyprowadzić psy i zniknęłło 5 psów - [owiedziano nam .że wywiezli je do Dzierżoniowa. . Nie wiem ,czy to prawda .. strasznie sie denerwujemy ... Zniknąłł mój pupil - Bandzior - amstaffowaty - boję się o niego - tylko ze mną chodził na spacery - . Cygan - był dopiero ok, tygodnia w przechowalni - nie mieli prawa go zabierac :-(:mad:. , Borys nasz kochany , owczarkowaty Kazan - nieadopcyjny na razie:shake:i piękny młody amstaffowaty Demon - koloru żółto - płowego - b. łagodny do ludzi . martwimy się o nie bardzo :roll::-(:-(:-(. Proszę bardzo o odpowiedż .

Posted

[quote name='dorota k.']Giselko dzisiaj z naszej przechowalni pojechało do Dzierżoniowa 5 psów :( Wszystkie duże.... może wśród tych 6 są nasze... Owczarkowaty - Kazan, dwa amstafowate - ciemny to Bandzior , beżowy - Dante, Czarny duży to Cygan i Ciemno brązowy Borysek.
Proszę - daj znać, czy są i jak one....
Mogę podesłać zdjęcia :([/QUOTE]
ja mam juz ich fotki
i wszystkie sa na kwarantannie
a czarny to nam mało nie odszedł:(
Padis walczył z jego głowa.....włozył głowe pod kraty
i ani w jedna
ani w druga strone.....jak włozył tak duzy łeb ?
my bylismy w szoku
zastanawiam sie czy by przezył do rana...mysle ze nie
juz jemu slina ciekła z pyszczka bo sie dusił
pod kratami jest mało miejsca ale z jednaj strony jest wyzej i zmiejsza sie do lewej strony
pewnie łeb wlozyl tam gdzie jest wiecej miejsca a poziej przesuwał sie do mniejszej przestrzeni i sie zaklinowal.....
i to na amen.....
i by było ze nie dopilowalismy
ale to nasza wspolna wina....
wszystko jest ok...
to o nich pisalam pare postow wyzej
zaloze wspolny watek to bedziesz mogla.....wpadac:)
ale pomoz nam oglaszac...prosze

Posted

[quote name='aanka']czy do waszego schroniska nie przyjechały czasem nasze psiaki z Bolesławca w tym tygodniu:-(:-(. dziś b byłyśmy wyprowadzić psy i zniknęłło 5 psów - [owiedziano nam .że wywiezli je do Dzierżoniowa. . Nie wiem ,czy to prawda .. strasznie sie denerwujemy ... Zniknąłł mój pupil - Bandzior - amstaffowaty - boję się o niego - tylko ze mną chodził na spacery - . Cygan - był dopiero ok, tygodnia w przechowalni - nie mieli prawa go zabierac :-(:mad:. , Borys nasz kochany , owczarkowaty Kazan - nieadopcyjny na razie:shake:i piękny młody amstaffowaty Demon - koloru żółto - płowego - b. łagodny do ludzi . martwimy się o nie bardzo :roll::-(:-(:-(. Proszę bardzo o odpowiedż .[/QUOTE]
sa wszystkei u nas.....spokojnie kobieto
fajne sa i przyjaznie nastawione do człowieka
pani kierownik zakładala im ksiezeczki zdrowia i robiła fotki....
pomagajcie oglaszac kochane i szukamy domkow...