wroobelterrorystka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Ciotki Cioteczki- potrzebuje pomocy ;( dziś odkryłam na podwórku kocią rodzinke: mama, tata i dwa koty takie już dośc duże, 5 miesięczne chyba, niestety kociaki sa chore na koci katar, jeden się dobrze trzyma, oczka prawie nie sa zaropiałe a drugi juz znacznie gorzej :( jak moge im pomoc ? są jakies witaminy ktore moglabym im przemycic w jedzeniu? zlapanie ich graniczy z cudem bo sa strasznie dzikie i leczenie kataru jest dlugie, prawda? Quote
ciemnaczekolada Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 12 listopada wzięłam suńkę z Waszego schroniska. Nie była tam długo, bo trafiła 30 października. Jak przyjechałam obejrzeć psy to ona była jeszcze w kwarantannie. Czekałam trochę, w ogóle nie chciała na mnie spojrzeć, strasznie się bała i zachowywała tak jakby się wstydziła ... Po jakimś czasie podała mi łapę - serce mi pękło i musiałam ją mieć :) Było ciężko, bo była wystraszona, przerażona i straszliwie chuda ... Nie chciała wejść na schody, nie chciała wejść na łóżko, nie chciała nic ... Te 22 kilo musiałam nosić na rękach by w ogóle się wysikała ... Ale ... dziś to nie ta sama suńka - to nasza najukochańsza Milda :) Przytyła 4 kilo, waży teraz 26 i tyje nadal ;) Jest jakby z innej bajki, to nie ten sam pies ... Być może nikt jej nie pamięta, bo nie była tam długo, ale mimo to chciałam przekazać, że sunia ma najlepszą opiekę pod Słońcem :) http://img62.imageshack.us/i/milda011.jpg/ W linku Milda i ja :) Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że Milda to zdecydowanie zwierzę stadne i potrzebuje drugiego psa ... Także, mam nadzieję, niedługo wpadniemy po kolegę lub koleżankę :) Quote
dorota k. Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Jeśli to koci katar to witaminy nie pomogą potrzebny antybiotyk. Quote
Edi100 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 ciemnaczekolada napisał(a):12 listopada wzięłam suńkę z Waszego schroniska. Nie była tam długo, bo trafiła 30 października. Jak przyjechałam obejrzeć psy to ona była jeszcze w kwarantannie. Czekałam trochę, w ogóle nie chciała na mnie spojrzeć, strasznie się bała i zachowywała tak jakby się wstydziła ... Po jakimś czasie podała mi łapę - serce mi pękło i musiałam ją mieć :) Było ciężko, bo była wystraszona, przerażona i straszliwie chuda ... Nie chciała wejść na schody, nie chciała wejść na łóżko, nie chciała nic ... Te 22 kilo musiałam nosić na rękach by w ogóle się wysikała ... Ale ... dziś to nie ta sama suńka - to nasza najukochańsza Milda :) Przytyła 4 kilo, waży teraz 26 i tyje nadal ;) Jest jakby z innej bajki, to nie ten sam pies ... Być może nikt jej nie pamięta, bo nie była tam długo, ale mimo to chciałam przekazać, że sunia ma najlepszą opiekę pod Słońcem :) http://img62.imageshack.us/i/milda011.jpg/ W linku Milda i ja :) Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że Milda to zdecydowanie zwierzę stadne i potrzebuje drugiego psa ... Także, mam nadzieję, niedługo wpadniemy po kolegę lub koleżankę :) Ale dobrze się czyta takie wieści. Serce rośnie:) Quote
Edi100 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 wroobelterrorystka napisał(a):Ciotki Cioteczki- potrzebuje pomocy ;( dziś odkryłam na podwórku kocią rodzinke: mama, tata i dwa koty takie już dośc duże, 5 miesięczne chyba, niestety kociaki sa chore na koci katar, jeden się dobrze trzyma, oczka prawie nie sa zaropiałe a drugi juz znacznie gorzej :( jak moge im pomoc ? są jakies witaminy ktore moglabym im przemycic w jedzeniu? zlapanie ich graniczy z cudem bo sa strasznie dzikie i leczenie kataru jest dlugie, prawda? Napisz do Bianka1, ona ma to w jednym palcu moze cos doradzi. Trzymam kciuki! Quote
fiorsteinbock Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 ciemnaczekolada napisał(a):12 listopada wzięłam suńkę z Waszego schroniska. Nie była tam długo, bo trafiła 30 października. Jak przyjechałam obejrzeć psy to ona była jeszcze w kwarantannie. Czekałam trochę, w ogóle nie chciała na mnie spojrzeć, strasznie się bała i zachowywała tak jakby się wstydziła ... Po jakimś czasie podała mi łapę - serce mi pękło i musiałam ją mieć :) Było ciężko, bo była wystraszona, przerażona i straszliwie chuda ... Nie chciała wejść na schody, nie chciała wejść na łóżko, nie chciała nic ... Te 22 kilo musiałam nosić na rękach by w ogóle się wysikała ... Ale ... dziś to nie ta sama suńka - to nasza najukochańsza Milda :) Przytyła 4 kilo, waży teraz 26 i tyje nadal ;) Jest jakby z innej bajki, to nie ten sam pies ... Być może nikt jej nie pamięta, bo nie była tam długo, ale mimo to chciałam przekazać, że sunia ma najlepszą opiekę pod Słońcem :) http://img62.imageshack.us/i/milda011.jpg/ W linku Milda i ja :) Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że Milda to zdecydowanie zwierzę stadne i potrzebuje drugiego psa ... Także, mam nadzieję, niedługo wpadniemy po kolegę lub koleżankę :) O qrcze ale piekna!! I ona z dzierzoniowskiego Azyla? Jakze sie skryla naszym oczom? I szykuje sie domek dla kolejnego bezdomniaczka? cudownie! Quote
fiorsteinbock Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 wroobelterrorystka napisał(a):Ciotki Cioteczki- potrzebuje pomocy ;( dziś odkryłam na podwórku kocią rodzinke: mama, tata i dwa koty takie już dośc duże, 5 miesięczne chyba, niestety kociaki sa chore na koci katar, jeden się dobrze trzyma, oczka prawie nie sa zaropiałe a drugi juz znacznie gorzej :( jak moge im pomoc ? są jakies witaminy ktore moglabym im przemycic w jedzeniu? zlapanie ich graniczy z cudem bo sa strasznie dzikie i leczenie kataru jest dlugie, prawda? nie umiem pomoc, moze podejdz Olu do weta i porozmawiaj jakby wyleczyc bezdomniaczka :( Quote
kamilawa Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cioteczki... co mi szkodzi. Wracam do Was :) Dajcie mi tu psiaki do ogłaszania :) Buziaki! Quote
fiorsteinbock Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kamilko, kochana! dostalam od ciebie maila i nie odpisalam - przepraszam cie ogromnie!!! Cieszymy sie, ze wrocilas! Quote
fiorsteinbock Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Cioteczki, ja z apel i prośba- na kolanach klękam i zebram! Pamietacie azylowa Saszkę? Kolejny raz finanse sa przy kresce! Nie mamy na hotelik, co zrobimy dalej? Nie wiem. Zajrzyjcie prosze i podpowiedzcie co robic :( http://www.dogomania.pl/threads/183579-%C5%9Alepa-sunia-z-nowotworem-walczy-o-%C5%BCycie-zbieramy-deklaracje.-POM%C3%93%C5%BB-JEJ Quote
giselle4 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 kamilawa napisał(a):Cioteczki... co mi szkodzi. Wracam do Was :) Dajcie mi tu psiaki do ogłaszania :) Buziaki!nooo nareszcie Witaj wrobelku kochany juz pytalam ciotki gdzie Ty? Quote
giselle4 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 kamilawa napisał(a):Cioteczki... co mi szkodzi. Wracam do Was :) Dajcie mi tu psiaki do ogłaszania :) Buziaki! a psiakow do oglaszania ci u nas dostatek i dostaniesz .../nie musisz prosic:) Quote
giselle4 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 wroobelterrorystka napisał(a):Ciotki Cioteczki- potrzebuje pomocy ;( dziś odkryłam na podwórku kocią rodzinke: mama, tata i dwa koty takie już dośc duże, 5 miesięczne chyba, niestety kociaki sa chore na koci katar, jeden się dobrze trzyma, oczka prawie nie sa zaropiałe a drugi juz znacznie gorzej :( jak moge im pomoc ? są jakies witaminy ktore moglabym im przemycic w jedzeniu? zlapanie ich graniczy z cudem bo sa strasznie dzikie i leczenie kataru jest dlugie, prawda? kurcze nie wiem co moge zrobic moge dac karme dla maluszkow i mleko w proszku i nic wiecej jak potrzebujesz telefonuj:( Quote
giselle4 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 wroobelterrorystka napisał(a):Ciotki Cioteczki- potrzebuje pomocy ;( dziś odkryłam na podwórku kocią rodzinke: mama, tata i dwa koty takie już dośc duże, 5 miesięczne chyba, niestety kociaki sa chore na koci katar, jeden się dobrze trzyma, oczka prawie nie sa zaropiałe a drugi juz znacznie gorzej :( jak moge im pomoc ? są jakies witaminy ktore moglabym im przemycic w jedzeniu? zlapanie ich graniczy z cudem bo sa strasznie dzikie i leczenie kataru jest dlugie, prawda? kurcze nie wiem co moge zrobic moge dac karme dla maluszkow i mleko w proszku i nic wiecej jak potrzebujesz telefonuj:( Quote
giselle4 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 ciemnaczekolada napisał(a):12 listopada wzięłam suńkę z Waszego schroniska. Nie była tam długo, bo trafiła 30 października. Jak przyjechałam obejrzeć psy to ona była jeszcze w kwarantannie. Czekałam trochę, w ogóle nie chciała na mnie spojrzeć, strasznie się bała i zachowywała tak jakby się wstydziła ... Po jakimś czasie podała mi łapę - serce mi pękło i musiałam ją mieć :) Było ciężko, bo była wystraszona, przerażona i straszliwie chuda ... Nie chciała wejść na schody, nie chciała wejść na łóżko, nie chciała nic ... Te 22 kilo musiałam nosić na rękach by w ogóle się wysikała ... Ale ... dziś to nie ta sama suńka - to nasza najukochańsza Milda :) Przytyła 4 kilo, waży teraz 26 i tyje nadal ;) Jest jakby z innej bajki, to nie ten sam pies ... Być może nikt jej nie pamięta, bo nie była tam długo, ale mimo to chciałam przekazać, że sunia ma najlepszą opiekę pod Słońcem :) http://img62.imageshack.us/i/milda011.jpg/ W linku Milda i ja :) Muszę jednak z przykrością stwierdzić, że Milda to zdecydowanie zwierzę stadne i potrzebuje drugiego psa ... Także, mam nadzieję, niedługo wpadniemy po kolegę lub koleżankę :) my sie chyba znamy ,pamietam jak przyjechalas po malutka i bardzo sie ciesze ze jest taka slodka jak chcesz jeszcze jednego to jestem do dyspozycji ...hihihi dzien i noc:) Quote
Edi100 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Kochani potrzebujemy pomocy w Tą SOBOTĘ, INACZEJ SIĘ NIE UDA:( http://www.dogomania.pl/threads/200880-%C5%BBmigr%C3%B3d-reaktywacja.-Stara-nadal-g%C5%82odzi-i-Morduj******!-%28POTRZEBUJEMY-POMOCY-W-SOBOT%C4%98!?p=16174363#post16174363 Quote
giselle4 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Edi ,blagam ja juz mam takiego dola Wojtyszkami ze nie dam rady psychicznie ...nie gniewaj sie ;( Quote
Edi100 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 giselle4 napisał(a):Edi ,blagam ja juz mam takiego dola Wojtyszkami ze nie dam rady psychicznie ...nie gniewaj sie ;( Spokojnie. Nam tylko potrzeba ludka bo nas mało i transportu dla dwóch psów i 3 kiciów. I potem to miejsce przestaje istnieć. Quote
kamilawa Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 fiorsteinbock napisał(a):Kamilko, kochana! dostalam od ciebie maila i nie odpisalam - przepraszam cie ogromnie!!! Cieszymy sie, ze wrocilas! Osz Ty niedobra! :mad: Hahaha. :diabloti: Które wątki muszę nadrobić? Quote
giselle4 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Kamilka ,zaraz zrobie watek z naszymi maluszkami nie uwierzysz ze takie cuda moga byc w schronie i nikt nie pyta o swojego psa.... ;9 Quote
wroobelterrorystka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 giselle4 napisał(a):kurcze nie wiem co moge zrobic moge dac karme dla maluszkow i mleko w proszku i nic wiecej jak potrzebujesz telefonuj:( byłam u weta, dostałam doksycykline i mam mieszać z jedzeniem przez 5 dni 4 razy dziennie- mam nadzieje ze pomoga bo jedyne wejscie do budynku jest ponad 2 metry nad ziemia, ale jak nie pomoga leki to tam wejde... karme wygospodaruje jakos, mleka nie mozna zadnego dawac bo oslabia dzialanie lekow, zobaczymy co bedzie za 5 dni :) Quote
giselle4 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 wroobelterrorystka napisał(a):byłam u weta, dostałam doksycykline i mam mieszać z jedzeniem przez 5 dni 4 razy dziennie- mam nadzieje ze pomoga bo jedyne wejscie do budynku jest ponad 2 metry nad ziemia, ale jak nie pomoga leki to tam wejde... karme wygospodaruje jakos, mleka nie mozna zadnego dawac bo oslabia dzialanie lekow, zobaczymy co bedzie za 5 dni :) Olu,niech Ci sie powiedzie z maluszkami Quote
giselle4 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/201184-Biedaki-w-typie-rasy-tez-maja-przechlapane...Kokilka-Fart-szczeniorki-Rudka-Fuks-(?p=16206421#post16206421 Kamilko ,mozesz sie brac za robote hihihi:) Quote
giselle4 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Kolorowa tez potrzebuje domku na cito.. ma około 5 lat jest po sterylce ale bardzo teskni Quote
Recommended Posts