Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=blue]"Czym własciwie jest starość? Może przygotowaniem do przejścia na tamten świat? Spokojnego przejścia...[/COLOR]
[COLOR=blue]Starość powinna nam się kojarzyć ze spokojem, ogromem miłości, które dostarczają nam młodsi.[/COLOR]
[COLOR=blue]Jednak tak nie jest, w co do niedawna sam nie chciałem wierzyć. Tyle razy słyszałem o samotności, cierpieniu jakie przeżywają starsi. O tym że nikogo już nie obchodzą, nikomu nie są potrzebni, o tym, że u wiekszości budzą odraze, są wyśmiewani....[/COLOR]
[COLOR=blue]Obiecywali mi miłość, wierność do końca życia. Tak bardzo ich kochałem, że wierzyłem w każde ich słowo. Nie bałem się starości, bo z miłością można wszystko przetrwać.[/COLOR]
[COLOR=blue]Teraz już wiem, że to co dzieje sie ze staruszkami jest prawdziwe, a to co tyle razy słyszałem to nie zmyślone bajki lecz prawdziwa okrutna prawda.[/COLOR]
[COLOR=blue]Tak bardzo bym chciał godnie przeżyć starość i móc odejść na drugą strone z kochającymi mnie osobami, w cieple i miłości...[/COLOR]
[COLOR=blue]Roki"[/COLOR]

Roki został wyrzucony na starość, przez długi czas błąkał się po jednym z osiedli, nikt się nim nawet nie zainteresował. Bo co komu po starociu?:-(
Psinka prawie zamarzła na tym mrozie, na szczęście w pore schronisko zareagowało.
Roki to już staruszek ma około 13 lat, liczne brodawki i zaćme starczą. A przez to nie ma żadnych szans na adopcje. Dodatkowo schronisko nie ma warunków na trzymanie takiego psa. Om musi przebywać w ciepłym miejscu, a wszystkie ogrzewane pomieszczenia są zajęte. Nie wrzuci się go też na wybieg do innych psów, bo go rozszarpią:-(
Aktualnie piesek przebywa w ocieplanym gabinecie weterynaryjnym, ale co będzie jak trafi jakis piesek po wypadku? Nie ma nigdzie miejsca dla niego, schronisko przepełnione:placz:
Na mrozie będzie się tylko męczył. Obawiam się, że jesli Rokiego nie będzie gdzie umieścić, a nie bedzie chętnych na adopcje zostanie uśpiony, żeby się nie męczył.
Pomóżcie prosze, on naprawde chce godnie przeżyć swoją starość:placz:

kontakt
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
gg 2762302
kom. 501208670

A to Roki
[IMG]http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/schronisko%20Ruda/SSA50608.jpg[/IMG]

[IMG]http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/schronisko%20Ruda/roki1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/schronisko%20Ruda/roki3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i101.photobucket.com/albums/m60/Piankaa/schronisko%20Ruda/rokus.jpg[/IMG]

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i pękło mi serce. Jak tak mozna??? Oby jego wlascicielom - a z reszta nie bede pisac czego im zycze .... Gdzie przebywa pudlis dokladnie - w Laziskach
(gdzie to jest ???:oops:)Czy to jest pudelek sredni czy miniaturka ?Czy byl badany - co ze zdrowiem (oprocz starosci i zacmy)?Boze - mysle jak mu pomoc!

Posted

[quote name='iwa77']No i pękło mi serce. Jak tak mozna??? Oby jego wlascicielom - a z reszta nie bede pisac czego im zycze .... Gdzie przebywa pudlis dokladnie - w Laziskach
(gdzie to jest ???:oops:)Czy to jest pudelek sredni czy miniaturka ?Czy byl badany - co ze zdrowiem (oprocz starosci i zacmy)?Boze - mysle jak mu pomoc![/quote]

jest w schronisku w Rudzie Śląskiej,niedaleko Katowic.

Na pewno był badany,gdyby był jeszcze na coś chory,to Pianka napisałaby...

Domku gdzie jesteś....

Posted

o BOZE !!!!! mialam pudla ktory byl ze mna prawie 15lat... w ostatnich 3 latach zycia sporo podupadl na zdrowiu ale nigdy nie wyrzucilabym go z domu .... to nie czlowiek go wyrzucil-a COS co pozbawione jest jakich kolwiek uczuc!:angryy::angryy::angryy::mad:

Posted

Cioteczki - ile mamy czasu tzn. do kiedy moze pudlis zostac w tej lecznicy.?
Po drugie czy jest mozliwosc wziecia go do hoteliku mysle tu o tym czy on sobie poradzi w hotelu , badz tez na platny tymczas ?
Po trzecie czy ktos moze go dac na strone pudelkową aby wiecej osob pudlich
go zobaczylo ?
Po czwarte czy znajdzie sie dobra duszyczka ktora pomoze w ogloszeniach poniewaz ja :shake::oops: nie umiem.

Nie moge przestac o nim myslec (mialam pudelka przez 15 lat ) i chce bardzo mu pomoc.:-(Tak mi go szkoda , jak na niego patrze to mam przed oczyma mojego
Joy'a i nie wyobrazam sobie takiego delikatnisia w schronie.Nie wiem co zrobic !
PROSZE POMOZMY MU WSPOLNIE !!!!!

Posted

Boże.. następny pudelek... cholerna moda... owczarki, jamniki, pudle...a niedługo co? Border Collie czy Aussie? To jest poprostu chore...
Oj biedaku szybciutko do domku!!!

Posted

[quote name='malagos']Pianko, czy to ta bieda co siedzi razem z Psotką , jamniczką?[/quote]
Tak z nią siedzi;)

[quote name='iwa77']Cioteczki - ile mamy czasu tzn. do kiedy moze pudlis zostac w tej lecznicy.?
Po drugie czy jest mozliwosc wziecia go do hoteliku mysle tu o tym czy on sobie poradzi w hotelu , badz tez na platny tymczas ?
go zobaczylo ?
Po czwarte czy znajdzie sie dobra duszyczka ktora pomoze w ogloszeniach poniewaz ja :shake::oops: nie umiem.
[/quote]
Hotelik jest płatny, ja już jednego mam psa w hotelu, nie dam rady wiecej:shake:

Posted

[quote name='iwa77']Pianko odezwij sie prosze - chodzi mi o ten hotelik ! Przepraszam ze tak ponaglam - ale ten psiak nie daje mi spokoju .:-([/quote]

Pianki pewnie już nie ma na dogo...

ok 450 zł-to koszt hoteliku w Gliwicach

Posted

[quote name='iwa77']Cioteczki - ile mamy czasu tzn. do kiedy moze pudlis zostac w tej lecznicy.?

on nie jest w lecznicy, jest w schronisku w pomieszczeniu,gdzie jest weterynarz...

płatny tymczas zdecydowanie lepszy...

go zobaczylo ?

Nie moge przestac o nim myslec (mialam pudelka przez 15 lat ) i chce bardzo mu pomoc.:-(Tak mi go szkoda , jak na niego patrze to mam przed oczyma mojego
Joy'a i nie wyobrazam sobie takiego delikatnisia w schronie.Nie wiem co zrobic !
PROSZE POMOZMY MU WSPOLNIE !!!!![/quote]

Niewiele da się zrobić.On nie ma szans w schronisku...

Posted

Serce się kroi:-( Koniecznie trzeba go wystawić na stronie poswięconej pudelkom, może tam ktoś go wypatrzy.Ja mogę go wystawić na adopcje org i na allegratce.

Posted

[quote name='iwa77']Pianko kochana ja nie chce ciebie obciazac tymi kosztami ! Podaj mi proszejaki jest koszt hoteliku ? I czy sa miejsca ?[/quote]
Wiem, ze nie chcecie mnie obciążac. Na Mabel tez miałam obiecaną pomóc, a teraz coraz mniej osób mi pomaga. A to ja podpisałam umowe i to ja zostane z tym sama.
Słyszałaś o osobie, która musiała wziąść kredyt 20tys. na spłate hotelu bo nikt nie chciał jej pomóc?

Koszt hotelu 15 zł za dobe.
Miejsca są od połowy stycznia.