Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

obliczyliśmy, że coursing będzie jakieś 11 km od stacji pkp Pomiechówek :-? kawał drogi.

derwal- przyjeżdżajcie, możecie zabrać tyle psów ile chcecie ;) poza tym możecie (jeżeli może biegać) puścić Fionę w przerwie na próbę- np na bardzo krótkim dystansie, tylko żeby sprawdzić czy chce biegać za folią ;) Moja Dru jako że za młoda na licencję będzie biegła w przerwie (pierwszy raz ją puściliśmy jak miała coś koło 5 miesięcy)

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o qrcze! 11 km :( ..."Bajka&Adas" nie ma transortu spowrotem do Wawy i tak podsunełam pomysl, ze moze pociągiem, a tu taki kawał drogi do stacji :( ... Agieszka od Mysi i Oskara miala jechac do Pomiechówka, ale jednak jedzie na zlot bulików.

Derwal,

Ja bede z moją Naomi w celach towarzysko-obserwacyjnych :) . Jej! Tak policzyłam.. Naomi ma juz 5 miechów!!! :lol:

Posted

No to sie ciesze!!! A biegac to ona lubi ale niestety nie moze, bo jest w trakcie kuracji. Najlepszym zas wabikiem jest pusta plastikowa butelka lub wrobelki (niestety czasami Fiona jest szybsza), ale obecnie zacznie przechodzic na foliowe tytki, bo moze jak nie na wystawy to z czasem do biegania sie nada. Struz z niej juz jest dobry.

Posted

no, my też na razie nie mamy transportu, więc może się zdarzyć, że jak już dojdziemy na coursing, to będziemy wypoczywać po 11- km spacerku... ;)

Derwal- możecie ją puścić dosłownie na kilkanaście metrów, żeby tylko zapoznać ją z wabikiem i zachęcić do pogoni (pobawić sie wabikiem i puszczać powoli, po trochu). Tak biegała Sesilka jak miała niewiele ponad 3 miesiące.

Posted

Tilia,

ja bym padła :wink: . Jak Szare beda mialy jescze sile biegac za abikiem po takim spacerku to bede musiala wyszczerbic oczy ze zdziwienia :wink: ,

Żeby tylko w Pomiechówku była ładna pogoda.. od 2 dni w Wawie zimnoo, wczoraj nawet drzewo kolo mojego bloku sie złamało, brr...

Posted

oj a myśmy dopiero wrócili do domu, padam z nóg, szare też... mam trochę zdjęć, niestety różnej jakości, jutro wrzucę na serwer :)

buu whip, Twoje zdjęcia mi się nie otwierają, spróbuję rano...

Posted

Jest to zdjecie mojego whipetta wiec sila rzeczy zwracam uwage na charty o podobnej szacie, ale greya o podobnym umaszczeniu nie spotkalam dotad. Ale ludzie od greyow pewnie beda w stanie powiedziec cos wiecej na tem temat.

Posted

Monika, ja widziałam twojego Pipecika w Pomiechówku, ale Ciebie nie kojarze... qrcze, nie wiedzialam, że pipeta z Bokamaro, a do tego pancia z dogomanii :lol:

Carr, tez nie widziałam :) .

Anna,

no problem, kiedys jak bedzie potrzeba chetnie znów gdzies podrzucimy Ciebie i Adasia :D . (wysłałam Ci wiadomosc na priv, zapomnialas czegos zabrac z samochodu :) )

A wiecie jakie Adaś ma cudne oczka? Podczas drogi, co chwile na niego lookałam, boshe cudne, brązowe z pięknym wyrazem :lol:

Posted

whip, my Cie widzielismy. Twoja mala jest urocza. Chcielismy podejsc, ale najpierw czekalismy na bieg pokazowy Luski. A po naszym biegu Was juz nie bylo. Ale pewnie nie ostatnia to okazja na wspolne spotkanie. W niedziele bedziemy w Krakowie, moze przyjedziecie? :)

Posted

whip, my Cie widzielismy. Twoja mala jest urocza. Chcielismy podejsc, ale najpierw czekalismy na bieg pokazowy Luski. A po naszym biegu Was juz nie bylo. Ale pewnie nie ostatnia to okazja na wspolne spotkanie. W niedziele bedziemy w Krakowie, moze przyjedziecie? :)

Posted

Niestety nie widzialam jak Lusia biegła, chyba już pojechałam do domu :( . W Krakowie nie bedizmey, Naomi za młoda, a żeby jechac jako widz za daleko.. szkoda :( . Ale życze powodzenia Lusce! :D W której klasie startujecie? :D

Ja z Naomi zaczynam dopiero we wrzesniu na klubowej chartów, mam nadzieje, że bedziesz tam z Luską :D .

Posted

ups, wyslalam dwa razy :oops:

w Krakowie startujemy w mlodziezy (w sobote Lusia bedzie miala rok), miejmy nadzieje, ze po raz ostatni - brakuje nam 1 zw.ml, chociaz za bardzo sie na to nie nastawiam.

Na klubowke oczywiscie chcemy jechac wiec pewnie sie tam zobaczymy. :D

Pozdrawiam :D

Monika i Lusia

Posted

Monika to koniecznie podejdz do dogomaniakow :D

Zapewne poznasz nas po psach :wink:

Albo Tilia Cie po prostu przywiedzie,nieprawdaz Tilio ? :wink:

Posted

carragan, na pewno sie spotkamy :) , zwlaszcza ze wyglada na to, ze bedziemy jechac do Krakowa jednym samochodem z Tilia

zyczymy owocnych przygotowan do wystawy, jesli takowe czynicie i do zobaczenia w niedziele :)

Posted

carragan- oczywiście że ją przyciągnę, tylko... pamiętaj, że ja Ciebie nigdy na żywo nie widziałam ;) Moni zgodziła się zabrać nas z Dru samochodem :) ale się cieszę :) :)

Jakby co ja w kolorowym na głowie i z jedyną szarą ;) jeszcze będzie Szary ale on ze Słowakami.

Posted

Ta,przygotowan juz nie czynimy aczkolwiek Cerigen jest nieco lysy bo zachcialo mi sie Szczura trymowac,a potem go kapac 8) :lol: :lol:

No coz grunt,ze siersc wrocila juz prawie do dawnej "konsystencji" a do niedzieli bedzie juz calkiem dobrze 8)

Tilia jakby co to ja w czarnych spodniach i bordo bluzce 8)

A zreszta poznasz po Cerigenie 8) Zawsze slysze,ze jest dokladnie taki jak opisuje,ale nie wiem czy mam sie z tego powodu cieszyc czy plakac :wink:

A Szara poznam.....O ktorej mniej wiecej przybedziecie na miejsce ? Ja musze byc wczesnie rano,aby rozbic ten nasz oboz ( :wink: ) i jakas ringowke znalezc,ktora by mi i Cerremu odpowiadala o co naprawde trudno jesli ktos ma sprecyzowane zyczenie :wink:

Posted

Łojej, wy juz planujecie o ktorej bedziecie, a ja jescze mamie nie mowilam, ze ma mnie do Swierklanca podrzucic :wink: ... ale mam juz plan - najpierw zglosze Naomi, potem powiem, ze klasa szczeniąt cholernie droga i bedzie musiala mnie zawiezc! :wink:

ja musze wydrukowac fotki waszych chartoli i powsadzac sbie do portfela, bo po włascielach jakos tak szukanie mi nie idzie :wink:

Tilia,

to tylko jedną Szarą bierzesz? :) Małą, czy Drugą? :lol:

Posted

Car :) będziemy pewnie po 9. Moja Dru trymowana w kwietniu ale jeszcze i tak sierśc ma krótszą niż Mała (z resztą będzie miała chyba krótszą ale mocniejszą)

whip- do Krakowa i na Warszawę zgłosiłam tylko Dru, za to do świerklańca obowiązkowo obie pójdą :) a co do transportu do Świerklańca to mam nadzieję że pożyczymy samochód od teściowej jak rok temu i się upchniemy do niego hurtowo ;) (4 osoby, 2 szare i borzojka). Możesz spróbować się z nami upchnąć, ale myślę że jak Twoja mama zapchany samochód zobaczy to Cię z nami nie puści ;)