Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już chyba wiem co stało się z Transą :-( Ale niestety nie mogę napisać tego na forum, bo nie mogę kogoś oskarżać jeśli nie mam pewności... Jestem potwornie zła, i mam nadzieję, że kiedyś prawda wyjdzie na jaw i zostaną odpowiednie kroki podjęte, żeby pewna osoba doczekała się odpowiednich konsekwencji :-(

Posted

Dzisiaj Empatia kończy 10 miesięcy - sama nie wiem kiedy to zleciało. Z jej zdrówkiem jest dużo lepiej - na pyszczku zarasta ładnie, i jakiś czas temu oddzieliłam ją od Foli, ponieważ zauważyłam, że F. juz nie liże jej rany na karku, ale ją wygryza, i to się babra strasznie, więc dziewczyny mieszkaja na razie osobno, ale rana się goi, już jest blada i trochę zastrupiała, więc jeszcze trochę i dziewczyny znów będą razem szaleć, a teraz wypuszczam je na wspólne spacery tylko pod moim okiem, żeby F. nie zaczęła wygryzać tej rany :shake:

Posted

U nas dzieje się :diabloti:
Jako, że podczas kiedy Bida była u nas mój wujek zaczął budować budę dla psa i został mu tylko dach do zrobienia, rodzice postanowili zaopiekować się jakiś psem... No i stanęło na suczce ze schroniska - skontaktowaliśmy się z wolontariuszkami, i dziś rano wyjechałam po psa. Wróciłam z cętkowanym pseudo ONem-rottweilerem-wyżłem-i nie wiem czym jeszcze ;) W wakacje będzie robione nowe ogrodzenie, ponieważ te jest miejscami dziurawe, pies mieszka na razie w dużym (2,5 m x 5 m ) kojcu, oczywiście tylko gdy nas nie ma. Dziś przed zostawieniem jej tam spędziałam z nią ok. 4 godzin, żeby choć trochę się przyzwyczaiła do nowych warunków. Buda jest na prawde solidna, wrzucona jest tam także stara kołdra, więc ma ciepło, jedzenie, picie, którym nie musi się z nikim dzielić, jak w schronisku gdzie psów było pełno. Kojec jest tak wysoki, że nikt oprócz nas, i sąsiadów, którzy gdy my nie bedziemy mogli przyjechać będą psa karmić i się z nią bawić, więc pies na pewno nie zaginie jak Transa... Nie wiem czy uważacie to za słuszne, ale ja jestem bardzo zadowolona, i jestem pewna, że Pradzie (jej nowe imię) będzie tu dużo lepiej niż w schronie...
Aktualnie Prada ma cieczkę, ale żadnych szczeniaków nie bedzie (ani ona nie ma jak stamtąd wyjść, ani żadni adoratorzy nie maja się jak do niej dostać gdy jest w boksie, a gdy nie jest to znaczy że jest ze mną ;) ) a na wiosnę sterylizacja, ponieważ po zabiegu będzie dochodzić do siebie tam w domu i musi z nią ktoś parę dni zostać, a teraz w zimę nie ma szans, bo dom jest jeszcze nie ogrzewany ni nic...

Posted

Pilnuję :)
Sąsiedzi też już zakochani, wygladają do niej ciągle :D
Mam fotki, dziś będą ładniejsze, ale na razie te - Prada jeszcze trochę zestresowana, bo była jeszcze u weterynarza ;)
[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1440117.jpg[/IMG]

[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1440120.jpg[/IMG]

No cóż, przeciętna to ona nie jest ;)

Posted

No to nowe fotki (dość gruba jest, ale na normalnej karmie, a nie surowym mięsie jak w schronie, i dużej dawce ruchu powinna zbędny tłuszczyk zgubić ;) )
[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1440167.jpg[/IMG]

[IMG]http://i634.photobucket.com/albums/uu62/fotoczik18/P1440199.jpg[/IMG]

Prada śnieg uwielbia - skacze w nim, tarza się. A dziś tak biegła, że wywaliła moją mamę, sama się wywaliła, a ja na nie xd Całe szczęście tylko mamie się coś stało!:diabloti: Porwane jeansy i trochę krwi :evil_lol: Ogólnie z adopcji jestem bardzo zadowlona - o takiego psa chodziło!:loveu:

Posted

[quote name='Kisses']Pozdrów mamć ode mnie!

Prada jest świetna :loveu:[/QUOTE]
Ok :diabloti:
:loveu::loveu:

[quote name='Iza.']Śmieszna ona taka :loveu: :p[/QUOTE]
Nie śmieszna tylko oryginalna :diabloti::evil_lol:

Posted

nie ;)
Ona się tylko z tego śmiała ;p
A spodnie się zaszyje i będą na kolejne wypady do psa, a kolano poboli poboli i przestanie :D

Posted

Byłam dziś u Prady ;) Pogoda nie ciekawa, więc suczka w budzie spała, ale myślę, że buda zdaję egzamin - psu widać, że było ciepło, pomimo tej pogody. Wyprowadziłam z nią, pobiegałyśmy, niestety krótka smycz nie pozwoliła pokazać Pradzie na co ją stać, ale tarzanko w śniegu, skoki w największe zaspy - jak najbardziej były! Jutro jade do Warszawy, to kupię jej jakąś smycz regulowaną, to dziewczyna bardziej poszaleje, bo ja nie nadążam :evil_lol: W wakacje planuje zrobić jakieś przeszzkody do agility i z nią potrenować, bo ma potencjał ;)

Posted

Zdjecia będą jutro - dziś do Prady jedzie tylko moja mama, bo ja jadę zaraz do Wawy, i wracam po 12 w nocy.
U nas są problemy :diabloti: Wczoraj był taki wiatr, że Czikę zaczęło zwiewać xd No i łapki marzną.. :shake: Ale kiedyś zakładałam jej skarpetki dla małych dzieci, to je zdejmowała... Zastanawiam się nad jakimś ciuszkiem :evil_lol:

Posted

[quote name='C&B']Byłam dziś u Prady ;) Pogoda nie ciekawa, więc suczka w budzie spała, ale myślę, że buda zdaję egzamin - psu widać, że było ciepło, pomimo tej pogody. Wyprowadziłam z nią, pobiegałyśmy, niestety krótka smycz nie pozwoliła pokazać Pradzie na co ją stać, ale tarzanko w śniegu, skoki w największe zaspy - jak najbardziej były! Jutro jade do Warszawy, to kupię jej jakąś smycz regulowaną, to dziewczyna bardziej poszaleje, bo ja nie nadążam :evil_lol: W wakacje planuje zrobić jakieś przeszzkody do agility i z nią potrenować, bo ma potencjał ;)[/QUOTE]
Byłoby super, gdybys w ten sposób mogła rozładowac trochę ajej akumulatorków:)

[quote name='C&B']Zdjecia będą jutro - dziś do Prady jedzie tylko moja mama, bo ja jadę zaraz do Wawy, i wracam po 12 w nocy.
U nas są problemy :diabloti: Wczoraj był taki wiatr, że Czikę zaczęło zwiewać xd No i łapki marzną.. :shake: Ale kiedyś zakładałam jej skarpetki dla małych dzieci, to je zdejmowała... Zastanawiam się nad jakimś ciuszkiem :evil_lol:[/QUOTE]
A co będziesz robiła CAŁY dzięń w W-wie...?

Pzdr.