Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę moda aby choc przez dwa dni nie wyrzucał tego wątku do innego działu.Tu zagląda wiecej mogacych dotrzec do własciciela psiaka dogomaniaków.
Dzięki

Dzisiaj około godz.14.00 w Starej Miłosnej k/W-wy znaleziono charta rosyjskiego borzoj.Został potracony przez samochód i ma skaleczoną łapkę.psiak jest w stresie.Jest bardzo łagodny .Po przeżyciach śpi.
Kto moze wie czyj to psiak prosze o kontakt 505078763 Beata
psiak nie ma obrozy ani adresówki:mad::mad::mad:

Posted

Psiak został znaleziony w Starej Miłosnej i przywieziony do mnie na Mokotów.Psiak ma rane na nodze został potracony przez samochód.:shake:Myslałysmy z dziewczyna ,która go przywiozła ,ze to tylko takie obrażenia ale niestety stan psiaka sie pogorszył .Jest krew w moczu.Psiak w chwilii obecnej jedzie na sygnale do kliniki aby w trybie pilnym zrobic badania ,rtg czy nie ma obrażeń wewnetrznych.:shake:
O ile nie bedzie zadnych wiekszych problemów z moimi psiakami to kilka dni moze zostac .Chciałabym prosic o pomoc w szukaniu jego Pana.On jest tragicznie smutny nie wiem czy z powodu zagubienia sie czy cos go bardzo boli.
Kontakt do mnie 505078763 Beata

Posted

Biedactwo nie doczekał aby zobaczyc sie ze swoja Pania a było już tak blisko.
Koło 11.00 pojechał do kliniki .Wet zrobiła mu rtg i bez opisu stwierdziła ,ze nie ma potrzeby robić USG ,mimo ,ze moja córka powtarzała ,ze psiak cierpi i jest obolały. oraz ,ze jest to psiak po wypadku.Podała mu antybiotyk i przeciwbólowy.Godzine temu poczuł sie bardzo źle zaczał wymiotowac ,wiec juz bylismy w windzie aby jechac do kliniki w windzie z pysia buchneła mu krew i mimo reanimacji psiak odszedł.
Aga strasznie to przezyła .Za chwile miał sie spotkac z włascicielką .Pojechał do niej ale już bedąc za TM.
Przez zła diagnoze oraz tzw.pójscie na łatwizne biedna psina nie żyje.:-(:-(:-(:-(:-(Wiele ludzi miało rozdarte serce i straszne wspomnienia i widok konającego psa.Biedna psiana kilka godzin jeszcze cierpiała:shake:
Nie zycze tego nikomu.
Sorry ale jestem tak rozdrażniona ,ze musze sie wypisać.

Przepraszam psinko ,ze Cie zawiódł człowiek

Posted

Cholera, na pierwszy rzut oka widać, ze ma obrazenia wewnętrzne! bo jesli rtg nic nie wykryło... Tu musiał być krwotok wewnętrzny, pewnie płuca moze też watroba, śledziona, moze zołądek... coś uszkodzone na skutek uderzenia i pies powoli sie wykrwawił. :shake:

Posted

Dzisiaj otrzymałysmy opis rtg .Ewidentnie z niego wynika ,ze wet.popełnij bład nie stosując innego leczenia,nie zostawiajac psiaka w lecznicy i źle odczytując zdjęcie.
Diagnoza -opis zmian Odma opłucnej .Tylne pola płuc o cechach niedodmy.
Biedny pies przez kilka godzin cierpiał i umierał w męczarniach-DUSIŁ SIĘ dzieki PANI WET.
Składamy skargę

Posted

[quote name='gamoń']Dzisiaj otrzymałysmy opis rtg .Ewidentnie z niego wynika ,ze wet.popełnij bład nie stosując innego leczenia,nie zostawiajac psiaka w lecznicy i źle odczytując zdjęcie.
Diagnoza -opis zmian Odma opłucnej .Tylne pola płuc o cechach niedodmy.
Biedny pies przez kilka godzin cierpiał i umierał w męczarniach-DUSIŁ SIĘ dzieki PANI WET.
Składamy skargę

Bardzo słusznie. Tu namiary:

KRAJOWA IZBA LEKARSKO-WETERYNARYJNA
KRAJOWY RZECZNIK ODPOWIEDZIALNOŚCI ZAWODOWEJ
[SIZE=3]00-565 WARSZAWA al. Przyjaciół 1 tel./fax. 022/ 628 93 35 tel. 022/ 622 09 55