Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

majga z jednej strony masz rację, z drugiej strony sama pamiętam jak ratowaliśmy od uśpienia 1,5 roczną sunię dalmatyńkę i 1,5 rocznego foxteriera tylko dlatego, że właściciele znudzili się już pieskami.

Miejmy jednak nadzieję, że ktoś ją szuka i ten ktoś ją znajdzie.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Całe szczęście historia beagla skończyła się dobrze - właśnie śpi sobie słodko o mojej przyjaciółki:loveu:

Mam nadzieję i że i tej malutkiej się uda!

Posted

[quote name='amikat']Sunia nie jest ani hałaśliwa ani kłopotlliwa. Ciekawska, skoczna, radosna.

Dom pilnie potrzebny!!!![/quote]
I po kiego grzyba ja ten wątek śledzę:evil_lol:...Niekłopotliwa, nie robi rabanu, załatwia potrzeby na zewnątrz, nie sieje zniszczenia i nie zjada kotów.
Pies moich marzeń, tylko jak urobić TZ :shake:...4te zwierzę w łóżku, hm...

Posted

[quote name='amikat']Normalnie- przkonywać przekonywać przekonywać - albo zadziałać z zaskoczenia - "popatrz kochanie znalazłam w kapuście" etc, etc[/quote]
Hm...14ty pies, tyle, że 2gi w domku. Już wszystkie chwyty przerabiałam, z histerią i to nieudawaną włącznie, a wtedy przywiodłam do mieszkanka nie pchełkę, a rottweilera...:oops:...Będę próbować...po ostatniej próbie samej tylko rozmowy miałam 14 godzin milczenia :evil_lol:...

Posted

[quote name='majqa']I po kiego grzyba ja ten wątek śledzę:evil_lol:...Niekłopotliwa, nie robi rabanu, załatwia potrzeby na zewnątrz, nie sieje zniszczenia i nie zjada kotów.
Pies moich marzeń, tylko jak urobić TZ :shake:...4te zwierzę w łóżku, hm...
Majga hmm.... na to jest taki jeden sposób.... kiedys nawet zapobiegł wojnie ;) metoda "kochanie, boli mnie dziś głowa" - oczywiście ze zmartwienia o tego psa... :diabloti:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Majga hmm.... na to jest taki jeden sposób.... kiedys nawet zapobiegł wojnie ;) metoda "kochanie, boli mnie dziś głowa" - oczywiście ze zmartwienia o tego psa... :diabloti:
Mnie ta głowa bolała już przy 5 zwierzakach identycznie (reszta zoo była już wcześniej) i teraz ten numer nie działa (lub znalazła się pocieszycielka TZ:evil_lol:)...Nie zrezygnowałam i pertraktuję i wtedy zapada milczenie (wcześniej był potok argumentów). Do nd. wieczorem nie mam z kim (TZ wyjechał) Jednocześnie urabiam TZ, że jesli nie mały to duży (albo zaczynam cyrk błagalny w drugą stronę - jak nie duży to mały, b.podobał mi się tu, na dogo briardzik, ON-ka i Wasze maleństwo, briardzik odpadł - gania koty). Jeśli pozwolisz, późnejszym wieczorem zrobię małej ogłoszenie na vegie (ale po swojemu, oczywiście nie przekłamując, ułożę tekst ogłoszeniowy). - super by było wrzucić mi tu na dogo do skopiowania jakieś dodatkowe zdjęcia (ten profl, o którym piszecie) - takie chwytające oczko. Po pocudowaniu z tekstem - wrzucę link na dogo (napiszcie mi tylko na PW lub na wątku - jakie podać województwo przebywania niuni, na vegie - to konieczne i namiary kontaktowe, mail, kom.).

Posted

Cudne, szorstkowłose maleństwo, tramwajowy podróżnik szuka domku !!!
Mimo młodego wieku, chodząca dyscyplinka, łagodność i chęć współpracy z człowiekiem...

Posted

CIOTECZKI!!!! - wczoraj zadzwoniła przemiła Pani z Sosnowca. Chce sunie dla swoich rodziców. Rodzice sa na emeryturze, niedawno po 14 latach uspili swojego starego i schorowanego pieska. Mówi ze się w suni zakochali i chcą jej dać dom!!!!!
W srodę jedziemy z sunią na rozpoznanie rodziny. Jest duża szansa ze sunia znajdzie domek. Trzymać w kciuki a ja nie zapeszam!

Posted

A ja dostałam takiego maila

"Witam.
Chciałabym zapytać o wystawioną na serwisie 6 miesięczna sunię. Mianowicie, jak duża urośnie? Szukamy małego psiaka ( na
warunki mieszkaniowe), niehałasliwego, lubiącego jazde samochodem i przede wszystkim lubiącego koty :). Sunieczka jeste
naprawdę sliczna i z opisu sadząc bardzo grzeczna. Czy byłaby możliwość zobaczenia jej " na zywo"? A jesli tak, to czy
musielibyśmy zgłosić sie osobiście ( jesteśmy z Dąbrowy Górniczej) czy istniałaby możliwość dowiezienia suniutki gdzies
bliżej. Może maja państwo więcej jej zdjęć? Czekam na szybka odpowiedź oraz pozdrawiam serdecznie.
Ilona"
Isztar <[email protected]>