grazyna9915 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 majga z jednej strony masz rację, z drugiej strony sama pamiętam jak ratowaliśmy od uśpienia 1,5 roczną sunię dalmatyńkę i 1,5 rocznego foxteriera tylko dlatego, że właściciele znudzili się już pieskami. Miejmy jednak nadzieję, że ktoś ją szuka i ten ktoś ją znajdzie. Quote
wtatara Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 ja się już nie dziwię niczemu, nawet młodego bigla z rodowodem chcieli oddać do schronu Quote
fizia Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Całe szczęście historia beagla skończyła się dobrze - właśnie śpi sobie słodko o mojej przyjaciółki:loveu: Mam nadzieję i że i tej malutkiej się uda! Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Maleńka tyle pozytywnych myśli łączy się wokół Ciebie, że...musi być dobrze !!! Quote
amikat Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Sunia nie jest ani hałaśliwa ani kłopotlliwa. Ciekawska, skoczna, radosna. Dom pilnie potrzebny!!!! Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='amikat']Sunia nie jest ani hałaśliwa ani kłopotlliwa. Ciekawska, skoczna, radosna. Dom pilnie potrzebny!!!![/quote] I po kiego grzyba ja ten wątek śledzę:evil_lol:...Niekłopotliwa, nie robi rabanu, załatwia potrzeby na zewnątrz, nie sieje zniszczenia i nie zjada kotów. Pies moich marzeń, tylko jak urobić TZ :shake:...4te zwierzę w łóżku, hm... Quote
amikat Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Normalnie- przkonywać przekonywać przekonywać - albo zadziałać z zaskoczenia - "popatrz kochanie znalazłam w kapuście" etc, etc Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='amikat']Normalnie- przkonywać przekonywać przekonywać - albo zadziałać z zaskoczenia - "popatrz kochanie znalazłam w kapuście" etc, etc[/quote] Hm...14ty pies, tyle, że 2gi w domku. Już wszystkie chwyty przerabiałam, z histerią i to nieudawaną włącznie, a wtedy przywiodłam do mieszkanka nie pchełkę, a rottweilera...:oops:...Będę próbować...po ostatniej próbie samej tylko rozmowy miałam 14 godzin milczenia :evil_lol:... Quote
amikat Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Domek poszukiwany PILNIE. Czy nikt sie nią nie zachwyci?????? Quote
majqa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Maleńka, niezwykle urodziwa, grzeczna przytulanka szuka domku!!! Suńka nauczona czystości...prawdziwy psi skarb... Quote
amikat Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Mała ma dzisiaj robioną sterylkę i usuwane kły których ma x 2 niestety. Kto chce dziewczynkę Quote
majqa Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 Biedactwo...Jak się czuje po takiej ingerencji??? Quote
ulvhedinn Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='majqa']I po kiego grzyba ja ten wątek śledzę:evil_lol:...Niekłopotliwa, nie robi rabanu, załatwia potrzeby na zewnątrz, nie sieje zniszczenia i nie zjada kotów. Pies moich marzeń, tylko jak urobić TZ :shake:...4te zwierzę w łóżku, hm... Majga hmm.... na to jest taki jeden sposób.... kiedys nawet zapobiegł wojnie ;) metoda "kochanie, boli mnie dziś głowa" - oczywiście ze zmartwienia o tego psa... :diabloti: Quote
majqa Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 [quote name='ulvhedinn']Majga hmm.... na to jest taki jeden sposób.... kiedys nawet zapobiegł wojnie ;) metoda "kochanie, boli mnie dziś głowa" - oczywiście ze zmartwienia o tego psa... :diabloti: Mnie ta głowa bolała już przy 5 zwierzakach identycznie (reszta zoo była już wcześniej) i teraz ten numer nie działa (lub znalazła się pocieszycielka TZ:evil_lol:)...Nie zrezygnowałam i pertraktuję i wtedy zapada milczenie (wcześniej był potok argumentów). Do nd. wieczorem nie mam z kim (TZ wyjechał) Jednocześnie urabiam TZ, że jesli nie mały to duży (albo zaczynam cyrk błagalny w drugą stronę - jak nie duży to mały, b.podobał mi się tu, na dogo briardzik, ON-ka i Wasze maleństwo, briardzik odpadł - gania koty). Jeśli pozwolisz, późnejszym wieczorem zrobię małej ogłoszenie na vegie (ale po swojemu, oczywiście nie przekłamując, ułożę tekst ogłoszeniowy). - super by było wrzucić mi tu na dogo do skopiowania jakieś dodatkowe zdjęcia (ten profl, o którym piszecie) - takie chwytające oczko. Po pocudowaniu z tekstem - wrzucę link na dogo (napiszcie mi tylko na PW lub na wątku - jakie podać województwo przebywania niuni, na vegie - to konieczne i namiary kontaktowe, mail, kom.). Quote
majqa Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Cudne, szorstkowłose maleństwo, tramwajowy podróżnik szuka domku !!! Mimo młodego wieku, chodząca dyscyplinka, łagodność i chęć współpracy z człowiekiem... Quote
amikat Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 CIOTECZKI!!!! - wczoraj zadzwoniła przemiła Pani z Sosnowca. Chce sunie dla swoich rodziców. Rodzice sa na emeryturze, niedawno po 14 latach uspili swojego starego i schorowanego pieska. Mówi ze się w suni zakochali i chcą jej dać dom!!!!! W srodę jedziemy z sunią na rozpoznanie rodziny. Jest duża szansa ze sunia znajdzie domek. Trzymać w kciuki a ja nie zapeszam! Quote
majqa Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Fenomenalna wiadomość! Oby wszystko wypaliło! Według opisu sunia by trafiła lepiej niż można było sobie wymarzyć !!! Jasne, że 3mam kciuki !!! Quote
fizia Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 A ja dostałam takiego maila "Witam. Chciałabym zapytać o wystawioną na serwisie 6 miesięczna sunię. Mianowicie, jak duża urośnie? Szukamy małego psiaka ( na warunki mieszkaniowe), niehałasliwego, lubiącego jazde samochodem i przede wszystkim lubiącego koty :). Sunieczka jeste naprawdę sliczna i z opisu sadząc bardzo grzeczna. Czy byłaby możliwość zobaczenia jej " na zywo"? A jesli tak, to czy musielibyśmy zgłosić sie osobiście ( jesteśmy z Dąbrowy Górniczej) czy istniałaby możliwość dowiezienia suniutki gdzies bliżej. Może maja państwo więcej jej zdjęć? Czekam na szybka odpowiedź oraz pozdrawiam serdecznie. Ilona" Isztar <[email protected]> Quote
amikat Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Fiziu - napisz że mała jutro sprawdzam dom dla małej. Najprawdopodobniej zostanie. Moze zaproponujemy Jagusie co siedzi u Hebanowej? . Tu jest link do niej http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102901 Quote
fizia Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ok, już wysłałam do tych Pańswta propozycję drugiej suni Państwo znależli tramwajową dziewczynkę na ale.gratka.pl Quote
Recommended Posts