Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rufusowa']cioteczki i wujaszki....moze go ogłosić w "metro"? podpytam wisełki gdzie dokładnie i jaki tekścik....moze opublikują to by było coś....ogromny odbiór ma ta gazetka w wa-wie bo rozdają ją przy metrze :cool3:[/quote]
można spróbować, zawsze to jakaś szansa dla niego :cool3:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to bardzo złe wiadomości....

taki wspaniały pies...

czekam jeszcze na informacje od Potter nt. jego alergii i tego czy można zmienić karme....nie każdy jest w stanie tyle płacić za jedzenie :shake:

Albo może napisać w ogłoszeniu ze pies alergik i niech sie ktos swiadomie decyduje.... co o tym myślicie? :cool3:

Posted

[quote name='rufusowa']Albo może napisać w ogłoszeniu ze pies alergik i niech sie ktos swiadomie decyduje.... co o tym myślicie? :cool3:[/quote]
Myślę, że to dobry pomysł.
Wszystkim zależy na dobru psa:lol:

Posted

Fąfel ma alergię pokarmową i stwierdziło to 2 niezależnych wetów. Na początku jego bytności w azylu, na tle wielu innych jego schorzeń, problemy ze skórą były na dalszym planie - nie miałam na nie ani czasu, ani pieniędzy, ani głowy. Więc jadł to co inne psy - z bardzo złym skutkiem - zmiany mu się powiększyły, zaogniły, miejscami miał plackowate wyłysienia. Wet. Steinhoff za głowę sie złapał, kiedy powiedziałam mu, co pies u nas jada. Zalecił wtedy R.C Urinary (na nerki), a po wyleczeniu zapalenia pęcherza kazał przejść na Allergenic.

Teraz Fąfel cały czas je Allergenic i tylko to. I wygląda i czuje się w miarę zdrowo.

Nie chcę rzyzkować żadnych testów pokarmowych na Fąflu - wolę go karmić należytą, choćby i drogą karmą, niż zaoszczędzić na początku parę złotych, a potem wydać 10 razy tyle na wizyty u wetów i kolejne leki.

I nie uważam za dobry pomysł, żeby nie pisać w jego ogłoszeniach o alergii i o konieczności zakupu drogiej karmy. Dla Fąfla szukamy odpowiedzialnego właściciela, który przygarnie go z całym dobrodziejstwem inwentarza, posiadając pełnię wiedzy na jego temat.

Teraz zmilczę temat drogiej karmy, wyadoptuję psa, a za 2 tygodnie będzie zwrot łysego Fąfla z pretensjami, że wydałam chorego psa...

Posted

[quote name='Potter']Fąfel ma alergię pokarmową i stwierdziło to 2 niezależnych wetów. Na początku jego bytności w azylu, na tle wielu innych jego schorzeń, problemy ze skórą były na dalszym planie - nie miałam na nie ani czasu, ani pieniędzy, ani głowy. Więc jadł to co inne psy - z bardzo złym skutkiem - zmiany mu się powiększyły, zaogniły, miejscami miał plackowate wyłysienia. Wet. Steinhoff za głowę sie złapał, kiedy powiedziałam mu, co pies u nas jada. Zalecił wtedy R.C Urinary (na nerki), a po wyleczeniu zapalenia pęcherza kazał przejść na Allergenic.

Teraz Fąfel cały czas je Allergenic i tylko to. I wygląda i czuje się w miarę zdrowo.

Nie chcę rzyzkować żadnych testów pokarmowych na Fąflu - wolę go karmić należytą, choćby i drogą karmą, niż zaoszczędzić na początku parę złotych, a potem wydać 10 razy tyle na wizyty u wetów i kolejne leki.

I nie uważam za dobry pomysł, żeby nie pisać w jego ogłoszeniach o alergii i o konieczności zakupu drogiej karmy. Dla Fąfla szukamy odpowiedzialnego właściciela, który przygarnie go z całym dobrodziejstwem inwentarza, posiadając pełnię wiedzy na jego temat.

Teraz zmilczę temat drogiej karmy, wyadoptuję psa, a za 2 tygodnie będzie zwrot łysego Fąfla z pretensjami, że wydałam chorego psa...[/quote]

ok. dziekuje Potter za wyczerpujące informacje.
Myślę, ze trzeba napisać tłustym drukiem o jego alergii zeby przyszły właściciel się liczył z tym wydatkiem.

na dzisiaj wychodzę już z pracy ale jutro zamieszczę jego ogłoszenie - pewnie będę potrzebowała Waszej pomocy, zeby ustalić sensowny i chyba krótki tekst (muszę się dowiedzieć z jak długim tekstem publikują w gazecie).

Miejmy nadzieję, ze cos sie ruszy...chociaz nie ma pewnosci ze opublikują - wybierają tylko 3 ogłoszenia wg. swoich upodobań ale mam nadzieje, ze Fąfel - taki rasowiec zlapie ich za serce :)

ugryzł...no wlasnie...skąd ja znam ten charakterek :mad: chyba z suczką predzej by sie dogadał :p

Posted

[CENTER][B][COLOR=darkslateblue][COLOR=blue][COLOR=blue][B]A ja zapraszam na nowe cegiełki Allegro dla Fąfla i Brega:[/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/B][/CENTER]
[COLOR=darkslateblue][COLOR=blue]

[CENTER][B][B][COLOR=blue]Brego, koszmarnie poraniony owczarek:[/COLOR][/B][/B]
[B][URL="http://www.allegro.pl/item363881379_wyrzucony_owczarek_brego_rany_do_zywego_miesa_.html"][COLOR=red][B]http://www.allegro.pl/item363881379_wyrzucony_owczarek_brego_rany_do_zyw ego_miesa_.html[/B][/COLOR][/URL][/B]

[B][B][COLOR=blue]Fąfel, chory shar-pei:[/COLOR][/B][/B]
[B][URL="http://www.allegro.pl/item363890497_shar_pei_fafel_wymaga_drogiego_leczenia_uratuj_go.html"][B][COLOR=red]http://www.allegro.pl/item363890497_shar_pei_fafel_wymaga_drogiego_lecze nia_uratuj_go.html[/COLOR][/B][/URL][/B][/CENTER]
[/COLOR][/COLOR]
[CENTER][COLOR=blue][B]prosimy przekażcie ten link krewnym i znajomym królika [/B]:smile:[/COLOR]

[COLOR=green][B]Więcej szczegółów o Bregu na wątku naszego Stowarzyszenia:[/B][/COLOR]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106655"][COLOR=green][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106655[/B][/COLOR][/URL]

[COLOR=green][B]o Fąflu na wątku Fąfla:[/B][/COLOR]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102574"][COLOR=green][B]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102574[/B][/COLOR][/URL][/CENTER]

Posted

Cioteczka Marlenka, nie pamiętam, czy miałaś jakieś braki we wpłatach czy nie, ale ja mam brak 3 wpłat, wysyłałam ponaglonka wedle twojego wzorca, że nie idnotowałam jeszcze wpłaty ... i dalej cisza. Nie wiem czy pisać do Allegro o zwrot prowizji czy nie :roll:

Posted

[quote name='eliza_sk']Cioteczka Marlenka, nie pamiętam, czy miałaś jakieś braki we wpłatach czy nie, ale ja mam brak 3 wpłat, wysyłałam ponaglonka wedle twojego wzorca, że nie idnotowałam jeszcze wpłaty ... i dalej cisza. Nie wiem czy pisać do Allegro o zwrot prowizji czy nie :roll:[/quote]

ja miałam jedną taką sytuację ale sobie darowałyśmy, bo to było 5 zł

ale maciaszkowa mowila, ze ona pisze coś w stylu: "w przypadku braku wpłaty (mozna napisać, ze do tego i tego dnia) proszę allegro o zwrot prowizji).....podobno działało :p

Posted

cioteczki looknijcie czy taki opis moze być

[CENTER]Przepiękny 3,5 letni pies rasy Shar-Pei czeka na odpowiedzialny dom

Pies jest po przejściach, ma alergię pokarmową i wymaga karmienia specjalną karmą.
Prawdopodobnie z powodu swojej alergii został porzucony, dlatego szukamy dla niego odpowiedzialnego domu, najlepiej osoby znającej rasę.
Jest wykastrowany i obecnie nie wymaga leczenia.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt ze Stowarzyszeniem, które opiekuje się w tej chwili psem:[/CENTER]
[B][COLOR=#0000ff][CENTER]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#0000ff]ul. 11 Listopada 29[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#0000ff]28-300 Jędrzejów[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#008000]tel. 0-607-171-458[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#008000]e-mail: [/B][/COLOR][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=#008000][email protected][/B][/COLOR][/EMAIL][/CENTER]

[LEFT]starałam się w miarę krótko, bo jak sie da długi tekst to wycinają po swojemu i nie zawsze sensownie.
Piszcie jeśli cos pominęłam :cool3:[/LEFT]

Posted

Pięknie, ale jeżeli o oszczędność miejsca chodzi to można wywalić:
Prawdopodobnie z powodu swojej alergii został porzucony - w sumie nic to nie wnosi, a trochę zajmuje.

[CENTER]Przepiękny, bezdomny 3,5 letni pies rasy Shar-Pei czeka na odpowiedzialny dom

Pies jest po przejściach, ma alergię pokarmową i wymaga karmienia specjalną karmą.
Szukamy dla niego odpowiedzialnego domu, najlepiej osoby znającej rasę.
Jest wykastrowany i obecnie nie wymaga leczenia.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt ze Stowarzyszeniem, które opiekuje się w tej chwili psem:[/CENTER]
[B][COLOR=#0000ff][CENTER]Stowarzyszenie Obrona Zwierząt[/CENTER]
[/COLOR][/B][CENTER]
[B][COLOR=#0000ff]ul. 11 Listopada 29[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff]28-300 Jędrzejów[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]tel. 0-607-171-458[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#008000]e-mail: [/COLOR][/B][EMAIL="[email protected]"][B][COLOR=#008000][email protected][/COLOR][/B][/EMAIL][/CENTER]

Posted

Podnoszę Fąfelka, bo coś spada. Wiem, obiecałam jakąś wpłatę dla niego, przepraszam że nic nie wysłane, ale strasznie krucho u nas ostatnio. Jak coś uciułam to na pewno wyślę. Trzymaj się Fąfel.

Posted

na razie jest na pierwszej stronie eMetra:
[URL]http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/[/URL]

zobaczymy czy go wezmą do publikacji na jutro...

trzymajcie kciuki :)

Posted

Trzymamyyyyyyyy, a cioteczce Marlence dziękujemy :loveu:
Nasz Puszek pojechał wczoraj do domku, dobrze kciuki trzymałaś :) Ale jeszcze tfu, tfu nie zapeszam, bo nigdy nie wiadomo.

Posted

[quote name='eliza_sk']Trzymamyyyyyyyy, a cioteczce Marlence dziękujemy :loveu:
Nasz Puszek pojechał wczoraj do domku, dobrze kciuki trzymałaś :) Ale jeszcze tfu, tfu nie zapeszam, bo nigdy nie wiadomo.[/quote]

to ja tak po cichutku sie ciesze...o tak: :multi::multi::multi:

:p

Posted

Powysyłałam te ponaglenia następującej treści:

Witam,
w związku z brakiem wpłaty za cegiełki zakupione w aukcji [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=349257845"]WYRZUCONY owczarek BREGO - RANY DO ŻYWEGO MIĘSA![/URL] (numer 349257845) jestem zmuszona zwrócić się do Allegro o zwrot prowizji za zakupione przez Panią przedmioty.

Bardzo proszę o kontakt w wyżej opisanej sprawie do piątku 16 maja, w przypadku braku kontaktu, w sobotę 17 maja zwracam się do Allegro o zwrot prowizji.

Chodzi o 3 osoby i w sumie 9 cegiełek, więc trzeba walczyć o swoje.

A ta jedna osoba co u Ciebie wisiała z wpłatą wystawiła Ci komentarz?

Posted

[quote name='rufusowa']nie wystawiła i w ogole sie nie odezwała :shake:

tylko ze ja jej nie pisałam tego drugiego ponaglenia[/quote]

Wiem wiem, bo to w sumie 5 zł. Tylko byłam ciekawa jak z komentarzem.