Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='natalia_aa']Czy ja bym mogla prosic o weryfikacje, czy te wszystkie psiaki ogloszone tutaj: http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=13306 sa jeszcze u Was? Czy sa jakies nowe bullowate psiaki, o Rudolfie wiemy.

Pierwszego ze zdjęć nie ma. Drugi nie jestem pewna, trzeci jest.
Natomiast jest w schronisku więcej. Co najmniej pięć (zdjęć nie mamy), jednej suki na wątku są zdjęcia, ale ona ma właściciela, była w schronisku na obserwacji, właściciel zatrzymany. Kierownik miał się dowiadywać co dalej.
I są jeszcze dwa mix co najmniej.

Posted

[quote name='natalia_aa']Czy ja bym mogla prosic o weryfikacje, czy te wszystkie psiaki ogloszone tutaj: http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=13306 sa jeszcze u Was? Czy sa jakies nowe bullowate psiaki, o Rudolfie wiemy.

Dokładnie tak, jak napisała Ocelot, pierwszego nie ma, drugiego nie ma. Trzeci jest.

Są jeszcze inne:

Astowaty Rudolf - opis i zdjęcia na pierwszej stronie wątku

BULLOWATY PIES - często gryzie się ze współlokatorem, ale do tej pory nikt nie wie, kto zaczyna. Pies jest bardzo pogryziony, ma zaropiałe i całe spuchnięte ucho, mnóstwo blizn. Musi bardzo cierpieć. Jest wykastrowany i zaczipowany.
Kilka zdjęć: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9951959&postcount=1216

Nina - opis i zdjęcia na pierwszej stronie wątku

Tola - mix asta z jamnikiem - opis i zdjęcia na pierwszej stronie wątku

AMSTAFKA - młoda, na kwarantannie, zabrana właścicielowi, narazie nie może trafić do adopcji. Czeka na koniec sprawy sądowej.

Posted

Justynam - a ten piesek żółty co fotki dałaś to suckza? Z Tomaszowskiego? Piękna ślicznpości. :C Szkoda że suczka.

A jak dalyście fotki tej terrierkowej to mi się serce az ścisło... :C Taka ona piękna.

Czekam na info o Czarno Białym. ^^

Posted

[quote name='Kinguska']Justynam - a ten piesek żółty co fotki dałaś to suckza? Z Tomaszowskiego? Piękna ślicznpości. :C Szkoda że suczka.

A jak dalyście fotki tej terrierkowej to mi się serce az ścisło... :C Taka ona piękna.

Czekam na info o Czarno Białym. ^^

Kinga, sunia wklejona prze Justynę to Emma, adoptowana z Tomaszowa. Teraz mieszka u Justyny.

O jakiego czarno białego psiaka ci chodzi?

Posted

I jeszcze na pewni jest jeden brązowy Ast, sunia biała. I mix Asta i boksera w ciężkim stanie. - zachudzony, chory, ale choroba chyba ma podłoże w depresji. I jeden ciemno brązowy w czarne cętki na obserwacji - podobno ugryzł dziecko. Tych zdjęć nie mamy

Posted

[quote name='Kinguska']Emma, boska <3

O tego terrierka co na kastracji jest czy coś. Kojarzysz? XD

Tak wiem, o którego chodzi. Niestety nie wiem, czy on jeszcze jest. Jeśli nawet jest, to na pewno niewykastrowany.

Jeśli jednak szukasz prawdziwej bidy, wejdż tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10135381#post10135381

Pod Tomaszowem jest sunia ze szczeniakami. Musimy je jak najszybciej zabrać, bo inaczej zginą pod kołami samochodów.

Posted

Przepraszam za offa, ale chodzi o szczeniaki i ich mamę, które błąkają sie koło Tomaszowa.
Psiaki codziennie wychodzą na ruchliwą ulicę. Codziennie walczą o przetrwanie. Dodatkowo w piątek gmina powiedziała, że rozwiąże problem bezdomych psów. Aż się boję, co się z nimi stanie, bo co może się stać, gdy gmina nie ma podpisanej żadnej umowy ze schroniskiem, a psy bezdomne w gminie znikają z dnia na dzień bez śladu. :placz:

PILNIE SZUKAMY DT DLA PSIEJ RODZINKI!!!
Razem lub osobno.

Tu jest wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111147

Posted

Nie ma zainteresowania naszymi psiakami. :-( Taki okres nieszczęsny. Ludzie myślą o wakacjach, a nie o psach. Strach pomyśleć co będzie w wakacje. Adopcje pewnie w ogóle staną. :shake:

Posted

Cytat:
Napisał Karilka
Cytat:
Napisał Madziek
Witaj
wylicytowałaś na bazarku obrożę za 5 zł, ale oprócz tego waldi481 wylicytował smycz i obrożę, która zadje się ma być dla Waszego schroniska. Ponadto ja u nas w schronisku wyszperałam trochę obroży i zabawek, więc jeśli wszystko Wam się przyda to wyślę to razem. Zobaczę ile będzie kosztowała przesyłka i ewentualnie podzielimy się kosztami. Powiedz mi jeszcze proszę czy macie tam u Was dużo szczeniąt i czy potrzebujecie np. karmy suchej dla nich (Royala nieco przeterminowanego)?
Pozdrawiam
Madziek

Super pomysł.
Co do szczeniąt to mamy ich od cholery. Koło 12 i ciągle przybywa...
Przyda się wszystko i będziemy bardzo wdzięczni za ewentualne podarunki;-):lol:
Dziękuję:loveu:
Pozdrawiam serdecznie
Karina

Z tego co zdążyłam się zorientować to wysłanie tej paczki UPSem albo DHLem będzie kosztowało ok. 40 zł. Napisałam jeszcze na transportowym. Jak nikt nie będzie jechał na tej trasie to wtedy wyślemy kurierem, co Ty na to?
Madziek

PS czy karma ma jechać bezpośrednio do schroniska czy do Ciebie? Podaj proszę adres

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Ocelot, czy Lusia jest nadal w schronisku?

Wydaje mi się, że nie, ale to trzeba sprawdzić, bo przy 150 psach nie każdego pamiętam. gdzie było zdjęcie robione: na kwarantannie czy na boksach?

Posted

ocelot napisał(a):
Wydaje mi się, że nie, ale to trzeba sprawdzić, bo przy 150 psach nie każdego pamiętam. gdzie było zdjęcie robione: na kwarantannie czy na boksach?

W boksach. Ona była w boksie z Figą.