ANETTTA Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 te owczarki trzebaby kliknac do owczarkarzy ........oni wam pomoga tego kaukaza kurcze ..... Quote
malagos Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 a tę białą samojedkę też pokażcie na forum zaprzegowych.... Szybszy od dylizansu kocha te psy. Quote
ocelot Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Tam jeszcze była mix HS z wilkiem. Nie wiem czy, jak była Aga to już była wyadotowana czy nie. Przydałoby się i jej cyknąć kilka fot. Quote
ocelot Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 No i tomaszowskie psiaki szukają domeczku. Quote
ANETTTA Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 w tym nowym roku zycze wam domków do koloru do wyboru Quote
Edi100 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 [quote name='ANETTTA']w tym nowym roku zycze wam domków do koloru do wyboru[/quote] Oby jak najszybciej! Quote
malagos Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 O bialej samojedce napisałam do dwóch osób, jedna odpisała, ze nie ma miejsca, by ją wziać, a druga, ze ta sunia z samoyedem nie ma nic współnego ... Quote
Edi100 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 A ze słomą do bud się udało? Przecież mróż jak..... Quote
majqa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='ocelot'](...) Schronisko jest faktycznie czyste, Kierownik rozsądny. On nie narzeka np. na brak jedzenia, bo jest świetnym organizatorem, np. przywozi psiakom resztki jedzenia z Domów Opieki, słoma podobno jest, nie wiem dlaczego bud jeszcze nie wyłożył. [B]DOPILNUJCIE WYJAŚNIENIA TEGO!!! OD CZWARTU IDĄ MROZY!!![/B] Strona www się tworzy, tylko to już nie jego wina, a urzędników, bo dawno powinna być, materiały przekazał dwa lata temu. [B]TU TEŻ BY NALEŻAŁO NACISNĄĆ "I TU I TAM"...TO CHORE, 2 LATA???[/B] Mam nadzieję kochani, że pomożecie zareklamować tomaszowskie psiaki, bo one tam czekają i czekają...[B]SAMO "HOPANIE" WĄTKU TO BEZSENS, A NIE URAŻAJĄC NIKOGO, SENS ALE MAŁY...:shake: CZYTAM O TYM SCHRONIE [/B][B]I NA TYM WĄTKU I NA INNYM I...UPROŚCIE KIEROWNIKA, BY DOPUŚCIŁ WYPROWADZANIE PSÓW. UŁATWI TO ICH SOCJALIZACJĘ I DA SZANSĘ NA WIĘKSZĄ OBSERWACJĘ PSA, POD KĄTEM JEGO ZACHOWANIA ITD...ITD...SAMI WIECIE..TO PRZECIEŻ UŁATWI ZROBIENIE IM OGŁOSZEŃ DO FORÓW, AUKCJI NA ALLEGRO ETC...NIE MOŻNA ZASUWAĆ KAŻDEMU PSU OGŁOSZENIA Z JEDNEJ SZTANCY, Z KTÓREGO PRZEBIJA TYLKO, ŻE "BIEDNY I, ŻE W SCHRONISKU"...CZYMŚ TE PSY MUSZĄ SIĘ WYRÓŻNIĆ, TAK BY CHĘTNI MOGLI ROZUMNIE, POD KĄTEM WŁASNYM PREFERENCJI, DOKONAĆ NAJWŁAŚCIWSZEGO WYBORU!!![/B] A moim osobistym faworytem jest Skoczek. Podobno dwa razy uciekł ze schroniska, musimy znaleźć mu dom koniecznie!!!![/quote] Pomyślcie proszę o tym, co napisałam...wczytuję się dalej... Quote
majqa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 I bardziej wybiórczo...co u diabła jest z tym według opisu i foty starym kaukazem, który niemal nie reaguje na nic i nie wstaje...??? :placz: Chryste, da się do niego podejść, dotknąć, zobaczyć co mu dolega? Czy to tylko apatia, czy on jest na coś chory??? Jak wygląda, tak szczegółowo, jesli wiecie, opieka weterynaryjna w tym schronie? Na innym wątku czytałam o podpisanej umowie na zabiegi itd... Mnie interesuje coś innego. Jak często jest tam wet? Jakie ma podejście do zwierząt? Odwalić robotę i chodu, czy kocha zwierzaki? Czy to dobry wet??? Psiaki na nim wygrały, czy przeciwnie? Quote
ocelot Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 W schronisku jest obecnie dwóch weterynarzy, a jakoby żadnego nie było. Doszło do dziwnej sytuacji. jeden sterylizuje, kastruje, czipuje (wygrał przetarg), ale zdrowiem psów ma sie nie zajmować. Drugi od zdrowia - nie znam nie wiem jaki jest, ale chyba tylko podstawowe rzeczy go interesują: szczepienie, odrobaczenie. Jak ten od sterylek usunął guzek suni, to się okazało, że niepotrzebnie, bo nikt kosztów mu nie zwróci. I chyba pierwszy wet nieco jest obruszony, że zabiegi wykonuje inny. Quote
GrubbaRybba Posted January 2, 2008 Author Posted January 2, 2008 Ocelot ma rację. Tak podobno wygląda sprawa z wetami... Kaukaz nie wyglądał na agresywnego. Nie głaskałam go, ale obserwował mnie, gdy podeszłam i robiłam zdjęcia. Ja tam byłam strasznie zabiegana. Chciałam obfocić jak najwięcej psów i porozmawiać z dyrekcją, a miałam tylko godzinę czasu, bo potem musiałam jechać do Warszawy. Kaukaz podobno jest tam już bardzo długo, podobno dostał go dyrektor. Kaukaz ma wspaniałą nowiutką budę i nie wygląda na nieszczęśliwego. Za to wygląda na staruszka i to w bardzo zaawansowanym wieku. Quote
ocelot Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 W przyszłym tyg. wybiorę się do schroniska, to sprawdzę co z tą słomą. Zorientuję się ile tych bud potrzeba. Quote
majqa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='ocelot']W schronisku jest obecnie dwóch weterynarzy, a jakoby żadnego nie było. [B]NIE ZABRZMIAŁO TO OPTYMISTYCZNIE[/B] :angryy: (...) Jak ten od sterylek usunął guzek suni, to się okazało, że niepotrzebnie, bo nikt kosztów mu nie zwróci. [B]JEŚLI GUZ BYŁ DO USUNIĘCIA TO JAK NAJBARDZIEJ POTRZEBNIE!!! KOSZT, TO INNA BAJKA, CZEGOŚ NIE DOGADANO :shake: ![/B] I chyba pierwszy wet nieco jest obruszony, że zabiegi wykonuje inny.[/quote] Mam nadzieję, że wzajemne animozje wetów nie odbiją się na psach, one już i tak zbyt wiele przegrały ! Ocelot "kuj" tę słomę! Quote
ocelot Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Postaram się, już na słomę uczuliłam władze tomaszowskiego tow., ale przy prędkości działania rzeczonego... Myślę, że ta strona www w końcu powstanie, bo podobno córka kierownika robi zdjęcia psów na w/w wymienioną Quote
majqa Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='ocelot']Postaram się, już na słomę uczuliłam władze tomaszowskiego tow., ale przy prędkości działania rzeczonego... Myślę, że ta strona www w końcu powstanie, bo podobno córka kierownika robi zdjęcia psów na w/w wymienioną[/quote] Jejku tak niewiele potrzeba by więcej ludzi miało szansę zobaczenia tych piesiów ale idzie to w takim tempie... Quote
GrubbaRybba Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='majqa']Jejku tak niewiele potrzeba by więcej ludzi miało szansę zobaczenia tych piesiów ale idzie to w takim tempie...[/quote] Niestety wszystko, co zależy od urzędników, zwykle się przeciąga... przykre to, ale prawdziwe... mam jednak nadzieję, że teraz to trochę przyśpieszy. Widziałam zdjęcia psiaków zrobione przez córkę dyrektora schroniska. Wysłałam jej też swoje zdjęcia. Oby ta strona szybko powstała. Quote
kinga Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [B]GrubbaRybba [/B]- w sprawie husky - samojedki napisz koniecznie do basi ( nick z dogo: basia), która jest modką na forum bezdomnych szpiców: [URL="http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org"]www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org[/URL] Quote
GrubbaRybba Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='kinga'][B]GrubbaRybba [/B]- w sprawie husky - samojedki napisz koniecznie do basi ( nick z dogo: basia), która jest modką na forum bezdomnych szpiców: [URL="http://www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org"]www.bezdomne.szpice.zahoryzontem.org[/URL][/quote] Kingo, dziękuję bardzo. Już piszę. Quote
GrubbaRybba Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [COLOR=Black][B][FONT=Arial][SIZE=3]podniosę tomaszowskie psiaki... kto przygarnie bernardyna? [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=3][IMG]http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i621980.jpg[/IMG] A może sunię a'la husky? [/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][FONT=Arial][COLOR=Indigo][SIZE=3][IMG]http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i621968.jpg[/IMG] [COLOR=Black][B]lub przepięknego psiaka z uszkami obciętymi jak u CAO i bursztynowymi oczami?[/B][/COLOR] [/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=Indigo][B][FONT=Arial][/FONT][/B][/COLOR][COLOR=Indigo][B][FONT=Arial][SIZE=3][IMG]http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i621941.jpg[/IMG][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR] [FONT=Arial][COLOR=Indigo][/COLOR][/FONT] Quote
ocelot Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Na tego ostatniego psiaka ja też zwróciłam uwagę, ale gdzie Ty wypatrzyłaś Henia? Quote
GrubbaRybba Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 [quote name='ocelot']Na tego ostatniego psiaka ja też zwróciłam uwagę, ale gdzie Ty wypatrzyłaś Henia?[/quote] Jakiego henia? Może benia? No nie wiem. O tej godzinie w pracy już mało lotna jestem. Mózg pracuje mi tylko w niewielkiej części podtrzymując funkcje zyciowe. Quote
GrubbaRybba Posted January 3, 2008 Author Posted January 3, 2008 Benio (ten, którego chcę, abyś sfotografowała) jest na wprost. Jak wchodzisz do schronu, idziesz prosto. Tam są boksy z wybiegami. Benek jest w pierwszym od lewej. Ciężko go jednak zobaczyć, bo siedzi wciśnięty w róg między ścianą i budą. Nie wychodzi wcale. Tak się boi. Długo czekałam, aby się pokazał. Jak wyjęłam aparat, zaczął się wycofywać i chwilę później był już całkiem schowany. Acha, tego z obciętymi uszkami też mi sfotografuj i podpytaj o niego. Forum szpiców pyta też o szczegóły dotyczące suni a'la husky. Też możesz podpytać. Z góry dziękuję :) Quote
ocelot Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Aaa bardzo Cię przepraszam, to ja czytać nie potrafi;) - Hieniek Quote
majqa Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='ocelot']Aaa bardzo Cię przepraszam, to ja czytać nie potrafi;) - Hieniek[/quote] przypadkiem, bo przypadkiem ale dla niego HENIEK jest max ;) !!! Quote
Recommended Posts