Jump to content
Dogomania

Dlaczego warto adoptować psa ze schroniska? Metamorfozy str 1-2. Zdj str 329-331.

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopisałam, ale nie wierzę, że ktoś się znajdzie. :(
Te szczeniaki trzeba zabrać najlepiej jutro. Każdy dzień to dla nich mniejsza szansa na przeżycie. Każda godzina jest cenna, a tu nie ma nikogo na wątku. Nikogo nie interesują umierające szczeniaki. :shake:

Posted

Załóżcie nowy wątek bo wiekszość zagląda na nowe albo do "swoich".
I wydaje mi się, że surowica nie jest taka droga:roll: 50-70 to może tak ale w setkach???

jogi jest wetem więc może do niej napiszcie

Posted

Aha, wątek założę w poniedziałek, a jutro zrobię rozeznanie w schronie, co ze szczeniakami. Ile ich jest. Jak wyglądają. Jak się czują. Tylko obawiam się, że jeśli będzie tragicznie, zabiorę je. Jeśli one są chore, a ja ponad miesiąc temu wiozłam chorego szczeniaka, czy coś im jeszcze może zaszkodzić? Sama nie wiem. Nie znam się na tym. Nie wiem, czy lepsze schronisko, czy transport samochodem, w którym kiedyś jechał chory psiak i dobra opieka w domu....

Pomijam już fakt, że nie mogą u mnie zostać, bo nie ma mnie 10 godzin dziennie i mam już swoje psy. Ale to wtórny problem. Tym będę się przejmowała, jak przyjdzie na to czas.

Posted

justynam napisał(a):
jesli bedzie potrzeba - dorzuce 50 zl do surowicy dla malucha

Justyno, ty zawsze spadasz z nieba. :loveu: Jak ty to robisz?

Tylko nie mamy DT, a bez tego, jak bez ręki. Dziś jeszcze dziewczyny zabierają 6 szczeniaków od człowieka, który został eksmitowany. Wszystkie DT zawalone. Ja się jednak boję wieźć szczeniaki zarażonym samochodem.

Posted

Niestety Zuzia wraca z adopcji:shake:

Agnieszka zabiera ją jutro o 13.00
Nie mamy co z nią zrobić, wiem że znaleźć tymczas do 13 jest mało realne.
Zuzia trafi na Paluch niestety

Posted

Zuzia wraca, mamy czas do 30.09. aby znaleźć dom. :placz:

Gosia15 zaoferowała dt. Jednak potrzebny transport najlepiej na środę 24.09 z Warszawy do Katowic. BARDZO PILNE! Czy ktoś z was mógłby pomóc? Jest pociąg o 15:58 z centralnego. Zwrócimy koszt biletu. :modla::modla::modla:

Z nowości ze schronu, Lenny jest w nowym domu. :multi::multi::multi: Pojechał bardzo grzecznie, a w domu jest aniołem. Delikatny w stosunku do dziecka. Bawi się z sunią państwa. Sygnalizuje chęć wyjścia na dwór. Państwo są zachwyceni.

Dalia - oto zdjęcia ONka. Ale on nie jest do adopcji. Choć, jeśli znajdzie się ktoś chętny, może go wydadzą. Podobno siedzi w schronie od ok 8 lat. Nie wiem też, jaki jest stan jego zdrowia.

Posted

Z innych nowości,

szczeniaków zostały 3. Reszta prawdopodobnie nie żyje. Jeden poszedł do adopcji. Było ich 15. :crazyeye: Te, które zostały, wyglądają nieźle. Są kontaktowe i jedzą. Może im się uda.

malutki szczeniaczek - piesek po malutkiej, niewiele większej od pinczerka mamie.

dwa szczeniaki, będą średniej wielkości. Jeden ma niesamowite oczy, jedno niebieskie, a drugie brązowe.

Posted

i jeszcze z nowości, mamy w schronie na kwarantannie potwornie zaniedbanego shitz shu. Wygląda na rasowego. Jest cały skołtuniony, ale miły i kontaktowy. Zęby ma w kiepskim stanie, na oczkach chyba zaćma, więc młody nie jest.

Posted

ZUZANNA11 napisał(a):
Biedny ten shitz shu...:(

Wyrzucony jak śmieć, po wielu latach wierności. Zapewne byłby śliczny, gdy ktoś o niego prawdziewie zadbał.

Rozmawiałam z kierownikiem. Shitz shu jest staruszkiem. Faktycznie ma zaćmę i prawdopodobnie nie widzi. Ma też kłopot z tylną łapkę. Kuleje. Prawdopodobnie ktoś go kopnął lub uderzył. Bidulek. Założę mu wątek. Może ktoś się nad nim zlituje i go zabierze.