Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 225
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak narazie nie widzialam go :(
nie daje sobie z nim rady na spacerach :( ciagnie jak nie wiem co... teraz jest ogromnym psem (wiekszym niz inne onki i to wiele)... i strasznie ciagnie... a ja ledwie ide :( neistety

Posted

nie byl... jak chcialam go wyszkolic to bylo juz za pozno... pracowalam z nim ponad miesiac i ZERO jakis rezultatow :| jak ide z nim na spacer to musze trzymac go za kolczatke bo inaczej go nie utrzymam

Posted

Agata, a jak go szkolisz? ONki są pojętne, więc odpowiedni trening powinien dać rezultat... Ja, zwolenniczka klikania, oczywiście polecam Ci kliker :razz:
A może dobrym wyjściem będzie obroża uzdowa? Na pewno jest o wiele lepsza, niż kolczatka.

• 1 month later...
Posted

Dziś bylismy na spacerku :) Osko już sie lepiej sprawuje :) nie ciagnie tak bardzo. Ale jak zobaczy jakiegos psa to koniec.. trzeba zaprzec sie nogami i go trzymac. niestety nie rozumie, ze ie z kazdym psem mozna sie pobawic :( ale powoli, powoli a dojdziemy do ładu ;)
a mam do was inne pytanie... cos musialam zle zrobic.. oskonie chce wykonywac komend jak nie widzi smakolyka :( a jak na spacerze wolam OSKO to on sie nawet nie obejrzy... musimy popracowac nad kontaktem... ale jemu to wogole nie idzie...

Duzy i ocięzały niedzwiedz ]:->

koniec...

Posted

[quote name='ewka i haker']co do koment to naruralne ze chce za smakolyk dobrze ze chce
nie mozna tak ich odstawiac
mozesz powoli zastapiac np zabawka
Ta rada jest dobra ! Ja tak uczyłam Dindusia i wcale nie był już szczeniakiem. Też nie słuchał jak wołałam, ale baaaardzo szybko się nauczył właśnie ze smakołykami, których dawać coraz mniej, zastępować zabawką....

Posted

BlackSheWolf napisał(a):
a no napewno kiedys sie nauczy ;) tylko ze jak nie ma smakolyka w reku to komendy nie zrobi ;p nygus z niego ;)
w poniedzialek kolejny spacerek ;p

no bo starj sie dawac coraz mniej
jak cos juz umie to nie pokazuj jak zrobi to daj dopiero

Posted

Tak jest. zeby skupiał uwage na TOBIE a nie na smakołyku musisz np. dać mu jeden, pokazać drugi, i przytrzymać w ustach. Pies w ten sposób uczy sie patrzenia na CIEBIE a nie na Twoje łapki i na ich zawartość;).

Jednak ja jestem za chwaleniem głosem i zabawą. Smakołyki (w naszym wypadku suchy chleb:cool1:) trzeba by mieć zawsze przy sobie chcąc mieć posłusznego psa i to jest nie fajne.:shake: