Greven Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Jeżeli możesz potrzymać suczkę do 19, to byłoby super, bo inaczej spędzi kilka godzin ze mną w samochodzie - a to średni pomysł w przypadku połamanego szczeniaka (żeby nie powiedzieć fatalny!) - lub będzie musiała siedzieć w obcym miejscu, w obcej klatce. Mogłybyśmy umówić się tak, że Ty przywozisz do izabeli szczeniaka, a ja klatkę. Od razu spotkamy się, obgadamy sprawę na żywo. Ja cały czas myślę o mamie malutkiej. Jeśli nie uda się jej zlokalizować, to za pół roku będzie w kolejnej ciąży, chyba że wcześniej zamarznie, albo coś ją przejedzie. Jest jeszcze opcja, że zostawią ją na Szopena do zabiegu. Gdyby była taka możliwość, to próbuj! Powiedz, że szczeniak jest Sandry Koćmiel i żeby dopisali suńkę do moich zwierząt. Jeżeli chcą ją wziąć na obserwację, lub od razu operować, to dobrze. Quote
Greven Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Dziewczynki, nie widzę szczeniaczka w Waszych podpisach :mad: Quote
izabela29 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 nie potrafię zrobić podpisu, prosze się nie śmiać i nie załamywać rąk bo to nie pora;-) poproszę tz o pomoc przy tym Quote
Greven Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 To łatwiejsze, niż Ci się wydaje. Pomoc TZa nie jest konieczna. Panel Użytkownika (masz po lewej u góry na niebieskim pasku) --> Ustawienia i Opcje (też po lewej i u góry) --> pierwsza pozycja Edytuj Podpis. Jak na to klikniesz, to już jesteś w domu :evil_lol: Wstaw tylko odpowiedni tekst + link i zrób "Zapisz podpis". Gotowe! Quote
AnkaG Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Znalazłam wątek. Hotelik o którym myślałam odpada. Po pierwsze kasa a po drugie nie będzie miał się tam nią kto zajmować. :shake: Quote
Greven Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Trzeba by jakoś szczeniaczka nazwać, bo trochę niewygodnie wciąż pisać o niej suczka, mała, ona itd. Ja proponuję ELISSE. AnkaG napisał(a):Hotelik o którym myślałam odpada. Po pierwsze kasa a po drugie nie będzie miał się tam nią kto zajmować. Który to? Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Sunia została w klinice na Chopina. O 15 ma ja zobaczyc dr Wrobel i zadecydowac co dalej. Jesli ktos chcialby wesprzec leczenie i rehabilitacje suni a przy okazji nabyc jakis drobiazg zapraszam na moje konto allegro gdzie wystawiam aukcje charytatywne na rzezc pomocy suni : http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3326735 Przypomniam, ze sunia poszukuje nadal domu lub DT... Quote
Greven Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Podjadę po południu na Szopena, bo i tak w najbliższych dniach miałam tam być z kotem. Quote
lisica666 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Bo na stały nie zgodzi si.ę szanowny Pan Małżonek. Trochę się tylko obawiam nadmiaru miłości mojej 3 letniej córeczki i mojej suki z właśnie rozpoczynającą się cieczką. O facecie domowym dwóch kotach i absztyfikantach na dworze nie wspominając.:crazyeye: Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Świetne wieści! Sunia ma DT wiec bedzie mogla dojsc do siebie po operacji!:multi: Quote
lisica666 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Sandra czy możesz ją do mnie podrzucić, bo samochód ma teraz Pan Małżonek. Fosforan wapnia mam. Przy okazji weźmiesz kasę. Za księgę stadną od Kajuli i pare zł na paliwo odemnie.:p Quote
Greven Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Świetnie! Czyli Elisse jedzie bezpośrednio do Kornelii, bez zawracania głowy izabeli. Chyba jednak klatkę przywiozę, co Ty na to? Po zabiegu lepiej, żeby szczeniaka nikt / nic nie tarmosiło ;) Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 ok, powiadomiłam Izabele, ze malutka do niej nie przyjeżdża. Graven, czekam na dalsze info:cool3: Quote
lisica666 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Greven napisał(a):Świetnie! Czyli Elisse jedzie bezpośrednio do Kornelii, bez zawracania głowy izabeli. Chyba jednak klatkę przywiozę, co Ty na to? Po zabiegu lepiej, żeby szczeniaka nikt / nic nie tarmosiło ;) Klatka na wszelki wypadek się przyda bo misia ze swoją miłością jest ni8eco nieobliczalna. Misia kocha szcze3niaczki. A i Ptahpatiti z Anubisem :crazyeye: Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Sunia została odebrana przez Graven z Chopina, zabiegu nie przeprowadzono, bo nie ma lekarza, który moglby go wykonac. Proponowany termin zabiegu to 7 stycznia, do tego czasumała bedzie na środkach p/bólowych itp... Sunia jedzie do DT. Jej ogolny stan jest dobry.Kochany dzielny suniak... Wiecej na ten temat napisze Graven lub lisica666, do ktorej Elisse ma trafić. Chcialabym jeszce raz serdecznie podziekowac osobom, które przejęły ode mnie sprawe opieki nad suczką! Chwilowo znikam z netu i tego tematu, ale niedługo wrócę;). Proszę, piszcie na bieżąco co u niuni. Quote
AnkaG Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Teraz taki trudny okres świąteczno-noworoczny. Wielkie ukłony dla dziewczyn za zajęcie się małą. Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Jeszcze pare zdjec suniaczka: :) Quote
AMIŚKA Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 El&Udun napisał(a):Sunia została odebrana przez Graven z Chopina, zabiegu nie przeprowadzono, bo nie ma lekarza, który moglby go wykonac. Proponowany termin zabiegu to 7 stycznia, do tego czasumała bedzie na środkach p/bólowych itp... Sunia jedzie do DT. Jej ogolny stan jest dobry.Kochany dzielny suniak... Wiecej na ten temat napisze Graven lub lisica666, do ktorej Elisse ma trafić. Chcialabym jeszce raz serdecznie podziekowac osobom, które przejęły ode mnie sprawe opieki nad suczką! Chwilowo znikam z netu i tego tematu, ale niedługo wrócę;). Proszę, piszcie na bieżąco co u niuni. Dlaczego tak długo ma czekać na operację????:crazyeye: Dlaczego nie pojedziecie z nią gdzie indziej???:crazyeye: Przecież to prawie dwa tygodnie!!!:crazyeye: A szczeniak rosnie!!!! Przecież sa w Szczecinie inni weci!!! koło pogotowia dr.Lemański,w TOZie dr przeprowadza dużo takich zabiegów!! Dlaczego skazujecie malutką szczeniaczke na ból???:crazyeye: Quote
izabela29 Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 sunia jest jednak u mnie, już się zadomowiła :-), zaprzyjaźniła się już z Bazylem, wyszła z klatki aby poznać nowy teren, doczołgała się do kuchni do miski Bazyla i oszamała mu żarełko zanim zdążyłam zauważyć, była barrdzo głodna, potem przeszła do przedpokoju, strzeliła ogromnego sralucha i pozłą spać spowrotem do swojej klatki, acha wypiła jeszcze miskę wody jakby miała ogromnego kaca, Bazyk podprowadził jej zabawkę ale dobrze sie dogadują ciekawe czy pojawi się szczenior w moim podpisie zdjęcia wkleję później jak tz pomoże ja zadzwonie jeszcze do swojejo weta, do któego mam zaufanie i zapytam cz zrobiłb taką operacje Quote
El&Udun Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 a wiec jednak jest u Ciebie...Grunt ze ma dobry DT:) Suniak bedzie duzo pil i siusiał.. - to skutek uboczny działania leków przeciwbólowych, trzeba pilnowac, żeby sie nie odwodnila. Super, że zrobiła kupsko! Tak sie bałam, że coś nie jest ok, bo nie załatwiła się u mnie ani razu. Podaje adresy i tel wetów, którzy przyszli mi jeszce na myśl, z którymi można się skontaktować: 1. Marcinm Brzeski (tylko on z tego gabinetu) -"Bio -Gryf" ul. Rostworowskiego1 - to na Pogodnie. Gabinet bida, nawet nie wiem czy maja własne RTG czy robią na podstawie zdjec przyniesionych, ale nie słyszłam negatywnych opinii nt. jego pracy, wet. na prawde angazuje sie w to co robi i robi to dobrze, mimo skromnych możliwości - wiem , że świetnie poskładał owczarka, który miał złamana lape i coś z biodrem (acha i jest tani). przypomnialo mi sie: z Brzeskim mozna bylo by sie umowic na zabieg poza godzinami pracy gabinetu - jesli nie ma wielu zapowiedzianych wizyt (bylam dzis tez na szczepieniu ze swoim psem i w gabinecie bylo pusto-zadnych kolejek)- w sumie jest gosciem, z ktorym mozna sie dogadac... 2.Andrzej Chmielewski - (604 96 78 27) i Marek Chmielewski (606 22 05 83) z gabinetu przy ul. Krakowskiej 60A (Reda)- telefon do gabinetu 091435 73 44 Niestety, to okres świateczno-noworoczny i wielu dobrych wetów nie ma, nie wykonują zabiegów... ps. Iza, wysyłam ci PM Quote
AnkaG Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Ja mogę jutro do Grabałowskich z Lubieszyna zadzwonić. Wypytam kto w Szczecinie dobry jest w składaniu łapek. Quote
AMIŚKA Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 [quote name='El&Udun']a wiec jednak jest u Ciebie...Grunt ze ma dobry DT:) Suniak bedzie duzo pil i siusiał.. - to skutek uboczny działania leków przeciwbólowych, trzeba pilnowac, żeby sie nie odwodnila. Super, że zrobiła kupsko! Tak sie bałam, że coś nie jest ok, bo nie załatwiła się u mnie ani razu. Podaje adresy i tel wetów, którzy przyszli mi jeszce na myśl, z którymi można się skontaktować: 1. Marcinm Brzeski (tylko on z tego gabinetu) -"Bio -Gryf" ul. Rostworowskiego1 - to na Pogodnie. Gabinet bida, nawet nie wiem czy maja własne RTG czy robią na podstawie zdjec przyniesionych, ale nie słyszłam negatywnych opinii nt. jego pracy, wet. na prawde angazuje sie w to co robi i robi to dobrze, mimo skromnych możliwości - wiem , że świetnie poskładał owczarka, który miał złamana lape i coś z biodrem (acha i jest tani). to jest dobry lekarz i ma duże doswiadczenie w leczeniu złamań. Złożył kilka lat temu jamniczkę po wypadku /złamana miednica,i obie tylnie nogi/,jamnisia biega dziś ,i nie ma śladu operacji:lol:. Szczeniaczek powinien być operowany jak najszybciej! Quote
AnkaG Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Skontaktowałam sie z dr Brzeskim. Jutro rano zabieram małą (bo Iza pracuje) na prześwietlenie łapy na Pl. Kilińskiego. Po godz. 14 spotkamy się z Izą u dra Brzeskiego i obejrzy zdjęcia i małą. Jak się uda to w poniedziałek będzie zabieg. Jeśli nie znajdzie lekarza do pomocy (sylwester niestety) to 02 stycznia. Rosnący szczeniak nie może 2 tygodnie czekać na zabieg. :shake: I tak już kilka dni minęło. Quote
Greven Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 AnkaG, Ciebie nie znam. Zaufam osądowi Izy. P.S. Dokładasz się do zabiegu? Quote
Recommended Posts