Ania_i_Kropka Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 [FONT=Verdana][FONT=Verdana]Długo zastanawiałam sie co napisać o naszym Leksusie i wtedy po raz kolejny weszłam na aukcje założoną przez naszą niezastąpioną Jagodę. Przeczytałam ją i stwierdziłam, że lepiej opisać psiaka się nie da, więc po prostu wklejam aukcję Jagody. [/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]Szukam z nadzieją ludzi, którzy kochają tę rasę rozumieją jej potrzeby i nie zawiodą, bo przecież chyba jeszcze tacy są? [/FONT][/FONT][FONT="] [/FONT] [FONT=Verdana]Lexus, mieszaniec dobermana, jest w schronisku kilka miesięcy, od stycznia 2007r. [/FONT] [FONT=Verdana]Zmarznięty, przestraszony, głodny, został znaleziony na jednej z ulic Olsztyna. [/FONT] [FONT=Verdana]Pierwszy miesiąc leżał w swojej budzie, pełen rozpaczy, zrezygnowany, tęsknił, czekał, nie chciał jeść... [/FONT] [FONT=Verdana]Czekał i czekał...i nic nie mógł zrozumieć... Widać było, że nie może pogodzić się z tym, że jest w zamknięciu, bez znajomych twarzy, zapachów, miał nadzieję, że po niego wrócą, że ciepłe ręce pogłaszczą obolałej od smutku głowę.[/FONT] [FONT=Verdana]Dopiero dzięki wolontariuszce Kasi, która regularnie chodzi z nim na spacery, zmienił się. Te spacery to jego jedyna radość, Lexus zapomina na chwilę, ożywia się szaleje z patykami... Potrafi bardzo okazywać radość, a w jego oczach jest nadzieja na dom.[/FONT] [FONT=Verdana]Przygarnij Lexusa, pozwól mu uwierzyć w człowieka, zapomnieć o przeszłości... [/FONT] [FONT=Verdana]Lexus jest bardzo posłuszny, siada, waruje i przepięknie podaje łapkę. Jest kochanym psem, który swojemu nowemu Panu odwdzięczy się swoim przywiązaniem i psią miłością, pokocha prawdziwie i bezinteresownie, odda całe swoje psie serce. Lexus jest dużym psem.[/FONT] Leksus ma ok 4 lat. Jest wykastrowany. Quote
kate89 Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Lexusku kochany pokazuj sie...moze ktos jeszcze zechce cie pokochac i przygarnąc pod swoj dach,bardzo ci tego zycze W imieniu Lexuska prosimy o ogłoszenia Quote
Ania_i_Kropka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 W imieniu Swoim i wszystkich pracowników Olsztyńskiego Schroniska dla Zwierząt pragnę życzyć Wam: [FONT=Verdana]Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości, nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju.[/FONT] Quote
majap Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 a jest w ogóle jakiś pies, co nie zasługuje na dom? :shake: wszystkim się należy, a nieliczne go mają :( podnoszę biedaka Quote
majqa Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Jaki jest dobcio dla innych zwierzaków? Jaki ma stosunek do dzieci? Quote
kate89 Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Lexus na zwierzęta inne nie zwraca uwagi,może ich wkoło pełno biegac a dla niego liczy sie kijek i człowiek.Wczesniej przebywał w boksie z suką która mimo iż sama była dośc uległa,z łatwością go zdominowała i nie dopuszczała do miski. Z charakteru to typowy dobek,na jego przyjaźń trzeba sobie zapracować,w pierwszym kontakcie nie jest zbytnio wylewny,ale jak juz kogos polubi to jest bardzo oddany,słucha sie,ale wybiera sobie jednego przewodnika którego bardzo sobie ceni,ale pozostałych tez nie próbuje zdominować. Mysle ze z dziecmi by nie było problemu,bo on nie jest zaborczy,jest bardzo delikatny,ale moze Ani na twojej Zuzi sprawdzimy hehe :) Quote
dzodzo Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Podniose Leksusa chociaz to mało skuteczny sposob na szukanie domu ale nigdy nie wiadomo.. Quote
Ania_i_Kropka Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 Nie ma sprawy. Tylko wcześniej musisz go porządnie wybiegać. Będę z Zuzią za 3 tygodnie w schronisku. Quote
Klementynkaa Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 LEKSUS frunie na ND... Aniu czy kontakt podać na Ciebie? Quote
Ania_i_Kropka Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Tak może być na mnie. Ciociu Kasiu melduje posłusznie, że Leksus był na spacerku. :lol: Quote
kate89 Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Ania masz szczęście :mad: hiehie Klementynka dziekujemy za ND,tam sporo ludzi zagląda :cool3: Quote
Klementynkaa Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 trochę zagląda :) mam nadzieje, że zaglądnie ta właściwa i wypatrzy przystojniaka! Quote
aisaK Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 po artykule w "Moim psie" zaglada jeszcze wiecej... Niech leksik znajdzie swój domek... Quote
dzodzo Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 ładny z niego psiak, gdzies czeka przeciez ten dom dla Leksusa, teraz tylko musza się odnaleźć wzajemnie Quote
majqa Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 majap napisał(a):mocno trzymam kciuki za to! Mixiku Leksiu w górę piesinko. Ja też 3mam kciuki za to, by słoneczko zaświeciło dla Ciebie...Tylko tyle mogę, biorąc pod uwagę zakaz przygarnięcia Cię do siebie :-(... Quote
kate89 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 A tu moj ulubieniec Leksusek jeszcze jesienią zobaczcie na jego rozradowane oczka ...kazdy spacer znaczy dla niego tak wiele ... a tu w roli kopacza-nornika :) Quote
majqa Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Ten psiak tryska optymizmem...Nie zdążył go jeszcze zatracić, inna sprawa, że domyślam się, że się 2icie i 3icie by tak się nie stało...:-( Quote
Recommended Posts