Jump to content
Dogomania

Leksus - cudowny miks dobermana. Nie radzi sobie w schronisku MA DOM!!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Długo zastanawiałam sie co napisać o naszym Leksusie i wtedy po raz kolejny weszłam na aukcje założoną przez naszą niezastąpioną Jagodę. Przeczytałam ją i stwierdziłam, że lepiej opisać psiaka się nie da, więc po prostu wklejam aukcję Jagody. [/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Szukam z nadzieją ludzi, którzy kochają tę rasę rozumieją jej potrzeby i nie zawiodą, bo przecież chyba jeszcze tacy są?

[/FONT]
[/FONT][FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=Verdana]Lexus, mieszaniec dobermana, jest w schronisku kilka miesięcy, od stycznia 2007r. [/FONT]
[FONT=Verdana]Zmarznięty, przestraszony, głodny, został znaleziony na jednej z ulic Olsztyna. [/FONT]
[FONT=Verdana]Pierwszy miesiąc leżał w swojej budzie, pełen rozpaczy, zrezygnowany, tęsknił, czekał, nie chciał jeść... [/FONT]

[FONT=Verdana]Czekał i czekał...i nic nie mógł zrozumieć... Widać było, że nie może pogodzić się z tym, że jest w zamknięciu, bez znajomych twarzy, zapachów, miał nadzieję, że po niego wrócą, że ciepłe ręce pogłaszczą obolałej od smutku głowę.[/FONT]

[FONT=Verdana]Dopiero dzięki wolontariuszce Kasi, która regularnie chodzi z nim na spacery, zmienił się. Te spacery to jego jedyna radość, Lexus zapomina na chwilę, ożywia się szaleje z patykami... Potrafi bardzo okazywać radość, a w jego oczach jest nadzieja na dom.[/FONT]

[FONT=Verdana]Przygarnij Lexusa, pozwól mu uwierzyć w człowieka, zapomnieć o przeszłości... [/FONT]
[FONT=Verdana]Lexus jest bardzo posłuszny, siada, waruje i przepięknie podaje łapkę. Jest kochanym psem, który swojemu nowemu Panu odwdzięczy się swoim przywiązaniem i psią miłością, pokocha prawdziwie i bezinteresownie, odda całe swoje psie serce. Lexus jest dużym psem.[/FONT]

Leksus ma ok 4 lat. Jest wykastrowany.

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W imieniu Swoim i wszystkich pracowników Olsztyńskiego Schroniska dla Zwierząt pragnę życzyć Wam:

[FONT=Verdana]Odrobiny ciepła dzięki ludzkiej życzliwości, odrobiny światła w mroku dzięki szczeremu uśmiechowi, radości w smutku dzięki ludzkiej miłości, nadziei na lepsze jutro w chwilach niepokoju.[/FONT]

Posted

Lexus na zwierzęta inne nie zwraca uwagi,może ich wkoło pełno biegac a dla niego liczy sie kijek i człowiek.Wczesniej przebywał w boksie z suką która mimo iż sama była dośc uległa,z łatwością go zdominowała i nie dopuszczała do miski.
Z charakteru to typowy dobek,na jego przyjaźń trzeba sobie zapracować,w pierwszym kontakcie nie jest zbytnio wylewny,ale jak juz kogos polubi to jest bardzo oddany,słucha sie,ale wybiera sobie jednego przewodnika którego bardzo sobie ceni,ale pozostałych tez nie próbuje zdominować.
Mysle ze z dziecmi by nie było problemu,bo on nie jest zaborczy,jest bardzo delikatny,ale moze Ani na twojej Zuzi sprawdzimy hehe :)

Posted

majap napisał(a):
mocno trzymam kciuki za to!

Mixiku Leksiu w górę piesinko. Ja też 3mam kciuki za to, by słoneczko zaświeciło dla Ciebie...Tylko tyle mogę, biorąc pod uwagę zakaz przygarnięcia Cię do siebie :-(...