Jump to content
Dogomania

Cezar-mix nowofundlanda- SKRAJNA DEPRESJA!! - już w NOWYM DOMU!!

Recommended Posts

Posted

dziękuję Wam za pomoc i rozgłaszanie dalej Cezara. Bardzo proszę, żebysmy wspólnie znależli mu dom docelowy, gdyż jest już u mnie ponad miesiąc!!! Kończy się karma...Ja się przywiązuję...

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rybcia! A może jednak spróbować z tym domem w Niemczech?.....Jaki jest koszt transportu? Przeciez różni ludzie jeżdżą tam w różnych sprawach, może ktos zawiózłby Cezara przy okazji?....

Posted

[quote name='Fruzia']Rybcia! A może jednak spróbować z tym domem w Niemczech?.....Jaki jest koszt transportu? Przeciez różni ludzie jeżdżą tam w różnych sprawach, może ktos zawiózłby Cezara przy okazji?....[/QUOTE]
To nie ja miałam ten dom: trzeba by było skontaktować się z niufek. I nie mam pojęcia ile kosztowałby transport z Poznania do ewentualnego domu w Niemczech. Na pewno bardzo dużo.

Posted

stowarzyszenie ma login na allegro - ktos od nas powinien go wystawic. Chcialabym,zeby pies byl pod szyldem ST, a nie moim prywatnym.

Posted

[quote name='Fruzia']CZY KTOŚ MÓGŁBY ZROBIC CEZAROWI ALLEGRO??!! I TAKI MAŁY OBRAZEK DO WSTAWIANIA DO PODPISU, CO TO NIE WIEM, JAK TO SIE NAZYWA:oops:

O ile dobrze kojarzę dobre banerki (to te obrazki do wstawiania do podpisu;)) robi właśnie Rybc!a. :lol:

Gdyby zrobiła dla Cezarka (najlepiej z podlinkowaniem) to myślę, ze kilka osób wstawiłoby go do podpisu.

Może przydała by się też zmiana tytułu na bardziej aktualny i aktualizacja pierwszego postu.

Jest na dogomanii topic z listą miejsc gdzie można ogłaszać psiaka.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=9859
Może gdyby ustalony został tekst ogłoszenia (koniecznie ze zdjęciem) i namiary na osobę do kontaktu moglibyśmy wspólnie rozreklamować Cezara.
Warto też chyba puścić informację na listę mailingową.
Ważne są też ogłoszenia w gazetach lokalnych. Na prawdę jest spory odzew, bo przecież nie każdy ma net i nie każdy wchodzi na psie strony.
Przydają się też drukowane plakaty wieszane w lecznicach i sklepach ZOO.
Z innych miejsc w necie o ile wiem dobrze sprawdzaja się lokalne fora, pewnie mieszkańcy Konina czy Poznania mają miejsce w internecie.

Posted

Czy ktoś z was ma konto np. na forum Muratora?
O ile dobrze kojarzę to sporo psiaków (właśnie większych) znalazło dzięki ogłoszeniom na tym forum.
Podobnie zresztą jest z forum wizaz.pl

Posted

Rybc!a napisał(a):
Przykro mi, ale ja już nie zajmuję się grafiką- nie mam na to czasu.. :(

Przykry to jest brak czasu dla własnoręcznie zakładanych wątków i osobiście odbieranych psiaków. :roll:

Do tej pory sądziłam, że umieszczenie psiaka w DT jest daniem czasu na szukanie domu stałego. Dom u Niny nie był nigdy proponowany jako docelowy i troche nie w porządku wydaje mi się zrzucenie na innych szukania domu. Przykre to jest.:shake:

Posted

Niufa, wydawało mi się, że domu szukamy razem: i ja, i inne elbląskie ciotki, i stowarzyszenie.
A to, że nie zajmuję się grafiką, nie oznacza, że nie mam czasu dla osobiście odbieranych psów.:roll:

Posted

Skopiowane z portalu nowofundlandów :-)
[FONT=Arial CE]CEZAR w nowym domu[/FONT]

[FONT=Arial]Cezar będzie 3 psem. Ma stać się kumplem 'bernardyna' Beethovena, z którym jako - tako się dogadały. Oczywiście spięcie między chłopakami musiało być. Jest jeszcze jeden mały kundelek, który przybłakał się do domostwa i został przyjęty:)[/FONT]

[FONT=Arial]Z kociej ferajny są dwie panny.[/FONT]

[FONT=Arial]Jest także królik.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]

[FONT=Arial]i Gołębie, a w czerwcu urodzi się mały człowiek:)[/FONT]

[FONT=Arial]Już usłyszałam, że Cezar będzie dostawał jedzenie 3 razy dziennie. Na przywitanie dostał jajko prawdziwe od kury:)[/FONT]

[FONT=Arial]Ilona jest wielką psiarą. Dziękuję bardzo całej rodzinie Ilony - szczególnie babci i mamie, które nie negują jej podejścia do potrzebujacych 'braci mniejszych', ale dzielnie ją wspierają.[/FONT]

[FONT=Arial]Zostałam bardzo miło przyjęta - ugoszczona herbatą i ciastem drożdżowym (Cezar też dostał), a na odchodne dostałam jajka (bez pieczątek:) i prawdziwe mleko, z którego - wg przepisu Siostry Moni - zamierzam zrobić serek:)[/FONT]

[FONT=Arial]Zaliczyliśmy także spacerek i pływanko w pobliskim stawie:) (tzn Cezar, nie my)[/FONT]

[FONT=Arial]Z Iloną umówiłyśmy się na powtórną wizytę, kiedy małe koteczki pojawią się już na świecie:)[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]