morisowa Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Dzięki za odzew. Beka wielkie dzięki za transport dziś, bym się usr..a sama z tym wszystkim. Igusia, pixie - dzieki za wpłaty jutro znikam, wracam w styczniu. Praktycznie nie będę miała netu. Bardzo prosze pamiętać o suni (jak ją nazwać??), o jej wątku, o tym, że zbiera kasę, bo po powrocie muszę zapłacić. Ja teraz nie zapłacę za antybiotyk, bo nie będę miała na bilet do domu :roll: czegoś takiego w życiu nie miałam... oszczędności rozeszły się na psy, koty :roll: Quote
pucka69 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 to ja tez deklaruje jakies pieniądze - tylko poproszę o nr konta Quote
pixie Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 pucka69 napisał(a):to ja tez deklaruje jakies pieniądze - tylko poproszę o nr konta pucka69 witaj serdecznie!:lol: juz przesylam Fwd numer konta kt dostalam od Magdy wczoraj na pw moze jest ona wlasnie w podrozy - miala wyjechac rano czy mozesz podbijac watek? trzeba zbierac na leczenie no i ten hotelik Quote
beka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Kto prześlę nr konta Aska7? Pucka?, Pixi? Ja kupię suni karme bo jest szkieletorkiem.... Quote
beka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Czy ktos może przesłac nr konta na które jest zbierana kasa? Quote
pixie Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 beka napisał(a):Czy ktos może przesłac nr konta na które jest zbierana kasa? aska7 i beka wyslalam Fwd numer otrzymany od Magdy dziekuje w jej imieniu beka jak miewa sie sunia? tzn jak sie zachowywala gdy ja wiozlas bidulke i jak sie zaklimatyzowala - czy cos ci wiadomo? a moze Gajowa skrobnie w miedzyczasie slowko Quote
beka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 POdczas jazdy była bardzo spokina. Bardzo wychudzona. Wszystkie kosteczkina wierzchu. Wystające kosci miednicy. Jedzenie dostaje 3 razy dziennie. Rana wygląda niezbyt dobrze. Niestety niska temperatura i zachowanie suni sprawilły że kołnierz który wczoraj dostała dziś już jest wspomnieniem,,, Kombinujemy z gatkami żeby osłonić ranę na nodze. Quote
pucka69 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 właśnie wróciłam do domu - ale widze ze nr konta juz przesłany - jakby co, to juz mogę podawać ;) Quote
*Gajowa* Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Dziś rano dopiero obejrzałam ją i byłam przerażona jej stanem niesamowitego zaniedbania - wystające kości, sierść w koszmarnym stanie no i ta potworna cuchnąca rana. Jak beka juz wspomniała rano w budzie leżał porwany kołnierz w dwóch kawałkach. Nuka poprostu praktycznie nie mogła korzystać z budy / otwór nie jest wystarczająco duzy/ w kołnierzu i sobie go zdjęła. Jutro pokombinuję ze zrobieniem gatek . To bardzo spokojna i mądra suczka, zna komendę siad i podaj łapę , wie co to piłeczka , zachowuje czystość w kojcu. Troche trudno mi był dziś samej jej obmywać i smarować ranę bo przy dotyku ja bardzo boli i ucieka ale jutro będę juz miała wsparcie więc powinno być lepiej. Quote
pixie Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Gajowa dzieki za wiesci miala duzo szczescia, ze u Gajowej bylo miejsce, ze beka mogla ja przewiezc, a przede wszystkim, ze Morisowa ja wypatrzyla...i nie baczac na wyjazd zaryzykowala od wczoraj ile juz sie wydarzylo jak tylko nabierze sil to i rana bedzie lepiej sie goic a trzy razy dziennie jesli kosteczki na wierzchu top pewnie od dawna nie odstawala teraz trzeba watek podnosic, bo Nuka musi wydobrzec, a noa to pieadze sa potrzebne madra psina - ktoz jej taka krzywde zrobil? Quote
pucka69 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 ciotka Evelin wprawdzie się nie pokazuje - ale ja wiem ze coś na sunię wpłaciła też :) Quote
*Gajowa* Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Nuka sie już ładnie zaadoptowała w nowym miejscu. Dzis odkryłam, że uwielbia bawić się w patyk a co najważniejsze pięknie aportuje i oddaje patyk... no prawie oddaje troche się ze mną droczy. Jest bardzo posłuszna bez problemu wraca do kojca. W Święta będe miała więcej czasu to popracujemy troche na urodą - będzie czesanie. Dzis byłam u swojej wetki po antybiotyk dla suni / mam tylko na jutro/ a trzeba podawać min. 10 dni. Wetka zabroniła mi czymkolwiek przykrywać ranę. Rana ma być otwarta i moze być lizana co przyśpieszy proces gojenia a jej uzasadnienie w pełni mnie przekonało. Quote
APSA Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Serwetkowy bazarek na Niunię - zapraszam :razz: http://dogomania.pl/forum/showthread...98#post9153098 Proszę o podbijanie ;) Quote
beka Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Zawiozłąm wczoraj karme. Sunia jest bardzo miła, czysta ( w sensie zachowani czystości..) i lubi bawić sie patykami, piłkami. Wydaje sie że mogła mieszkać w domu... Quote
*Gajowa* Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Rana wyglada lepiej i chyba mniej ją boli . Nuka wybiega z kojca szuka patyka i natychmiast go przynosi i kładzie pod nogi - muszę rzucać i rzucać. Apetyt ma ogromny, została odpchlona i odrobaczona. Quote
APSA Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Super, że jest lepiej :) Przypominam o bazarku :razz: http://dogomania.pl/forum/showthread...98#post9153098 Quote
pucka69 Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 zrobiłam właśnie przelew na podane konto :) Quote
beka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Pucka stokrotne dzieki w imieniu Magdy i suni... Quote
*Gajowa* Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Mam nadzieję, że Nuka szybko znajdzie dobry dom. To taka mądra i posłuszna sunia. Quote
APSA Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Gajowa, masz możliwość zrobienia jej zdjęć? Przydałyby się do ogłoszeń jakieś "normalne" Przy okazji przypominam o bazarku... Quote
Recommended Posts