Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki za odzew.
Beka wielkie dzięki za transport dziś, bym się usr..a sama z tym wszystkim.
Igusia, pixie - dzieki za wpłaty

jutro znikam, wracam w styczniu. Praktycznie nie będę miała netu. Bardzo prosze pamiętać o suni (jak ją nazwać??), o jej wątku, o tym, że zbiera kasę, bo po powrocie muszę zapłacić. Ja teraz nie zapłacę za antybiotyk, bo nie będę miała na bilet do domu :roll: czegoś takiego w życiu nie miałam... oszczędności rozeszły się na psy, koty :roll:

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pucka69 napisał(a):
to ja tez deklaruje jakies pieniądze - tylko poproszę o nr konta

pucka69 witaj serdecznie!:lol:

juz przesylam Fwd numer konta kt dostalam od Magdy wczoraj na pw
moze jest ona wlasnie w podrozy - miala wyjechac rano

czy mozesz podbijac watek?
trzeba zbierac na leczenie no i ten hotelik

Posted

beka napisał(a):
Czy ktos może przesłac nr konta na które jest zbierana kasa?

aska7 i beka wyslalam Fwd numer otrzymany od Magdy
dziekuje w jej imieniu

beka jak miewa sie sunia? tzn jak sie zachowywala gdy ja wiozlas bidulke i jak sie zaklimatyzowala - czy cos ci wiadomo?

a moze Gajowa skrobnie w miedzyczasie slowko

Posted

POdczas jazdy była bardzo spokina.
Bardzo wychudzona. Wszystkie kosteczkina wierzchu. Wystające kosci miednicy.
Jedzenie dostaje 3 razy dziennie.

Rana wygląda niezbyt dobrze.
Niestety niska temperatura i zachowanie suni sprawilły że kołnierz który wczoraj dostała dziś już jest wspomnieniem,,,
Kombinujemy z gatkami żeby osłonić ranę na nodze.

Posted

Dziś rano dopiero obejrzałam ją i byłam przerażona jej stanem niesamowitego zaniedbania - wystające kości, sierść w koszmarnym stanie
no i ta potworna cuchnąca rana.
Jak beka juz wspomniała rano w budzie leżał porwany kołnierz w dwóch kawałkach. Nuka poprostu praktycznie nie mogła korzystać z budy / otwór
nie jest wystarczająco duzy/ w kołnierzu i sobie go zdjęła.
Jutro pokombinuję ze zrobieniem gatek .
To bardzo spokojna i mądra suczka, zna komendę siad i podaj łapę , wie co
to piłeczka , zachowuje czystość w kojcu.
Troche trudno mi był dziś samej jej obmywać i smarować ranę bo przy dotyku ja bardzo boli i ucieka ale jutro będę juz miała wsparcie więc powinno być lepiej.

Posted

Gajowa dzieki za wiesci

miala duzo szczescia, ze u Gajowej bylo miejsce, ze beka mogla ja przewiezc, a przede wszystkim, ze Morisowa ja wypatrzyla...i nie baczac na wyjazd zaryzykowala
od wczoraj ile juz sie wydarzylo

jak tylko nabierze sil to i rana bedzie lepiej sie goic a trzy razy dziennie jesli kosteczki na wierzchu top pewnie od dawna nie odstawala

teraz trzeba watek podnosic, bo Nuka musi wydobrzec, a noa to pieadze sa potrzebne
madra psina - ktoz jej taka krzywde zrobil?

Posted

Nuka sie już ładnie zaadoptowała w nowym miejscu. Dzis odkryłam, że
uwielbia bawić się w patyk a co najważniejsze pięknie aportuje i oddaje patyk... no prawie oddaje troche się ze mną droczy. Jest bardzo posłuszna
bez problemu wraca do kojca. W Święta będe miała więcej czasu to popracujemy troche na urodą - będzie czesanie.
Dzis byłam u swojej wetki po antybiotyk dla suni / mam tylko na jutro/
a trzeba podawać min. 10 dni. Wetka zabroniła mi czymkolwiek przykrywać ranę. Rana ma być otwarta i moze być lizana co przyśpieszy proces gojenia a jej uzasadnienie w pełni mnie przekonało.

Posted

Zawiozłąm wczoraj karme.
Sunia jest bardzo miła, czysta ( w sensie zachowani czystości..) i lubi bawić sie patykami, piłkami.
Wydaje sie że mogła mieszkać w domu...

Posted

Rana wyglada lepiej i chyba mniej ją boli . Nuka wybiega z kojca szuka patyka i natychmiast go przynosi i kładzie pod nogi - muszę rzucać i rzucać. Apetyt ma ogromny, została odpchlona i odrobaczona.