Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dlatego olek nie warto ponosic sie emocja ja tez kilka razy musialam cos odkrecac potem plulam sobie w twarz... uczac psa sama siebie musze uczyc... panowac nad nerwami... za bardzo wybuchowa jestem...

• Replies 838
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rinuś ty chyba masz kompleksy na swoim punkcie i przez to przenosić to na psa usiłując wszystko powiedzieć, ze jest chudy. :cool1:
Kazdy już usłyszał Twoje zdanie na ten temat i chyba starczy. A tak naprawdę to twoje zwierze i my i tak nic z tym zrobić nie możemy.

Posted

[quote name='Dalmatynkaa']
Niektórym się wydaje, że zrzucenie nadwagi u psa to taka prosta rzecz, zwiększyć ruch, zmniejszyć dawkę pokarmu i na tym się kończy.. ehh, gdyby świat był taki prosty ;)
Zawsze śmieszyły mnie osoby, które potrafią wytykać cudze błędy, a nigdy nie widzą swoich, po prostu pogratulować ''yntelygencji'' oraz kultury osobistej :shake:[/quote]Potwierdzam...mnie denerwuje też to, że ktoś pisze komuś jak ma odchudzić psa i utrzymywać jego wagę na odpowiednim poziomie i wciąż powtarza "Mój pies je jak smok a wygląda jak kościotrup" itp. :roll: I nigdy nie miał psa, który zje trochę więcej niż normalnie lub ma krótsze spacery np. przez tydzień i już mu idzie to w d.......brzuch.

Posted

Diabełkowa wiem teraz już panuje nad sobą.Ale wtedy tak mnie wk....... .Ale piłka była miękka ,zeby nie było że jej tką z lanej gumy walnąłem:P
Ja mamtakie psa ,który w ciągu paru dni potrafi się utuczyć.Kaja żre jak smok i dużo biega.Ale jak nie biega i dalej żre jak smok wtedy tyje .Ale też szybko zrzuca sadełko:)Z tym ,że z nią nie ma problemu ,ze niechce biegać.Ona ma zawsze chęć na spacer ,bieganie ,pływanie itd

Posted

[quote name='Sonika']Rinuś ty chyba masz kompleksy na swoim punkcie i przez to przenosić to na psa usiłując wszystko powiedzieć, ze jest chudy. :cool1:
Kazdy już usłyszał Twoje zdanie na ten temat i chyba starczy. A tak naprawdę to twoje zwierze i my i tak nic z tym zrobić nie możemy.[/quote]
[I][B]Zapewniam Cię że na ja swoim punkcie nie mam żadnych kompleksów :p
Chudy on nie jest tylko w sam raz...
Ja jestem taką osobą,która jest naiwna i ufa tym osobom którym nie powinna,a także każde słowa biorę sobie do serca...tak więc nie dziw mi się,że że staram się Wam jakoś wytłumaczyć,że on nie jest gruby...
A zresztą...w moich oczach wygląda dobrze i to jest najważniejsze.[/B][/I]

Posted

[quote name='zaba14']Rinus jesli dla Ciebie Brutus jest ok to po co ten temat ?? Wazne dla Ciebie sa opinie innych osob? ;)[/quote]
[I][B]Ale temat nie miał się tyczyć tylko mojego psa...ale ogólnie odchudzania psów lub ich przybierania na wadze.tylko nie wiem czemu temat zatrzymał się na Brutusie :cool1:[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Zapewniam Cię że na ja swoim punkcie nie mam żadnych kompleksów :p
Chudy on nie jest tylko w sam raz...
Ja jestem taką osobą,która jest naiwna i ufa tym osobom którym nie powinna,a także każde słowa biorę sobie do serca...tak więc nie dziw mi się,że że staram się Wam jakoś wytłumaczyć,że on nie jest gruby...
A zresztą...w moich oczach wygląda dobrze i to jest najważniejsze.[/B][/I][/QUOTE]

jedno moje zdanie rozpętało 51 stron tych steku bzdur,rinuś naiwana istoto zrozum że to nie był atak a tylko lekkie uświadomienie Cię żeby obserwować i kontrolować wagę dorastającego i rozwijającego się psa bo jak sama napisałaś nie potrafisz spojrzeć na to obiektywnie

PS.Spokojnych i Wesołych Świąt

PS2.to Ja jestem tą straszna osobą przez którą powstał ten nic nie wnoszący w forum temat i bezsensownie zawala i tak już ledwo zipiący serwer na którym jest Dogo... PRZEPRASZAM szanownych kolegów i koleżanki userów za to zamieszanie... ;P

Posted

[quote name='Casia_i_Figa']jedno moje zdanie rozpętało 51 stron tych steku bzdur,
PS.Spokojnych i Wesołych Świąt[/quote]
[I][B]Całe 51 stron nie tyczy się nadwagi Brutusa :razz:

Również życzę spokojnych świąt...
w święta nie wejdę na dogo żeby sobie humorku nie popsuć :)[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Ale temat nie miał się tyczyć tylko mojego psa...ale ogólnie odchudzania psów lub ich przybierania na wadze.tylko nie wiem czemu temat zatrzymał się na Brutusie :cool1:[/B][/I][/QUOTE]
W pierwszym poscie mowilas o Brutusie i cyz on wyglada na grubego, chciałas zaby wszyscy poszli za Toba .... ale jesli ktos mial inne zdanie to sie burzylas, kazdy z nas ma inny gust, jesli według Ciebie Brutus jest w sam raz, to niech tak zostanie ;)

Posted

[quote name='zaba14']W pierwszym poscie mowilas o Brutusie i cyz on wyglada na grubego, chciałas zaby wszyscy poszli za Toba .... ale jesli ktos mial inne zdanie to sie burzylas, kazdy z nas ma inny gust, jesli według Ciebie Brutus jest w sam raz, to niech tak zostanie ;)[/quote]
[B]bo wtedy byłam zła.Ale już mi przeszło.Idea miałam być inna...ale wyszło jak wyszło.[/B]

Posted

a co o moim pokraczku powiecie?
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=31bc03ea90bd9ef0][IMG]http://images31.fotosik.pl/87/31bc03ea90bd9ef0m.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0e5bc3d0acc0bf52][IMG]http://images30.fotosik.pl/131/0e5bc3d0acc0bf52m.jpg[/IMG][/URL]

Posted

eee no, wszystko sie da;pkiedys mu wszystkie ksoci sterczaly na wierzchu.. teraz juz nie.. ale tluszczu tez nie ma.... wyzylowac go nie wyzyluje bo nie ma ku temu predyspozycji.. nie takie meisnie jak trzeba;p ale wysuszyc bym go chciala...a wazy malo bo maks 35 kg...no ale co?nic nie widac? bo myslaam, ze sie dowiem, ze nie widac super podkasanego brzucha, albo ze widac mu wklesniecie w brzuszu.. tj z boku.. i oskarzenie, ze go nie karmie;p;p

[quote name='diabelkowa']Ogolnie moge powiedziec ze fajnien masz w domu :eviltong:[/quote]
haha to moj wlasny pokoj ptrzerzemnie "ozdabiany" a zaczelo sie neiwinnie od plakatowek farbek i mojej dloni;p okno kiedys mialam swietne.. ale orginalne "foranki" zdjelam;p

Posted

haha fotek w tym watku jzu troche bylo takze tego jednego mojego psa...

co do labow.. znam 3 roznej masci, w roznym wieku i roznej plci, ktore maja zarysowana ladnie linie, sa szzcuple i maja lekko podkasane brzuszki..

Posted

[quote name='marmara_19']
co do labow.. znam 3 roznej masci, w roznym wieku i roznej plci, ktore maja zarysowana ladnie linie, sa szzcuple i maja lekko podkasane brzuszki..[/quote]
[I][B]No i ?(10 znaków)[/B][/I]

Posted

3 laby różnej płci... :roll: ?

Ale futrzaka masz pięknego, [b]marmara_19[/b] :)
Ja mam tylko pytanie odnośnie ONków - czy półtoraroczny jeszcze nabierze "masy"? Mój Aris (średniowłosy ;) ) waży jakieś 35 kilo, ale jest bardzo szczupły - tego psa prawie nie ma pod gęstą sierścią :P
[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=37acae6bce2001ad][IMG]http://images27.fotosik.pl/107/37acae6bce2001adm.jpg[/IMG][/URL]

Posted

kochani genetyka tutaj ma duzy wpływ.
Karmienie tez ,ale 1.,5 roczny pies sie jeszcze rozwija wiec cierpliosci...

jako dziecko mialam ON zDobem mieszanego.
był płaski jak deska, chudy jak szkapa a kondyche mial taka ze hoho .
waska klatke piersiową ,długie łapy wygladał jak kosmita , ale co jadł i co spalał to jego .
ON nie bedzie mial takiej klaty jak ast , wiadomo inna rasa i geny nie te. ale nie klatka wazna u oczarków.
Majac ON martwilabym się o dysplazj i dlatego bym psa nie pasła. Trzymala w dobrej , nie chudej wadze .
Jesli cos nie pasuje z waga , pies za chudy itp, zrobcie badanie krwi - wtedy sie okaze czy psiak zdrowy - nadmierna miernota moze byc przyczyną choroby ale nie zawsze.