Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='Unbelievable']to może białka i tłuszczu :diabloti: no tak na chłopski rozum, to żeby przytyć musi się zacząć tłuszcz odkładać...? nie czuć, pachnie najzwyklej na świecie[/QUOTE] do odkładania tłuszczu , to są potrzebne węglowodany :) Biało jest tu istotniejsze , nie spalają się mięśnie ... tkanki tłuszczowej , to organizm tak łatwo nie oddaje .. Dlatego czasem bawią mnie diety odchudzające dla ludzi :) tłuszcz i białko można wcinać mimo wsio do woli :) tuczą nas węglowodany ... Znasz taką dietę , chyba kwaśniewskiego .. właśnie opartą o tłuszcz i biało - zero węglowodanów. Quote
Unbelievable Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 [quote name='Vectra']do odkładania tłuszczu , to są potrzebne węglowodany :) Biało jest tu istotniejsze , nie spalają się mięśnie ... tkanki tłuszczowej , to organizm tak łatwo nie oddaje .. Dlatego czasem bawią mnie diety odchudzające dla ludzi :) tłuszcz i białko można wcinać mimo wsio do woli :) tuczą nas węglowodany ... Znasz taką dietę , chyba kwaśniewskiego .. właśnie opartą o tłuszcz i biało - zero węglowodanów.[/QUOTE] ja znam dietę Dukana, moja mama ją stosowała- to jest właśnie same białko i tłuszcze ;) Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='Vectra']to zmień na bardziej kaloryczną ... TOTW takie nie jest .... jak zwykła bytówka , dla mało aktywnych. U mnie czym pies mniej żarty , dostaje większe bomby kaloryczne .. np 34 białka 30 tłuszczu :)[/QUOTE] a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol: Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='gops']a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol:[/QUOTE] dlatego jest tyle rodzai karm , by dla każdego coś miłego .. u mnie po TOTW , Franek i Klamka wyglądały jak po zagłodzeniu :evilbat: Jeśli pies spada z wagi , znaczy że karma za lekka , no i odwrotnie .... teraz zamówiłam RC4800 , co by troszkę im smaka zmienić ... i puszki dla rekonwalescentów ... I jeszcze , problem jest tam , gdzie pies nie jest żarty :) jak pies wcina wsio z apetytem , każdą ilość .. to sobie można bez problemu każdą karmą regulować jego grubość ;) prawie każdą :diabloti: Inaczej jak pies je jak wróbelek. Quote
LadyS Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='gops']a mi się wydawało że 32/18 to nie tak źle na karme , zwykłe raczej mają 25/15 max - oba wzięłam z 2 różnych smaków totwa. moja po takiej bombie 34/30 to by się chyba toczyła :lol:[/QUOTE] U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa. Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='Vectra']dlatego jest tyle rodzai karm , by dla każdego coś miłego .. u mnie po TOTW , Franek i Klamka wyglądały jak po zagłodzeniu :evilbat: Jeśli pies spada z wagi , znaczy że karma za lekka , no i odwrotnie .... teraz zamówiłam RC4800 , co by troszkę im smaka zmienić ... i puszki dla rekonwalescentów ... I jeszcze , problem jest tam , gdzie pies nie jest żarty :) jak pies wcina wsio z apetytem , każdą ilość .. to sobie można bez problemu każdą karmą regulować jego grubość ;) prawie każdą :diabloti: Inaczej jak pies je jak wróbelek.[/QUOTE] ja miałam długo problem z niejadkiem , jadła co kilka dni po max 100-200g mając koło 17kg , nagle chyba odezwała się sterylka po 2 latach i suka zjada teraz każdą karmę w każdej ilości , ale trzymam ją na 170g mimo że na opakowaniu piszę koło 210g (ten bardziej kaloryczny totw). więc współczuję niejadków ;) Quote
Vectra Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='gops']ja miałam długo problem z niejadkiem , jadła co kilka dni po max 100-200g mając koło 17kg , nagle chyba odezwała się sterylka po 2 latach i suka zjada teraz każdą karmę w każdej ilości , ale trzymam ją na 170g mimo że na opakowaniu piszę koło 210g (ten bardziej kaloryczny totw). więc współczuję niejadków ;)[/QUOTE] Klamka sterylizowana , 4 lata temu ... Franek kastrowany chemicznie .. druga dawka ... z premedytacją dostał też steryd , jak miał kontuzje , że może TO poprawi apetyt :evil_lol: i paradoksalnie , akurat te NAJSPOKOJNIEJSZE :cooldevi: gdyby nie stać nad nimi z kijem podczas jedzenia .. by się zagłodziły. Luks jest z Emilką i Rekinem :) bo apetyt mają , ADHD też ... ich wagę i wygląd reguluje się błyskawicznie. Lalka znowu , szybko przybiera :evilbat: ale ją łatwiej odchudzić, niż Klamkę utuczyć ... Franca teraz waży jakieś 17 kilo , tylko on czegoś jak tkanka tłuszczowa , na sobie nie miał nigdy ... mięśnie pali błyskawicznie ... 2-3 dni jadłowstrętu i potrafi 2kg zwalić ... podobnie z Klamką .. rekordowa waga , to 22,500 ... wzrost lekko ponad 50cm :) teraz waży ok 21 ... pomijam , że pies ze schroniska , w którym był głodzony , powinien łykać żarcie z michą :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='ladySwallow']U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa.[/QUOTE] racja. ale u mnie nie jest problemem rodzaj karmy i ile ma białka i tłuszczu, tylko fakt, że pies nie chce jeść. i nie tyczy to się tylko TOTW, tylko suchej w ogóle. oczywiście zapewne gdybym kupiła coś znacznie bardziej kalorycznego i Etna jadła by nadal mało, to i tak by nie schudła. jednak wolę żeby jej smakowało i jadła bo chce, a nie w ostateczności na siłę kilka kulek ;) dlatego wracamy na BARF Quote
gops Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='Vectra']Klamka sterylizowana , 4 lata temu ... Franek kastrowany chemicznie .. druga dawka ... z premedytacją dostał też steryd , jak miał kontuzje , że może TO poprawi apetyt :evil_lol: i paradoksalnie , akurat te NAJSPOKOJNIEJSZE :cooldevi: gdyby nie stać nad nimi z kijem podczas jedzenia .. by się zagłodziły. Luks jest z Emilką i Rekinem :) bo apetyt mają , ADHD też ... ich wagę i wygląd reguluje się błyskawicznie. Lalka znowu , szybko przybiera :evilbat: ale ją łatwiej odchudzić, niż Klamkę utuczyć ... Franca teraz waży jakieś 17 kilo , tylko on czegoś jak tkanka tłuszczowa , na sobie nie miał nigdy ... mięśnie pali błyskawicznie ... 2-3 dni jadłowstrętu i potrafi 2kg zwalić ... podobnie z Klamką .. rekordowa waga , to 22,500 ... wzrost lekko ponad 50cm :) teraz waży ok 21 ... pomijam , że pies ze schroniska , w którym był głodzony , powinien łykać żarcie z michą :evil_lol:[/QUOTE] ja to się jednak cieszę że mojej się zmieniło :lol: moja się dokarmia na spacerach np łapiąc i zjadając myszy na polach w takim tempie że nie mam szans na reakcję ale to czyste białko :lol: no i adhd nie ma więc musimy uważać . Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Ja już nie mam problemu i szczur wpierdziela wszystko co mu dam :diabloti: [IMG]http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/13grudnia11/DSC_6353.jpg[/IMG] Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 i filmik króciutki [url]http://youtu.be/QRBknXl1mls[/url] Quote
Justa Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Jakie niewiniątko :loveu: Doszłam ostatnio do wniosku, że on jest jak taki piesek dziecięcych marzeń :p Quote
Unbelievable Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 [quote name='Justa']Jakie niewiniątko :loveu: Doszłam ostatnio do wniosku, że on jest jak taki piesek dziecięcych marzeń :p[/QUOTE] taaak! mały śliczny i grzeczny :loveu: czasem :diabloti: edit: właśnie zasnął na siedząco ze skrzyżowanymi łapkami przy talerzu z obiadu :loveu: Quote
Guest papillonek Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Martyna wyczyśc skrzynkę ;) [quote name='Unbelievable']Ja już nie mam problemu i szczur wpierdziela wszystko co mu dam :diabloti:[/QUOTE] Ja też :D Quote
Obama Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 [quote name='ladySwallow']U nas JRT jest własnie na TOTW i reaguje bardzo dobrze - chętnie je, energia jest, ładnie wyglądają mięśnie ;) wszystko jest kwestią osobniczą psa.[/QUOTE] My też mieliśmy długo TOTW (rybny) i byłam zadowolona.Teraz mieliśmy w ramach ciekawosktki Lukullus i również muszę dodać ,że całkiem niezła. Quote
Marta_Ares Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Unbelievable']i filmik króciutki [url]http://youtu.be/QRBknXl1mls[/url][/QUOTE] fajnie Wam to wychodzi :) skąd najlepiej podstawy wziąć? Quote
Unbelievable Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Obama']My też mieliśmy długo TOTW (rybny) i byłam zadowolona.Teraz mieliśmy w ramach ciekawosktki Lukullus i również muszę dodać ,że całkiem niezła.[/QUOTE] lukullus ma fajną cenę na zooplusie, i całkiem kusi, tylko mi coś w nim nie pasowało(za mało białka chyba) [quote name='Marta_Ares']fajnie Wam to wychodzi :) skąd najlepiej podstawy wziąć?[/QUOTE] podstawy czego? klikera? czy jak :diabloti: Quote
Marta_Ares Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Unbelievable']lukullus ma fajną cenę na zooplusie, i całkiem kusi, tylko mi coś w nim nie pasowało(za mało białka chyba) podstawy czego? klikera? czy jak :diabloti:[/QUOTE] taa podstawy klikera. dziękuje ze uważasz mnie za tak mało zorientowaną :mad: :mad: :mad: chodziło mi o świadomość zadu :eviltong: Quote
LadyS Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='Obama']My też mieliśmy długo TOTW (rybny) i byłam zadowolona.Teraz mieliśmy w ramach ciekawosktki Lukullus i również muszę dodać ,że całkiem niezła.[/QUOTE] My na razie nie rezygnujemy, bo Jax okazał się być alergikiem, więc niech ciągnie tą karmę póki co ;) Gram przesłodki, ale widzę, że wszystkie JRT tak samo wykonują komendę siad :lol: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Marta_Ares']taa podstawy klikera. dziękuje ze uważasz mnie za tak mało zorientowaną :mad: :mad: :mad: chodziło mi o świadomość zadu :eviltong:[/QUOTE] no się zdziwiłam właśnie :evil_lol: nie wiem w sumie gdzie można znaleźć, ja robiłam z Gramem to co wyczytałam na forach różnych, czyli najpierw targetowanie tylnymi łapami książki, później coraz wyżej i wyżej aż się nauczył targetować ścianę, później klikałam mu moment podnoszenia tyłka i nauczył się podnosić dupcię bez ściany, a jeżeli chodzi o te kręcenie to podobnie jak z kręceniem na czymś na przednich łapach, czyli najpierw klikałam samo stanie na wiaderku, później kroczek po kroczku. Ważne było żeby on zczaił żeby te łapy były cały czas na pudle, i wymagałam od niego dodatkowo żeby zarzucał tyłek na wiaderko, a nie wchodził na niego i schodził przednimi łapkami ;) jak masz jakieś pytania to pisz bo chyba dosyć chaotycznie napisałam :diabloti: Quote
FredziaFredzia Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Kiedy będzie u Ciebie "ten drugi"? :diabloti: Quote
Illusion Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 [quote name='FredziaFredzia']Kiedy będzie u Ciebie "ten drugi"? :diabloti:[/QUOTE] *"Ten którego imienia nie wolno wymawiać" :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Illusion']*"Ten którego imienia nie wolno wymawiać" :evil_lol:[/QUOTE] :evil_lol: ma być w połowie stycznia, nie wiem jak wyjdzie z moimi egzaminami :roll: Quote
Illusion Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 Będzie dobrze! Cały czas trzymam kciuk, żeby się udało :). Quote
Unbelievable Posted December 20, 2011 Author Posted December 20, 2011 [quote name='Illusion']Będzie dobrze! Cały czas trzymam kciuk, żeby się udało :).[/QUOTE] dzięki :loveu: kciuki bardzo się przydadzą! Quote
Recommended Posts