Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']wydaje mi się że na prt czy foksa toto za duże, ale wrzucę link na russellowe forum ;) nie wiesz zcegoś więcej o niej? przybliżony wiek? od jest w nowym dworze?[/QUOTE]

To mały glut jest, zdjęcia nie oddają jej wielkości. Wieku nie znam, ale siedzi z innymi szczylami, więc jest mała... Musi być od niedawna, bo tydzień temu jej nie było jeszcze.

Posted

[quote name='BBeta']Nie szukasz przypadkiem towarzystwa dla Grama? :diabloti:

[SIZE="1"][URL]http://i46.tinypic.com/2hfmc11.jpg[/URL][/SIZE] :cool3:[/QUOTE]
jego towarzystwo będzie raczej innego pokroju, a innej maści na pewno :diabloti:

mam toto coś ogłosić na russellowym? jak tak to info dokładniejsze poproszę, albo stronę gdzie te informacje znajdę;)

[quote name='Sorata']W jaki dokładnie sposób nakręcałaś go na zabawę? Co robiłaś, żeby to nakręcanie nie było ciągle takie samo, tylko żeby ciągle było coś nowego? :][/QUOTE]

[quote name='Bzikowa']Wykastrowała go :P[/QUOTE]
to po pierwsze :diabloti: po drugie- szczurzy uwlebia szuranie po ziemi! więc na początku poszurałam chwilę(a on oczywiście chciał koniecznie złapać), mówię KONIEC i chowam. Następny etap to szuranie+ dwa rzuty, szuranie, KONIEC. Liczba rzutów sie zwiększała, szuranie przeobraziło się w kopanie tak, żeby leciała po ziemi, no i tak sobie cały czas egzystuje, poza tym przed każdym rzutem musi coś zrobić, chociażby puścić co ma w pysku. Jeszcze jedno- piłki zawsze miałam dwie, łatwiej i szybciej się wymieniać niż czekac aż pies łastkawie przyniesie ;) bo mam nadzieję że o piłkę chodzi :cool3: z frisbee było tez szuranie po ziemi, najpierw rollerki, później jakieś skakanie do trzymanego talerza i takie tam śmieszne rzeczy :evil_lol:

tu filmik jako gratis za grzeczne sprawowanie

[URL=http://s303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dwudziestypierwszylistopad/?action=view&current=prawiejakbackhand.flv][IMG]http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/dwudziestypierwszylistopad/th_prawiejakbackhand.jpg[/IMG][/URL]

Posted

o kastracji to ja wiem ;)

Mi chodzi o miłość do szarpania, do aportu i największą do frisbee...
szurania mało używałam...dzięki.

ale on fajnie trzyma to frisbee :loveu: mój kundel nawet nie umie dobrze złapać gumowego ani nylonowego :eviltong:

Posted

[quote name='Sorata']o kastracji to ja wiem ;)

Mi chodzi o miłość do szarpania, do aportu i największą do frisbee...
szurania mało używałam...dzięki.

ale on fajnie trzyma to frisbee :loveu: mój kundel nawet nie umie dobrze złapać gumowego ani nylonowego :eviltong:[/QUOTE]
miłośc do szarpania to on od zawsze miał ;) tylko taką jak-mu-się-przypomni, miałważniejsze miłości :diabloti: a aport- uczyłam klikerem i to na prawdę dużo dało, wszytsko musiał sam wykombinować, kiedyś już pisałam że wyciągał mi graty spod łóżka, do tego bez żadnego smaka :evil_lol: dużo też daje zabieranie w najfajniejszym momencie i te oczka ''no ale... czemu? ;(''

gumowego to i szczur nie złapie dobrze :evil_lol: nylonowego nie mieliśmy, ale raczej dobrze by mu się trzymało ;)

Posted

[quote name='Doginka']Ale fajny ten filmik :-)
Spróbuję w ten sposób zachęcić Gordonka do aportowania:diabloti:[/QUOTE]
powodzenia ;) jak mi się udało, to każdy może :diabloti:
[quote name='Infortune.']Świetnie warczy :evil_lol:
A Ty masz zaj-biste buty :eviltong:[/QUOTE]

buty, delikatnie mówiąc, mają już swoje czasy świetności za sobą i nadają się TYLKO na psie spacery :evil_lol: ale lubię je, no i pasują do wszystkiego ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']

buty, delikatnie mówiąc, mają już swoje czasy świetności za sobą i nadają się TYLKO na psie spacery :evil_lol: ale lubię je, no i pasują do wszystkiego ;)[/QUOTE]
Na filmiku zużycia nie widać, a kolory mają świetne. ;)

Posted

jaki Gram jest mały, na zdjęciach zawsze wydawał się większy :diabloti::diabloti:
A i mam pytanie: Jakie lustro polecasz dla początkującej osoby-czyli mnie XD Tylko tak do 1800zł.
Zastanawiałam się nad sonowka tylko słyszłam, że są dziadowe. I teraz interesuje mnie nikon i cannon.

Posted

[quote name='Infortune.']Na filmiku zużycia nie widać, a kolory mają świetne. ;)[/QUOTE]
mam jeszcze święcące w ciemnościach :diabloti: ale jakoś ich nie lubię... obydwie pary zza granicy ;)

[quote name='Kashdog']jaki Gram jest mały, na zdjęciach zawsze wydawał się większy :diabloti::diabloti:
A i mam pytanie: Jakie lustro polecasz dla początkującej osoby-czyli mnie XD Tylko tak do 1800zł.
Zastanawiałam się nad sonowka tylko słyszłam, że są dziadowe. I teraz interesuje mnie nikon i cannon.[/QUOTE]
sonego nie bierz, bo oni tylko marketing mają dobry ;)
do 1800 to tylko modele typu d40/d60 lub coś używanego ;) d40/d60 to tylko jak nie chcesz się zbytnio rozwijać, bądź planujesz za parę lat(2-3) wymiane na coś lepszego, a tak to suzkaj używanych, canona 300/350d, nikona d50/70/ może 80

Posted

[quote name='Unbelievable']tylko taką jak-mu-się-przypomni, miałważniejsze miłości :diabloti: [/QUOTE]
no mój tak samo...szarpanie jest super, ale tyle rzeczy jest fajniejszych na świecie...

[quote name='Unbelievable']pjak mi się udało, to każdy może :diabloti:[/QUOTE]
błąd! Dopiero jeśli jakimś cudem mi się uda to kazdemu też!

a ten przyszły towarzysz Grama - jaką będzie rasą? :cool3: i tym razem zamiast jąder jajniki? :eviltong:

Posted

[quote name='Kashdog']...A i mam pytanie: Jakie lustro polecasz dla początkującej osoby-czyli mnie XD Tylko tak do 1800zł.
Zastanawiałam się nad sonowka tylko słyszłam, że są dziadowe. I teraz interesuje mnie nikon i cannon.[/QUOTE]
Ja proponuję zainwestować więcej, ale za to dobrze - NIKON D90 - super sprzęt i dla początkujących i bardziej zaawansowanych, ale trochę kosztuje;-)

Posted

[quote name='Sorata']no mój tak samo...szarpanie jest super, ale tyle rzeczy jest fajniejszych na świecie...

błąd! Dopiero jeśli jakimś cudem mi się uda to kazdemu też!

a ten przyszły towarzysz Grama - jaką będzie rasą? :cool3: i tym razem zamiast jąder jajniki? :eviltong:[/QUOTE]
zachciało się myśliwca :diabloti:

jajniki będzie mieć na pewno, a rasa... najbardziej waham się między mudikiem a pyrkiem, ale na rozważania mam jeszcze czas ;)

[quote name='Rinuś'][I][B]dawno mnie nie było...nowy sprzęt masz?:cool3:[/B][/I][/QUOTE]
kochana, nowy sprzęt to ja mam od wielkanocy :diabloti:

[quote name='Doginka']Ja proponuję zainwestować więcej, ale za to dobrze - NIKON D90 - super sprzęt i dla początkujących i bardziej zaawansowanych, ale trochę kosztuje;-)[/QUOTE]
a jak się ma 1800zł do wydania to można tylko pomarzyć :p

Posted

[quote name='Unbelievable']zachciało się myśliwca :diabloti:

jajniki będzie mieć na pewno, a rasa... najbardziej waham się między mudikiem a pyrkiem, ale na rozważania mam jeszcze czas ;)[/QUOTE]
raczej porobiło się za dużo błędów i wybrało się zbyt problematycznego psa na pierwszego ;) Owczarka nadal nie chcę.:eviltong:

Posted

[quote name='Sorata']raczej porobiło się za dużo błędów i wybrało się zbyt problematycznego psa na pierwszego ;) Owczarka nadal nie chcę.:eviltong:[/QUOTE]

o tak, to też :diabloti:

a ja akurat chcę owczarka, chociaż do terrierów bardziej mnie ciagnie, ale nie wypada tak zostawać przy jednej grupie po jednym psie ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']
a ja akurat chcę owczarka, chociaż do terrierów bardziej mnie ciagnie, ale nie wypada tak zostawać przy jednej grupie po jednym psie ;)[/QUOTE]
to ja tak samo chcę mieć psy różnych ras, różnych grup ;) (przynajmniej w tej chwili)

Posted

[quote name='Unbelievable']zachciało się myśliwca :diabloti:

jajniki będzie mieć na pewno, a rasa... najbardziej waham się między mudikiem a pyrkiem, ale na rozważania mam jeszcze czas ;)

[/QUOTE]

Czego ja się dowiaduję ?:evil_lol:;):cool3::cool3: Obie rasy walnięte,ale pyrek chyba trudniej jednak dostępny, mudiki się na miejscu szykują:cool3::cool3:

Posted

[quote name='Mudik']Czego ja się dowiaduję ?:evil_lol:;):cool3::cool3: Obie rasy walnięte,ale pyrek chyba trudniej jednak dostępny, mudiki się na miejscu szykują:cool3::cool3:[/QUOTE]
jak mówiłam, jeszcze się wacham ;) pewnie wszytsko będzie zależeć od tego co bedzie w polsce jeżeli będę sobie na psa mogła pozwolić, albo jak się ułożą rozmowy z hodowlami, a nie mam ambicji żeby sprowadzać psa zza granicy- no chyba że z kimś, bo sama się na pewno nie podejmę :oops:

[quote name='Chantell']a co to za rozważania na temat rasy? Chyba się zapuściłam w temacie xD ock? :D[/QUOTE]
wystarczy poprzednią stronę uważniej przeczytać:roll:

Posted

[quote name='infers']Za 1600 uda się już kupić body d80 plus karta pamięci,a jeśli za drogo to polecam d70 lub d70s.Godny polecenia sprzęt;)[/QUOTE]

samym body ciezko jest robic zdjecia:evil_lol:

jesli o nikonach mowa to i ja sie wypowiem:diabloti: uzywam...od lat, 4? Kiedy ja kupowalam najlepszy byl d50 i d70 - nie roznia sie zbyt wiele, a wtedy jedynie cena - wybralam d50. Nie zaluje. Czemu? Bo wiele mozna nadgonic obiektywem. D80, D90....pewnie roznice sa, ale lepiej wydac ta roznie na lepsze szkielko - wg mnie to ono jest tu wazniejsze. Problem w tym, ze szukajac d50, d70 (s) to w gre wchodzi tylko sprzet uzywany. O ile obiektyw uzywany mozna w sumie bez strachu kupic, o tyle body...jak dla mnie wieksze ryzyko. Kupilam jeden obektyw uzywany i zawsze roznice czuc - wole dozbierac i kupowac nowe.
Tyle ode mnie:p

A - znam dobrego fotografa (notabene bywa na dogo), uzywa Sony i coz...wystarczy na zdjecia zerknac, nie jedna osoba moze pozazdroscic takiego portfolio;)