Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Martens']Chryste, "dodałam nasycenia", "jest przeostrzone" - czy tylko ja jestem graficznym matołem? :D
nie wszyscy muszą wszystko wiedzieć :diabloti:
[quote name='ariss']

foteczki są bardzofajne, ale dla mnie to za dużo to żółtego:)

przepraszam,że sobie pozwoliłam ale musiałam...ja bym choć ciutke tego koloru słońca zdjeła

http://i444.photobucket.com/albums/qq164/gassira/DSC_62631.jpg
dla mnie też za dużo żółtego ;) poprawione jest o wiele lepsze, ale jak jua wrzucam 3 raz i dalej jest tak samo żółte(po wrzuceniu, na kompie ok) to mnie krew zalewa :angryy: chyba po prostu muszę zrezygnować ze zwiększania nasycenia, ale później znowu są bez kolorów:roll:

[quote name='Doginka']A ja jestem ciekawa jak te foty wyglądają w oryginale ;-)

[quote name='ariss']ja też bo mi bucket aż takich sensacji nie robi;)

[quote name='Doginka']Tinypic też prawie nie pogarsza fot;-)

tak wygląda porównanie tego od ariss i wywołanego z rawa jpega bez żadnych zmian

i tu znowu jest w miarę ok...
[quote name='Mudik']Bardzo mi się podobała sesja chuśtawkowa i frizbowa! Pozdrówka!
dziękujemy bardzo :loveu:
[quote name='eria']ile tu fotek !!!!
Co do psucia jakości, wczoraj fotkę na nk wstawiłam i ręce,szczęka i wszystko inne mi opadło...
ja próbowałam przez dogo wrzucić avatara, to zrezygnowałam :cool1:

Posted

Cześć. Sprawdzam, czy to na pewno Ty, bo coś sypnęło fotkami zupełnie zaskakująco :diabloti:

Pokażę Ci, co mamy w schronie... http://www.dogomania.pl/threads/173902-SzorstkowA-ose-w-potrzebie-WAE-tek-ogA-lny-moA-na-dodawaA*****?p=13559381&viewfull=1#post13559381

Coś mnie ostatnio te terrierowate paszczaki prześladują :evil_lol: A tak serio, to nie wiem co mam z nią zrobić... Może macie jakieś forum terierkowe, gdzie by ją można było umieścić? :oops: Szkoda dzieciaka :-(

Posted

[quote name='ariss']mi nasycenia chyba nie zmienia, na pewno trochę jakość, ale też bez tragedii. Najgorszy był fotoshit:diabloti:
oj tak, fotosik to zło w czystej postaci :evil_lol:

[quote name='evl']Cześć. Sprawdzam, czy to na pewno Ty, bo coś sypnęło fotkami zupełnie zaskakująco :diabloti:

Pokażę Ci, co mamy w schronie... http://www.dogomania.pl/threads/173902-SzorstkowA-ose-w-potrzebie-WAE-tek-ogA-lny-moA-na-dodawaA*****?p=13559381&viewfull=1#post13559381

Coś mnie ostatnio te terrierowate paszczaki prześladują :evil_lol: A tak serio, to nie wiem co mam z nią zrobić... Może macie jakieś forum terierkowe, gdzie by ją można było umieścić? :oops: Szkoda dzieciaka :-(

wydaje mi się że na prt czy foksa toto za duże, ale wrzucę link na russellowe forum ;) nie wiesz zcegoś więcej o niej? przybliżony wiek? od jest w nowym dworze?

Posted

Unbelievable napisał(a):
wydaje mi się że na prt czy foksa toto za duże, ale wrzucę link na russellowe forum ;) nie wiesz zcegoś więcej o niej? przybliżony wiek? od jest w nowym dworze?

To mały glut jest, zdjęcia nie oddają jej wielkości. Wieku nie znam, ale siedzi z innymi szczylami, więc jest mała... Musi być od niedawna, bo tydzień temu jej nie było jeszcze.

Posted

[quote name='BBeta']Nie szukasz przypadkiem towarzystwa dla Grama? :diabloti:

[SIZE="1"]http://i46.tinypic.com/2hfmc11.jpg :cool3:
jego towarzystwo będzie raczej innego pokroju, a innej maści na pewno :diabloti:

mam toto coś ogłosić na russellowym? jak tak to info dokładniejsze poproszę, albo stronę gdzie te informacje znajdę;)

[quote name='Sorata']W jaki dokładnie sposób nakręcałaś go na zabawę? Co robiłaś, żeby to nakręcanie nie było ciągle takie samo, tylko żeby ciągle było coś nowego? :]

[quote name='Bzikowa']Wykastrowała go :P
to po pierwsze :diabloti: po drugie- szczurzy uwlebia szuranie po ziemi! więc na początku poszurałam chwilę(a on oczywiście chciał koniecznie złapać), mówię KONIEC i chowam. Następny etap to szuranie+ dwa rzuty, szuranie, KONIEC. Liczba rzutów sie zwiększała, szuranie przeobraziło się w kopanie tak, żeby leciała po ziemi, no i tak sobie cały czas egzystuje, poza tym przed każdym rzutem musi coś zrobić, chociażby puścić co ma w pysku. Jeszcze jedno- piłki zawsze miałam dwie, łatwiej i szybciej się wymieniać niż czekac aż pies łastkawie przyniesie ;) bo mam nadzieję że o piłkę chodzi :cool3: z frisbee było tez szuranie po ziemi, najpierw rollerki, później jakieś skakanie do trzymanego talerza i takie tam śmieszne rzeczy :evil_lol:

tu filmik jako gratis za grzeczne sprawowanie

Posted

o kastracji to ja wiem ;)

Mi chodzi o miłość do szarpania, do aportu i największą do frisbee...
szurania mało używałam...dzięki.

ale on fajnie trzyma to frisbee :loveu: mój kundel nawet nie umie dobrze złapać gumowego ani nylonowego :eviltong:

Posted

Sorata napisał(a):
o kastracji to ja wiem ;)

Mi chodzi o miłość do szarpania, do aportu i największą do frisbee...
szurania mało używałam...dzięki.

ale on fajnie trzyma to frisbee :loveu: mój kundel nawet nie umie dobrze złapać gumowego ani nylonowego :eviltong:

miłośc do szarpania to on od zawsze miał ;) tylko taką jak-mu-się-przypomni, miałważniejsze miłości :diabloti: a aport- uczyłam klikerem i to na prawdę dużo dało, wszytsko musiał sam wykombinować, kiedyś już pisałam że wyciągał mi graty spod łóżka, do tego bez żadnego smaka :evil_lol: dużo też daje zabieranie w najfajniejszym momencie i te oczka ''no ale... czemu? ;(''

gumowego to i szczur nie złapie dobrze :evil_lol: nylonowego nie mieliśmy, ale raczej dobrze by mu się trzymało ;)

Posted

Doginka napisał(a):
Ale fajny ten filmik :-)
Spróbuję w ten sposób zachęcić Gordonka do aportowania:diabloti:

powodzenia ;) jak mi się udało, to każdy może :diabloti:
Infortune. napisał(a):
Świetnie warczy :evil_lol:
A Ty masz zaj-biste buty :eviltong:

buty, delikatnie mówiąc, mają już swoje czasy świetności za sobą i nadają się TYLKO na psie spacery :evil_lol: ale lubię je, no i pasują do wszystkiego ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):

buty, delikatnie mówiąc, mają już swoje czasy świetności za sobą i nadają się TYLKO na psie spacery :evil_lol: ale lubię je, no i pasują do wszystkiego ;)

Na filmiku zużycia nie widać, a kolory mają świetne. ;)

Posted

jaki Gram jest mały, na zdjęciach zawsze wydawał się większy :diabloti::diabloti:
A i mam pytanie: Jakie lustro polecasz dla początkującej osoby-czyli mnie XD Tylko tak do 1800zł.
Zastanawiałam się nad sonowka tylko słyszłam, że są dziadowe. I teraz interesuje mnie nikon i cannon.

Posted

Infortune. napisał(a):
Na filmiku zużycia nie widać, a kolory mają świetne. ;)

mam jeszcze święcące w ciemnościach :diabloti: ale jakoś ich nie lubię... obydwie pary zza granicy ;)

Kashdog napisał(a):
jaki Gram jest mały, na zdjęciach zawsze wydawał się większy :diabloti::diabloti:
A i mam pytanie: Jakie lustro polecasz dla początkującej osoby-czyli mnie XD Tylko tak do 1800zł.
Zastanawiałam się nad sonowka tylko słyszłam, że są dziadowe. I teraz interesuje mnie nikon i cannon.

sonego nie bierz, bo oni tylko marketing mają dobry ;)
do 1800 to tylko modele typu d40/d60 lub coś używanego ;) d40/d60 to tylko jak nie chcesz się zbytnio rozwijać, bądź planujesz za parę lat(2-3) wymiane na coś lepszego, a tak to suzkaj używanych, canona 300/350d, nikona d50/70/ może 80

Posted

Unbelievable napisał(a):
tylko taką jak-mu-się-przypomni, miałważniejsze miłości :diabloti:

no mój tak samo...szarpanie jest super, ale tyle rzeczy jest fajniejszych na świecie...

Unbelievable napisał(a):
pjak mi się udało, to każdy może :diabloti:

błąd! Dopiero jeśli jakimś cudem mi się uda to kazdemu też!

a ten przyszły towarzysz Grama - jaką będzie rasą? :cool3: i tym razem zamiast jąder jajniki? :eviltong: