Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Piękny , miejmy nadzieję,że szybko znajdzie dom:lol:. Pati, chyba ,że Twoja mama zakocha się w nim na zabój:razz:.

o nie ja mu na czole musze wytatuować TYMCZASOWICZ!!!

Ulka18 a skad wiesz , ze to ja dzwoniłam :cool3: chciałam tylko zapytac ile wazy colie ale juz sobie sprawdziłam. Zorba waży 15.6 kg .
telefon do mnie 508 410 670 i mail [email protected]

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak wiec Zorba nie wchodzi na łożka, ma swoje miejsce i tam leży. Nic nie narobil w domu!! złoty pies!! w ogle bardzo mało go widać taki jest grzeczny

przymila się, skacze mi na ręce ale tak delikatnie.

Jestem oczarowana :loveu:

Posted

[quote name='pati']Ulka18 a skad wiesz , ze to ja dzwoniłam :cool3: chciałam tylko zapytac ile wazy colie ale juz sobie sprawdziłam. Zorba waży 15.6 kg . telefon do mnie 508 410 670 i mail [email protected]
Pati, Mama Cie poznala po glosie ;)

Zdrowy collie wazy 25-32 kg. Strasznie chudy ten biedaczek.
Ale ostroznie z jedzeniem, bo collie maja bardzo wrazliwe zoladki :shake:
Biegunka moze byc po kazdej zmianie pokarmu.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Pati, Mama Cie poznala po glosie ;)

Zdrowy collie wazy 25-32 kg. Strasznie chudy ten biedaczek.
Ale ostroznie z jedzeniem, bo collie maja bardzo wrazliwe zoladki :shake:
Biegunka moze byc po kazdej zmianie pokarmu.

wiem ze chudy jakby nie sierść wyglądałby zupełnie inaczej . Dopiero jak sie go dotknie czuc kości :-(

a z jedzeniem uważam na razie spawdzam co lubi, daje w małych ilosciach a częsciej. Chcialam kupić mu karme wysokoenergetyczną ale on suchego nawet nie powącha.

Posted

Pati,
skontaktuj sie prosze z Lucynka z forum collie.
Podaj namiary na siebie. Dostaniesz wsparcie, bedziesz mogla kupic dobra karme, odrobaczyc, zaszczepic, itd..
Karme sucha mieszaj z ugotowanym miesem w proporcji 2/3 i 1/3, polej troche tym rosolkiem z gotowania. Na pewno Zorba zje :wink:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Karme sucha mieszaj z ugotowanym miesem w proporcji 2/3 i 1/3, polej troche tym rosolkiem z gotowania. Na pewno Zorba zje :wink:

z Lucynka sie juz skontaktowałam. Dziekuje za pomoc bardzo sie przyda.

A co do jedzenie to juz probowałam Zorba nie głupi . Mieszałam mu , probowałam pzremycic karme ale na nic to. Wszystko sie je ale suchą karme trzeba wypluć a feeee :eviltong:

Posted

Zorba bardzo kontaktuowy z pieskami wszystkimi chce sie witać. Zaczyna sie oswajać z tym, ze nie tzreba do kazdego smietnika wtykac nosa.
Skacze na mnie na powitanie ale tak delokatnie, przychodzi sie poprzytulac ale nie natarczywie :p jest na prawde kochany, słodki i ach ach.... :loveu:

dostał tabletki na robaki, witaminy, i podaje mu wapno. Wieczorem kąpiel.

Posted

może masz racje az tak bardzo ne śmierdzi

chce zawiadomić, że Zorba jest ROZCZESANY :multi: ciezko było wykazał sie niebywałą wytrzymałością i cierpliwością. UFF dobrze, ze to juz za mną bo jeszcze nidy psa 2 dni nie czesałam :p

Posted

Zorba ma szanse na dom w Krakowie. Rozmawiam z panstwem chca go adoptować. Obydwoje sa pracownikami naukowymi (AGH) maja juz suczke wysterylizowana owczarka niemieckiego. W czerwcu zdechła im druga sunia i szukaja towarzysza dla obecnej suczki gdyz teskni za psim stadem.
Maja dorosłe juz dzieci , domek na wsi do korego czesto jezdzą na wakacje i weekendy. Trzymajmy kciuki

Posted

No to super!

Patia, jakby co to mamy cioteczki w Krakowie, ktore chetnie zrobia kontrole przed i poadopcyjna. Ci Panstwo mi sie kojarza, chyba chcieli niewidoma sunie collie, Irenka ich zna na pewno. Juz do niej pisze.

A ci panstwo podpisza umowe adopcyjna i wykastruja psa w ciagu 6 miesiecy?

Posted

zapomniałam zawiadomić , ze odbyłam z Zorba poważna rozmowe na temat noszenia go po schodach. Jak przypuszczałam jest tak inteligentny, ze zlitował sie nade mną i stwierdził, że mi odpusci i będzie chodził sam :multi:
Jak powiedział tak też robi i smiga w gore i w dół na własnych łapencjach :loveu::loveu:

Posted

pati napisał(a):
zapomniałam zawiadomić , ze odbyłam z Zorba poważna rozmowe na temat noszenia go po schodach. Jak przypuszczałam jest tak inteligentny, ze zlitował sie nade mną i stwierdził, że mi odpusci i będzie chodził sam :multi:
Jak powiedział tak też robi i smiga w gore i w dół na własnych łapencjach :loveu::loveu:

Collie to bardzo inteligentne psy :loveu:

Posted

Pati!
Teraz dopiero doczytałam na tym wątku o domku z Krakowa. Oni zgłosili się też do mnie w sprawie Sułtana. Czy zwróciłaś uwagę, że teren jest nieogrodzony? Oni przeniosą się tam na stałe .Uczulam Cię na to, bo wprawdzie wydają mi się rozsądni ale Zorba niekastrowany może dać nogę. Dopiero po moich uwagach Pani obiecywała, że Sułtan będzie na wsi wyprowadzany na smyczy. Poczekaj z decyzją, chyba dzisiaj Sułtan będzie u Pani Magdy w Kundlu pokazany i wtedy mam nadzieję znajdziemy domy dla wszystkich kolaczków.