Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nasza bokserka już nieaktualna :) Pewna rodzinka ją adoptuje, narazie pan z córką ją odwiedzają i czekają aż po kwarantannie zostanie wysterylizowana. Bardzo fajni ludzie, dziewczynka dzisiaj w boksie przesiedziała chyba godzinę, całując ją i przytulając :)

Także można zamienić allegro.

Mamy za to takie dziecko bokserze, bardzo wychudzone, ma chyba coś ze skórą...

Posted

Dwa ciapki, odebrane właścicielowi w fatalnym stanie, chore, wychudzone, jedną łapą już na tamtym świecie...
Udało się jednak i teraz to wesołe, zdrowe rozrabiaki.
Mają ok 7 m-cy.

Dziewczynka:

Posted

Makao - duży pies w wieku ok 9 lat. W schronisku od prawie 3lat... Dziś pierwszy raz na spacer. Okazał się psem bardzo przyjaznym, bardzo kochanym. Podchodzi do człowieka i jak kot ociera się prosząc o głaskanie. Jest fantastyczny! Jaką radością była dla niego możliwość wytarzanie się w trawie... :roll: Radzi sobie na smyczy.
Wspaniały pies, tylko że otyły. I szkoda że bez szans na dom... Bo kto zechce takiego psa???:-(

Posted

Samuraj - duży pies, ma ok 6 lat, w schronisku od ponad 3 lat... Nie wierzy już w odmianę swego losu. Jest nieufny do obcych, ale nie agresywny. Bardzo spokojny pies, nie hałasliwy, potrafi chodzić na smyczy. Sympatyczny psiak, czasem zaczepny w stosunku do innych psów. Teraz w boksie w samym końcu schroniska... tam nikt nawet nie dochodzi oglądając psy. Samuraj zresztą od 3 lat był w boksie przy samej bramie i nikt nigdy nie zwrócił na niego uwagi... :-(
Także dokucza mu otyłość, tak jak większości psom w schronisku z długim stażem...
Bardzo smutny i zrezygnowany w boksie, na spacerze od razu się ożywił.

Jego mam na allegro, ale nie żadnych innych ogłoszeń...
Samuraj - łagodny ale wytrwały obrońca (589610916) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Taki jeszcze bezimienny narazie, chyba któryś z rodziców był amstafem. Pies jest młody, ma ok 2 lat, spokojny i grzeczny, bez jakiejkolwiek agresji. Potrafi chodzić na smyczy.
Łakomczuszek, trochę nieufny do obcych, ale po chwili znajomości już chce dawać buziaki :loveu:
Niestety ma coś ze skórą...

Posted

No troche wyszło, jeszcze były Szuwarek z Morią, Ruda ze stacji benzynowej, Stefcio amstaf, Samuraj, Makao, Rudzielec.
Poza tym wcześniej Benia, Zuza, dwójka nowych, Godryk, dwa ciapki-kropki.

Bardzo potrzebny jest dom dla Godryka! To jest taki cudowny pies, rozkręca się coraz bardziej, dziś nawet tańczyć ze mną chciał :evil_lol: A w boksie jak nas widzi to tak przebiera łapkami przez kraty...tak bardzo chce wyjść... :shake:

Posted

Modliszka - jaki jest stan bullowatych? cos ten mój wątek ogólny omijasz:diabloti:

Ile ma ten boksio mały? dałas znać dziewczynom od boksiów?:razz:

a ta sunia to sznauceropodobna psinka - może podeslesz ja Weszce? moze choć dt by się znalazł...ona tak smutno patrzy, ze się serce kraje:-(

ile ma ta sunia?może tez choc dy by ktoś dał:-(:-(
duża ona jest?

Posted

Andzia - bullowatych jest 3 :roll:

- cudo STEFAN

- SUZI porzucona przez właściciela

- SEMIR zrezygnowany dość...

To kudłate w koszyku... jest wielkości shih tzu czyli malutkie...
Niestety chyba niedosłyszy i niedowidzi, sierść w strasznym stanie, częściowo wyłysiała, dredy, choroba skóry (leczona...)

Boksio ma z 4-5 m-cy, dawałam do na wątek bokserzy więc pewnie go dziewczyny zaraz wypatrzą.

Sznaucerowata suczka ... nie wiem czy weszka juz wie..

Posted

ZASTRZEGAM, ŻE PIES JAKO ŻYWE STWORZENIE NIE JEST RZECZĄ!
Aukcja ma na celu znalezienie pieskowi dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem pieska. Przed złożeniem oferty - zadzwoń. Warunkiem adopcji psa jest podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegam możliwość zakończenia aukcji przed czasem, jeśli piesek znajdzie swój kochający, własny dom.

Poker

Poker to piękny, molosowaty pies urodzony ok.2003r.

Uroda i dobry charakter nie pomogły mu jednak, bo w schronisku przebywa od 11.10.2007 r.

Jest to łagodny, cierpliwy i bardzo mądry pies.

Potrafi donośnie szczekać, ale tylko, gdy jest ku temu potrzeba.

Ładnie chodzi na smyczy, jest dobrej formie i kondycji.

Poker jest zgodny z innymi psami, bardzo lubi ludzi.

To dostojny, wręcz „przystojny” pies :D słusznych gabarytów

Możliwe, że wśród jego przodków był owczarek anatolijski lub inny molos.

Niestety prawdopodobnie uległ jakiemuś urazowi, gdyż ma nie do końca sprawną jedną łapkę, jest ona trochę krótsza. W schronisku źle sobie radzi, dokucza mu ta łapka, zwłaszcza w zimnym i wilgotnym boksie...

Bardzo chętnie wychodzi na spacery, łapa nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu i poruszaniu się.

"Jeśli spotkamy psa, w którego oczach znajdziemy odbicie własnych uczuć, to na pewno będzie TEN PIES - pies naszego życia." (John Katz)

Stary opis Pokera...
Jak patrzę na jego zdjęcia kiedy był 1szy raz w schronie... :-(
Zupełnie inny pies...:shake::-(

Posted

ojj wypraszam sobie:) Myszka nie jesy żadnym sznaucerem tylko śliczyn pudelkiem:)jej puszysta sierść nie ma ani grama w sobie sznaucera:)

Rudzielca nazwałam sobie DYZIO :) małego chłopaka nakrapianego KROPEK a dziewczyna niech będzie jak kasia zrobiła ŁATKA, dla bernardynki proponuję BERTA , jeszcze Makao zmieniłabym na Baryłe:) ale już niech zostanie jak jest:) Aga a ta sunia z koszyka to jest większa od shi tzu, ona wbrez pozorom nie jest taka maluśka.Gdzeiś taka chyba jak Myszka,albo i ciut większa.

dziewczyny zdjęcia powklejam jutro bo dziś jeszcze mam dużo roboty...szkoła:( porobie też allegro i inne ale to zajmuje mi za dużo czasu a szkoął niestety nie poczeka:(

Posted

Berte już dodałam na wątek Benków (Kasia z resztą też):)

a to Fafik nr 2178
Ma ok 2 lat.Psiak cudo,miluśny, łagodny, przyjazny dla psów i swoich współlokatorów, ładnie chodzi na smyczy i ogólnie same zalety:)

Posted

a to jest Kumpel...mój Kumpel, bo to taki przyjaciel osiedlowy,który kocha wolnośc i jest do tego stworzony, biegał sobie od paru miesięcy po moim osiedlu, bawił się z dziećmi i wszystkimi psami, aż w końcu kiedyś zniknął...szukałam go długo...i w końcu znalazłam!! w schronisku :placz: założę się że ktoś po złości go zgłosił:( boshe on nie nadaje się do niewoli, on jest teraz nie do poznania! smutny,płacze, śpi ze staruszkiem w budzie aby mieć towarzystwo!! nie ten pies:( zrobie mu allegro. REZERWUJE GO DLA SIEBIE :)

Posted

Kumpel jest piękny, szybko się w nim powinien ktoś zakochać. Magda jak zrobisz jakieś przykładowe ogłoszenie jego, wklej link, to pomogę Ci go poogłaszać ;)

Collie też fajny;)