Iza i Avanti Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Dziewczyny! Ślicznie dziękuję za informację... Sunia na forum Fundacji BwP już jest. :loveu::loveu::loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Dzięki Iza :loveu: A mogłabyś podzrzucic tu link do suni na BwP?:razz: Quote
piechcia15 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 jak się u nas pojawi w schronie to na pewno będziemy o tym wiedziały, ale swoją drogą dziwna ta cała historia no i smutna strasznie:( żal mi tego psa... co on musiał przejść w życiu, że jest taki płochliwy i nieufny. Przecież nawet jak go ktoś teraz znajdzie to nie złapie bo nie podejdzie do niego tylko znowu da dyla:( Quote
piechcia15 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 a co do Boksi to jest po prostu przepiękna!! a ten czarny ryjek cud malina!! ja ciągle wierzę że się znajdzie jego Pan, może nawet nie wiem że jest schronisko w Pabianicach :( tacy ludzie też są :( a możne jest z jakiejś wiochy pod Pabiankami, nie wiemy tego :( trzeba jej zrobić allegro i tyle. Mogę się tego podjąć, tylko szkoda ze nie jest wysterylizowana:( Quote
Iza i Avanti Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Trzeba być zalogowanym... http://www.fundacjabokserywpotrzebie**********/boksery-pozafundacyjne,15/pabianice-keira,1176.html Jakie są szane na sterylizację??? Bo jak dam ją na allegro, to różne świry mogą się zjawić??? Co będzie, jak wydadzą ją pseudo-hodoffffcy??? Tak wygląda jej temat: W Pabianickim schronie siedzi takie oto cudo: Boksia trafiła do schronu we wtorek w tamtym tygodniu. Do dnia dzisiejszego nikt jej nie szukał... Oto co mówią o nie wolontariuszki z pabianickiego schronu: "Byłam dzisiaj na spacerze z Keirą! No po prostu pies ideał... cudna jest ta mała boksia... Żywię nadzieję, że zgłosi sie po nią właściciel bo sunia naprawdę jest przeurocza! Zachowuje się jak czystej krwi bokserka ;] Pięknie aportuje, zaczepia, łapie zębami smycz... Można z nia sobie 'potańczyć'... Jest wspaniała (nie wiem ile razy jeszcze powtórzę to słowo;]) Bardzo dobrze sie trzyma, jest zadbana i bardzo wesoła... Kasia raobiła jej zdjęcia - jeszcze dzisiaj wstawi... Ale nie obiecuję, że będa piękne bo sunia ciągle chciała się bawić. Keira jest łagodna i bardzo towarzyska... Lepi się do człowieka i nie chce odkleić ;] W boksie jest natomiast nieśmiała i trochę się boi. Ale sunia jest taka kochana! I jakie całusy soczyste rozdaje Już dawno nie widziałam tak energicznej suni, po której widać jak bardzo kocha człowieka i cały świat... Widać, że byłą uczona; zna komendę 'siad', podaje łape... !!Nie skacze!! Pięknie aportuje i oddaje patyczka... Krótko mówiąc: "Jest cudna"!!!... Dodam od siebie, że sunia to na prawdę cudo i jest świetnie wychowana, widać, że ktoś włożył w nią sporo pracy - bardzo cywilizowana i grzeczna psina, a przy tym taka wesoła... Tylko pozazdrościć przyszłemu właścicielowi. Bo że stary się odnajdzie nie wierzę - Keira jest tydzień w schronie i nikt jej nie szuka, żadnych ogłoszeń, nic..." Kontakt: 793 046 770 (po godz 17) [email protected] dogo: http://www.dogomania.pl/forum/f28/pabianicki-watek-ogolny-ogloszenia-allegro-potrzeby-inne-aktualnosci-str-1-a-101446/index142.html Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 już wiem wszystko co do sterylizacji ;] ...niestety najwcześniej za ok 3 tyg:( bo trafiła tydzień temu, a musi upłynąć 14 dni, a za tydzień nie bo już są inne zabiegi zaplanowane. Ale powiedzieli, że nie ma problemu jak już będzie "wolna"... Myślę, że można ją ogłosić jako wysterylizowaną, a jak ktos rozsądny zadzwoni to powiedzieć o sytuacji. Jak kocha to poczeka :) Quote
Iza i Avanti Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 piechcia15 napisał(a):już wiem wszystko co do sterylizacji ;] ...niestety najwcześniej za ok 3 tyg:( bo trafiła tydzień temu, a musi upłynąć 14 dni, a za tydzień nie bo już są inne zabiegi zaplanowane. Ale powiedzieli, że nie ma problemu jak już będzie "wolna"... Myślę, że można ją ogłosić jako wysterylizowaną, a jak ktos rozsądny zadzwoni to powiedzieć o sytuacji. Jak kocha to poczeka :) Jutro jej zrobię allegro... Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 mam całą litanię psów do ogłoszenia tylko musicie mi pare rzeczy powiedzieć:) Karmen - ma jakieś ogłoszenie?bo allegro i gratka brak Marcel - ma gratke i allegro to zorbie też inne Obelix - ma allegro?gratka jest [LEFT]Azor nr 1596 - nie ma wątku,allegro nie działa, innych ogłoszeń brak,a potrzebuję treść...:( aha i on ma dwa imiona Azor i Bingo,trzeba wybrać jedno! Nelson - w allegro trzeba poprawić bo jest jako "Nelson Kudłaty" a to dwa różne psy... ma inne ogłoszenia? Demonek - brak ogłoszeń? brak watku, potrzebny tekst i foty Dallas - brak ogłoszeń?brak wątku, potrzebuję foty i tekst Moria - ma allegro tylko?zrobie inne Grosik - ma allegro i grate, zrobię inne Ramon - rottweiler, ma tylko allegro? chciałabym zrobić tym wszystkim psiakom co długo już siedzą po kilka ogłoszeń, ale niektóre nie mają nawet wątków a allegro wygasło więc proszę o teksty i zdjęcia jeśli mogę :( na maila może. podam w PW [/LEFT] Quote
Cieplutkaa. Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Marcel - ma gratke i allegro to zorbie też inne Marcel ma dużo ogłoszeń ;) W 1 poście na jego wątku wypisałam... Quote
Kam Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Nelson - w allegro trzeba poprawić bo jest jako "Nelson Kudłaty" a to dwa różne psy... to "Kudłaty" to nie jest jako imię, tylko jako "przyciągacz" dla osób lubiących kudłate psy, mam zmieniac? Quote
modliszka84 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Kam napisał(a):to "Kudłaty" to nie jest jako imię, tylko jako "przyciągacz" dla osób lubiących kudłate psy, mam zmieniac? nie, jest ok ;) Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 ok spoko spoko:) zrobiłam Obelixowi 4 ogłoszenia Nelsonowi 3 Moria 4 Grosik 3 Ramon rottweiler 4 chyba na dziś kończę bo już oczopląsu dostaję:) kurcze ale zależy mi na karmen,Azor, Demon i Dallas one są już długo i chcę je "rozprzestrzenić" ale nie mam skąd wziąć opisów,a myśleć mi się nie chce:) ma ktoś? i foty?bo allegro wygasło i niema Quote
kasia14 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Magda, najlepiej wklej chociaz po jednym linku + nazwy stron, zebysmy nie robiły podwójnie... Dallasa na allegro ma Madzik77 , Azora bagira@sara ale opis jest mało aktualny i zdjecia stare, przydałby mu sie nowy. Demon chyba w ogóle nie ma.... Quote
modliszka84 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 tu jest nowsze allegro Bingo/Azora Piękny, młody w typie owczarka (588485677) - Aukcje internetowe Allegro i nowe zdjecia Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 foty azora mam tylko tekst ten z allegro by sie przydał, napisze do "bagiry" a ogłoszenia robiłam w gratce,bo niektóre nie miały, na kupsprzedaj.pl, adopcjepsow.org i aukcjezwierzat.pl Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 kurna denerwują mnie te dwa imiona naraz:( może zdecydujmy...Bingo? Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Bingo'wi już też zrobiłam kilka ogłoszeń jutro pójdę do schronu o ile mi nie przeszkodzi to postaram się zrobić parę nowych fotek :lol: Quote
kasia14 Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Ja proponuje, zeby była zgodność ze strona schronu aby był Azor ;) Quote
piechcia15 Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 no w sumie racja,ale to już tak na przyszłość bo nie chce mi się wszędzie zmieniać, ale rottweiler też w allegro ma Ramon a na stronie Marley. czyli trzymamy się imion schroniskowych. Mam nadzieję ze ta pogoda którą widzę za oknem na chwilę obecną...jutro zniknie i pojawi się słońce za dotknięciem czarodziejskiej różdżki bo mam zamiar porobić duuużo zdjęć:) Quote
kasia14 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 modliszka84 napisał(a):Ja wpisałam to imie Marley, bo Ramon mi sie źle kojarzy z pewnym imieniem. nie pomyślałam w ten sposób....:evil_lol: Ale Marley do niego dużooo bardziej pasuje, bo on to taki wariat, jak labrador z ksiązki Marley&Me ;) Quote
modliszka84 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja wpisałam to imie Marley, bo Ramon mi sie źle kojarzy z pewnym imieniem. Quote
kasia14 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Pabianickie schronisko dla zwierząt zacznie przyjmować psy z Szydłowca Na podstawie porozumienia, które ma być podpisane przez oba samorządy, schronisko będzie przyjmować 4 do 6 psów z Szydłowca. Kierownik schroniska zapewnia, że mimo kolejnej umowy świadczenia usług ( umowa ze Zgierzem) w schronisku starczy miejsca dla wszystkich. Schronisko podpisało umowę z profesjonalną firmą odpowiedzialną za wyłapywanie bezpańskich psów. Po sygnale od dyżurnego straż miejskiej firma przywiezie psa do schroniska. Źródło : Nowe życie Pabianic, 10.03.09 Quote
piechcia15 Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 co do Marleya/Ramona uświadomiłam sobie,że ma raczej marne szanse na adopcje,bo dzisiaj mi powiedzieli, że przeskakuje każde ogrodzenie :( no i nie jest tak bardzo przyjazny jak się wydaje:( dzisiejsza wizyta w schronie została popsuta przez pogodę,ale pare fotek mam. STAŁ SIĘ CUD!! mój kochany Azorek/Bingo poszedł wczoraj do adopcji!!!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:jakiś pan z Łasku potrzebował psiaka do pilnowania posesji,nie na łańcuch!superancko...oby mu tam dobrze było! :p Już wiem na banka,które psiaki jada do Niemiec: Groszek, Rumba, Frotka, Joker, Sawio, Totek, Gremlin, Sunia 2015, Sonia 1812, Nela 1965(ale nie ta duża ze strony schroniska) i sunia 2130. Można je pousuwać z ogłoszeń. dziś poszedł też jeden szczeniak, przyjechał też wczoraj "prawie amstaff, ale bardzo sympatyczny (się wydaje):cool3: no i kilka nowych psiaków, juz nie wspominając o pełnym szpitaliku:( mamy bernardynkę, szczeniaka tzn młoda;] są też kochane szczeniaki które przeraźliwie płaczą: starałam się zrobić pare fotek owczarkowi,ale śnieg odbija wszystkie kolory:(ale i tak chyba zrobie mu allegro,jest świetny, spokojny,przerażony,płacze:(wyczesałam go,ma piękną ciemną sierść z odcieniem czerwieni. Przybiegł z Łasku!!po wypadku był,ale już zdrowy jest też strasznie wychudzony szczeniak boksera:( przestraszony,strasznie ujada:(zdjęcia mało pokazują,bo ruchliwy chłopak:) a to ten prawie amstaf,ale tu akurat wcina zmakołyk:) a to jest to maleństwo po wypadku...strasznie sympatyczna i przyjacielska sunia o ile dobrze pamiętam,a sierść ma jak puch: Quote
piechcia15 Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 a to śliczna,przyjazna czarnulka,maluśka jak Calineczka ok 20cm:)ma stare zwichnięcie łokcia, czasami tylko używa tej łapki,jest przyjazna,ale bardzo przerażona: a to psinka ze świerzbem:( ale już podleczona, strasznie skołtuniona,w niektórych miejscach aż goła:( chyba ślepawa,ma zaćmę, Quote
Recommended Posts