amensalizm Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Uwaga paskudna reklama :) Serdecznie zapraszam na bazarek ogłoszeniowo, banerkowo, tekstowy. Za jedynie 10 zł możecie otrzymać: • Dwa teksty do ogłoszeń (króciutki i długi) • Banerek • Ogłoszenia na 57 stronach! Co nas wyróżnia? * cena- w komplecie taniej * teksty- pisane od ręki, przez zespół humanistyczno- ścisły chwytające za serce * ogłoszenia na portalach różnych miast (lista sporządzona na podstawie listy największych polskich miast) - nie raz pieski znajdują domy w najodleglejszych miejscach Polski. Cały dochód zostanie przekazany na psiaki w potrzebie- Joy`a i Fabio- linki w sygnaturze. + inne pieski, które pilnie będą potrzebowały pomocy. Pozdrawiam ;) Quote
dota&koka Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 [quote name='piechcia15']słuchajcie tragedia... ta śliczna sunia owczarka co była z Miśkiem w boksie wraca do schronu;( pomijam bezmyślność i lenistwo tych ludzi. Z sunią mają problemy od początku i nic z tym nie zrobili myśleli że psu samo przejdzie!! Sunia jest bardzo wystraszona, kontakt i więź nawiązała tylko z 10-letnim synem. Tylko z nim wychodzi na dwór, tylko od niego bierze jedzenie. Gdy wychodzi do szkoły siedzi pod jego biurkiem załatwia się w domu. Wołami nie zaciągnie się jej na dwór z inną osobą. Teraz wyjechał na jakiś obóz więc załatwia się w domu:( Zaproponowałam pomoc tego policjanta co szkoli owczarki od nas z Pabianic niestety szkoda im wydać 50zł bez mojej gwarancji sukcesu!!! Właśnie dostałam maila że muszą psa oddać, bo już tak w domu śmierdzi, że nikogo nie zapraszają do domu!! porostu mam ochotę rozerwać tych ludzi!!!!!!!!!!!! Nic nie zrobili od swojej strony, proponowała maila do behawiorystów, telefony, swoją pomoc...nic!!! ta sunia się załamie.... boże jaka piękna suczynka ! co za ludzie :-( identyczna jak moja najukochańsza Xarunia szkoda że mam takie małe mieszkanie.. Quote
oska1983 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Ja tą sunię widziałam wprawdzie tylko raz ale nie wydawała się taka strasznie przerażona, ona po prostu potrzebuje ciepłej osoby, cierpliwej. Szkoda że ją wzięli, szkoda że trzymali tyle czasu i nic nie zrobili żeby ją oswoić. Przecież ona nie była jakaś dzika żeby nie można było jej normalnie wychować. Quote
piechcia15 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 PONOWNIE WYSTAWIŁAM BAZARKI Z PSIMI AKCESORIAMI ZAPRASZAM SERDECZNIE link w podpisie:) to próba reanimacji naszego Psiego Konta:( Quote
kasia14 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Do adopcji jest piękny Owczarek Niemiecki, 6 letni, po szkoleniu z hodowli z rodowodem jak dobrze pamiętam. Pilnował posesji przy jednej z firm w Pabianicach, która właśnie się likwiduje. Szukają dla niego nowego domu, najlepiej do pilnowania posesji bo właśnie tego jest nauczony. Więcej info i kontakt w schronie. Quote
kasia14 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Bery - 2 letni, niesamowity psiak. Zgodny z innymi psami/sukami. Chętny do zabaw, kontaktowy. Umie chodzić na smyczy. Łagodny, towarzyski. No generalnie normalny, rodzinny pies. Wykastrowany. [CENTER] Quote
piechcia15 Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 fajny z niego kudłacz:)może daj go na wątek kudłaczy albo pudli, bo w sumie sierść to ma jak pudel...gorzej z resztą:) Quote
kasia14 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Orzech - sympatyczny kundelek. Umie chodzić na smyczy. Kontaktowy, wesoły. Zgodny z psami. Młody, ale nie wiem ile ma lat, obstawiam, ze ok. 3-4. Do schroniska trafił niedawno. Zgodny z psami/suczkami. Łagodny, towarzyszki. Quote
kasia14 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='piechcia15']fajny z niego kudłacz:)może daj go na wątek kudłaczy albo pudli, bo w sumie sierść to ma jak pudel...gorzej z resztą:)[/QUOTE] dałam już:) Quote
modliszka84 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 potrzebna jest suczka młoda, szczekaczka - taka która raczej nie nadaje się do bloku a dałaby sobie radę na podwórku max do kolana mamy taką...??? Quote
Cieplutkaa. Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Czy Doremi nadal szuka domu? Boo jej zdjecia na allegro wygasły.. Quote
kasia14 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']Czy Doremi nadal szuka domu? Boo jej zdjecia na allegro wygasły..[/QUOTE] Doremi poszła chyba do adopcji... Suczka... sporo teraz jest szczekaczy, ale żadnych w sumie nie znam bo nie wychodzą - dużo jest ich w boksie, może coś by się takiego znalazło... Quote
modliszka84 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Potrzebuje "na już" żeby wyslac zainteresowanym, z tym że suczka ma mieszkać w budzie, więc potrzebna taka która się dostosuje, nie wiem więc która by się nadała.... Quote
piechcia15 Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 na już to się można zesr..ć (cytat mojego taty):) trudno tak na chwile obecną dać kandydatkę bo w sumie nie znamy obecnych psów. A potem jak się okaże że nie szczeka to co...oddadzą do reklamacji? Nie lubię takich spraw. To tak samo jak ten psiak hmm Pucek czy jak mu tam co go babsko wzięło i oddało bo pies nie szczeka a miał szczekać. Napewno to Szila by się nadawała a ona lubi sobie poszczekać. Majka 2225 też jest niezły szczekacz ale nie znam jej. Przez karty wydaje się gryząca, ale pewnie w rzeczywistości jak większość psów z chęcią przytuliła by sie do człowieka. Sasza 2671 ale ona jest strachliwa i piszę że przeskakuje ogrodzenie, ale ja nic o tym nie wiem Quote
mshume Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Czy Beri jest małym pieskiem? Wiecie może ile waży? Mam chętnych na małego psiaka. Quote
piechcia15 Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 taki mniej więcej do połowy łydki, hmm waga ...bo ja wiem może z 7kg. On tylko wygląda na potężnego Quote
Cieplutkaa. Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 A macie może jakiś tekst, żebym wzięła na allegro w zamian za Doremi? ;) Quote
kasia14 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']A macie może jakiś tekst, żebym wzięła na allegro w zamian za Doremi? ;)[/QUOTE] Na dniach coś dla Ciebie wynajdę, nie przejmuj się ;) :p Quote
kasia14 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Domku szuka LILA! Nie będę jej na razie zakładała jednak wątku bo w sumie i tak pewnie nie cieszyłby się zbyt dużym zainteresowaniem ;) Proszę tylko o pomoc w ogłaszaniu suni. Może ma któraś z was możliwość poproszenia, aby umieścili ją w którejś z pabianickich gazet? A teraz o samej Lili - wesoła, towarzyszka sunia. Łagodna, bywa nieśmiała do obcych, szczególnie do facetów. Umie ładnie chodzić na smyczy, przychodzi na zawołanie, jest kontaktowa. Szybko się uczy, jest w trakcie poznawania komend. W domu wzorowa : niekłopotliwa, kładzie się i leży a jak ktoś ją pogłaszcze to już w ogóle jest w siódmym niebie. Umie zachowywać czystość, sygnalizuje chęć wyjścia. Zgodna z innymi psami/suczkami. Chętnie się bawi, biega, lubi piłeczki i inne tego typu sprawy. Ma ok. 10 miesięcy. Kontakt może być na kogoś z was lub na mnie (696 766 883 i [email protected] - tel. tylko po godz.15) Quote
kasia14 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [CENTER] [CENTER] Na razie nie mam zbyt wiele ładnych zdjęć, jak pogoda dopisze to postaram się zrobić coś fajnego, chociaż to nie łatwe bo Lila nie lubi pozować;) Generalnie mam wrażenie, że na kompie u mnie maja dużo lepszą jakość.... Quote
modliszka84 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Generalnie hosting zdjęć bardzo psuje ich jakość, więc jest to możliwe. Kasia - a co robimy ze sterylką? Ja mogę napisać do gazety, pewnie da się załatwić ogłoszenie, tylko jak tu potem wyegzekwować sterylizację...? Quote
Cieplutkaa. Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Jak coś mogę ją wziac na allegro.. Tylko jesli Kasiu mialabys chwilke na przygotowanie mi tekstu, zebym moglas po prostu wkleic na allegro, bo jestem zawalona jutro i pojutrze kartkowkami.. Acz jezeli tez nie masz czasu to zrobie to w pt/sbt. Quote
modliszka84 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 A dzisiaj do schroniska trawiły z interwencji policji dwa szkielety amstafów - pies i suka. Dawno nie jadły chyba i nie były wyprowadzone na dwór. Co najlepsze - mieszkały na mojej ulicy, więc na pewno nie wychodziły z mieszkania, bo bym je widziała. Jutro będą zdjęcia. Wyglądają tak jak Czacza kiedyś... Quote
kasia14 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='modliszka84']Generalnie hosting zdjęć bardzo psuje ich jakość, więc jest to możliwe. Kasia - a co robimy ze sterylką? Ja mogę napisać do gazety, pewnie da się załatwić ogłoszenie, tylko jak tu potem wyegzekwować sterylizację...?[/QUOTE] Szczerze mówiąc, kompletnie zapomniałam o sterylce.... I nie wiem co teraz... Quote
piechcia15 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 no Kasiu muszę przyznać, że ładnie Lila ma w tym "kojcu" ...:):) oo matko to koniecznie trzeba obejrzeć te biedaki:( a czemu interwencja aż policji?przeskrobali coś i przy okazji zgarnęli psy?? Kasia przecież umów się w schronisku na sterylkę, w którąś środę (bo wtedy są sterylki) i ciachną ci i od razu ją zabierzesz po zabiegu do domciu Quote
Recommended Posts