Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest cały ogrodzony jedynie 2 barmy są dość wysoko zawieszone i psy mogą się dołem wydostac ale myślę że aż tak samopas psów nikt puszczać nie będzie

Posted

Moich psów nikt mi pilnować nie musi.Bo się same pilnują:)
Chociaż nie wyobrażam sobie 50psów latających razem LUZEM po terenie.Bo będzie nasrane a ja w tym roku za nikogo sprzątać nie mam zamiaru.
I musicie się liczyć z tym ,że psy mogą się niepolubić.Mam również nadzieję ,że psy ujadające bd przez swoich właścicieli uciszane.Bo rok temu momentami nie szło usłyszeć własnych myśli.
I mam nadzieje ,ze nikt w tym roku nie podpierdzieli moim psom piłek.
Dziękuje za uwagę:)

Posted

[quote name='olekg18']Moich psów nikt mi pilnować nie musi.Bo się same pilnują:)
Chociaż nie wyobrażam sobie 50psów latających razem LUZEM po terenie.Bo będzie nasrane a ja w tym roku za nikogo sprzątać nie mam zamiaru.
I musicie się liczyć z tym ,że [B]psy mogą się niepolubić[/B].Mam również nadzieję ,że psy ujadające bd przez swoich właścicieli uciszane.Bo rok temu momentami nie szło usłyszeć własnych myśli.
I mam nadzieje ,ze nikt w tym roku nie podpierdzieli moim psom piłek.
Dziękuje za uwagę:)[/quote]

Liczyć się z tym można było na samym początku, kiedy się czytało regulamin - na zlot nie mogą jechac psy agresywne - ja nie chce nieprzyjemnych sytuacji na zlocie,weterynarza z nami przeciez nie będzie raczej.

I jak ktoś nie jest pewny co do swojego psa, niech go przynajmniej przeciw wściekliźnie zaszczepi. Ja na prawde chce miło ten zlot wspominać.

Posted

Sorry, ze ja, niezlotowa ;), sie wtracam, ALE!

WSZYSTKIE psy powinny byc zaszczepione, zawsze.

ZAWSZE trzeba brac poprawke na to, ze jakies 2 psy sie nie polubia... Na niejednym spacerku z roznymi psami bylam i ot, to sie po prostu zdarza, ze 2 samce / 2 suki, nieagresywne, nie polubia sie, po prostu. Tego NIE DA SIE przewidziec.

Zeby potem nie bylo "moj nigdy nic takiego nie zrobil! to pierwszy raz mu sie zdarzyło!" :/

Posted

[quote name='McDzik']Liczyć się z tym można było na samym początku, kiedy się czytało regulamin - na zlot nie mogą jechac psy agresywne - ja nie chce nieprzyjemnych sytuacji na zlocie,weterynarza z nami przeciez nie będzie raczej.

I jak ktoś nie jest pewny co do swojego psa, niech go przynajmniej przeciw wściekliźnie zaszczepi. Ja na prawde chce miło ten zlot wspominać.[/quote]
[I][B]Spokojnie...nikt tam raczej agresywnych psów nie bierze...bo raczej nie jedzie tam po to żeby jego pies siedział 24 na smyczy... :roll:
mój Brutus wczoraj się pogryzł z psem, ale to nie znaczy, że on jest agresywny...bo nie jest...pies go zaszedł od tyłu z zębami...
Dlatego ja jak jestem z B?rutusem i są inne psy to nie piję.[/B][/I]

Posted

[quote name='dog_master']Sorry, ze ja, niezlotowa ;), sie wtracam, ALE!

WSZYSTKIE psy powinny byc zaszczepione, zawsze.

ZAWSZE trzeba brac poprawke na to, ze jakies 2 psy sie nie polubia... Na niejednym spacerku z roznymi psami bylam i ot, to sie po prostu zdarza, ze 2 samce / 2 suki, nieagresywne, nie polubia sie, po prostu. Tego NIE DA SIE przewidziec.

Zeby potem nie bylo "moj nigdy nic takiego nie zrobil! to pierwszy raz mu sie zdarzyło!" :/[/quote]
[I][B]Dokładnie~! każdy pies MA BYć ZASZCZEPIONY! niech ja znajdę nie zaszczepionego psa [/B][/I]:mad:

Posted

A ja mam taką sprawę... kto bedzie jechał pociągiem przez Wrock? Bo może być mi potrzebna pomoc w załadunku (wyglada na to że będę musiała się pociagiem doturlać, jeśli chcę być...). Bo plecak, być może namiot, śpiwór, torba z Pi, Pałek i wózek z Kra- sama się nie zapakuję do pociąga za Chiny ludowe :evil_lol:

Posted

ja mam nadzieję, że psy będą pod kontrolą.
moje psy nie szukają zaczepki, ale jak podbiegają dziamgacze to bywa różnie.. :roll:
no ale ja przynajmniej zawsze jestem w stanie psa od drugiego odwołać...

a co to za tekst, żeby przynajmniej pies był zaszczepiony na wściekliznę?..
tak jak napisała dog_master, to jest obowiązek właściciela psa :cool1:

Ulv, nie wiem, czy aby my-Ślązacy przypadkiem nie ;)

Posted

Ja zdecydowalam ze jade bez psow, za duza grupa futer sie szykuje i nigdy nie wiadomo czy nie zdazy sie jakas mala awantura...a moje psy nie potrafia byc obojetne w sytuacji gdy widza jakies zamieszanie.

Posted

Mc dzik jeśli np twój pies podejdzie do mojej suki i bd ją natarczywie wąchał to dostanie od niej w łeb i tyle.Ale to nie oznaka agresji tylko niezadowolenia.
I wierz mi ,ze KAZDY pies będzie zaszczepiony .
I tak jak mówi Dog master psy nawet nigdy nie objawiające agresji do innych na zlocie mogą się z jakimś psem nie polubić i do siebie startować.
I tak jak pisałem moje psy odpowiadają na zaczepki ,ale są odwoływalne i na ŻADNYM zlocie na którym były z żadnym psem się na poważnie nie pogryzł.Kaja raz poszarpała się z kollaczką o patyk,ale to była moja głupota .

Posted

[quote name='furciaczek']Ja zdecydowalam ze jade bez psow, za duza grupa futer sie szykuje i nigdy nie wiadomo czy nie zdazy sie jakas mala awantura...a moje psy nie potrafia byc obojetne w sytuacji gdy widza jakies zamieszanie.[/quote]

[I][B]Odpowiedzialne podejście :p[/B][/I]

Posted

Boże ,ale wy panikujecie.Pieski najlepiej w złotych klatkach i na podusiach ,żeby tylko się nie pogryzły ,albo ząbkami nie zarysowały.Moje potrafią się kilka razy dziennie prać ze sobą i jakoś żyjemy ,baa nawet się wylizują po takich szamotaninaach.Trzeba pozwolić psu być psem(ja już nawet nie dre mordy jak jedzą ludzkie kupy).Są potomkami wilków mimo,że różni je wiele od swoich przodków ,ale nadal są bardzo podobne.

Posted

McDzik-powiem ci jeszcze ,skoro tak się boisz agresywnych psów.Że moja kumpela posiada 6letnią GR ,która nie zaatakowała nigdy żadnego psa.Cieszy się do wszelakiego stwożenia a na widok mojej suczy dostała takiej nerwicy ,że Kaja musiała spierdzielać po polu.I o to mi własnie chodzi.Każdy ma czasem tak ,że nie lubi kogoś już za sam wyraz pyska.I psy mają tak samo.Niektóre nie lubią bokserów ,inne owczarków a jeszcze inne czarnych dużych kundli bo mają z nimi złe wspomnienia.

Posted

szczepienie na wsciekliznę jest obowiazkowe, ale powiem szczerze, że jakby na to nie patrzeć miło by było jakby psiaki miały wszystkie szczepienia, w tym na choroby zakaźne, bo różne psiaki po wsiach się krecą :roll: A póki co wścieklizny nigdzie nie ma, a parowo czy nosówka, niestety tak....
To oczywiste, że niektóre psy moga się nie lubiec, dlatego trzeba panować na swoimi pupilami, żeby w razie co były odwoływalne... Ja po mojej siedmio letniej praktyce w schronisku psy moga rozdzielić i udzielić pierwszej pomocy :eviltong: ale było by miło jakby taka potrzeba nie zaszła :mad:

Posted

[quote name='Mysia_']szczepienie na wsciekliznę jest obowiazkowe, ale powiem szczerze, że jakby na to nie patrzeć miło by było jakby psiaki miały wszystkie szczepienia, w tym na choroby zakaźne, bo różne psiaki po wsiach się krecą :roll: A póki co wścieklizny nigdzie nie ma, a parowo czy nosówka, niestety tak....
To oczywiste, że niektóre psy moga się nie lubiec, dlatego trzeba panować na swoimi pupilami, żeby w razie co były odwoływalne... Ja po mojej siedmio letniej praktyce w schronisku psy moga rozdzielić i udzielić pierwszej pomocy :eviltong: ale było by miło jakby taka potrzeba nie zaszła :mad:[/quote]

No i o to chodzi.
Mój psiak ma wszystkie szczepienia, a jedyne co może zrobić to chyba zalizac na smierć :roll:

Posted

[quote name='olekg18']
(ja już nawet nie dre mordy jak jedzą ludzkie kupy)..[/quote]
[B][I]a potem buzi buzi :evil_lol:[/I][/B]
[quote name='McDzik']No i o to chodzi.
Mój psiak ma wszystkie szczepienia, a jedyne co może zrobić to chyba zalizac na smierć :roll:[/quote]
[B][I]McDzik...widzę, że masz małego psa, więc z jednej strony się nie dziwię, że się o niego boisz...ale z drugiej strony..Patikujek też ma małego psa i ten pies jakoś przeżył poprzedni zlot :diabloti: sęk w tym aby Twój pies nie zaczepiał innych...bo mój jak jego pies nie zaczepi to też sam nie startuje...dla niego najgorsze co może być to jak jakiś pies bez ostrzeżenia od tyłu dziabie go w tyłek :shake: wtedy Brutus nie ma litości...[/I][/B]

Posted

Rinuś- to jest zdrowe zachowanie .Jęśli moje psy zaczepia pies ,ujada na nie zajadle i warczy to też mają ochote mu wrąbać.I jest to zdrowa reakcja ,napewno zdrowsza niż ucieczka.
A ty MCDZIK nie panikuj bo Czips (york) latał z psami po stoku ,gwałcił Rotkę .I żyje nadal a jeśli dobrze pamiętam to Aga tak jak ja jedzie na 4 zlot.