Jump to content
Dogomania

Help! tutaj jestem!Starzeje sie i brzydne za ta krata!!! TOZka z Trojmiasta

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie Wiola, mimo wszystko to mialo sens - u Was przynajmniej dostaje regularne jedzenie. Co z tego, ze jest kundelkiem - przeciez to najwierniejsze psy - wystarczy spojrzec na zdjecie i jej oczy! Ona musi znalezc swoje miejsce, tak samo jak Szpic musi miec dom. I ten sliczny bialy piesek, ktory niedawno sie u Was znalazl. Boze, dlaczego ludzie sa takimi egoistami ?????????? Tak niewiele potrzeba, zeby odmienic los tych nieszczesnych stworzen - tak niewiele! Niech mi nikt nie opowiada o Polsce, jako o kraju katolikow - to nie nic wspolnego z prawda! Przeciez Bog kazal kochac zwierzeta - zapomnieli o tym ci, ktorzy tak latwo je porzucaja? Kosciol tez moglby sie zajac tym problemem. Tutaj, gdzie mieszkam w Hamburgu - nawet sa specjalne msze w niedziele, gdzie mozna przyjsc ze swoim zwierzeciem. I na ulicy nie zobaczysz ani jednego, doslownie ani jednego psa latajacego luzem - bez wlasciciela. ZADNEGO!
W Polsce nie do pomyslenia - WSTYD po prostu wstyd!
Moze znajdzie sie ktos, kto cie pokocha Tozka - zycze ci tego i trzymam kciuki!
Pozdrowienia!

Posted

nic dodac niz ujac z tego co napisałyscie.Gdyby ksieża wspomnieli czasem o braciach mniejszych,byloby inaczej :(
Chociaz jedna z wolontariuszek ,pani Iza,opowiadala mi o wizycie u swoich znajomych,na wsi.Młody ksiadz objechal gospodarzy-byl u chorego i sobie popatrzyl na stan psa przy budzie. Z ambony zapowiedział drogim parafianom,ze zrobi im przeglad zwierzat.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

pokazujemy......

tekst oficjalny:
Tosia od trzech lat przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierzat.Jest pzecietnym kundelkiem,ktory do tej pory nie przyciagnal niczyjej uwagi-srednia,sredniej urody,w srednim wieku.Trudno ja zauwazyć, niczym sie nie wybija,siedzi za schroniskowa krata i tylko na spacerze pokazuje,ze byla przez wiekszosc zycia domowym psem,ktory pieknie podaje łape,ładnie chodzi na smyczy i bardzo lubi ludzi.Jest łagodna,sympatyczna,ale nie potrafi sie zareklamowac,juz zrezygnowala z zabiegania o uwage wsrod odwiedzajacych schronisko.
Jezeli szukasz miłego pieska,ktoremu chcesz odmienic los-przyjdz,zobacz Tosie.

• 2 weeks later...