Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 237
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps3-9.jpg
Czyżby i Sharon zaakceptowała maluszki? :cool3:

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps8-4.jpg
A kto to tak ściska mojego ulubieńca? :cool3: :loveu:

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps6-6.jpg
Najlepiej się bawi i siusia na dywan. :evil_lol:

Co do dywanów, to ja zawsze sama szoruję recznie, a wierz mi, że mam ich naprawdę sporo w domu. :shake: Jak będziesz chciała mogę Ci polecić jakiś dobry płyn. :cool3:

Posted

[quote name='Asia & Ginger']http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps3-9.jpg
Czyżby i Sharon zaakceptowała maluszki? :cool3:

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps8-4.jpg
A kto to tak ściska mojego ulubieńca? :cool3: :loveu:

http://i235.photobucket.com/albums/ee33/karatc5/ps6-6.jpg
Najlepiej się bawi i siusia na dywan. :evil_lol:

Co do dywanów, to ja zawsze sama szoruję recznie, a wierz mi, że mam ich naprawdę sporo w domu. :shake: Jak będziesz chciała mogę Ci polecić jakiś dobry płyn. :cool3:

Nie zaakceptowała tylko jak zawsze weszła warcząc na łóżko i powąchała i uciekła szczerząc kły:roll:. Moja siostra ściska Grubcia bo próbowała go troszke przymusić do snu ale widać, jakie diabełki ma w oczach wiec nie chciał:evil_lol:. A co do dywanu kupie tego różowego wanisha może pomoże, a jak nie będę zabita:evil_lol:

Posted

Rozmawiałam wczoraj z ludźmi, którzy pytali o Grubcia (wczoraj o tym pisałam). Niestety wczoraj mąż tej pani przyprowadził do domu jakiegoś szczeniorka (nie wiem skąd, podobno od znajomych), więc nie są już Grubciem zainteresowani, bo mają psiaka.
Tak więc szukamy dalej.

Posted

Aha, w sprawie Rojbera napisał do mnie zawarciuch14@.... byłam nie ufna, napisałam więc dość oschłego maila, że warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i umowa. Odpisał, że miał psa, że zaprasza nas do siebie, że chętnie porozmawia i pokaże w jakich warunkach będzie mieszkał pies.
KaRa jeśli jesteś zainteresowana, podam ci maila do tego człowieka na PW.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Aha, w sprawie Rojbera napisał do mnie zawarciuch14@.... byłam nie ufna, napisałam więc dość oschłego maila, że warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i umowa. Odpisał, że miał psa, że zaprasza nas do siebie, że chętnie porozmawia i pokaże w jakich warunkach będzie mieszkał pies.
KaRa jeśli jesteś zainteresowana, podam ci maila do tego człowieka na PW.

Też do mnie pisał, ale odmówiłam bo w pierwszym poście już zazyczył sobie dowiezienie psa:crazyeye:

Posted

KaRa_ napisał(a):
Też do mnie pisał, ale odmówiłam bo w pierwszym poście już zazyczył sobie dowiezienie psa:crazyeye:

Mi też pisał, że chciałby, aby dowieźć psa. Sama jednak nie wiem, czy go od razu skreślać. Może dać mu numer telefonu, poprosić o telefon i pogadać, jak zadzwoni. Podpytać, a co chodzi z tym transportem i w ogóle wybadać.
Rozumiem ludzi, którzy nie mogą jechać po psa. Czasem jest to od nich niezależne.
Nie mówię, że ten człowiek będzie OK, ale może warto z nim pogadać. On do mnie wytrwale pisze, więc jest zaparty.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Mi też pisał, że chciałby, aby dowieźć psa. Sama jednak nie wiem, czy go od razu skreślać. Może dać mu numer telefonu, poprosić o telefon i pogadać, jak zadzwoni. Podpytać, a co chodzi z tym transportem i w ogóle wybadać.
Rozumiem ludzi, którzy nie mogą jechać po psa. Czasem jest to od nich niezależne.
Nie mówię, że ten człowiek będzie OK, ale może warto z nim pogadać. On do mnie wytrwale pisze, więc jest zaparty.

Sama nie wiem po pierwszym mailu taki nieprzyjemny mi się wydaje.
A dziś dostałam już 7maili dotyczących foksterierka:crazyeye:

Posted

KaRa_ napisał(a):
Sama nie wiem po pierwszym mailu taki nieprzyjemny mi się wydaje.
A dziś dostałam już 7maili dotyczących foksterierka:crazyeye:

Mi też wydawał się nieprzyjemny, ale jak odpisałam, przyznam, dość oschle i odpisał, to znaczy, że naprawdę chce.

A jak tam leśniczówka i pan Bartek?

Aha, psiaki mają aż 10 obserwatorów na allegro.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Mi też wydawał się nieprzyjemny, ale jak odpisałam, przyznam, dość oschle i odpisał, to znaczy, że naprawdę chce.

A jak tam leśniczówka i pan Bartek?

Aha, psiaki mają aż 10 obserwatorów na allegro.

Pisał pan Bartek,że bardzo dziekuje za malucha,że bardzo mu się podoba i dziękował;).
No to ładnie mają tych obserwatorów;)

A co do niego sama, nie wiem ja tam nie mam jak jechac bo ja smaochodu nie posiadam, chyba,że znajdzie się ktoś z DGM ale to chyba małe miasteczko z tego co widzę i by sprawdził tą osobe.

Posted

zblizaja sie swieta,wiec nalezy miec oczy i uszy otwarte!szczegolnie gdy w rodzine sa male dzieci.Psy nie moga byc prezenty pod choinke,gdyz szabko sie dzieciom lub ludziom znudza i po swietach zostana wyrzucone....:placz:
nalezy tez nie adoptowac ludziom ,ktorzy pragna zobic zywy prezent dla babci itd:angryy:

Posted

Znowu dostałam maila od tej osoby, która chciała, żeby Jej przywieźc psa - wychodzi na to, że to pisze jakieś dziecko

"marta wysłał następuj±c± wiadomo¶ć do Ciebie:
jestem zainteresowana pieskiem mieszkam w kostrzynie wlkp. bez psa nie moge żyć rodzice mi pozwolili tylko panstwo by
musiało mi tego przywie¶ć psa do kostrzyna wlkp ja mieszkam za straż± pożarn± w tym nowym bloku o konkat ze mna na gg
7694755 na tym gg można sie ze mn± skontaktować . prosze o napisanie do mnie jak najszybciej
Ades e-mail: [email protected]"

Posted

[quote name='fizia']Znowu dostałam maila od tej osoby, która chciała, żeby Jej przywieźc psa - wychodzi na to, że to pisze jakieś dziecko

"marta wysłał następuj±c± wiadomo¶ć do Ciebie:
jestem zainteresowana pieskiem mieszkam w kostrzynie wlkp. bez psa nie moge żyć rodzice mi pozwolili tylko panstwo by
musiało mi tego przywie¶ć psa do kostrzyna wlkp ja mieszkam za straż± pożarn± w tym nowym bloku o konkat ze mna na gg
7694755 na tym gg można sie ze mn± skontaktować . prosze o napisanie do mnie jak najszybciej
Ades e-mail: [email protected]"
Bez przesady dziecku nie dam..szukam konkretnych osób którzy wiedzą że pies to odpowiedzialność duża, a nie jak mi przywieziesz to wezme a co dalej to nie wiem:shake::shake:Ech widzę,że ciężko będzie

Posted

Ach ,glowa do gory;)adopcje naleza jedna z najciezszych decyzji,ale jak przesiejesz przez sito wszastkich chetnych i wybierzesz tych wlasciwych masz ,moze nie na 100% ,ze piesek do konca swego zycia bedzie fgodziwie zyl i bedzie szczesliwy.Niestety adopcje potrzebuja czasu.
Czysami woze pieska ,pokazuje,rozmawiam,odmawiam,odmawiam....,ale jak trafi sie ta wlasciwa rodzina ciesze sie i moge spac spokojnie .czyasami pieska ma i miesiac.Pospiech to zguba ,szczegolnie jezeli chodzi o adopcje.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Ach ,glowa do gory;)adopcje naleza jedna z najciezszych decyzji,ale jak przesiejesz przez sito wszastkich chetnych i wybierzesz tych wlasciwych masz ,moze nie na 100% ,ze piesek do konca swego zycia bedzie fgodziwie zyl i bedzie szczesliwy.Niestety adopcje potrzebuja czasu.
Czysami woze pieska ,pokazuje,rozmawiam,odmawiam,odmawiam....,ale jak trafi sie ta wlasciwa rodzina ciesze sie i moge spac spokojnie .czyasami pieska ma i miesiac.Pospiech to zguba ,szczegolnie jezeli chodzi o adopcje.

Tylko wiesz, ja mam sama własnych 6 psów wszyscy w domu pracujemy, zawsze stramy się żeby w domu ktoś był,a teraz 8 psów i to dwa które potrzebują cały czas opieki. Rodzinka się dnerwuje bo zapach nie miły, bo wszędzie kupy robią,siusiają ja jak głupia latam z mopem wiec szukam im tych domów ale tez nie dam im byle komu bo już je pokochałam.

Posted

Tak,tak napisali mi jedni państwo,że by nawet dzisiaj przyjechaliby i wzieli Grubcia ale oczywiscie zaznaczylam,ze przed adopcją jest wizyta w domu adoptujących