Hanah Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 W schronisku przebywa młodziutki - max.do1 roku, sznaucer, sięga mi do kolan. Jest cały czarny. To chłopiec. Bardzo biedny, ciągle ma spuszczony, podwinięty ogonek. Chłpiec jest chory. Od 2 tygodni leci mu zielonkawa piana z pyska, jest strasznie chudy, słania się na nogach. Dom tymczasowy jest potrzebny na gwałt i leczenie psiaka. Dogomaniacy ten pies cierpi. Wiem, że i wiele innych też, ale ja widzę jak on słabnie, jak się męczy. Podchodzi tylko do krat i pyszczek ośliniony, wpółotwarty do mnie wysuwa, żeby go po główce pogłaskać. Quote
iwop Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 a wet go widział...? Bo wkrótce może byc za poźno...:placz: Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 iwop napisał(a):a wet go widział...? Bo wkrótce może byc za poźno...:placz: O to samo chciałam zapytać. Quote
Hanah Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 banerk można zrobić na jakims ładniutkim zdjęciu Batona, bo nie posiadam lepszych zdjęć tego psiajka. a propos weta - powiedziano mi , że go widział i że pies jest zdrowy Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Hanah napisał(a): a propos weta - powiedziano mi , że go widział i że pies jest zdrowy O rany :crazyeye: jak to zdrowy? Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Hanah napisał(a):Powiedzieli mi, że zdrowy A pytałaś może o tą pianę z pyska i utratę masy ciała? Może wet obejrzał go tylko pobieżnie i nie zauważył. Quote
Hanah Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Konkretnie pokazałam który pies i zieloną wydzielinę z pyska , mówiłam o tym trzy razy, w tym 2 razy kiedy był wet na terenie schronu, ale akurat miała wtedy zabiegi, więc informacjie dawałam nie bezpośrednio jemu, tylko kierowniczce schronu. Quote
Kasia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Jeśli nie wyciągnie się go od razu to na pewno długo tam nie pożyje :shake: Ja zmieniłabym tytuł, ten nie mówi jak bardzo psiak jest chory i słaby.... Napisz, że leci mu zielona piana i ledwo stoi na łapach!!! Quote
grzenka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 :placz::placz: Matko - co robić???? Zielona piana z pysia - matko - i nikogo to nie interesuje :angryy::angryy::angryy: ???Ja mogę wspomóc trochę finansowo - ale co wymyślić??? Gdzie go umieścić????:placz::placz::placz: CO ROBIć????????? Quote
grzenka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Kasia napisał(a):Jeśli nie wyciągnie się go od razu to na pewno długo tam nie pożyje :shake: Ja zmieniłabym tytuł, ten nie mówi jak bardzo psiak jest chory i słaby.... Napisz, że leci mu zielona piana i ledwo stoi na łapach!!! Właśnie!!!!! Zmiecie tytuł:modla::modla::modla:!!! Quote
grzenka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 :placz::placz::placz::placz::placz: Pomocy!!!! Quote
agata-air Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Nie no musze skomentować..... Zdjęcia są z przed dwóch tygodni, dziś jest tak samo albo i gorzej. Diagnoza schronu: zdrowy pies.... Quote
Kasia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Tytuł trzeba zmienić bo nikt tu nie zajrzy i psiak nie doczeka sie pomocy!!!!!! Quote
Kasia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Tytuł może zmienić tylko założycielka wątku albo Mod. Quote
Hanah Posted November 29, 2007 Author Posted November 29, 2007 Trochę zmieniłam. Jakbyście miały konkretny pomysł, to prosze Quote
Kasia Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Proponuję: POMOCY! CHORY SŁANIAJĄCY SIĘ SZNAUCER! Z PYSKA LECI PIANA! Quote
GrubbaRybba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Na tych zdjęciach wygląda na bardzo chorego i słabego. Przeraża mnie ta piana, widziałam kiedyś psa ze wścieklizną i wyglądał podobnie. Jeśli jednak piszecie, że pies wygląda już tak od dwóch tygodni, to raczej wściekliznę możemy wykluczyć. Od wystąpienia objawów, wścieklizna trwa około 14 dni, a potem niestety następuje najgorsze, czyli śmierć zwierzęcia (prawie zawsze). Czy ten pies pije wodę? Inne objawy wścieklizny to: brak apetytu, gorączka, niepokój, bolesne skurcze mięśni. Quote
Recommended Posts