Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rany kolejne nieszczęście :placz: ...gdyby co to pomogę finansowo, on nie może iść do uśpienia :placz: trzeba go zabrać do na hotelu lub jakiś płatny tymczas jeśli się inny nie znajdzie :placz:

Posted

Stawiam się na wezwanie Lorien.
Na chwile obecną zabrać go nie mogę :-(
Mogę pomóc np w zawiezieniu go gdzieś do DT lub Hoteliku. Mogę też dołożyć kilka złoty.
W DT może byc do niedzieli? A jak nie znajdzie innego to spotka się z Koczusiem...

Posted

KOCHANI!

Dzisiaj, Nelsonek dostał rozstroju żołądka.. Załatwiał się cały czas.. Leżąc, chodząc.. a przy tym bardzo się męczył i po cichutku popiskiwał..:-(

Skontaktowałam się z weterynarzem, który oglądał już wcześniej Nelsonka..
Kazał nam przyjechać, aby go obejrzeć.

Weterynarz, gdy zobaczył w jakim jest stanie, powiedział, że ze względu na jego obecny stan, wiek, nie ma sensu dłużej go męczyć i go na "siłę ratować", gdyż jakiekolwiek leczenie i tak nie wiele by w tym wypadku dało..

Tak więc została mi opcja, aby pozwolić mu odejść..:-(

Długo nad tym myślałam, jednak patrząc jak biedak nasz cierpi.. nie chciałam przysparzać mu więcej cierpień.. Tym bardziej, że miał jeszcze obrażenia po potrąceniu przez samochód.. Skontaktowałam się z Virginią i poinformowałam ją jak wygląda sytuacja Nelsonka. Razem podjełyśmy decyzję, ze to będzie najbardziej humanitarne rozwiązanie, i najlepsze dla Nelsona..:-(

Tak więc Nelsonek dzisiaj po południu został poddany eutanazji...:placz::placz:

Z ciężkim sercem musiałyśmy podjąć tą decyzję.. Jest mi bardzo przykro z tego powodu..

Bardzo dziękuję za odzew i zainteresowanie Pielgrzymkiem vel Nelsonkiem..

niestety... nie udało się..:-(

Pieniądze z bazarku zostaną, po części pokryte na koszt eutanazji Nelsonka, ponieważ nie byłam przygotowana, że koszty eutanazji są aż tak kosztowne...:shake::-( Oraz koleżance, zwrócę pieniądze za dobrej jakości karmę, w którą zaopatrzyła mnie i Nelsonka.

Nelsonku... tak mi przykro..:placz::placz::placz::placz::-(:-(:-(:-(

Posted

przykro mi :placz: :-( :placz:
Pociesza mnie myśl, że już biega po zielonych łąkach - jest mu dobrze, znów jest młody, nic go nie boli, niczego mu nie brakuje... Jest szczęsliwy.

Lorien trzymajcie się.

Posted

[*]
[*] To taka trudna decyzja, ale czasami jedyna możliwa. Nelsonku, poszukaj tam za TM mojego Faziego - napewno się zaprzyjaźnicie, bo to był złoty pies